Welke ras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Ik denk dat een Aus prima in jouw rijtje zou passen. Maar mocht je je toch bedenken dan sluit ik me helemaal aan bij Golden Duo wat betreft tollers, ik denk dat ze perfect passen bij wat jij verwacht in een hond en een toller zou heel blij zijn met wat jij kan bieden.

Mocht je meer informatie over tollers willen, roep dan maar :)

Dit zijn mijn twee draakjes :)

 

Anoniem (Gast)

Ausies met kleine kinderen ik een lastige. Hangt per individu af denk ik. Ik heb eentje die ze geweldig vind en eentje die ze vooral negeert. Wat je je denk ik vooral moet afvragen of je een jong gezin wilt en kunt combineren met een werkhond. Ga je dan nog steeds al die uren wandelen en naar de hondenschool? en neem je als de kinderen naar bed zijn nog de tijd om denkspelletjes te doen? Of gaat dat er toch bij inschieten. Want Aussies kunnen erg vervelend worden als je er te weinig mee doet. Zelf zou ik in combinatie met jonge kinderen eerder voor een sheltie gaan. Ook omdat ze minder lomp zijn. Maar dat is puur persoonlijk hoor. Ik ken ook mensen met jonge kinderen en Aussies en dat gaat super. Maar die doen wel heel veel met de hond en naast kinderen en baan kan dat best pittig zijn.

honden page profiel Mirjam, Deeks & SiaMirjam, Deeks & Sia

honden foto van Mirjam, Deeks & Sia

Mijn ene Aussie is totaal niet gek op kinderen. Hij is heel erg gereserveerd naar vreemden en houdt er dan ook echt niet van als mensen of kinderen naar hem toekomen. Vooral met kinderen moet ik oppassen want die durft hij echt te snappen. Ook als kinderen van hem vandaan rennen is dit best een trigger om in de hielen te willen nippen dus ook echt drijfgedrag. Na een lange tijd hier heel veel op getraind te hebben gaat het gelukkig erg goed. Hier heeft ook heel veel training in gezeten maar het harde werken is beloond.

 

Mijn andere Aussie is nu pas 5 maanden oud en vindt nu nog iedereen helemaal geweldig. Het nadeel is alleen dat ze in haar enthousiastme ook te lomp wordt. Kinderen moeten gewassen worden als het aan haar ligt en maait dan gerust met haar poten in het rond. Ook hier ben ik mee aan het trainen want ze moet uiteraard leren dat ze rustig moet blijven zitten.

 

Ikzelf heb geen kinderen en heel eerlijk zou ik het ook heel lastig vinden om mijn twee Aussie's te moeten combineren met kinderen en werk. Ik sta nu al om 5 uur op om de honden 's ochtends allebei hun aandacht te geven voor ik ga werken en dat zij naar de dagopvang gaan. Na het werk is het weer tijd om de hondjes hun aandacht te geven want die vragen daar echt om. De dagopvang is fijn zodat ze zich niet de hele dag hoeven te vervelen thuis maar ze hebben het 's avonds nog echt nodig om aan het werk (mentaal) gezet te worden.

 

Al zie ik genoeg mensen die het wel doen. Als jij dit wel op kan brengen moet je het gewoon doen. Ik heb er altijd bewondering voor dat mensen kleine kinderen en een (werk)hond kunnen combineren.

honden page profiel NannaMNannaM

Hoe Aussies of een andere werkhond op de lange termijn met kinderen te combineren zijn is inderdaad een punt waar we over aan het na denken zijn. We willen namelijk niet een hond aanschaffen die we nu leuk vinden, maar over een paar jaar toch niet blijkt te passen. Daarom wil ik me ook niet compleet op de aussie focussen en ook naar andere honden blijven kijken. Bedankt in ieder geval met jullie eigen ervaringen! 

Zijn er nog mensen die een werkhond en kinderen wel combineren en hoe doen jullie dat dan?

 

honden page profiel NannaMNannaM

" Er zijn fokkers die uitsluitend amerikanen fokken. Ik kan je via pb wel eens fokkers sturen die met amerikaanse lijnen fokken. De fokkers van udhai en o'die fokken meestal half amerikaans of volledig engels. Er zijn weinig fokkers die volledig met amerikanen fokken. Secret myserie ( waar udhai zijn opa en o'die zijn oma vandaan komen) fokt vaak met 100% amerikaanse lijnen. Fokker van udhai fokt de wat sportievere shelties. Hele mooie hondjes. Of the four bee's moet je maar eens opzoeken.
op deze site wordt het verschil tussen amerikaans en engels uitgelegd. http://www.caentooshelties.nl/usa-shelties.html
amerikanen zijn doorgaans zwaarder gebouwd maar niet per definitie groter. 
 
Ik of mijn vriend gaan elke dag met hen wandelen in het bos ( lopen ze los). Dit ongeveer 50-60min. Verder doen we kleine plasrondjes omdat we op appartement wonen. Met udhai train ik 2x per week agility. O'die is hier nog te jong voor dus doebik met hem wat gehoorzaamheid. Een sheltie koop je in eerste plaats als huishond maar ze doen uiteraard graag aan hondensporten. 
 
Het blaffen heb ik niet moeten afleren maar zerder voorkomen dat ze gaan blaffen. Shelties blaffen voornamelijk als ze heel enthousiast zijn/spelen. Dus er voor zorgen dat ze rustig zijn als de deurbel gaat is wel een must om het blaffen te voorkomen.  "

Bedankt voor je reactie!

