Ik ben echt zo moe....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

"  Ik denk dat het een beetje te kort door de bocht is om een oordeel over iemand uit te spreken. Als iemand al zo'n 7/8 jaar bezig is met een hond die meerdere problemen heeft en de familiesituatie niet goed te combineren is...  "

Ach hou toch op..Het minste of geringste word tegenwoordig aangegrepen om een hond te herplaatsen..

 

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Hij is pas geleden 3 weken bij een hondentrainer en gedragstherapeut geweest, zij is zijn vaste oppas nu. Ook een oppas is namelijk een zoektocht van jaren geweest! 

 

juist dat heeft mij nog meer het inzicht gegeven dat hij beter ergens anders heen kan. Ik heb dit ook aan de trainer voorgelegd, zij vindt dat hij het heel erg goed bij ons heeft, maar begrijpt ons ook. 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

dubbel

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ja dobry! Zoals ik ook al zei, ik hou ook echt heel veel van Storm, dat is onveranderd! Hij is en blijft speciaal!! 
 
Normaliter kan een hond zorgen voor ontspanning, maar ik zou niet weten hoe te ontspannen met Storm. Relaxed wandelen is allang geen optie meer met Storm, ik vindt het maar gedoe om met Storm te wandelen. Altijd alleen maar alert zijn op andere honden en zorgen dat je ze kunt ontlopen (aangezien andere hondenbaasjes hun honden lang niet altijd bij zich houden), altijd zorgen dat je de riem goed strak in je handen hebt (wel ontspannen lijn ja) en je lijf startklaar staat om zijn uitval op te vangen, zorgen dat de kinderen achter mij lopen als ze mee moeten en proberen hun ook uit te leggen waarom mensen toch altijd zo boos en scheldend reageren op onze hond (zelf heb ik inmiddels een aardig dikke huid gekregen). 
   "

 Ik begrijp je heel goed.

Heb ook zo 10 jaar in functie van een bepaalde hond geleefd.

honden page profiel --

honden foto van -

" Hij is pas geleden 3 weken bij een hondentrainer en gedragstherapeut geweest, zij is zijn vaste oppas nu. Ook een oppas is namelijk een zoektocht van jaren geweest! 
 
juist dat heeft mij nog meer het inzicht gegeven dat hij beter ergens anders heen kan. Ik heb dit ook aan de trainer voorgelegd, zij vindt dat hij het heel erg goed bij ons heeft, maar begrijpt ons ook.  "

Tsja dan zou ik inderdaad een plekje voor hem zoeken dat hij verdient. En dan echt goed zoeken, in facebookgroepen het hele verhaal zetten, via de rasvereniging? De fokker? Ik kan me niet voorstellen dat er helemaal niemand is die geschikt is die hem wil hebben. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Waardeloze reden om je hond weg te doen ,een echte hondenliefhebber  zoekt naar oplossingen (ander voer ,supplementen etc )  Zal idd met je gemoedstoestand te maken hebben ,maar ga dan naar ha en laat je bloed eens prikken en laat je hond niet de dupe daar van zijn !
Ik wordt een beetje doodziek van al die zogenaamde hondenliefhebbers "

 Daar ben ik het helemaal mee eens, wilde er niet op reageren, vind het zo ontzettend triest, je schrijft....ik hou zo veel van deze hond, ja dat blijkt, dan doe je toch je hond niet weg, zeker niet als deze al deze leeftijd heeft, vind het nogal wat zeg wat je hier schrijft, houden van en dan toch maar weg doen om dat er bepaalde dingen niet bevallen aan de hond, je wordt zo moe........kijk eens naar het voer wat je geeft, misschien kan je daar wat aan bij dragen aan het verharen.....8 jaar is je hond, je hebt hem al die tijd bij je gehad, houden van is niet voor even, een hond van die leeftijd te herplaatsen, heb je daar al eens aangedacht...jullie hond houdt ook van jullie....

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik heb een man en dochter met autisme, dit in combinatie met Storm is mij na 7 jaar teveel geworden. Vorige week is hij nog op een politiehond geklapt, ik kan dat mentaal niet meer aan.... misschien ben ik dan een waardeloos baasje, dan zij dat zo....  "

 Ik vind je geen waardeloos baasje

Van wat ik lees heb je al enorm veel gegeven. 

 

Ik weet hoe het voelt om er compleet doorheen te zitten. Soms moet je kiezen voor jezelf hoe moeilijk dat ook is.. 

Als je als baasje niet meer 100% voor een hond kan gaan vind ik zeker niet dat de hond "de dupe" zal worden van een herplaatsing. 

 

Ik denk dat je de keuze zelf ook al een beetje gemaakt hebt. Je zei dat je contact hebt gehad met zijn fokker. Zou je die misschien om raad kunnen vragen?

