Verdrietig puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NandiNandi

honden foto van Nandi

Hoi allemaal.

Wij hebben onze puppy Nandi nu een weekje. Het gaat prima, sliep al vanaf de 2de nacht door in haar bench.  Ze is nu 8 weken en plast/poept keurig op de puppy trainings doekjes binnen of buiten in de tuin. Wij kunnen niet klagen. 

Alleen is er nu een probleem.  4 dagen geleden begonnen wij met het wennen aan een halsbandje.  Eerst een uurtje op en dan weer eraf.  Maar telkens begon ze te piepen als de bandje omging.  (wij ging het pas afhalen als ze stil was) 

Op advies van onze buurvrouw die altijd al honden heeft gehad, gingen wij dus 3 dagen geleden het bandje niet meer afdoen. Ze moet eraan wennen en mijn buurvrouw dacht dat ze een pittig meisje is die mij aan het uitproberen is.

Dus bandje blijf om en Nandi wordt er gek van.  Krapt iedere paar seconden aan haar halsbandje, dan op geef moment word ze gek en rent dan door het woonkamer, rolt en blijft constant krabben.  'Negeer haar'  zeiden onse buurvrouw en haar gewoon eraan laten wennen. 

Nu is het al 3 dagen en ze blijf piepen, soms vergeet ze het en gaan ze spelen, maar 5 minuten later gaat ze weer fanatiek krabben en piepen.  Wij merken nu dat ze steeds minder eet, ze wilt niet meer naar ons toe komen en plast nu ook alleen maar binnen op de trainings doekjes.

Als wij haar roepen komt ze niet kwispelend naar ons toe rennen als de eerste paar dagen en als wij haar mee naar buiten neemt (wij moeten haar nu naar buiten dragen want ze gaat niet meer achter ons aan lopen) dan loop ze 2 treedjes en dan krapt ze aan haar bandje, loopt weer een paar treetjes en krabt ze (en dat is gewoon in de tuin en niet aan een riem, die hebben wij nog niet eens geprobeerd).  Ze word dan zo geiirriteerd en rent dan naar binnen naar de bench waar ze dan gek gaan rollen en piepen. 

Ze oogt ook heel verdrietig, niet zoals een puppy hoort te zijn.  Ik ben net helemaal in tranen uitgebarst en kon er niet meer tegen haar zo te zien, dus had ik een zwak moment en ging ik het bandje afhalen en het duurde geen 2 minuten of mevrouwtje was weer vrolijk achter me aan het huppelen met een kwispelende staartje. 

Ik weet ff niet meer wat ik moet doen.  Ze moet leren om een halsband om te hebben maar ik ben bang dat ze een slechte puppy tijd heeft hierdoor en ook een trauma oplopen.  Haar tuigje is nu na 3 dagen al helemaal pluizig.

 

(Een tuigje hebben wij ook geprobeerd, dan krapt ze niet alleen maar aan haar nekje maar ook onder haar buik.) 

 

(sorry voor mijn spel/sinsbouw fouten. Ik ben Zuid afrikaans)

 

 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hondjes moeten er aan wennen. Vaak begint de fokker er al mee, dan gaat t wat makkelijker.

 

Het komt uiteindelijk wel goed hoor. Geduld hebben en het bandje niet te strak doen.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Is het een idee om toch het tuigje te blijven proberen? Ik gebruik zeker voor pups nooit een halsbandje. Vind het slecht. Omdat ze van die onverwachte bewegingen en rukken kunnen geven en soms zo raar terecht komen of klap in de nek/hals krijgen dat ze wel een whiplash moeten hebben....

 

op cursus raden ze nu ook veel vaker tuigjes aan. Het schijnt dat een halsband soms ook de oorzaak van schildklieraandoeningen kan zijn. 

 

Maar veel honden vinden het zelf ook prettiger. Het proberen waard denk ik.

wat je ook kiest, zoals Kees al aangeeft is alles wennen voor een pup.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Ik zou het halsbandje er af laten in huis.

 

Als je gaat wandelen pas om doen. Buiten is er zoveel te zien dat dit sneller "vergeten" wordt dat er een halsbandje zit.

 

Weer thuis dan het halsbandje af doen.

Een pup probeert je niet uit maar zo te lezen duurt het wat langer bij je pup voordat ze eraan gewent is.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Hier lopen ze in huis niet met halsbanden om. Ze hebben dus alleen een band om tijdens het uitlaten. Mijn ervaring is dat ze die halsband dan wel opmerken, maar voor de rest zo druk bezig zijn met de omgeving dat ze er niet meer aan denken. Bovendien krijgt de halsband dan een positieve ervaring. Halsband om = leuke dingen doen, namelijk wandelen!

