Keelontsteking, wanneer verbetering te zien?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RuwhaarfanRuwhaarfan

Hoihoi!! Ik ben nieuw op het forum en heb me speciaal voor deze vraag aangemeld :)

Mijn hondje heeft al een flinke tijd last van een keelonsteking. In eerste instantie heb ik geprobeerd of het zo weg ging, met wat tijmsiroop om de keel te verzachten en later ook wat hoestdrank met broomhexine omdat ik het idee had dat het niet over wilde gaan. Daarna ben ik naar de dierenarts gegaan die dacht dat het alleen een droge hoest was en me codeinetabletjes mee gaf. In ieerste instantie leek het beter te gaan maar zodra ik stopte met de tabletjes werd het toch weer erger. Omdat ik vorige week zo het weekend nie tin wilde gaan heb ik maar weer overlegt met de dierenarts. Toen mocht ik antibiotica op komen halen. Liever geef ik geen antibiotica, maar dit duurde echt al te lang voor mijn gevoel. Vandcaag heb ik  voor de 7e keer dag antibiotica gegeven en ik heb voor 10 dagen gehad. Slijmophoesten deed mijn hondje wel regelmatig maar dan slikte ie het meteen weer in. Op zondagavond heeft ie best flink slijm eruit gegooid, flinke witte fluimen op de vloer. Hierna lijkt er verbetering in te zitten, elke dag wat minder proesten en nog vooral bij inspanning wel, maar ik vroeg me af of de verbetering al meer had moeten zijn of dat ik gerust nog even af kan wachten? Ik heb nog tm zaterdag antibiotica dus hoor ik graag of het beter is daarvoor nog een keer de dierenarts te bellen.

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je kan altijd overleggen telefonisch met de dierenarts, hoe ver heeft de hond een keelontsteking, daar ligt het ook aan hoelang het gaat duren voor deze verdwenen is, zeker de antibiotica afmaken, en er mag zeker al na een paar dagen verbetering zijn , als je blijft tobben dan zeker even bellen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja als je het niet helemaal vertrouwd altijd nog even bellen

 

 

ik volg je topic, hopelijk is je hondje snel weer beter!

 

 

 

oja en welkom op het forum

honden page profiel RuwhaarfanRuwhaarfan

" ja als je het niet helemaal vertrouwd altijd nog even bellen
 
 
ik volg je topic, hopelijk is je hondje snel weer beter!
 
 
 
oja en welkom op het forum "

 Dank je voor je welkom :)

Fijn dat ik al zo snel twee reacties heb gekregen, ik vind het een lastig geval dus andere meningen ben ik blij mee (anders had ik ook geen onderwerp gestart )

 

Ik denk dat ik morgen inderdaad even de dierenarts ga bellen, die is nu gesloten. Zonet bij het wandelen gooide ze er toch weer een grote klodder slijm uit. En het hoesten lijkt de afgelopen uren weer wat toegenomen te zijn :( Net nog maar even een keer extra tijmsiroop gegeven.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Klinkt als kennelhoest en daar is de antibiotica goed voor. Slijm ophoesten hoort daar ook bij. Ik denk dat je hondje het flink te pakken heeft gehad. Ik zou de DA even bellen dat je eventueel misschien verlenging kan halen voor de kuur. In ieder geval even overleggen.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Kan misschien ook chronische bronchitis zijn. Ik zou nog even overleggen met de DA. 

https://www.mcvoordieren.nl/bronchitis-bij-de-hond

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Na ca. 5 dagen antibiotica moet er duidelijke verbetering zijn.

Ik zou morgen even overleggen met de dierenarts.

Je kan vragen of Fluimucil gebruikt mag worden en in welke dosering; is al langer en goedkoper verkrijgbaar onder de stofnaam Acetylcysteïne. Dit breekt taai en vastzittend slijm af en daardoor makkelijker kan worden opgehoest.

http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h09988.pdf

 

Beterschap voor je hondje.

honden page profiel RuwhaarfanRuwhaarfan

Ik ga morgen overleggen of de antibiotica verlengd moet worden, of eventueel overstappen op een andere antibiotica?
Chronische bronchitis, ik hoop het niet! Ik zal het morgen navragen bij de dierenarts, of zij denken dat dat kan.

