Lotgering

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KickyKicky

honden foto van Kicky

Aangezien de laatste topics die ik kon vinden over lotgering uit 2014 kwamen. Wil ik graag vragen om recente ervaringen. Momenteel voer ik smuldier in combinatie met kippennekjes voor het bot. Enige rede waarom ik smuldier koop is omdat het goedkoop is en overal verkrijgbaar. 75 ct per 400 gram, lotgering een euro per 500 gram. Met de losse kippenekjes kom ik dus ongeveer op het zelfde uit. Maar lotgering ziet er zoveel beter uit. De rede waarom ik over wil stappen op lotgering is omdat ik in de buurt een verkooppunt gevonden heb wat ideaal is want ik heb een mini vriezer vandaar dat ik geen grote partijen kan kopen. 

 

Dus bij deze, wie voert/voerde er Lotgering? :)

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Ik volg :)

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

Ik voer lotgering.

Mijn pup kreeg bij de fokker al lotgering en dat ben ik blijven voeren!

wegens slecht eten is zn ontlasting onderzocht en kwam eruit dat er veelste veel vetten in zaten en het beter was om over te gaan nu wissel ik af met tammenga!

 

Wel fijn dat je een verkoop punt dichtbij hebt ze hebben geen koeling in de auto.. heb het wel eens gekregen dat alle bloed er al uit liep, de pakjes zijn bijna altijd wat los gescheurd.. heb geluk dat ik meestal vroeg op de route zit en het nog bevroren is! 

 

het vlees vind ik er niet altijd even goed uit zien soms wat droog en bruin, vooral nu ik hem tammenga erbij geef is het verschil goed te zien! En 1 keer een flink stuk blauw plastic erin gevonden..

 

Verder was ik wel tevreden m'n pup deed het er goed op. 

Hoop dat je er wat aan hebt..

 

 

honden page profiel KickyKicky

honden foto van Kicky

Ja ik had al her en der gelezen dat men aanzienlijk minder voert ten opzichte van andere KVV omdat er zoveel vet in zat. Ik dacht misschien hebben ze in de jaren het 1 en ander aangepast. Mijn pup krijgt al zoveel meer dan voorgeschreven en blijft echt heel erg slank dus misschien voor mijn pup juist even goed!

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

" Ja ik had al her en der gelezen dat men aanzienlijk minder voert ten opzichte van andere KVV omdat er zoveel vet in zat. Ik dacht misschien hebben ze in de jaren het 1 en ander aangepast. Mijn pup krijgt al zoveel meer dan voorgeschreven en blijft echt heel erg slank dus misschien voor mijn pup juist even goed! "

 Was bij mijn pup net zo voerde ik ook meer, wist niet dat het zo vet is het is ook niet dat hij het opnam hij was ook te slank, maar omdat het juist teveel is hij gewoon alles weer uit poept, dus hij meer heeft aan vlees waar juist minder vet in zit zodat hij wel alles goed opneemt ofzo heb daar verder geen verstand van hoe dat precies zit..

Al vertelt iedereen me wel dat tijdens de groei het niet erg is als ze slank zijn juist beter!

 

Wanneer je hond het er goed op doet is het denk ik prima ! 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

half ontdooide en soms bedorven vracht dus nog steeds  begrijp ik van Mariska

Mijn da had het vorig jaar over 2 pups met dezelfde groei problemen op lotgering ik denk dat de kwaliteit dus niet zo oke is

maar kan ook bijna niet voor dat geld

Ik voer het niet..en ga het ook niet voeren ik vertrouw het bedrijf niet ..ivm  er niks verandert

(bv maak je vlees 0.50 cent duurder en koop een koelwagen)

 

Kan je smuldier niet af gaan wisselen met kivo of tammenga  of natuur en dier bv?

Ik denk dat als je in het goedkope segment versvoer koopt dat je sowieso beter kan afwisselen tussen merken

en je kan het op zo'n manier doen dat het binnen je budget valt

Verder kan je met een vuile pensmaaltijd 1x per week  en een vismaaltijd (1x per week) de prijs nog wat drukken

Op de markt of bij de visboer kan je als je het lief vraagt vaak wel gratis vis koppen krijgen (schollenkop is fijn, bijna alleen vlees)

dat is een prima maaltijd waar de meeste honden van smullen

zalmkoppen of lijf  (waar de filet af) is kosten ook niet veel  en soms gratis bij de visboer dus

zo'n lijf knip ik gewoon met de snoeischaar in stukjes 

 

Daarnaast kan je de prijs van duurdere kvv drukken door 15% van de maaltijd door groente te vervangen

Restjes die je over hebt...of bv zak diepvries groenten (kost meestal nog geen euro per kg)

Geen ui of prei of nachtschade (bv tomaat)

knoflook met mate (1 teen per tien kg per week)

een keer een heel rauw ei,met schil geprakt of een plens yoghurt

allemaal goed voedsel ter afwisseling en daarmee kan je de prijs van duurdere rollen compenseren en je geeft nog gevarieerder voer

groentes wel  koken en evt door de blender als je hond moeilijk groente eet (yoghurt en ei erdoor kan dus ook..in een muffin tray kan je het makkelijk invriezen in deel porties)

Hier krijgen ze dus  wekelijks pens  met groenten en vis met groenten 50/50

maar de rest van de week krijgen ze geen groente meestal

Dat vind ik zelf makkelijker

maar je mag 15% a 20% van elke maaltijd vervangen.

