Terugval zindelijkheid?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Fiona (Gast)

Vraag me af of je in de zindelijkheidstraining ook een terugval kan hebben? We hebben een golden retriever reu van 4 maanden. Sinds deze week plast hij veel binnen in huis. Überhaupt plast hij veel zonder dat hij heel veel meer is gaan drinken. Het zijn vooral kleine plasjes. S nachts en als hij overdag in de bench zit kan hij het wel goed ophouden. Een  blaasontsteking kan het denk ik daarom ook niet zijn. Het is echt alleen als hij los door huis loopt dat hij nu wel 3x per dag een plas doet. Er zijn weken geweest dat het een stuk beter ging en er geen plasjes meer in huis werden gedaan. Kan het liggen aan de omslag van het weer of de hormonen? Groeit hij hier overheen? We zeggen nu bij het plassen binnen als we hem betrappen wel foei, negeren hem verder en ruimen het op buiten belonen we hem heel uitbundig en een snoepje. We wandelen vaak en zetten hem ook geregeld even in de tuin. Van een pup van 4 maanden mag je dan verwachten dat hij het 1 a 2 uur op kan houden? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je kunt niks verwachten van een pup, die hebben echt nog niet de controle dat ze zo lang hun plas kunnen ophouden.

De ene keer gaat dat beter dan de andere keer, dat is een kwestie van oefenen en bezig blijven met zindelijk maken.

 

Vaak spelen er ook andere factoren mee als het even niet lukt. Bijvoorbeeld, je bent die dag wat 'spannends' gaan doen met de pup (ander rondje, eventjes in het winkelcentrum, er is bezoek geweest e.d.).

 

Voor de zekerheid kun je een plasje inleveren bij de dierenarts om toch uit te sluiten dat het een blaasontsteking is.

Volgende forumvraag: Dierenarts Tilburg titerbepaling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^