Aanval , wat was de trigger ..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

"  De kleinste zou ik optillen, en dan heel hard bidden dat de grote niet gepakt wordt. Want die rent de straat op en dat kan qua verkeer niet. "

 Loop je dan nog ontspannen ,bedoel ik denk daar niets eens bij na met 3 van die tanken als ik ga lopen

Als hier iets op ze afgestormd komt als ik ze vast heb is het meteen los

 

honden page profiel History 2.0History 2.0

honden foto van History 2.0

Als iedereen gewoon zn hond aan de lijn heeft zul je ook nooit dergelijke incidenten krijgen! Is dat zo moeilijk te begrijpen ofzo?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Als iedereen gewoon zn hond aan de lijn heeft zul je ook nooit dergelijke incidenten krijgen! Is dat zo moeilijk te begrijpen ofzo? "

 Dat is gewoon te simpel.

Ik loop nu met Vigo dagelijks aan de kreek ,2 honden was teveel.

Iedere dag wordt Vigo zeker in het niet losloopgebied benadert door minimaal 4 honden van verschillende hondenbazen.

 

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" Als iedereen gewoon zn hond aan de lijn heeft zul je ook nooit dergelijke incidenten krijgen! Is dat zo moeilijk te begrijpen ofzo? "

 Voor sommigen schijnbaar wel

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

"  

Ik ben meteen naar de eigenaar toe gereden met de mededeling dat we naar de dierenarts toe gingen en de kosten voor hem waren . Deze zijn inmiddels ook betaald .

We hebben melding gedaan bij de politie , tot op heden nog niks gehoord .
Ik moet dus eigenlijk bij de gemeente aan kloppen ? "

 

Sowieso aangifte doen bij de politie.

Daarnaast kan je een mail of brief sturen aan de gemeente t.a.v. College Burgemeester & Wethouders met het verzoek om aanlijn- (dit vergat ik in mijn vorige posting) en muilkorfgebod voor betreffende hond.

Uiteraard met toelichting van de reden van dit verzoek.

 

Ik heb dit destijds gedaan, omdat een asociale niet opgevoede Duitse Dog, die de eigenaar had meegenomen uit Sint Maarten, al 3 honden in mijn straat, waaronder mijn hond, ernstige bijtwonden had toegebracht. Wonden waarbij 1 hond zelfs met drains moest rondlopen en een week lang elke dag naar de dierenarts moest voor controle. Mijn hond had gelukkig slechts een scheur in zijn vel van 15 cm en moest gehecht worden. De eigenaar heeft naar aanleiding van het door mij verzochte gebod, zijn hond herplaatst naar een boerderij. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Sorry hoor, maar ik vind dit een beetje raar advies. Ten eerste tilt niet iedereen zomaar 50 kilo hond de lucht in en daarbij als er zo'n type hond aangevlogen komt zoals TS heeft meegemaakt, kan ik jou op een briefje geven dat die hond als nog in de Rottweiler gaat hangen. "

 Oeps 50 kilo, ik zat in mn hoofd met een klein hondje.

 

Een klein hondje zou ik zeker weten optillen, laat je hem op de grond, dan weet je eigenlijk, dat het einde verhaal is. 

Ik heb Luca ook wel eens opgetilt, 18 kilo

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Afgelopen zaterdag is mijn rottweiler aangevallen door een stafford/bully achtig iets (vergeten te vragen) . Wij liepen onze vaste route en kwamen een pad uit , op een meter of 50 afstand zag ik hem al staan en voordat ik het wist kwam ie op ons af stormen , ik heb mijn hond achter me gedrukt en toen ie dichterbij kwam ben ik op hem afgestapt met een bult kabaal . Dat was werkelijk ook maar een kwart seconde een succes .. hij nam een duik en hing aan de kop van mijn hond . 
De eigenaar moest nog aan komen rennen en begon zijn hond te schoppen .. ik heb hem duidelijk gemaakt dat ie daar mee moest stoppen en ook niet trekken . Ik heb een keer gebulderd en door een poging om nog beter vast te houden kon zijn baas hem eraf halen . 
 
We zijn meteen naar de dierenarts gereden , met enkele gaten in zijn hoofd is ie er genadig vanaf gekomen . 1 gat zit nest naast het oog en de rest is oor , wang en nek . 
 
Dat mijn hond de vernieling in is geholpen dat weet ik al , hij was al tamelijk onzeker en we waren net weer zover dat we honden konden passeren op korte afstand . Dát is alweer verleden tijd . 
 
Nu loop ik me al dagen af te vragen wát de trigger geweest is  , die van mij was aan het snuffelen om lekker mannelijk te markeren . Hij heeft de andere hond niet eens gezien van te voren . Dat ze hond intolerant zijn weet ik  , maar op zo'n afstand ? Dat de hond een waardeloze baas heeft weet ik ook, maar vanuit het niks op standje moordmachine ... dát stukje is me niet helemaal duidelijk .
 
