bijten ,

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ronron

hallo, in het kort , wij gezin van 4 .hebben +-2 maand geleden een hond uit spanje geadopteerd ,alles ging goed luisteren , delen spelen enz , ook tegen mijn schoonouders ( die hier vaak komen)altijd lief en aandacht vragen.nu kwam mijn schoonmoeder binnen Sunny eerst blij dat ze er is en toen beet ,gelukkig niks ergs maar vanmorgen met uitlaten,deed hij ook een hap beweging naar een man die gewoon voorbij liep, echt dat deedt hij nooit wie weet waarom??en hoe af te leren , ps Sunny is twee ,mvg ron 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

In het kort zou ik zeggen, kijk even of ze niet "boven haar macht" leeft.

 

Ze is natuurlijk nog maar kort bij je en heeft heel veel nieuwe indrukken, die ook allemaal verwerkt moeten worden.

 

Hoe heb je het wennen aangepakt? Hoe begroet je schoonmoeder haar? Ik zou zeggen rustig begroeten, niet over de hond heenhangen en knuffelen maar gewoon vriendelijk gedag zeggen en misschien even een kriebeltje onder de kin. Niet over de kop, dat kan bedreigend zijn.

 

Ik zou als ik jullie was afstand houden bij het passeren van mensen of verkeer, en jullie tussen de hond en datgene wat je passeert. Het lijkt alsof ze het te bedreigend vindt en daarom hapt. Hou haar daarbij kort naast je met de riem in twee handen zodat ze niet ineens voor je langs kan schieten. En op plekken zonder afleiding hou je haar aan een ontspannen lange lijn en laat haar lekker snuffelen en in het tempo lopen wat zij aangeeft.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je weet het nu, hij vind het heel spannend, zorg dat je hond niet direct het bezoek begroet, zit het bezoek kijk dan eens of de opgewondenheid weg is en iaat je hond dan bij het bezoek, eerder niet, buiten aan de lijn houden en als je iemand aan ziet komen, leid je je hond af van de voorbijganger, zorg dat tie die negeert, beloon hem daarvoor....met je stem bijvoorbeeld, aai of als je dat doet met wat lekkers....leren negeren als je buiten loopt, maak de afstand wat groter zodat tie niet er bij kan, thuis wachten tot het bezoek zit, en vraag aan het bezoek de hond te negeren, rustig ? Dan eens kijken of je hond bij het bezoek kan.

honden page profiel ElianeEliane

+-2 maand geleden een hond uit spanje geadopteerd ,alles ging goed luisteren , delen spelen enz ,

 

 

Misschien dat je het ook eens vanuit een andere zijde kan bekijken?

Een volwassen hond uit spanje. Daar hangt meestal een verhaaltje aan. Alleen al aan het feit dat de hond van Spanje komt vertelt al veel. Maar ik weet niet hoe het met jullie ervaring zit. Wat ik wel weet is dat jullie een groot hart hebben en er eentje een kans geven op een leven zonder mishandeling en verwaarlozing. En dat jullie met de hond bezig zijn. En daar zit het nu net denk ik.

De hond is 2 jaar. Het heeft eigenlijk waarschijnlijk nooit uitgemaakt wat hij deed. Er zal heel weinig tot geen interesse geweest zijn om de hond een degelijke opvoeding te geven.

Wat jullie nu dus wel doen. Maar dat is waarschijnlijk een beetje te veel van het goede. Waardoor er te veel op te korte tijd op de hond af komt. En bij de hond een overdosis stress veroorzaakt.

Misschien handig om van bij nul te beginnen en de hond beetje bij beetje aan alles te laten wennen. Rust, kalmte, duidelijkheid zijn al zeer belangrijke items voor een hond.

Misschien is hij al die drukte en aandacht niet gewend. Het verkeer en veel mensen rondom. Allerlei verwachtingen ..... enz

Dus wat je nu te zien krijgt is de spreekwoordelijke druppel die overloopt. En geeft hij signalen af dat het allemaal te veel is.

 

Hou ook voldoende afstand van alles en iedereen. Die wereld daarbuiten? Voor ons mensen (en zelfs dan nog) is het allemaal vanzelfsprekend en weten wij heel goed wat de bedoeling achter alles is. Alleen de hond niet. En daar staan we dan ook niet altijd bij stil. dat we veel te veel hooi op de hond zijn vork leggen.

honden page profiel ronron

iedereen bedankt voor de reactiesgroetjes en een poot

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" iedereen bedankt voor de reactiesgroetjes en een poot
 
  "

 

 

heb je er ook iets aan denk je?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 2 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Het diurt altijd even, voor een hond zich echt thuis voelt, voor ze jou huis als eigen zien en voor ze zich zelf durven zijn. 

 

Ik denk, dat je hond zich nu thuis voelt, zich zelf durft te zijn en bezoek in je huis eigenlijk heel erg spannend vind.

De man op straat, ook eng om in de buurt te hebben.

 

Als er bezoek komt, zet je hond in zijn mand met iets heel lekkers, desnoods even aanlijnen en vast maken dat ze op haar plek blijft. Of in een bench als je die hebt.

Zo leer je, dat ze zich niet met bezoek hoeft te bemoeien, bezoek is jou taak.

Door het geven van iets lekkers, zal je hond bezoek aan iets lekkers gaan koppelen. Dat heeft wel even tijd nodig. Zo wordt bezoek de aankondiging van iets heel lekkers en dus leuk.

 

Wat ook kan , eerst met je bezoek buiten gaan lopen. Je hond ruikt je bezoek op neutraal terrein.

Dan eerst bezoek naar binnen en laten zitten en als laatste je hond naar binnen. Sommige honden, vinden het vervelend en eng als er mensen binnen komen. Zijn ze eenmaal binnen, is er geen probleem meer

 

Vreemden op straat zijn onvoorspelbaar. Je hond heeft geen idee of ze kwaad willen.

Misschien heeft je hond wel een nare ervaring met mannen. Daarom ze maar beter gelijk weg jagen, aanval is de beste verdediging.

 

Als je op straat iemand passeert, doe haar aan je buiten kant en geef voertjes. Blijf voertjes geven tot die gene langs gelopen is.

Ook daar zal je hond op den duur een positieve associatie gaan krijgen met vreemden op straat. Pavlov,  bel is er komt voer aan. Vreemde is voertje bij de baas.

In het begin heb je heel veel voertjes nodig  na iets als een maand oefenen, waarschijnlijk nog maar één voertje. De vreemde op straat, doen haar niets meer, zijn niet meer belangrijk.

 

Mijn hond haalde uit naar mannen, door een nare ervaring. Naar bezoek en mannen buiten. Door het geven van voertjes, vond ze mannen steeds minder interessant, kreeg een voertje en klaar.

Momenteel, hoef ik haar niets meer te geven, ze ziet ze niet meer staan. 

 

honden page profiel ronron

moge , zekers te weten dat ik de tips uit de antw wat ga doen mvg ron en Sunny

 

Volgende forumvraag: Blaffen aan de lijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^