Verkleurde poedel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Antonet (Gast)

Hallo een vraagje Ik heb mijn chocolade bruine (inmiddels grijs) toy poedel al 2 jaar en toen ik hem net kreeg was die mooi bruin en na een half jaar begon de poedel grijs te worden op de bovenkant van de rug hij is nu inmiddels overal grijs.... en de vacht word elke maand netjes getrimt maar het groeit niet meer aan... alleen bij de snuit en pootjes heeft iemand een idee wat ik kan doen aan de vergrijzing en de vacht? De kleur was chocolade bruin origineel en het is een toypoedel van 2 jaar k hoor graag wat terug

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verkleurde poedel" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat zegt de trimster er dan van?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Poedeltje met stamboom?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Even gegoogled en dit vond ik:

Silver beige starts out looking pure brown.

A silver beige has to be brown brown/chocolate and then fade into its true color.

Oftewel, een zilver beige ziet er in het begin uit als puur bruin, maar vervaagd dan in zijn echte kleur:

http://www.stunninglyss.com/explaining-poodle-colors.html

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Mischien komt het door het trimmen

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Klinkt inderdaad gewoon als een zilver-beige poedel. Die zijn als puppy heel mooi bruin, maar worden (ook heel mooi) grijs na verloop van tijd. Na een jaar of 2-3 zijn de helemaal klaar met de vachtkleurwissel van bruin naar grijs en omdat zilver beige poedels het 'vervaag'-gen hebben worden ze daarna alleen nog maar lichter en lichter.

 

De bruine kleur krijg je helaas dus niet meer terug, haha. In principe kan je bij de eerste keer scheren (zo rond een week of 6) al zien dat het geen bruin is, maar zilver beige. Ook weet je als fokker vaak wel welke (kleur)genen de ouders hebben en kan je hieruit opmaken welke kleuren de pups zullen hebben.

 

Zijn de neus, voetkussentjes en oogleden ook bruin ipv zwart?

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

De moeder van mijn zwarte poedel was ook vroeg grijs , ook een bruine poedel. Dat zat bij haar in de genen. Daarom heeft de fokker een reu gezocht  die dat niet had. Mijn poedel is nu 7 en nog steeds zwart. Wel her en der een grijs haartje maar echt minimaal. Kan dus gewoon in de genen van je poedel zitten.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Lijkt mij een gewone normale verkleuring.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Hallo een vraagje
Ik heb mijn chocolade bruine (inmiddels grijs) toy poedel al 2 jaar en toen ik hem net kreeg was die mooi bruin en na een half jaar begon de poedel grijs te worden op de bovenkant van de rug hij is nu inmiddels overal grijs.... en de vacht word elke maand netjes getrimt maar het groeit niet meer aan... alleen bij de snuit en pootjes heeft iemand een idee wat ik kan doen aan de vergrijzing en de vacht? De kleur was chocolade bruin origineel en het is een toypoedel van 2 jaar k hoor graag wat terug "

 

Vreemd dat de fokker je geen info over de kleur van de vacht heeft gegeven. Waar komt je toy poedel vandaan? Heb je de moeder gezien? Welke kleur had zij?

 

Uitleg over de kleur is in eerdere reacties al gegeven.

 

Wat bedoel je met dat de vacht niet meer groeit? De vacht van een poedel blijft groeien. Als je elke maand trimt, zal het groeien van het haar niet zo opvallen als bij een trimbeurt om de 3 maanden.

 

Anoniem (Gast)

Het is een toypoedel met stamboom en haar ouders zijn show toy poedels. Heb een contract moeten tekenen met allerlei regeltjes. 2000 euro betaald ik heb dr gehaald bij gerda poedelfokker en trimsalon in kerkrade. Al haar papieren zijn verbrand toen onze woning in vlammen inging. Gerda kan ons geen nieuwe papieren meer geven en we zijn erachter gekomen dat haar manier van zaken niet zo koosjer is.... staat ze hier bekend om in limburg blijkbaar. Wiste we niet toen we haar kochte

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

2000 euro ?? Is zeker van goud....

