Nerveus..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kluifje16Kluifje16

Hoi allemaal, 

Het is bijna zo ver! Vrijdag mogen we onze Golden Retriever pup gaan halen. Ik heb er heel veel zin in maar ooohh... ik ben nerveus!! Faalangst tot en met. We hebben 2 jonge kindjes (met bijbehorend speelgoed), die we heel bewust opvoeden. 
Ik begin te vrezen voor de combinatie van de kindjes en de pup. Hoe gaan/gingen jullie om met pup + kinderspeelgoed? Straffen doen we niet, alleen maar steeds in de bench wil ik ook niet. Hoe voorkom je dat hij speelgoed stuk maakt?
Hoe leer je hem andere huisdieren (konijnen) te negeren?
En wat voor gezonde snoepjes/snacks mag een 8 weken oude pup? Voor in de bench en voor de puppycursus bijvoorbeeld?
Kortom, veel vragen en veel onzekerheid..
Iemand geruststellende woorden en/of tips?


honden page profiel Franciska & Luna! Franciska & Luna!

honden foto van Franciska & Luna!

Bij het pakken van speelgoed denk ik toch een ''nee'' en heb dan iets aanbieden waar hij wel mee mag spelen of op mag kauwen. Indien hij dat doet, het uitbundig belonen zodat hij zijn eigen speelgoed/kauwgerei gaat linken aan iets wat positief is. 

 

Betreft je konijnen zou ik me geen zorgen maken. Ik heb een Franse Hangoor, dat die voor het eerst met mooi weer in de buitenren zat, liepen er ook twee honden omheen. We hebben ze gewoon weg gestuurd en indien ze op een afstandje enkel gingen kijken of wanneer ze erbij weg liepen, dit wederom uitbundig beloond. Nu lopen ze er langs alsof er niets is. 

 

Met snoepjes en de bench kan ik je niet helpen. Een bench hebben wij nooit gehad, Toska nam uit haarzelf altijd rust in de mand. Maar beloningssoepjes, koekjes en andere snacks heb je ook speciaal voor pups. Dat is in elke speciaalzaak wel te krijgen denk ik zo.

Volgende forumvraag: 5 maanden oude engelse stafford
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^