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

"  Ik begrijp je heel goed.
Heb ook zo 10 jaar in functie van een bepaalde hond geleefd. "

 Iedere hondeneigenaar moet zich in meer of mindere mate aanpassen aan zijn hond (ik ook ) Dat weet je van te voren en daar kies je voor ,zoiets heet verantwoording  en liefde ! 

Vachtproblemen is het minste probleem, mijn hele appartement is gesloopt ,inclusief muren alles is aan geknaagd .Ik heb niet 1 keer gedacht om mijn honden te herplaatsen ! Ik hou van mijn honden , dit noem ik echte liefde

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je kan de hond niet goed uitlaten, neem een antitrektuigje voor je hond, dan trek je hond niet meer en loop jij echt met de kids ontspannend te wandelen, en geloof me maar dat het helpt, ik heb sit bij een hond gedaan herstellende van een verbrijzeld bekken, geen getrek, niet afhankelijk van anderen, een zware hond , en echt het werkt, geef de moed niet op, je schrijft...lief voor de kinderen, dat het nu even niet gaat, doe dan de hond eens een dagdeel bij een opvang, zodat je even je handen vrij hebt, je geeft zelf aan, ik hou van die hond, doe je toch niet weg ..!!

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Stoer hoor Daven dat jij daar nooit aan gedacht hebt. Ik heb ook een hond die mijn muren heeft opgevreten, nooit aan gedacht haar weg te doen! Ik had ook een hond met het red cocker syndroom, nooit aan gedacht haar weg te doen, sterker nog ik zou haar zo weer nemen! Een hond die spullen sloopt is niet vergelijkbaar met wat wij allemaal hebben gedaan en meegemaakt met Storm, maar ik geloof niet dat je al mijn reactie's hebt gelezen! 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat TS er zo doorheen zit dat de kleinere ergernis van die haren even op de voorgrond komt. En als je er doorheen zit, dan kom je er niet met van die dingen als "schrijf eens op wat je leuk vind".

Kan best zijn dat TS na wat rust er wil wel tegenaan kan, maar ik vind het nogal... respectloos... om er maar vanuit te gaan dat kleine trucjes ineens alles weer koek en ei maken.

Ik heb toen ik met Dobby trainde ook een keer 2 weken "vrij" genomen. Ik heb hem uitgelaten, eten gegeven en verder niet. Ik kon wel janken. Nou ja, ik moest echt janken. Compleet uitgeput door maanden training zonder resultaat. Dat kan gewoon echt.

TS, begrijp ik goed dat Storm niet hond sociaal is? Anders zou Dierenthuis misschien een optie zijn...

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Niet iedereen denkt als jij, Daven en dat hoeft gelukkig ook niet.

 

Vindt ook niet dat iemand zich hoeft te verantwoorden als je een hond wil weg doen (of laten inslapen)

Uiteindelijk blijft het een dier. 

De meeste hier hebben elke dag dier op hun bord liggen.

 

 

 

 

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Wanneer er gesproken wordt over een anti trek tuigje dan is er duidelijk geen kennis en vooral ervaring met een uitvallende hond die inmiddels al 7 jaar daar op getraind wordt. Uiteraard loopt hij aan een tuig en wat ik hem ook aanmeet, ontspannen lopen met Storm zal echt never nooit gaan gebeuren. Realiteit is ook belangrijk. 

 

 

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" Stoer hoor Daven dat jij daar nooit aan gedacht hebt. Ik heb ook een hond die mijn muren heeft opgevreten, nooit aan gedacht haar weg te doen! Ik had ook een hond met het red cocker syndroom, nooit aan gedacht haar weg te doen, sterker nog ik zou haar zo weer nemen! Een hond die spullen sloopt is niet vergelijkbaar met wat wij allemaal hebben gedaan en meegemaakt met Storm, maar ik geloof niet dat je al mijn reactie's hebt gelezen!  "

 Lees nergens een reden om je hond weg te doen ,dat hij een andere hond aanvalt ? hou je hond aan de lijn probleem opgelost .

Kun jij de hond niet aan met lopen , dan laat je hem zonder kids uit of je maakt afspraken met je man ?

Je hond heeft geen probleem ,jij hebt een probleem

Werkt daaraan en je kunt ook weer meer hebben

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Precies, ik had mijn hond ook kunnen plaatsen, Ogin, ze is maar twee weken bij me geweest, ik heb haar gehouden, ze is weer terug bij me gekomen met bijna zes maanden, een zware hond al, dacht even hoe moet het nou, schouders er onder en er voor gaan, houden van is dat....zo makkelijk om een hond te herplaatsen als het even niet gaat.....jij hebt de hond al bijna 8 jaar.....denk daar eens aan , de hond onderbrengen voor goed bij een ander ? 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Niet iedereen denkt als jij, Daven en dat hoeft gelukkig ook niet.
 