 

Ik geef momenteel hoestdrank met broomhexine, zeg maar bisolvon. Dat heeft volgens mij dezelfde werking als fluimicil maar dan een ander stofje? Ook dat zal ik morgen aan de dierenarts vragen, of dat misschien beter werkt.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Mijn Zabaa kampt al 3 jaar met terug kerende keelontsteking.

 

Ze reageert wisselend op de antibiotica. Zoals doxeral doet bij haar niks bij keel ontsteking.

Zou idd vragen of je mag wisselen van antibiotica. ( mijn ervaring)

 

Fluimicil heb ik gebruikt en werkt heel goed voor / tegen slijm.

Mijn apotheker heeft er een hele berekening op los gelaten.

Voor een hondje van +/_ 7 kg mag je een theelepeltje van de kleuter flumicil geven.

 

Neem gewoon contact op met de dierenarts en leg het voor.

Je schrijft dat je voor 10 dagen antibiotica hebt en deze werkt nog een dag of 4 na.

Ik denk dat je dierenarts zegt nog even af te wachten.

 

Beterschap......keelontsteking is heel hardnekkig.

honden page profiel RuwhaarfanRuwhaarfan

Vandaag zijn we bij de dierenarts geweest. De dierenarts denk aan een heel hardnekkige keelonsteking en dat we nog even moeten wachten. Eerst dacht ze weer aan een droge hoest doordat ze de keel stimuleerde. Dat klonk inderdaad in het begin droog. Maar daarna toch 'slijmerig' en slikte mijn hondje iets door. Toen we eenmaal buiten waren gooide ie er ook een groen/gele klodder uit (sorry, vies verhaal!). Hart klinkt goed (de dierenarts zij dat hoesten ook wel eens van hartproblemen kon komen?) en de longen klonken gelukkig ook helemaal schoon. De dierenarts heeft daar echt de tijd voor genomen en elk stukje long goed beluisterd dus daar ben i kwel gerust op. De antibiotica is verlengd en in plaats van tijmsiroop en broomhexine moeten we nu bronchofort geven. Dus dat gaan we maar doen dan. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

beterschap, ik hoop dat het einde van de keelonsteking in zicht is, goed dat de longen in elk geval schoon zijn en het hart goed is.

Groen geel  slijm lijkt me toch duiden op dat de ontsteking nog niet weg is, dus goed dat de antibioticum verlengd is.

honden page profiel RuwhaarfanRuwhaarfan

" beterschap, ik hoop dat het einde van de keelonsteking in zicht is, goed dat de longen in elk geval schoon zijn en het hart goed is.
Groen geel  slijm lijkt me toch duiden op dat de ontsteking nog niet weg is, dus goed dat de antibioticum verlengd is. "

 Ja dat denk ik ook, en ik ben blij dat ze me toch serieus nam. In eerste instantie dacht ze aan een droge hoest. Dat van het groen/gele slijm weet de dierenarts nog niet omdat ie dat pas weer buiten ophoestte, maar als we misschien toch nog terug moeten aankomende week dan meld ik dat wel. Ik weet in ieder geval voor mijzelf dat we niet onnodig met antibiotica zijn begonnen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

hoe gaat het inmiddels

honden page profiel RuwhaarfanRuwhaarfan

Mwah, ik denk niet dat er sinds vrijdag al echt verbetering is opgetreden eigelijk.

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

" Mwah, ik denk niet dat er sinds vrijdag al echt verbetering is opgetreden eigelijk. "

 

misschien overleggen met da ?

