Gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bella (Gast)

Goedemorgen.. ik heb een best wel groot probleem.  Mijn hond Bella is ongeveer een jaar oud. Zei ligt los in de woonkamer en deed alles super goed. (Reden dat ik geen bench heb is wegens angst. Bella is een buitenlands hondje en heeft een trauma aan hokjes) Nu sinds kort logeren er 2 andere hondjes bij mij. Die honden zitten wel in een bench.   De honden heb ik gescheiden. Ze staan in de gang. (Ze spelen natuurlijk wel gewoon als ik thuis ben in de woonkamer.)  Bella zit 2 keer per dag aan de fiets en ze loopt savonds nog een uur.  Helaas is bella ineens aan het slopen geraakt.. elke keer als ik haar even alleen laat begint het. Ze krijgt kasten gewoon open en als ze niks heeft om te slopen gooit ze het op de bank kussens of zelfs de vloer.  Eerst dacht ik dat ze iets probeerde te vertellen maar wat dan?  Zou het de weersverandering kunnen zijn?  Wie kan mij helpen. Vind het ook voor haar heel sneu omdat ik haar echt even niet begrijp.

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Welkom op hp ik kan je niet helpen daar ik géén last hebt met lilly ze speelt met pantoffels van my en sjaals maar eindelijk doet ze niks anders ze is 13maand ik weet niet je te helpen misschien wel iemand op hp hier 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoeweet je dat ze het alleen goed deed? Dat ze niet blaffen of slopen, wil niet zeggen, dat ze zich prettig voelen, alleen te zijn.

Slopen kan komen, door stres, door de loge honden.

Verblijven ze in de zelfde ruimte?

 

Ik zou het filmen als je weg bent.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hoe lang is ze al bij je?

 

kan het zijn dat ze een beetje boven haar macht leeft? Een hond kan dat een tijdje volhouden maar ooit komt de terugslag wat zich weer uit in probleemgedrag.

 

Ik vind twee keer fietsen per dag wel erg veel omdat een hond dan toch erg veel indrukken binnen krijgt, die allemaal weer verwerkt moeten worden terwijl er misschien vanuit het verleden ook nog e.a. verwerkt moet worden. Bovendien is ze nog maar 1 jaar.

 

En dan nu de twee extra hondjes erbij zorgt natuurlijk ook voor opwinding.

 

Ik zou zelf dat fietsen veranderen in snuffelwandelen, waar je ergens rustig loopt zonder afleidingen en ze haar eigen weg en eigen tempo bepaald, dat geeft rust in het koppie en voldoet aan een belangrijk ding voor een hond, geurtjes lezen, een hond is een neusdier.

 

Verder zou ik hersenwerkjes gaan doen gewoon kort, en heel makkelijk beginnen, zorgen voor successen zodat ze zich wat fijner en zelfverzekerder voelt.

 

Ik hoop dat het slopen over is als de hondjes weer weg zijn, maar misschien moet je het weer helemaal opnieuw gaan opbouwen.

 

Dit is een docu over verlatingsangst bij honden, misschien herken je iets, of heb je iets aan de tips die gegeven worden

 

https://www.youtube.com/watch?v=h6Hszbb41DE

 

 

Bella (Gast)

Dat het goed ging toen ik geen loges had weet ik door hoe ze ermee omging. Ik heb haar gefilmt en ze leek altijd ontspannen. Deed gewoon haar dingetje of ging liggen slapen. 

Het fietsen is juist om te oefenen. Twee keer 10minuutjes kwartiertje om haar te laten wennen. 

Denk spelletjes ben ik vandaag aan het uitproberen en leuke opzoeken! 

honden page profiel JellybeansJellybeans

honden foto van Jellybeans

Misschien blaffen de logee honden wel als jij er niet bent of raakt Bella gewoon gefrustreerd dat ze niet bij de andere honden kan? Als het alleen zijn voor de komst van de logees geen problemen gaf dan zou ik het toch ook eens in die richting zoeken. 

Hier helpen denkspelletjes ook bij het alleen zijn. Bijvoorbeeld een bak met flink wat lege wc rolletjes erin, brokjes of stukjes vlees erdoor husselen, dan heeft de hond er wel even plezier van.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik denk dat de logeetjes gewoon te veel zijn. Misschien is t zien van de benches ook al wel stressverhogend. 

 

Hoe lang blijven ze nog? Anders zou ik even oppas zoeken als je weg moet.

honden page profiel NataschaNatascha

honden foto van Natascha

Ik denk zelf inderdaad ook dat de oppashondjes voor wat stress zorgen. Zeker als ze de bench ziet en je zegt dat dat stress opleverd. Misschien een deken over de bench heen leggen als ze er langs loopt of ze ze ziet staan. Sterkte! 

Volgende forumvraag: Husky reu dominant?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^