  "

Nou ik wel...ben het 100% met hem eens.

Sorry hoor, maar een hond neem je voor je leven.Het is geen wegwerp artikel!

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Storm is inderdaad niet altijd hond sociaal! 

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ja dobry! Zoals ik ook al zei, ik hou ook echt heel veel van Storm, dat is onveranderd! Hij is en blijft speciaal!! 
 
Normaliter kan een hond zorgen voor ontspanning, maar ik zou niet weten hoe te ontspannen met Storm. Relaxed wandelen is allang geen optie meer met Storm, ik vindt het maar gedoe om met Storm te wandelen. Altijd alleen maar alert zijn op andere honden en zorgen dat je ze kunt ontlopen (aangezien andere hondenbaasjes hun honden lang niet altijd bij zich houden), altijd zorgen dat je de riem goed strak in je handen hebt (wel ontspannen lijn ja) en je lijf startklaar staat om zijn uitval op te vangen, zorgen dat de kinderen achter mij lopen als ze mee moeten en proberen hun ook uit te leggen waarom mensen toch altijd zo boos en scheldend reageren op onze hond (zelf heb ik inmiddels een aardig dikke huid gekregen). 
 
Wat betreft zijn vacht: hij is al tig x naar de trimmer geweest en alle tips van daar en ja ik heb verschillende trimmers benaderd om zeker te zijn van bepaalde adviezen, heb ik netjes opgevolgd. Dus er hoeft mij echt niet verteld te worden dat ik hem moet gaan borstelen of wat dan ook. Ook voeding hebben we verschillende dingen geprobeerd door de jaren heen, maar aangezien hij ook darmproblemen heeft (door zijn vorige eigenaren) zijn we aangewezen op kvv smuldier, het is het enige waar hij niet de hele tijd spuit diarree van heeft. 
 
Ik heb een man en dochter met autisme, dit in combinatie met Storm is mij na 7 jaar teveel geworden. Vorige week is hij nog op een politiehond geklapt, ik kan dat mentaal niet meer aan.... misschien ben ik dan een waardeloos baasje, dan zij dat zo....  "


Je gaf eerder in je topic aan dat de gedragsproblemen helemaal onder controle zijn. Maar als ik dit stukje lees, krijg een heel andere indruk. Daaruit maak ik juist op dat het helemaal nog niet onder controle is. Want met spanning moeten lopen, de lijn strak in de hand hebben en altijd startklaar moeten staan voor een uitval, dat is natuurlijk niet normaal en is (totaal) geen controle. 

Als je niet lekker in je vel zit is het misschien niet het juiste moment, maar is er toch niet nog een mogelijkheid om daaraan/daarmee te gaan werken? 

En ben je alleenstaand of heb je ook nog een partner die jou hierin helpt? Want je hoeft iet alles alleen te doen, he?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Wanneer er gesproken wordt over een anti trek tuigje dan is er duidelijk geen kennis en vooral ervaring met een uitvallende hond die inmiddels al 7 jaar daar op getraind wordt. Uiteraard loopt hij aan een tuig en wat ik hem ook aanmeet, ontspannen lopen met Storm zal echt never nooit gaan gebeuren. Realiteit is ook belangrijk. 
 
  "

 Het is een tuigje wat op de hondenschool gebruikt mag worden.....en echt het is een aanrader, als dit het probleem is van het uitlaten, dan kan je gerust met dit tuigje je hond uitlaten, het is een tuigje van martin gaus.

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

" Niet iedereen denkt als jij, Daven en dat hoeft gelukkig ook niet.
 
Vindt ook niet dat iemand zich hoeft te verantwoorden als je een hond wil weg doen (of laten inslapen)
Uiteindelijk blijft het een dier. 
De meeste hier hebben elke dag dier op hun bord liggen.
 
 
 
  "

 Daarom zitten de assiels ook zo vol  omdat mensen hard schreeuwen hoeveel ze van hun hond houden ,maar wegdoen alsof het een pakje koekjes is

Dit noem ik niet houden van ,je hebt godverd tig jaar die hond

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

....het is echt een diervriendelijk tuig.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Sorry maar ik vindt het prima dat jullie je mening hebben en die mogen jullie geven, geen probleem! Ik reageer echter niet meer op dergelijke reactie's omdat het reactie's zijn van mensen die zelf niet in het bezit zijn geweest van een hond met dergelijke gedragingen en dus geen idee hebben waar over gesproken wordt. Om een voorbeeld te geven, hij is onder andere bij de Martin gaus school geweest en ook dat tuigje is getest! Het gaat niet over een hond die aan een riem trekt! Maargoed de beste stuurlui staan aan wal zeggen ze dan

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

" Sorry maar ik vindt het prima dat jullie je mening hebben en die mogen jullie geven, geen probleem! Ik reageer echter niet meer op dergelijke reactie's omdat het reactie's zijn van mensen die zelf niet in het bezit zijn geweest van een hond met dergelijke gedragingen en dus geen idee hebben waar over gesproken wordt. Om een voorbeeld te geven, hij is onder andere bij de Martin gaus school geweest en ook dat tuigje is getest! Het gaat niet over een hond die aan een riem trekt! Maargoed de beste stuurlui staan aan wal zeggen ze dan "

 Uhm.

