Overgaan op ander voer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

Hoe denken jullie op over gaan op ander voer? Onze hond Juno krijgt nu Smolke brokjes. Alleen ik krijg het idee dat hij hier een beetje verveeld van raakt. (op zich logisch want als wij mensen elke dag aardappelen met een gehaktbal en rode kool eten, worden we daar op een gegeven moment ook flauw van. ;-) ) Bakje voer blijft bijvoorbeeld geregeld een dag staan. Tijdje geleden van de da een zak andere brokjes meegekregen ivm problemen met de darmen. En die brokjes waren binnen no time op.

Wisselen jullie vaak van merk? Is het goed om te wisselen? En zo ja, wat zijn goede brokken?

Anoniem (Gast)

Tja het vermenselijken van honden heeft al meermaals tot problemen geleid.

 

Da tja die weten het altijd beter

 

 

Wissel ik veel van merk?nee amper omdat het ook niet nodig is.

zit tussen de oortjes van de baas

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Nee, ik wissel nu niet meer. T was een tijdje zoeken omdat mijn honden steeds diarree kregen, maar sinds dat op orde is hou ik t bij de laatste brok. Eten ze een dag niet, dan niet. Ze krijgen vanzelf weer honger.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Anoniem heeft het heel goed verwoord!

En verder... Een hond kan ongeveer 8% van zijn lichaamsgewicht aan voedsel opnemen. Een hond die vaker dan één maal per dag gevoerd wordt zal nooit een volle maag kunnen ervaren ( een hondenmaag is na ongeveer 24 uur pas helemaal leeg).  Door vaker te voeren als éénmaal per dag kunnen probleemeters ontstaan omdat de maag nog halfvol zit. Mede hierdoor ben ik er van overtuigd dat het beter is voor een hond om 1 x per dag te voeren. Al onze honden, 17 stuks in totaal, zijn goede eters en eten iedere dag hetzelfde voer.....

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 2 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Voor mijn eigen plezier kocht ik altijd verschillende smaakjes van hetzelfde merk.

Wolf of wildernis heeft 4 of 5 smaken ofzo.. En die smaken wisselde ik dan af.

 

Volgens mij kan een hond echt wel verveeld raken van constant hetzelfde eten vooral brok.

 

 

 

 

 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

Ik voer mijn honden ook gewoon 1 soort brok. Als ze het minder goed eten (komt bij mijn Jenny veel voor) dan zie ik dat gewoon als een hond die genoeg voeding heeft binnenkregen en dus niet meer nodig heeft op dat moment.

 

Ik heb altijd het idee dat met het afwisselen een hond ook alleen maar steeds kieskeuriger wordt, en dan blijf je bezig.

 

Daarbij zie ik toch ook dat mensen die smaakjes afwisselen vaak met iets te dikke hondjes lopen (met elke keer nieuwe smaakjes zal een hond eerder geneigd zijn te veel voeding te nemen, want het smaakt zo lekker dat ze meer en meer en meer willen. Trek in plaats van honger dus) 

 

Dit is dan wel weer een verschil met voeding die ze daadwerkelijk niet lekker vinden. Zo heb ik hier ook wel eens brokken in huis gehad die vanaf dag 1 al niet gegeten werden en mijn hond werd daar wel erg schraal op, ze bleef het weigeren te eten. Toen ben ik dus wel overgestapt. 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 2 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Ik vind het belangrijker dat mijn hond goede stevige ontlasting heeft. Dog Lovers gold wordt aangeprezen als goed merk, dat zal ook best, maar niet voor mijn hond. Dus overgestapt naar Smolke. En daar doet ze het prima op. Een keer wat minder eten doet ze sws niet....

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco 3 doggies

honden foto van Ursula <3 Vasco

Alles wat nieuw is is vaak interessant voor de hond, daarom eten ze vaak de nieuwe brokken heel goed en de oude niet. Na tijdje zijn de nieuwe  brokken weer oud en kan het zo zijn dat de hond weer minder gaat eten. Sommige honden hebben hier heel veel last van, anderen maakt het niet uit wat je in hun bak gooit alles is prima.