Hier zitten vast enkele deskundigen van dát ras die er enige kijk op hebben.
  "

 balen zeg zo kan je met je onzekere hond weer tig stappen terug doen, ik heb dat af en toe ook bij de hand, als de buurman weer eens vergeten heeft zijn hek dicht te doen en hun shiba springt ineens op mijn hond.

Dan is wel duidelijk wat de trigger voor die hond was, zijn erf beschermen neem ik aan.

 

Wat bij deze hond de trigger was weet ik ook niet natuurlijk. Soms heb je van die honden die al van ver ineens op je af komen stormen. Ik heb dat zelf nog altijd in goede banen kunnen leiden door vrolijk en gelijktijdig kalmerend te roepen heeeee kijk nou eens wie daar is, dat is gezellig... de honden zijn dan een soort van verbaasd en kalmeren. Op die ene herder na, een jonge reu die het niet kon schelen dat Lola(mijn vorige hond kruising rottweiler herder) hem niet eens zag en ik nog zelfs van de weg af ging om onze ruggen naar de hond toe te draaien, toch sprong ie grommend op Lola af, die gilde en zich meteen op de grond liet vallen. Baas en ik kregen hem er samen af en iedereen kwam met de schrik en een klein wondje bij Lola vrij. Dit was misschien het gevolg van teveel vrijheid, in combinatie met hormonen en niet weten wat daarmee aan te moeten en dus maar afreageren op een oudere zwakkere hond?

 

Ik denk dat er meerdere oorzaken kunnen zijn, een heel belangrijke ljkt mij ook: hoeveel stress een hond heeft bij zijn baas, wordt hij goed begeleid, wordt hij begrepen, is er balans in rust en aktiviteit e.d, is daar iets mis, zal hij al met een hoger stresslevel naar buiten gaan en als hij dan een andere hond ziet is het bingo

Karakter kan meespelen, hormonen, misschien zelfs onzekerheid of angst bij uitvallen.

 

In elk geval had deze hond geen verstandige baas en die zou aangesproken moeten worden. Voor de hond zal het zijn situatie niet beter maken (mocht het daaraan liggen), maar de veiligheid van andere honden is dan tenminste niet in gevaar.

 

Hoe gaat het inmiddels met je hond buiten?

 

 

honden page profiel jazzjazz

Hoi hoi, wat vervelend zeg maar wat ik persoonlijk heel erg vind. 

Is dat jou hond aangevallen word door een Stafford/ bully achtige hond. Maar het maakt niet uit wat voor soort hond fit doet! Het is gewoon niet goed, dit kan en mag echt niet. En ik heb zelf 2 bully’s nou dat zijn twee sulle van honden. Maar toch laat ik ze  nergens los, waar andere honden lopen. Want je weet maar nooit. En vooral niet als ze met zijn tweeen zijn. 

maar ik ben er persoonlijk heel erg voor, dat iedereen zijn hond vast aan de riem heeft. Zo vaak worden die 2 van ons aangevallen, door andere honden. Vooral kleine honden!!  En ze doen tot nu toe niks terug. Maar Soms denk ik wel eens man blaf een keer terug. Maar ja dan krijg je meteen, O dat zijn valse honden,, mmm nou jou hond valt die van ons aan. En die van ons doet echt niks terug. 

 

Ik denk echt dat het overal een stuk leuker word, als iedereen zijn hond aan de riem houd. 

( behalve bij los loop gebieden)

 

dus wat de rede is geweest, weet ik niet.

Ik vind dat het gewoon niet kan, een hond mag gewoon niet zo maar bijten!!!  

 

honden page profiel PtjePtje

honden foto van Ptje

Onze teef zou ook gelijk in de aanval gaan. Die heeft geen trigger nodig. Zit er gewoon in. Je hoort als baas dat te weten. Die hond had aan de lijn gemoeten. Zo krijg je dus die bijtincidenten met staffords.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Topic van twee jaar terug. !!

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Nu loop ik me al dagen af te vragen wát de trigger geweest is ."

 Trigger kan iets heel subtiels zijn. Vergeet niet dat als deze honden in de pit moeten vechten voor hun leven, de hond die het snelst reageert de beste overlevingskansen heeft - en zijn genen kan doorgeven.

 

EDIT: Ik zie nu dat dit al een ouder topic is...

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu

honden foto van Cai de shih tzu

Ik denk dat ik cai in mn jas zou stoppen en met mn rug naar de hond zou draaien. Heb liever dat ik dan nog gegrepen zou worden dan cai. Maarja cai is 6kilo en kan ik optillen. Lijkt me lastig met n hond van 50kilo.

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

"  Trigger kan iets heel subtiels zijn. Vergeet niet dat als deze honden in de pit moeten vechten voor hun leven, de hond die het snelst reageert de beste overlevingskansen heeft - en zijn genen kan doorgeven.
 
EDIT: Ik zie nu dat dit al een ouder topic is... "

Ik geloof dat bepaalde honden geen trigger nodig hebben, nu was het de rottweiler maar had er een andere hond gelopen dan was hij de sjaak geweest. 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik had al gezien dat het een oud topic was maar ik wilde toch nog even reageren.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Afstudeeronderzoek voeding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^