Verkoudheid tips...?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Pim (Gast)

Onze boxer pup van 4 maanden is sinds gisteren verkouden... Hij heeft een lekkere loop/snotneus en wat rode oogjes. Het snot is over het algemeen gewoon doorzichtig. Verder eet en drinkt hij gewoon en is actief. Slaapt wel wat meer als normaal heb ik de indruk en iets benauwder maar nog steeds heel levendig. Heeft ook geen koorts, net gemeten en is 38,8 graden. DA al gebeld en die geeft aan het een paar dagen aan te kijken. Gaat meestal vanzelf weer over. Mocht hij niet meer willen eten/drinken, koorts krijgen of heel levenloos worden meteen komen en ook als dit meer dan een week duurt. Nu is mijn vraag zijn er nog tips om hem te helpen van zijn verkoudheid af te komen...? En klopt het advies van de dierenarts?

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

ja advies klopt wel

gewoon in de gaten houden en veel rust geven

Je kan naast je hond gaan zitten met bak stomende hete kamillethee

(wel uitkijken dat de hond het niet kan omgooien)

ik zet ze bak dan in de kast op neushoogte en knuffel de hond terwijl ik er naast zit(dus ertussen)

of de hond even meenemen naar de badkamer als je een hete douche neemt

Dan stoomt de hond ook mee 

Tijm is slijm oplossend en kamille verzachtend en ontstekings remmend en ook stomen geeft verlichting

je kan wat afgekoelde thee van  tijm  en kamille geven(dus water en tijm en kamille koken evt zeven en laten afkoelen..evt beetje honing erdoor)

of beetje tijm over het eten doen (vers of gedroogd maakt niet uit)

 

Pim (Gast)

haha ik heb net bedacht om hetzelfde te doen. Had nog wat eucalyptus olie liggen. Groot kleed over de bench met aan de buitenkant een emmer kokend water met een klein beetje olie. Ben benieuwd of dat wat verlichting geeft.... ben gewoon een beetje ongerust omdat het een hond is met een korte snuit maar wil ook geen middeltjes en dikke rekening van de dierenarts als het vanzelf weer over kan gaan. Overigens als het echt nodig is maken kosten voor de dierenarts ook niet uit hoor... ;-). Ik hou het in de gaten en hopelijk is het snel over. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

het spreekt vanzelf maar ik wilde toch nog even zeggen, pas nu helemaal op voor tocht he, over de vloer gaat soms zo'n tochtstroom waar je zelf geen erg in hebt, bijv. ook bij het open en dichtdoen van een deur.

 

Verder zou ik ook doen wat aangeraden is al.

 

Beterschap voor je hond!

Volgende forumvraag: Prebiotica inuline oligofructose
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^