Ezydog Tuig Chihuahua?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Daantje (Gast)

Voor mijn Chihuahua ben ik op zoek naar een nieuw tuigje. Als pup hebben we een BuddyBelt gekocht. Hij wordt hier echter te groot voor, staat al een tijdje op het laatste gaatje helaas. Ik ben hier wel tevreden over, maar ze zijn jammer genoeg erg prijzig.    Ik zag wel verschillende (oude) topics over tuigjes en heb hier wel veel aangehad. Maar het is een beetje ielig(smal) hondje, weegt met zn 15weken nu ongeveer 1700gram. Hoeveel ie nog groeit weet ik niet. Maar veel tuigjes vallen voor nu wel af en ik zou nu wel eentje willen waar ie in blijft passen. Ik kwam een Ezydog chest plate tegen en deze is wel in kleine maten te krijgen. Hier kan ik bij een klein hondje niet echt een ervaring van vinden. Zou dit prettig zijn zon plaat op de borst? Verder misschien een julius k9 (of soortgelijks) maar hier lees ik wisselende dingen over. Ook ben ik bang dat het niet mooi aan gaat sluiten bij hem. In de buurt is niet een winkel te vinden met dit soort tuigjes helaas. Dus zijn hier Chihuahua baasjes met ervaringen met een van deze tuigjes?     

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ja hier een chihuahua (van 3 kilo) met zo'n Ezydog chest plate tuigje.

Mooi tuig maar een nadeel is dat het borststuk nogal verschuift tijdens het lopen waardoor het hele tuigje scheef komt te zitten.

De oplossing is om het borststuk zelf vast te naaien met een steekje aan de borstband.

 

Hier heeft m'n chi eigelijk van kleins af aan Julius K9 IDC tuigjes gedragen. Eerst de kleinste maat en nu eentje groter. 

Bij hem past het goed maar bij sommige honden komt die erg in de oksels.

Anoniem (Gast)

Dat verschuiven is wel vervelend.. In het begin had ie eerst zon kittentuigje dat was ook zon ramp met dat verschuiven.. Zelf vast zetten is misschien dan wel een idee. Even schoonmama lief aankijken in dat geval.

 

Ik vind die Julius tuigen wel erg leuk met die labels. Het is alleen zo jammer dat ik niet even kan passen. Retour sturen is ook niet de grootste ramp maar toch. Als ie in de oksels gaat snijden is ook niks. Moet wel zeggen dat zon BuddyBelt ook dicht langs de oksels gaat. 

Volgende forumvraag: bench hoes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^