En ik zou zelf eens contact opnemen met de Raad van Beheer om een kopie van de stamboom. Zij hebben alle gegevens toch van die fokker en je hondje heeft een chip met gegevens.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Op het adres van Gerda in Kerkrade staat De Nederlandse Poedelclub genoteerd. Zij is de voorzitter van deze rasvereniging.

http://www.hondenpage.com/adres/6413-hondenkapsalon-gerda.php

 

http://www.hondenpage.com/hondenrassen/toypoedel.php

http://www.poedelclub.nl/

 

Welke kleuren hebben de ouders van jouw toy poedel?

Belachelijke prijs 2000 Euro.

Je kan bij de Raad van Beheer een kopie/duplicaat stamboom aanvragen. 

https://www.houdenvanhonden.nl/kopen-verzorgen-en-opvoeden-van-je-hond/stamboom-en-registratie-van-je-hond/kopieduplicaat-van-de-stamboom/

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" . Gerda kan ons geen nieuwe papieren meer geven en we zijn erachter gekomen dat haar manier van zaken niet zo koosjer is.... staat ze hier bekend om in limburg blijkbaar. Wiste we niet toen we haar kochte "

 Sorry maar door deze opmerkingen begint dit topic te lijken op een wraakactie tov een fokker.

Bovendien ie die opmerking "zijn haar groeit niet meer" niet geloofwaardig.

Anoniem (Gast)

Wraakactie ? Als ik een wraakactie wou doen gooide ik wel een steen door haar raam het is precies zoals ik het zeg het haar op haar romp groeit niet meer op de pootjes wel nog en luister lees het onderwerp van mij eens goed ik begon pas over gerda de trimsalon toen jullie erna vroegen noemde ik haar naam pas dus wat is je probleem als ik vrage mag? Zeg ik tege jullie niet naar haar toe gaan of zeg ik ze is slecht ze knipt de honden slecht nee dus lees eerst eve goed wat ik zeg ik typ alleen de feite klaar meer niet 

K ben zelf nooit begonnen over de trimster en fokker. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het contract en de prijs van de hond, daar heb je zelf voor getekend en betaald.

Dat kan je niemand anders kwalijk nemen.

 

Ik vroeg naar de trimster, wat die van de vacht zei.

Maar ik wist niet dat de fokker en de trimster dezelfde persoon waren. 

 

Misschien kun je eens naar een andere trimsalon gaan, om te horen wat iemand anders van de vacht zegt?

 

Ook vind ik het niet echt netjes, om zo over een fokker hier te praten op een forum. 

 

Gerda de kock (Gast)

Beste lezers, Met verbazing lees ik hier de post over mij. Dit poedel teefje is door mij verkocht aan de dochter van deze mevr alle papieren zijn ook aan haar gegeven dit staat in het contract waarvoor ze getekend heeft. Het woonhuis schijnt inderdaad afgebrand te zijn en alle gegevens en papieren zijn verloren gegaan ik kan daar helaas niets aan doen heb haar wel wegwijs gemaakt hoe te handelen. De prijs die ze noemt klopt niet ook deze staat vermeld in koop contract. Jammer als het zo gebeurt het hondje is al bijna 2 jaar niet meer in mijn salon geweest dus kan niets vertellen over conditie. Misschien moeite doen om op een nette manier contact te leggen en advies vragen???? Dan wil ik ook nog kwijt dat ik NIET in het bestuur zit van de NPC maar gewoon een lid ben. Dus beste lezers een verhaal heeft 2 kanten en niet te snel oordelen. Gr Gerda

Gerda de Kock (Gast)