 

Als jullie toch erg graag willen dat ze hem binnen om heeft zou ik gaan werken aan een positieve manier om het aan te leren. Zo te horen geeft deze methode haar teveel stress en sluit het niet bij jullie aan, anders zou je hier niet gepost hebben. ;)

Kijk eens naar deze link. Een mooie vriendelijke manier om je pup te laten wennen aan zijn halsband op een leuke manier: https://www.youtube.com/watch?v=J_fT1q6vH_o

 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik zou ook het halsbandje aflaten in huis. Of wellicht af en toe om als er eten komt, zodat ze het gaat associëren met iets leuks. Maar een pupje moet daar gewoon aan wennen, dat heeft niks met uitproberen te maken. Sowieso ben ik niet zo voor het omlaten van halsbanden in huis, ook niet voor een volwassen hond. Geef haar de tijd, het komt goed. En anders het tuigje toch maar weer proberen inderdaad.

honden page profiel Cai de shih tzuCai de shih tzu

honden foto van Cai de shih tzu

Cai vond de halsband ook niet zo geweldig.

maar een tuigje daarentegen had hij vanaf het begin al geen moeite mee.

misschien is een tuigje iets om te proberen.

 

succes

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik weet niet wat voor halsbandje je hebt, maar misschien kan je ook eens een andere soort proberen. Zo draagt mijn hondje bvb liefst dunne nylon halsbandjes omdat ze dan niet zo hard voelt dat ze dat aan heeft. We hebben 1 keer een breed leren bandje voor haar gehad en door de breedte en het harde leer vond ze dat ook absoluut niet fijn om te dragen. Andere hondjes dragen dan weer liever bredere bandjes, dus zo kan je uitproberen wat jouw hondje het liefst draagt. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ook al heeft je buurvrouw ervaring met honden wil dat niet zeggen dat ze de wijsheid in pacht heeft, goed dat je hier na komt vragen. De pup piept niet om jou uit te testen hoor, en je hoeft haar zeker niet te negeren dan raakt ze inderdaad gefrustreerd en ongelukkig. Ze moet bij jou terecht kunnen als er iets is. Jij moet haar persoon worden die haar begrijpt en begeleid.

 

Ik zou Cia haar advies proberen dan maak je haar vast heel gelukkig in huis.

En dan voor buiten een tuigje proberen of een andere halsband. Rustig opbouwen daar, laten snuffelen waar ze wil, en het kan natuurlijk.

 

Hier nog een leuke interessante link over pups en jonge honden

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Sneu hoor. Ik zou inderdaad in huis en tuin de halsband aflaten.

Alleen bij uitlaten omdoen.

En verder ermee gaan trainen: ga de halsband omdoen associëren met iets héél leuks: bv vlak voordat ze haar eten krijgt doe je de halsband om met een hoop vrolijkheid en hoog stemmetje.

Dan na het eten weer zonder iets te zeggen weer afdoen.

Gaat dat goed, laat hem dan na het eten nog een half uurtje om. Zorg dat je het moment van geïrriteerd krabben vóór blijft.

Dit kun je ook doen voordat je leuk met haar gaat spelen: eerst even zitten en  halsbandje om. Dan dikke pret! Daarna rustig weer afdoen.

Als je dit heel vaak doet gaat je pup leren: hé, als mn halsbandje omgaat gaat er iets leuks gebeuren! Jippie!

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Jenna is een hond die inelkaar kromp toen ze net bij ons was, als haar tuigje omgedaan werd, het gaat nu beter door lekkertjes strooien en en vrolijk, maar wel rustig, praten, zodat ze wat meer ging ontspannen en leerde het tuigje te associeren met ontspanning. (Wat nog niet helemaal gelukt is, maar de spanning is nu nog maar een heel kort moment)

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ik had en heb hetzelfde probleem met mijn pup. Zo gauw ie iets om krijgt gaat ie met het staartje tussen z'n benen snel ervandoor om op z'n kleed te gaan liggen en dan komt ie er ook niet meer af. Speeltje of wat lekkers hielp dan ook niet. En heel zielig kijken. Uren volhouden maakte geen verschil. Maakte het natuurlijk alleen maar erger. Heb het in kleine stapjes een paar weken gedaan. Ben begonnen met 5 minuutjes om, proberen te spelen ( goddank hadden ze op cursus iets wat ie heel leuk vond) en weer af. Uur of twee later weer om dan 10 minuten, spelen,af. Enzovoorts. En had speciaal iets extra lekkers voor hem. Stukjes ham of worst wat ie dan ook kreeg. 

