Onze roedel mag een nieuwe soort hondenvoeding testen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

"  Als ze 50% gedroogd vlees erop zetten, is er inderdaad meer gedroogd vlees.
Ik spreek over een situatie waar men bv. 40% vlees vermeld (waaronder je vers vlees verstaat, anders staat er vleesmeel) en je in de ingrediënten dan leest dat het over bv. 20% vleesmeel gaat en 20% dierlijke bijproducten dat is niet hetzelfde, dierlijke bijproducten kan je er beter uit laten, dat is geen vlees.  Een pluim heeft niet echt veel voedingswaarde...
 
Als er op de zak 70% vlees staat, moet het ook bestaan uit vlees en niet uit dierlijke bijproducten of een minder percentage vleesmeel. "

 

De term 'dierlijke bijproducten' zegt 0,0 over wat erin zit, maar over de manier van declareren. Dierlijke bijproducten is een wettelijke vaste term voor alles wat dierlijk is wanneer je een gesloten declaratie gebruikt in plaats van een open declaratie. Pure kipfilet kan dus vermeld worden als 'vlees en dierlijke bijproducten' als de producent kiest voor een gesloten declaratie.

De termen kippenmeel, kip, verse kip en vlees en dierlijke bijproducten kunnen dus precies hetzelfde bevatten (al dan niet incl of excl meegerekend natuurlijk vochtpercentage). Goed spiervlees gaat naar de mensen trouwens, niet in de hondenvoeding. Kipfiletjes op een verpakking zijn dan ook pure misleiding. Er gaat hoogstens wat MDM in (botafschraapsel waar ze voor ons kipnuggets van maken). Ik vind dit trouwens alleen maar goed, want het is onzin vlees te gebruiken voor hondenvoeding als dit niet nodig is. Niet alleen ethisch maar ook milieutechnisch gezien.

 

 

Janneke (Gast)

ook ik wil wel eens gratis produkten ontvangen om hondenbrokken van dit produkt uit te proberen.

onze Labrador is heel gevoelig voor granen.

uitslag in de liezen.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Paco, Terra, Zara, Saltarin, Sam en Muis

 

Hoe is het afgelopen met het testen van het voer? 

Dat zou ik best graag willen weten. 

 

Anjo (Gast)

Ik voor mijn pup ook Riverwood had van de fokster prins puppybrokjes, eerst gemengd en na een week geheel op Riverwood nu plast hij erg veel de laatste tijd heeft iemand daar ervaring mee?

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^