Glucosamine ervaringen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ursula <3 VascoUrsula <3 Vasco

honden foto van Ursula <3 Vasco

Naar aanleiding van het supplementen topic ben ik toch even nieuwsgierig.  Ik zag meerdere keren glucosamine voorbij komen bij o.a. artrose en gewrichtsproblemen.

 

Wij verkopen dit in de dierenwinkel waar ik werk, en wat ik van collega's hoor is dat het echt helpt. Graag zou ik toch ook nog een paar ervaringen van mensen willen die het zelf gebruiken.

 

Ik twijfel namelijk om het te gaan proberen bij mijn hond. Hij word in februari 11 dus hij is al op leeftijd. Merk vooral dat hij trilt in zijn achterpoten, niet altijd maar wel iets vaker dan voorheen. Hij is keer door DA op de foto gezet, hele lichte artrose te zien maar nog niet noemenswaardig eigenlijk om wat te doen qua pijnstilling e.d. Gelukkig geen HD of andere afwijkingen maar gewoon wat bij zijn leeftijd past. Zou natuurlijk altijd kunnen overleggen voor nieuwe foto's.

 

Wandelen doen we 4 a 5 keer per dag en dan ongeveer 20 min per keer. Als ik langer ga merk ik toch dat hij meer trilt en zich hierdoor ook wel eens verstapt. Af en toe mag hij alsnog wel even lekker rennen aan de lange lijn, of met de lange lijn los. Dit gaat goed, natuurlijk houd ik wel in de gaten dat het niet te wild gaat en hoe hij het doet terwijl we rennen. Zwemmen vind hij gelukkig geweldig, dit hebben we dan ook vrij veel gedaan afgelopen zomer. Hier kan hij ook wat langer mee doorgaan, mits we met de auto naar het water gaan of dichtbij water kiezen.

 

Zou het dus voor mijn hond werken? Of in elk geval het proberen waard zijn natuurlijk. En zou er de mogelijkheid zijn dat hij weer iets langer zou kunnen lopen, desnoods maar 1x per dag 30 min en de rest nog 20 min. Ik gun het hem gewoon om weer wat actiever te zijn. Soms twijfel ik namelijk of hij niet te weinig beweging heeft, maar als ik zie hoe hij soms loopt dan durf ik het ook niet te lang te maken.

 

Dus ben even benieuwd naar jullie ervaringen, eventuele adviezen e.d.

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

Mijn hond van 1,5 jaar krijgt preventief bioflexa lll (ter voorkoming van artrose vorming vanwege sesambeen fractuur). Voorgeschreven door de orthopeed van kliniek de Wagenrenk. Ik weet dat ook Tannetje Koning voorstander is van de Bioflexa. Goede kwaliteit grondstoffen. Na zo'n 4/6 weken merk je resultaat is mijn ervaring. Ook mijn oude paard met artrose kreeg glucosamine complex (van de Groene Os), ik zag duidelijk verschil in beweging. Veel minder stram/stijf en vrolijker door minder pijn. Ik ben ervan overtuigd dat het werkt, mits je een goede kwaliteit gebruikt. 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Onze Leonberger heeft artrose (wel door HD) en bij haar werkt de glucosamine (samen met chondroïtine) erg goed. 

Ze beweegt er echt veel beter door, is minder stijf bij het opstaan en kan over het algemeen wat langer wandelen dan zonder.

 

Ik heb voordat we daarmee begonnen vanalles uitgezocht over het gebruik en uiteindelijk tot de conclusie gekomen: 'baat het niet dan schaadt het niet'. Maar uiteindelijk dus positief verrast!

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Voor de gewrichten geef ik gelatinaat van primeval. Onze dierenarts had er goede ervaringen mee. Kaylo is nog wel erg jong maar slechte start gehad, ik geef de halve dosering preventief. Bij hem zag ik hier wel al verschil in! Hij rent meer en makkelijker! Een kennis van ons gaf het ook aan haar oude hond van 14 en die leefde er ook echt ontzettend van op! 

honden page profiel Patricia Patricia

honden foto van Patricia

Ik zie dat dit al een iets ouder topic is, maar ik geef mijn westie Donna een teefje dat dit jaar 12 wordt en artrose heeft al meer dan anderhalf jaar ook glucosamine, hoorde dit van een bevriende fokker. niet elk merk werkt even goed. wij geven Amiqure mobility, hoeveelheid naar haar gewicht, en na gebruik van een week of 3 zagen we echt verschil, soepeler, fitter en blijer. Ondanks dat er totaal geen bijwerkingen waren maar de pillen een keer op waren, en ze heeft toen 3 weken zonder gedaan, maar zagen al snel weer verslechtering, dus nu bestel ik altijd meteen nieuwe voorraad als de pot half leeg is

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Op deze Fb pagina kun je veel ervaringen lezen en ook informeren naar en over de werking van vit. D3 en Omega3 op artrose en HD.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001501832202

 

Edit;Website waar de persoon achter het FB profiel bij hoort en meer uitleg geeft over hoe belangrijk vit.D3 is.

https://www.diamondfauna.nl/index.php/alles-over-ziektes/128-artrose-door-vitamine-te-kort

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Ik geef de glucosamine van puur. Hier zitten wel veel stoffen in dus ik weet niet waar de werking aan toe te schrijven is maar voor mijn hond werkt het.

Eerder na een uur wandelen ging ze in de mand liggen en als de andere hond kwam grommen. Toch pijn/ongemak geweest. Nu ze poeder krijgt niks meer aan de hand. Na het wandelen verder spelen en altijd vrolijk.

Heb nog geen foto's oid laten maken. Dat komt binnekort . Eerst dit getest voor mezelf.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Op deze Fb pagina kun je veel ervaringen lezen en ook informeren naar en over de werking van vit. D3 en Omega3 op artrose en HD.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001501832202
 
Edit;Website waar de persoon achter het FB profiel bij hoort en meer uitleg geeft over hoe belangrijk vit.D3 is.
https://www.diamondfauna.nl/index.php/alles-over-ziektes/128-artrose-door-vitamine-te-kort "

 Ik heb geen facebook, maar ken een verhaal van een Duitse Herder die zo vreselijk opgeknapt is daardoor.

Ikzelf geen glucosmanine met chondroïtine van de tuinen, de vegatarische, vitamine D en omega 3, mijn hond is 14, en heeft geen klachten meer, hij heeft artrose in zijn rug.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik geef Synopet afgewisseld met Flexadin. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^