 

waarom open je dan een topic? Dan kan je elkaars mening verwachten?

 

 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Sorry maar ik vindt het prima dat jullie je mening hebben en die mogen jullie geven, geen probleem! Ik reageer echter niet meer op dergelijke reactie's omdat het reactie's zijn van mensen die zelf niet in het bezit zijn geweest van een hond met dergelijke gedragingen en dus geen idee hebben waar over gesproken wordt. Om een voorbeeld te geven, hij is onder andere bij de Martin gaus school geweest en ook dat tuigje is getest! Het gaat niet over een hond die aan een riem trekt! Maargoed de beste stuurlui staan aan wal zeggen ze dan "

 



Loop je met een snuitje of muilkorf?

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

"  Lees nergens een reden om je hond weg te doen ,dat hij een andere hond aanvalt ? hou je hond aan de lijn probleem opgelost .
Kun jij de hond niet aan met lopen , dan laat je hem zonder kids uit of je maakt afspraken met je man ?
Je hond heeft geen probleem ,jij hebt een probleem
Werkt daaraan en je kunt ook weer meer hebben "

 Tja sorry hoor maar makkelijk praten heb je..

We zitten nog altijd achter een computer en kunnen niet de volledige situatie zien.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Niet iedereen denkt als jij, Daven en dat hoeft gelukkig ook niet.
 
Vindt ook niet dat iemand zich hoeft te verantwoorden als je een hond wil weg doen (of laten inslapen)
Uiteindelijk blijft het een dier. 
De meeste hier hebben elke dag dier op hun bord liggen.
 
 
 
  "

 Uiteindelijk blijft het een dier !! Toch wel triest als men zo over je hond spreekt, een hond die een gezinslid toch is, die alles wil doen voor het gezin, bescherming , een hond zien als een ding, zo is het toch niet, je krijgt er toch veel voor terug, het zit topic opener tegen, er zijn echt genoeg middelen om prettig te gaan wandelen, haar eigen zeggen, de hond is zo lief voor de kids en voor haar, en ze houdt zo veel van de hond....??!!...zie een dier die bij je woont ook als een gezinslid, want zo is het toch.

honden page profiel --

honden foto van -

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Je hebt een man én dochter met autisme.

En dan onlangs nog een baby erbij dacht ik ?  Tja.....

 

Maar  Storm is al wel zeven jaar bij jou, al zeven jaar .

En het uitlaten van Storm na 7 jaar , nou dat wordt je teveel . 

Maar in goede en slechte dagen .....zegt je dat iets topicstarter ?

 

Ik heb je fotos bekeken, en het lijken me echt fotos vol liefde genomen.

Storm is zo een mooie hond  Ligt zo heerlijk met je dochter op zijn vel voor de haard ......

 Kan hij er iets aan doen dat je een stresskip bent geworden ? 

Ik hoop dat je eruit geraakt , uit je put....wel erg dat weer eerst de hond het slachtoffer gaat zijn. 

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Sorry maar ik vindt het prima dat jullie je mening hebben en die mogen jullie geven, geen probleem! Ik reageer echter niet meer op dergelijke reactie's omdat het reactie's zijn van mensen die zelf niet in het bezit zijn geweest van een hond met dergelijke gedragingen en dus geen idee hebben waarover gesproken wordt .Om een voorbeeld te geven, hij is onder andere bij de Martin gaus school geweest en ook dat tuigje is getest! Het gaat niet over een hond die aan een riem trekt! Maargoed de beste stuurlui staan aan wal zeggen ze dan "

Dan moet ik je toch echt teleurstellen..die ervaring heb ik wel..

misschien wel meer dan jij..

en ook de andere ' hobbels' zijn mij niet vreemd hoor..

Ik word altijd zo intens verdrietig van dit soort verhalen!

Dan durf je jezelf nog een hondenmens te noemen ook.

Sorry maar dat gaat er bij mij niet in.

 

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Storm is een herder toch? Wat is het exacte probleem gedrag waar je tegen aanloopt? Uitvallen? Want het lijkt een opeen stapeling.

pagina 2 van 10 123 4 5 6 7 8 9 10
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^