Dit wilde ik ook nog kwijt. Mevr heeft het hondje volgens eigen zeggen al bijna 2 jaar zelf geknipt. Ik weet niet hoe en waarmee misschien is daar iets mis gegaan bv te kort scheren!!!  Welk voer krijgt het hondje??? Ook dat is een belangrijk onderdeel om een hond in conditie te houden en krijgen alles vragen voor mij. Dit is mijn laatste reactie op dit topic. Ondanks haar eerdere handelingen en veronderstellingen mag ze mij om advies vragen maar wel op een nette sociale manier. En ze mag haar ook terug brengen dan zal ze het aankoopbedrag vermeld op het koopcontract terug ontvangen, graag zelfs. Gr Gerda

honden page profiel bentebente

Oei oei oei, wat een dramatisch verhaal.. Ik geloof dat Gerda van wanten weet, wat stom dat de ts dit zo gedaan heeft.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

@mevrouw Gerda Janssen de Kock

 

Hoe kan het dat op HondenPage bij het ras Toy Poedel als adres van de rasvereniging het adres van u; Gerda Janssen de Kock te Kerkrade zijnde ook het adres van uw trimsalon en uw kennel Van Klein Nulland vermeld staat, terwijl u schrijft geen deel uit te maken van het bestuur van de rasvereniging? Of woont u op hetzelfde adres als de voorzitter mevrouw Gerda Goudswaard?

 

http://www.hondenpage.com/hondenrassen/toypoedel.php

 

http://www.poedelpups.nl/item/van-klein-nulland/

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" @mevrouw Gerda Janssen de Kock
 
Hoe kan het dat op HondenPage bij het ras Toy Poedel als adres van de rasvereniging het adres van u; Gerda Janssen de Kock te Kerkrade zijnde ook het adres van uw trimsalon en uw kennel Van Klein Nulland vermeld staat, terwijl u schrijft geen deel uit te maken van het bestuur van de rasvereniging? Of woont u op hetzelfde adres als de voorzitter mevrouw Gerda Goudswaard?
 
http://www.hondenpage.com/hondenrassen/toypoedel.php
 
http://www.poedelpups.nl/item/van-klein-nulland/
  "

 Misschien fout ingevuld?

Ik heb 2 maanden terug boodschappen gedaan voor onze kynologen vereniging. Voor hapjes en drankjes voor de knutsel avond. 

Ik heb toen bij de winkel een pas moeten aanvragen. Dit op eigen naam en adres gedaan.

Een maand later heeft de gemeente in een register gekeken en mij als voorzitter aangemerkt...

Hele ruzie binnen de club....

Enigste wat ik deed waren de boodschappen halen...

Ik vind het dus niet zo netjes om deze mevrouw hier zo voor op het matje te roepen.

Vooral ook niet omdat ze zelf gewoon netjes haar kant van het verhaal verduidelijkt.

Ook kan ik zeggen dat ik ervaringen heb met deze mevrouw. En die zijn echt alleen maar positief!

Want dat mijn hond mogelijk blind zou worden en ik aan het kijken was naar een ander ras heeft deze mevrouw mij bij gestaan. Veel uitleg ook gegeven over erfelijke oog afwijkingen. En zelfs toen het gelukkig met een sisser afliep heeft zij mij nog gebeld om te vragen hoe het met mijn hond was. 

Dat is meer dan dat de fokker van de hond heeft gedaan....

Dus ik vind het heel wat zeggen dat je als fokker zijnde zo inzet om mensen gerust te stellen. Ook al komt de hond niet uit haar kennel ( is niet eens hetzelfde ras) 

Ik vind het ook spijtig om te zien dat iemand zo kan worden weg gezet.

Terwijl de ts duidelijk loopt te liegen over bedragen....

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"  En ze mag haar ook terug brengen dan zal ze het aankoopbedrag vermeld op het koopcontract terug ontvangen, graag zelfs. Gr Gerda "

Prachtig aanbod.

Topfokker!