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik vind het persoonlijk veel te lang duren dat je hond zo minimaal reageert op de antibiotica. Ik zou verder onderzoek willen. Ik denk dat het probleem toch meer bij de longen ligt. Slijm ophoesten bij hartproblemen herken ik niet. Eerlijk gezegd ook niet bij een keelontsteking.

honden page profiel RuwhaarfanRuwhaarfan

" Ik vind het persoonlijk veel te lang duren dat je hond zo minimaal reageert op de antibiotica. Ik zou verder onderzoek willen. Ik denk dat het probleem toch meer bij de longen ligt. Slijm ophoesten bij hartproblemen herken ik niet. Eerlijk gezegd ook niet bij een keelontsteking. "

 Ik ook. Vandaag is alles van bek tm longen op de foto gezet. Ik ben niet helemaal thuis in de benamingen, maar de dierenarts dacht wat verdikkingen van de kleinere buisjes?? in de longen te zien. Ze gaat nu overleggen met een dierenarts in dezelfde kliniek die vaker dit soort dingen beoordeeld en misschien sturen ze het ook even door naar een radioloog wat ik begreep. Maar het zou dus misschien een lagere luchtweginfectie kunnen zijn waarbij ook keelpijn is ontstaan doordat het hoesten al zo lang duurt. En dan zouden we toch een andere antibiotica mee krijgen. Morgen krijgen we waarschijnlijk het antwoord.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

afwachten weer dus

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Goed dat je doorgepakt hebt. Ik ben benieuwd naar het definitieve uitslag van het onderzoek. En het belangrijkste, dat je hondje weer op mag knappen.

honden page profiel RuwhaarfanRuwhaarfan

Ja afwachten weer. Maar ik heb dit liever dan dat ze even snel iets concludeert, dan nog maar een dagje langer 'niet de juiste behandeling'.
Ergens hoop je dat het gewoon een standaard infectie is, maar het klopt niet dus ben wel blij dat er inderdaad nu doorgepakt wordt ook vanuit de dierenarts. Zelf vond ik vrijdag eigenlijk al dat er iets anders moest gebeuren maar toen heb ik me toch naar huis laten sturen met iets waar ik eigenlijk geen heil in zag.

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Zoals ik al eerder schreef ik heb met Zabaa (steeds terugkerend) hetzelfde probleem.

Steeds weer keelontsteking.

Vaak slaat de kuur niet aan, wisselen van kuur en dan wel effect.

Gaat dan een paar maanden goed en weer........

 

Het zoeken naar de goede, werkende antibiotica heeft lang geduurd.

Er waren kuren bij die niks deden.

 

Ik duim voor jou dat morgen iets duidelijk wordt en je wel een goed werkende antibiotica krijgt.

Beterschap voor het hondje

honden page profiel RuwhaarfanRuwhaarfan

Dat is wel vervelend zeg, als het steeds weer terug keert :(
Ik hoop dat het bij mijn hondje een eenmalige iets is, en dat we er met de juiste antibiotica vanaf komen voorgoed.

 

Dank je wel. Ik zit naast de telefoon te wachten (niet letterlijk, haha ;) ) en hoop dat ze de uitslag zo snel mogelijk heeft voor mij. 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Ik wens je veel geluk verder hopen op goéd medcyn en dat het eenmalige is zoals je zegt ik duim mee 

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

" Dat is wel vervelend zeg, als het steeds weer terug keert :( Ik hoop dat het bij mijn hondje een eenmalige iets is, en dat we er met de juiste antibiotica vanaf komen voorgoed.
 
Dank je wel. Ik zit naast de telefoon te wachten (niet letterlijk, haha ;-) ) en hoop dat ze de uitslag zo snel mogelijk heeft voor mij.  "

 

Ik moet erbij vertellen dat Zabaa een Spaans zwerfhondje is en ziek hier kwam.

Dus hoelang ze al keelklachten had is niet bekend. Eveneens is niet bekend hoe lang die ontsteking verwaarloosd is.

Dat speelt bij haar een grote rol.

Jij was er vlug bij dus goede hoop dat het met de goede kuur nog een kwestie van tijd is voordat het helemaal over is.

honden page profiel RuwhaarfanRuwhaarfan

Laat maar, had toch wel gehoopt in ieder geval minstens één reactie te krijgen op mijn zeer uitgebreide update ;)

Mijn hondje en ik dokteren gewoon door

honden page profiel RuwhaarfanRuwhaarfan

" Laat maar, had toch wel gehoopt in ieder geval minstens één reactie te krijgen op mijn zeer uitgebreide update ;-)
Mijn hondje en ik dokteren gewoon door "

 

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

" Dat is wel vervelend zeg, als het steeds weer terug keert :( Ik hoop dat het bij mijn hondje een eenmalige iets is, en dat we er met de juiste antibiotica vanaf komen voorgoed.
 