 

Ik hou niet van halsbanden, maar heb het wel geprobeerd om te kijken of dat het verschil maakte. Was dus niet het geval. Ik heb een Buddy Belt tuigje voor hem gekocht en hoewel hij ermee in huis ook nog zielig doet, wil hij er wel mee lopen. Ik ben met hem in een fietsmand gaan fietsen met tuigje om, en met onze andere hond mee in het bos. Hij liep er toen ineens mee en is er gelukkig niet meer mee gestopt. Hij krijgt m dan ook alleen om als we weg gaan. In huis is het namelijk niet echt verbeterd, maar dat geeft niet. Hij hoeft hem dan toch niet om. 

 

Ik zou dus proberen om afleiding te zoeken. In mijn geval een klein hondje dus heb dan misschien wat meer opties. Misschien ken je iemand in de buurt met een hond. Als ze elkaar leuk vinden kun je wellicht samen op pad. Zorgen dat ie het gaat vergeten. Veel succes!

honden page profiel NandiNandi

honden foto van Nandi

Bedankt allemaal.   Wij gaan op zoek naar een harnasse en kijken of dat beter gaat. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Een harnas? Waarom zou je pup dat ineens wel prettig vinden?

Ik denk echt dat je moet gaan trainen om haar te leren dat een halsband/tuigje oké is om te dragen.......

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Bedankt allemaal.   Wij gaan op zoek naar een harnasse en kijken of dat beter gaat.  "

 Jammer dat je het niet eerst probeert met de goede tips die hier staan.

 

Ga je dit harnasje de gehele dag aan doen?

honden page profiel NandiNandi

honden foto van Nandi

Nee sorry ik bedoelde een tuigje, geen harnas. Ik versprak me.   Wij gaan kijken voor een tuigje met iets zachtere bandjes dan die een die wij al hebben geprobeerd.  Ik laat wel weten hoe het gaat.  

honden page profiel NandiNandi

honden foto van Nandi

Cia nee ik laat het niet meer de hele dag zitten.   Vind ik te zielig.   Vandaag ging beter doordat haar halsband eraf ging.   Heb hem alleen op gedaan toen wij gingen wandelen.  

gre (Gast)

een pup vind een bandje nooit leuk in het begin.

ik heb altijd een heel licht halsbandje,geen leer.

het weegt niks,ik doe het alleen om met naar buiten gaan.

er gaat ook nog een riem aan en daar moeten ze ook aan wennen.maar als ze het buiten leuk vinden,geeft het geen problemen meer.

hier duurt het meestal 1week.

lals ze het volgende bandje dan om moeten,omdat ze groeien is dat geen probleem meer.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Cia nee ik laat het niet meer de hele dag zitten.   Vind ik te zielig.   Vandaag ging beter doordat haar halsband eraf ging.   Heb hem alleen op gedaan toen wij gingen wandelen.   "

 Dat is een goed begin. Eerst zorgen dat ze haar stress kwijt raakt en dan heel rustig op gaan bouwen en heus het komt goed.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een heel,fout advies van je buurvrouw.

Stel, je hebt een babytje en die doe je een mutsje om. Je baby vind het eng, vervelend en gaat heeeeeel hard huilen.

Wat doe je dan als moeder?

 

Je haalt het mutsje af, je troost je baby en gaat heel voorzichtig aan het mutjse laten wennen.

Je pup negeren als hij verdrietig is, zo zielig.

Blij dat je het zelf ook niet prettig vond.

 

Ik las al hele goede tips. Zorgen voor een positieve associatie met het halsbandje.

Geef het vooral de tijd, er is zoveel nieuws voor je pup om aan te wennen.

 

Je kan het halsbandje open even over zijn nekje leggen, gelijk afhalen en voertje. Dit vaak herhalen. Zo zal ze ook een positieve associatie gaan krijgen.

 

Zou eerst met een halsbandje gaan oefenen, een tuigje is altijd lastiger om te krijgen.

Met oefenen, kan je het halsbandje zo wijd maken, dat je hem makkelijk om kan schuiven, voertje en gelijk weer afdoen.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" een pup vind een bandje nooit leuk in het begin.
ik heb altijd een heel licht halsbandje,geen leer.
het weegt niks,ik doe het alleen om met naar buiten gaan.
er gaat ook nog een riem aan en daar moeten ze ook aan wennen.maar als ze het buiten leuk vinden,geeft het geen problemen meer.
hier duurt het meestal 1week.
lals ze het volgende bandje dan om moeten,omdat ze groeien is dat geen probleem meer. "

 Nee hoor, dat hoeft helemaal niet.

Soms krijgen pups in het nestje een bandje om, als herkenning

Fokkers, soen soms bandjes om, om te wennen, gaan zelf wandelen met pups en sommige pups, vinden het geen probleem voor het eerst een bandje om.

Volgende forumvraag: eerste keer loops
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^