Speelgoedbijten afleren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Peter & YunaPeter & Yuna

honden foto van Peter & Yuna

Beste leden;

Sinds recent hebben wij een nieuwe pup, een Beagle. Echter zitten wij ook met een baby die vandaag 1 jaar is geworden. Uiteraard laten wij onze baby niet alleen met de hond en tot zover is het geen probleem (Yuna onze beagle komt heel goed overeen met de kinderen, een droomhond op vlak van karakter).

Maar het is wel de eerste hond die graag speelgoed stuk bijt van onze baby. Gelukkig zien wij het steeds tijdig maar het kan slecht aflopen, stel je voor dat ze iets inslikt... Daarom mijn vraag... hoe kan ik het speelgoed bijten afleren? Komt dit omdat Yuna niet genoeg speelgoed heeft (momenteel maar 3 speeltjes), of omdat zij iets wil om op te kauwen (gezondheid tanden)? Graag wat hulp.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Heb je wel genoeg kauwproducten in huis liggen voor je hond?

 

Verder, al het speelgoed gewoon opruimen, in een doos met deksel. Bij de ikea heb je grijze dozen met een deksel die je hond er niet zo makkelijk af kan krijgen. 

honden page profiel Peter & YunaPeter & Yuna

honden foto van Peter & Yuna

Ruby wij plaatsen alles weg in plastic dozen, maar het gebeurd vooral op het moment dat onze baby on haar speeltapijt met haar speelgoed aan het spelen is, dan komt Yuna afgelopen en steelt iets mee van speelgoed. Ik begrijp dat voor honden kauwen ook iets is wat speels is en ik veronderstel daarom dat ik wat meer hondenspeelgoed door het huis moet verspreiden, kan dit gedacht kloppen?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

De hond weet natuurlijk niet wat van hem is en wat van de baby is, dus stelen doet ie niet.

 

Wat je wel kan doen, als je samen met de baby speelt, je hond iets te kluiven geven of een voerbal (te koop bij de action),  dan heeft je hond ook iets nuttigs te doen. Zodra de hond probeert speelgoed te pakken, 'nee' zeggen en hem datgene aanbieden wat hij wel mag hebben.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Zo ziet een voerbal eruit.

honden page profiel Peter & YunaPeter & Yuna

honden foto van Peter & Yuna

Ahah, mijn vrouw heeft zo een spiraal om eten in te steken, maar een balletje gaat de kamer af.. is misschien beter. Maar ik begrijp waar je naartoe wil. Ik zal proberen het haar af te leren door zacht gebiedend nee te zeggen, iets lekker in de plaats te geven om te eten (kauwstick of voerbal) en misschien in combinatie met speelgoed voor de hond om de klik te maken :p Bedankt voor de tip, ga ik onmiddelijk proberen.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Wij hebben een bevriende slager en af en toe krijgen wij een grote zak vol met grote botten voor onze honden. Hier kunnen ze uren op knagen en het voordeel is dat ze geen behoefte meer hebben om op andere dingen te kauwen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ahah, mijn vrouw heeft zo een spiraal om eten in te steken, maar een balletje gaat de kamer af.. is misschien beter. Maar ik begrijp waar je naartoe wil. Ik zal proberen het haar af te leren door zacht gebiedend nee te zeggen, iets lekker in de plaats te geven om te eten (kauwstick of voerbal) en misschien in combinatie met speelgoed voor de hond om de klik te maken :p Bedankt voor de tip, ga ik onmiddelijk proberen. "

 

T is even flink energie steken hierin, maar als je een week lang consequent bent moet je al een heel eind zijn.

 

Laat niet je baby alleen op het kleed en jij weg, dan loop je nog misschien het moment mis dan je hond wat pakt.

 

Hier heb ik voor puck in huis altijd konijnenoren, lamsoortjes en hertenoren. Het zijn geen hele harde kauwproducten, maar zacht. Precies goed voor puppytandjes.

 

Kijk uit met verhitte, gekookte/gebakken botten deze kunnen splinteren en erg gevaarlijk zijn voor honden. 

honden page profiel ElianeEliane

Net zoals Ruby al aan gaf, kauwmateriaal voor een hond (pup of volwassen is onontbeerlijk).

Net zoals een ukkepuk peuter alles in zijn mond steekt is ook dit een methode van een pup om alles te ontdekken.

Kauwen voor een hond zorgt via een prikkel naar de hersenen dat er bepaalde stoffen geproduceerd worden waar de hond rustig van wordt.

Richt je op natuurlijk en gezond kauwmateriaal. Zoals bvb gedroogde konijnen of geitenoren.

Hier hebben de honden hun eigen speelgoed bak. 