Dank je wel. Ik zit naast de telefoon te wachten (niet letterlijk, haha ;-) ) en hoop dat ze de uitslag zo snel mogelijk heeft voor mij.  "

 Wat was die uitslag dan ??

En hoe is het nu??

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"   "

 

 

waar precies staat de uitgebreide update?

 

Ik ben benieuwd hoe het inmiddels gaat

honden page profiel RuwhaarfanRuwhaarfan

Al even geleden, maar toch even een update :)

Het telefoontje waar ik het over had gaf toen geen uitsluiting. Ze wisten het niet en wilden een radioloog laten kijken. Die kwam daarop met de mogelijkheid van hartworm of longworm. Daar had ik meteen zo iets bij van: Dat kan het eigenlijk niet zijn! Toch maar laten onderzoeken en (gelukkig!) waren deze testen negatief. Toen kwam de dierenarts er ineens mee dat het hart wel vergroot zou zijn (terwijl dit eigenlijk afgestreept was op het moment dat we samen de rontogenfotos hadden bekeken). We zouden moeten gaan voor een hartecho en we moesten hééél erg voorzichtig doen zodat de conditie van mijn hondje niet achteruit zou gaan. Ergens voelde het toch niet goed dat we nu meteen hysterisch diagnoses gingen uitsluiten en we hebben om een sterkere antibiotica gevraagd. Uiteindelijk toch gekregen maar weer met de mededeling dat we metéén terug moesten menlden wanneer de conditie achteruit zou gaan. Na 2 weekjes zagen we misschien wat verbetering en hebben we besloten naar een andere dierenarts te gaan voor een tweede mening. Deze gaf aan totaal niet te denken aan hartproblemen op bnasis van de foto's en onderzoek van mijn hondje. Nog 2 weken antibiotica mee gekregen omdat het bij bronchitis wel eens hartnekkig is en 4 tot 6 weken antibiotica nodig is. Als het na die twee weken nog steeds minimaal verbeterd is dan moesten we nadenken om naar een KNO dierenarts te gaan. Het kon ook nog een vreemd object in de luchtpijp of keel zijn dacht deze dierenarts.

Het was niet verbeterd en daarom hebben ze met een bronchoscoop in de longen van mijn hondje gekeken. Alles zag er goed uit tot waar de scoop kon komen, maar op nieuwe rontgenfotos zag de dierenarts nog steeds verdikte luchtpijpjes. Daarom is er slijm uit de luchtpijpjes gehaald en voor onderzoek opgestuurd. De dierenarts denkt toch aan een virus. Ik denk dat ze met dat onderzoek zowel op een bacterie als een virus kunnen testen?? En ondertussen hebben we een antihistamine mee gekregen. En EINDELIJK, vandaag heeft mijn hondje nog niet gehoest! Nu nog even wachten op de kweek en welke medicijnen we dan krijgen om het echt op te lossen. Ik ben heel blij dat we nu eindelijk een diagnose hebben waar ik ook achter sta ;) Ik ben natuurlijk geen dierenarts maar probeer wel logisch na te denken. En het 'vergrote hart' verhaal zullen we natuurlijk in de gaten houden. Maar zowel de dierenarts van de second opinion als de dierenarts die de scopie heeft gedaan zien echt 0,0 redenen om aan een hartprobleem te denken.

 

Sorry van de lange tekst, dat krijg je als je een maand geen update stuurt :p

 Dit had ik geschreven maar na 4 dagen was er nog geen reactie op gekomen dus had ik het maar weer weggehaald.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik herinner me het nu weer gelezen te hebben, maar nog geen antwoord gegeven dus

 

 

Goed dat je voor de second opinion gegaan bent, wanneer is de uitslag van de kweek?

 

Zou een allergie ergens voor misschien ook nog mee kunnen spelen of is daar niet over gesproken.

 

In elk geval fijn dat ze niet meer hoest nu, van hoesten wordt je zo moe en ook als baasje moeilijk aan te horen.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond krijgt bloed bij ontlasting
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^