Tuigje voor longboarden, iemand tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GitteGitte

honden foto van Gitte

Lieve hondenpagers,

Op het moment ben ik aan het lekker aan het longboarden met Bear, alles gaat eigenlijk heel goed. Maar ik zit eigenlijk met één probleempje...

Bear vindt het erg vervelend om in een tuigje te lopen, maar ik wil eigenlijk als we aan het longboarden zijn Bear wel graag in een tuigje omdat je toch minder stabiel bent en sneller gaat.

Op het moment draag hij dit tuigje, zie onderstaand afbeelding. Daarnaast heeft hij ook een Julius K9-tuig, maar daar wordt hij erg nerveus van.

Dus mijn vraag is wat is een comfortabel tuig voor een labrador reutje? 

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Trekt hij? of rent hij gewoon naast? 

 

Als het ook de bedoeling is dat Bear trekt is een X-back een goede oplossing. Maar voor het trekken moet je wel een ontheffing aan vragen geloof ik. Maar er zijn hier meerdere actieve sporters die dat wel zullen weten. 

 

Anders misschien gewoon een y tuig? Ik heb zelf de hurtta updated pro versie. Deze zit iets verder achter de oksels dan de oude versie. Gebruik het vooral voor het naast de fiets mee draven. 

honden page profiel GitteGitte

honden foto van Gitte

@Mila & Kaylo

Op de "ik wil heel graag in het water"-labrador momentjes na loopt Bear altijd naast het longboard ; )

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

ik heb geen idee wat long boarden is...

honden page profiel GitteGitte

honden foto van Gitte

@Roos,Jeff en Waldo

Het is een soort skateboard, maar dan langer die gemaakt is om langere afstanden mee af te leggen.

 

 

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Ik laat persoonlijk mijn hond altijd in een Zero DC short tuig lopen als we gaan fietsen. Heerlijk licht tuig, snel droog en makkelijk aan te trekken. Bij een goed zittend tuig houdt het ook de schouders vrij, waardoor de hond lekker vrij kan bewegen. Nog verkrijgbaar in vele mooie verschillende kleurtjes. Even de eerste foto die ik kon vinden

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik. 3 doggies

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Je kan y harnas proberen. Als hij dat niet prettig vind kan je een xback proberen. Besef echter wel dat deze aan een bepaalde maat moet voldoen. En niet zomaar op de goede gok van oh hij lijkt wel goed te zitten dus het kan wel. Want dan belemmeringen je je hond in zijn beweging.

Als je hond een xback ook niet prettig vind dan moet je een h harnas proberen.

Als je hond gewoon naast je loopt is er geen probleem. Echter ga je hem als trekkende kracht gebruiken dan dien je een ontheffing aan te vragen. Hiervoor heb je een gezondheids verklaring van de dierenarts nodig. De heupen van je hond dienen correct te zijn en je hond moet er zelf een voordeel uithalen (drainage van overtollige energie bijv).

Je moet aangeven welk voertuig / voorwerp je hond gaat trekken en dan is je verklaring mits hij goed gekeurd wordt, een jaar geldig zo uit mijn hoofd.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^