Ik heb op de site gekeken met het verschil tussen de Amerikaanse en de Britse Sheltie, daar staat dat de amerikaanse lijnen juist meer vacht hebben. Klopt dat? En hoe komt het dan dat die 2 van jou juist minder vacht lijken te hebben dan de meeste shelties die ik tegenkom als ik naar fokkers google? Zit er eigenlijk ook een groot verschil in vacht tussen reutjes en teefjes? Naar mijn idee hebben de reutjes allemaal een ontploft kapsel en valt het bij sommige teefjes juist wel mee. Klopt dat? 

Verder heeft iemand een idee of de karakter van de schotse collie (langhaar) en de sheltie heel erg op elkaar lijken of juist erg verschillen van elkaar? Is de sheltie gewoon een kleine versie van de schotse collie of is het ook qua karakter echt een ander ras? En weet iemand hoeveel de schotse collie qua beweging en uitdaging nodig heeft per dag/week?

honden page profiel falcofalco

Bij de schotse Collie heb je ook twee lijnen. De amerikaanse en de Engelse lijn. De amerikaanse lijnen vind ik leuke actieve honden, die graag met je bezig zijn. Ze hebben minder nodig dan een Aussie, Border, Hollandse herder. Vind ze een stuk minder blafferig dan de Sheltie. Dat vind ik echte keffers.

 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik ervaar spijtig genoeg de shelties die ik ken als enorm blafferig,op het irritante af...hier naast mij woont 1tje en toen we op wandeling gingen met een 40-tal poedels,was er maar 1 hond die blafte...een sheltie.Ze kunnen mits heel goede opvoeding misschien minder blaffen,maar het is eigen aan het ras.

De Schotten ervaar ik als relaxtere honden met een will to please en een meegankelijk karakter.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Bedankt voor je reactie!
Ik heb op de site gekeken met het verschil tussen de Amerikaanse en de Britse Sheltie, daar staat dat de amerikaanse lijnen juist meer vacht hebben. Klopt dat? En hoe komt het dan dat die 2 van jou juist minder vacht lijken te hebben dan de meeste shelties die ik tegenkom als ik naar fokkers google? Zit er eigenlijk ook een groot verschil in vacht tussen reutjes en teefjes? Naar mijn idee hebben de reutjes allemaal een ontploft kapsel en valt het bij sommige teefjes juist wel mee. Klopt dat? 
Verder heeft iemand een idee of de karakter van de schotse collie (langhaar) en de sheltie heel erg op elkaar lijken of juist erg verschillen van elkaar? Is de sheltie gewoon een kleine versie van de schotse collie of is het ook qua karakter echt een ander ras? En weet iemand hoeveel de schotse collie qua beweging en uitdaging nodig heeft per dag/week? "

 Amerikanen hebben vaak een iets vollere vacht maar ook niet altijd. Udhai zijn papa is 100% amerikaans en heeft ook dezelfde hoeveelheid vacht als udhai zelf. Je moet er ook bij stil staan dat fokkers vaak juit fotos nemen als hun hond net gewassen/gedroogd is voor op show of dergelijk. Waardoor hun vacht vacht voller lijkt

Dit is de fokker van udhai. 

http://www.ofthefourbees.be

Reu en teef merk ik niet echt een doorslaggevend verschil. Wel castratie vs niet castratie. 

collie en sheltie lijken wel wat op elkaar ja. Denk dat shelties misschien iets vinniger zijn. Maar een vriendin van mij heeft een collie en deze hebenn wel wat gelijkenissen. 

Anoniem (Gast)

Ik denk als je echt een actieve hond zoekt je eerder naar de amerikaanse collies moet gaan kijken dan naar de Engelse. Ook qua minder haar. Alleen heb je niet zo heel veel keus in fokkers dan. En een Aussie kan ook nog steeds hoor. Past prima in het plaatje. Zolang je je er maar bewust van bent wat ze nodig hebben en zo klink je wel. Wel goed naar de gezondheid kijken bij Aussies. (Bij alle rassen natuurlijk). maar ik zeg het bij Aussies omdat ze zo populair aan het worden zijn en daar worden rassen nooit beter van. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 1 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Uit welke streek kom je? 

honden page profiel NannaMNannaM

Ik woon in regio Utrecht. 

Mijn man en ik zijn even over een en ander aan het nadenken en moeten een paar overwegingen maken in wat we belangrijk vinden qua  hond. Als ik meer weet zal ik het laten weten. 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

" Ik woon in regio Utrecht. 
Mijn man en ik zijn even over een en ander aan het nadenken en moeten een paar overwegingen maken in wat we belangrijk vinden qua  hond. Als ik meer weet zal ik het laten weten.  "

 Ik kan dan aan raden even contact op te nemen met de urv of de kvn.

Dit zijn honden scholen in de buurt.

En deze hebben zo veel leden dat de meeste rassen wel aanwezig zijn.

Zou zijn er op beide kc fokkers van ( mini) aussie.  Sheltie tollen en border terriër 

En ik denk dat als je even vraag op welke dag je dan het best kan komen kijken...

Bijv donderdag kvn

3 aussies in de frisbee

6 shelties in de behendigheid 

Ik loop met 3 borders rond.

Totaal 18 borders....

4 tollers. 3 border terriërs 

En das alleen de donderdag avond...

Urv heeft zo ook op maandag veel lessen. En dus veel verschillende rassen lopen.

Dan kun je rustig kijken en veel mensen vinden het leuk om over hun ras te vertellen.

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Ik woon in regio Utrecht. 
Mijn man en ik zijn even over een en ander aan het nadenken en moeten een paar overwegingen maken in wat we belangrijk vinden qua  hond. Als ik meer weet zal ik het laten weten.  "

 Dat is wat verom af te spreken ;D

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^