Knuffels vinden ze ook leuk om uit elkaar te trekken.

Aangezien je een beagle hebt, die werken graag heel graag met hun neus.

Je kan ook gedroogde vleessnack kopen (geit, lam, rund, hert, konijn, enz....) Let wel net zoals het kauwmateriaal dat alles uit de EU komt. De rest is niet zo betrouwbaar qua behandeling van bepaalde stoffen.

Lege eierdoosjes sparen . Dan kan je een vleesblokje of 2 in het doosje doen. Als je meerdere eierdoosjes hebt kan je die hier en daar in huis plaatsen en kan je beagle als een ware sherlock holmes op zoek naar.... En zo zijn er nog de nodige mogelijkheden om hem bezig te houden. Een oude keuken handdoek leg een paar vleesblokjes er op en rol hem op. Laat je pup maar aan de slag (let wel dat je in het begin toe ziet dat hij het begrijpt, maak het dus niet te moeilijk in het begin. Je kan ook het kartonnen lege rol van keukenpapier verzamelen. Daar kan je dan bvb die handdoek met blokjes door trekken. Beagles zijn ontzettend slim. Dus die kunnen zo'n bezigheidstherapie wel smaken.

 

Eens je pup tandjes gewisseld heeft (vanaf 4e tot de 6e maand) kan je gedroogde kophuid geven om op te kauwen.

 

Als je iets rauw wil geven om op te kauwen dat kan ook. Lamsribbetjes zijn MMMMMMmmmm njamie en zacht genoeg voor puppy tandjes.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Eliane, om verse lamsribbetjes te geven moet je hond dan niet gewend zijn aan vers???

Daarbij kan het ook voor verstopping zorgen zo'n lamsribbetje, vooral als je niks van rauwe voeding voor honden weet.

honden page profiel ElianeEliane

" Eliane, om verse lamsribbetjes te geven moet je hond dan niet gewend zijn aan vers???
Daarbij kan het ook voor verstopping zorgen zo'n lamsribbetje, vooral als je niks van rauwe voeding voor honden weet. "

Lamsribbetjes zijn zacht en zou eigenlijk geen probleem mogen geven. Als je ziet dat de pup moeilijker kan gaan kan je een lepeltje olijfolie bij het eten geven.

Hou het op eentje en zie hoe de pup doet.

honden page profiel Peter & YunaPeter & Yuna

honden foto van Peter & Yuna

Grappig dat jij dat zegt Ruby. Yuna had gisteren 2 kauwstokjes en onze baby zat op de speelmat. Yuna kwam naar de baby met een kauwstok, plaatste deze naast de baby.. likte haar dan 2x in het gezicht en ging terug verderkauwen op de 2de kauwstok.. Ik kon het nog net afnemen voor mijn dochter erop ging kauwen ^^ (het leek erop dat Yuna wilde delen)

Uiteraard blijf ik voorzichtig in kwestie het kind alleen laten met de hond, maar ik moet zeggen dat ik zulk rustig gedrag nog nooit eerder heb meegemaakt bij onze vorige honden. Zo lijkt onze beagle de katten te mijden als er eentje durft blazen of krabben. Misschien is Yuna even gevoelig als haar baasjes?

Eliane ik zal jouw tip eens proberen en Gea, ik heb persoonlijk liever niets vochtig op mijn vloer omdat ik houten vloeren heb :p En zelf dan, hiermee mag je lachen maar wijzelf zijn vegetarisch en ik denk dat mijn kinderen het vies zouden vinden ^^ (mijn ouders hebben altijd een dieetwinkel uitgebaat en leerden ons vegetarisch eten uit gezondheidsredenen, nu zet ik het verder om dierenleed tegen te gaan. Niemand heeft een reden om dieren te mishandelen als er geen klanten zijn die Vlees willen (zo zie ik het nu) en uiteraard heb ik mij verdiept in een gebalanceerd dieet om vlees te kunnen laten. Zo zijn bonen de belangrijkste vleesvervanger (wist je misschien niet ^^). Ik heb zo 4 tot 6 keer per jaar nood aan vis. Maar voor de rest voel ik me fit en sterk (was zo vroeger steeds bij de beste turners zonder dat ik voor de inspanning iets at). Ben ondertussen 33 jaar vegetarisch dus laat je nooit wijsmaken dat je niet zonder kan :)

(Vegetariers eten wel vis, kaas, melk, eieren maar geen vlees... een veganist dan weer gaat een stap verder en eet NIETS dierlijk maar dan kan je op termijn wel tekorten krijgen als je geen voedingssupplementen bijneemt).

Volgende forumvraag: Fascinatie voor de bank
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^