Anoniem (Gast)

Oke leuk voor jullie allemaal k vroeg alleen waarom het zou komen de verkleuring jullie begonnen zelf over de trimster etc 

Kan iemand me vertellen waarin het ligt dat de poedel verkleurd is? Er gebeurd niks raars met de hond zoals hier boven word genoemt te kort geschoren of iets 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Zoals hierboven al genoemd staat, kan het genetisch bepaald zijn. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" Oke leuk voor jullie allemaal k vroeg alleen waarom het zou komen de verkleuring jullie begonnen zelf over de trimster etc 
Kan iemand me vertellen waarin het ligt dat de poedel verkleurd is? Er gebeurd niks raars met de hond zoals hier boven word genoemt te kort geschoren of iets  "

 Dat is hierboven al genoemd. Dat is een soort kleur van de poedel. 

http://www.stunninglyss.com/explaining-poodle-colors.html 

 

Wat bedoelde je met dat de vacht niet meer aangroeit? En wat denkt de trimmer dat de oorzaak zou kunnen zijn?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Oke leuk voor jullie allemaal k vroeg alleen waarom het zou komen de verkleuring jullie begonnen zelf over de trimster etc 
Kan iemand me vertellen waarin het ligt dat de poedel verkleurd is? Er gebeurd niks raars met de hond zoals hier boven word genoemt te kort geschoren of iets  "

 

Dat is in dit topic al meermaals uitgelegd; zie reacties:

Wilma en Dobby

Anoniem (Gast)

Ten eerste heb ik de vader en moeder hond nooit gezien. 

Ten tweede als ik contact met gerda wou had ik wel contact met haar opgenomen! Ikben dit topic geopend voor tips en de mensen die erop reageerde begonnen zelf met vragen naar de trimster en fokker. 

Ik kom er nu pas achter dat ik blijkbaar een silvere poedel heb in plaats van de chocolade bruine en gerda heeft ons toen niet verteld dat onze poedel grijs zou worden end of the story! Als zij dat verteld zou hebben zou dit topic nooit geopend zijn en had ik nu nietgedacht hey hoe komt het dat mijn poedel verkleurd? 

Gerda (Gast)

pff wat een topic maar ik reageer op de vragen die er gesteld worden. Natuurlijk heeft de dochter de moeder gezien deze is trouwens zwart de vader is niet in mijn huis maar is een bruine. Geen enkele fokker kan garantie geven op de kleur zeker niet bij bruin ook dit is vermeld.  In mijn lijnen zitten geen andere kleuren en zilver beige hangt aan het grijze gen vast dus dit is geen oorzaak.Aan de post die geschreven word zien jullie dat ze geen enkel contact gezocht heeft met mij anders had ik kunnen reageren en helpen. Dus hoe het hondje uitziet blijft een raadsel nogmaals op de vraag wie haar trimt en hoe komt ook geen antwoord. Jammer maar het is niet anders. Gr Gerda

Anoniem (Gast)

Ja gerda ik ben het zusje van diana  

Fifi word gewoon met een schaar geknipt en is nooit te kort geschoren of iets. 

De vacht op haar rug groeit nier meer bij... het blijft de zelfde lengte en de kleur is helemaal veranderd. 

Ik heb de vader en moeder nooit gezien. Ik hoor alleen wat mijn zus me vertelde. Zij zegt dat de poedel chocolade bruin hoorde te zijn. En daarom zijn wij allemaal in de verontstelling welke kleur fifi nu is. Vandaar dat ik dit forum opende 

Gerda (Gast)

beste, Fijn te weten met wie ik communiceer hier. Ik kan mij herinneren dat jij niet bij ons bent geweest wel je zus met ex en 3 kinderen. Dus uiteraard kun jij de moeder niet gezien hebben. Nogmaals als Fifi door jullie zelf word geknipt kan ik er niets aan doen als de kleur verandert tenslotte heeft een trimster niet voor niets een opleiding moeten volgen. Ik vraag mij af waarom er geen contact met mij gelegd is??  Je zus mag mij altijd bellen met vragen over Fifi. gr Gerda 

Gerda (Gast)

ik sluit dit nu ook want heb mijn uitleg gegeven aan mensen hier die twijfelen aan mijn integriteit. De mevr die het hondje gekocht heeft mag mij contacteren iemand anders heb ik niets mee van doen. Succes op dit forum. Hoop alleen dat er zinnige vragen voor jullie voorbij komen en onthoud een verhaal heeft altijd 2 kanten!!!! Gr Gerda

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verkleurde poedel" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^