 

En een dag niet eten is ook niet erg hoor. Hond van mijn ouders heeft af en toe periodes dat ze amper eet. We gooiden dan bv 3 ''nieuwe'' brokjes in de bak, dus gewoon het normale voer maar een aanvulling zodat ze hoorde dat er wat in gegooid werd. En meestal binnen week ging ze weer eten. Heeft nooit ander voer gekregen in die periodes. Hooguit gewisseld van merk i.v.m. betere kwaliteit. Helaas vinden mijn ouders het goede voer te duur en zit ze op prut voeding van een of andere groothandel.

 

Mijn hond zit al aantal maanden op zelfde voer, eet het gewoon op. Nu heb ik ook een alles eter. Vraag me af of er uberhoubt merk voer is wat hij niet lust.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Hier een hond wat net een vuilnisbak is.........die eet altijd !!

 

De andere eet een tijdje hetzelfde voer en eet dan vaak langer dan een week gewoon NIET.

Zoals jij vraagt heb ik de fout gemaakt steeds nieuw voer aan te dragen. En ja....nieuw, lekker.......na een paar dagen/weken.....NEE

 

Sorry, maar iedere keer kom ik terug op Smölke brokken.

Dit zijn de enigste die ze toch wel redelijk eet.

Heb hier bijna een dierenzaak aan voorraad van merken brokken.

Maar Smölke eet ze steeds weer.

Als ze weer even minder eet dan kook ik kipfilet of rundergehakt(Balletjes) en doe iets van het nat over de brokken en een beetje vlees.....mmmmm....lekker.

Heb in de diepvries heel kleine porties die ik dan voor 3 dagen kook.

 

Succes, ik ken het probleem maar laat je niet omkopen

honden page profiel MartijnMartijn

honden foto van Martijn

Dank voor de reacties. Ik laat het gewoon bij de Smolke brokjes. Hij eet wel wanneer hij honger krijgt. Ik heb trouwens ook niet het idee dat hij te weinig binnen krijgt.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 1 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo krijgt vers: vlees en vis. Rund, lam, eend, kip, pens, makreel, kabeljauw, konijn, haas, kalkoen ed., zo veel mogelijk variatie. Ik voeg groentes bij, af en toe wat zilvervliesrijst en een eitje. Hij doet het perfekt op kvv en hij is er gek op. 

 

Anoniem (Gast)

En dat heeft wat te maken met Ts haar vraag?

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 2 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ja, Anoniem. Het gaat over "het overgaan op ander voer". Een hond kan slechter gaan eten na het jarenlang eten van 1 brok. Vandaar mijn reactie over variatie. Waarom, Anoniem reageer je als gast en maak je geen account aan?

Anoniem (Gast)

Overgaan op ander voer daarmee doelt ze op brok,dus waarom over kvv beginnen.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ts lijkt me een man trouwens. En hij vroeg naar brokken inderdaad.

 

Andere goeie brokken zijn Taste of the wild, Acana, Cardilove, Orijen. Zelf ben ik heel tevreden over Wolf of the Wilderness. Maar Smolke is ook prima.

 

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Anoniem, reageer je om de boel te stangen? Bepaal jij hoe ik dien te reageren? Misschien is het wel een goed advies om op vers over te stappen. Of moet ik aan een anoniem persoon verantwoording afleggen of ik wel over kvv mag beginnen? Omdat ik advies aannam van hondenbaasjes van hondenpage, ben ik ook van brok naar vers overgestapt. 

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Anoniem, reageer je om de boel te stangen? Bepaal jij hoe ik dien te reageren? Misschien is het wel een goed advies om op vers over te stappen. Of moet ik aan een anoniem persoon verantwoording afleggen of ik wel over kvv mag beginnen? Omdat ik advies aannam van hondenbaasjes van hondenpage, ben ik ook van brok naar vers overgestapt.  "

 Eens. Ik ook en het bevalt een stuk beter!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^