 

 

 

 

Anoniem (Gast)

Wij voeren onze honden Lotgering. Onze eerste hond is afgespeend op Lotgering en wij zijn dat blijven voeren.
Omdat ze fazant niet lust, voeren wij niet meer alle soorten.
Wij halen het zelf bij Lotgering op dus hoe het leveren gaat weet ik niet.

Wat vet betreft, het schijnt wel iets vetter te zijn dan andere kvv's maar wij voeren tegenwoordig de eend soorten en de rund en lam erbij.  De eendsoorten en de rund zijn niet vettig en de lam is volgens mij wel wat vetter maar prima van structuur en vlees.
De wildmix (helaas zit daar fazant in) is mager(der) en is prima vlees. (om dat te vervangen geven we hazenmaskers, -poten, hertenspiervlees, eend, wildkonijnspiervlees, konijnorganen).

De kalkoen/zalm lust ze niet, daar geven wij zelf vis voor aan haar en hebben we de vismix van TinLo.

Onze pup eet alles, dat is net een kliko maar die krijgt ook de soorten van Lotgering die we voor onze andere hond hebben.
Ik heb wel een keer gehad dat ik het vlees niet goed vond ruiken en daarover gebeld. Dat werd gewoon omgeruild voor een andere partij. Totaal geen probleem.

Tegenwoordig zijn we wat meer richting 'het zelf samenstellen van menu's) en voeren wat meer losse dingen zoals spiervlees, orgaanvlees, kippennek (van Lotgering), zalmlijf, sprotjes, haring, hazenmaskers (Lotgering), hazenpoten(Lotgering) en ook geitenspiervlees en de geitmix van Tammenga (geit heeft Lotgering niet), boekmaag, lamspens van Alroda, kippenhartjes van Kiezenbrink, lamshart (Lotgering). Dit dus bij de kvv's.
We voeren dus met tevredenheid bepaalde soorten van Lotgering en bestellen zelf nog vlees enzovoort extra bij NaturalPaws.

Ik heb een keer bij Oervoer besteld. Wisselende kwaliteit, de ree was mooi spiervlees, hert was slecht met veel vliezen. Geit was erg mooi. Kabeljauwlijf was een karkas met kop met heel weinig vlees. Sprotjes waren prima.
Doordat ik de pup afgewogen haar eten geef kwam ik erachter dat het 10-15% te weinig in de pakketjes zat van Oervoer, dit vinden zij acceptabel omdat het gewicht naar boven en naar beneden kan afwijken..

Je vraag ging over Lotgering maar mocht je nog extra dingen of andere soorten kvv of vlees bij willen gaan voeren dan weet je waar wij het kopen. :-) en wat onder andere de mogelijkheden zijn van rauw vlees voeren

Op 'voerwijzer punt kom' kun je ook heel veel informatie lezen.

Let wel op dat je groente en fruit als extra geeft dus niet in mindering brengt op het gewicht aan vlees wat je hond nodig heeft (behalve als hij natuurlijk moet afvallen, maar dat is een heel ander verhaal).
Eitje is al genoemd, yoghurtprodukten ook. :-)

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Wij voeren onze honden Lotgering. Onze eerste hond is afgespeend op Lotgering en wij zijn dat blijven voeren. Omdat ze fazant niet lust, voeren wij niet meer alle soorten. Wij halen het zelf bij Lotgering op dus hoe het leveren gaat weet ik niet. Wat vet betreft, het schijnt wel iets vetter te zijn dan andere kvv's maar wij voeren tegenwoordig de eend soorten en de rund en lam erbij.  De eendsoorten en de rund zijn niet vettig en de lam is volgens mij wel wat vetter maar prima van structuur en vlees. De wildmix (helaas zit daar fazant in) is mager(der) en is prima vlees. (om dat te vervangen geven we hazenmaskers, -poten, hertenspiervlees, eend, wildkonijnspiervlees, konijnorganen).De kalkoen/zalm lust ze niet, daar geven wij zelf vis voor aan haar en hebben we de vismix van TinLo.Onze pup eet alles, dat is net een kliko maar die krijgt ook de soorten van Lotgering die we voor onze andere hond hebben. Ik heb wel een keer gehad dat ik het vlees niet goed vond ruiken en daarover gebeld. Dat werd gewoon omgeruild voor een andere partij. Totaal geen probleem. Tegenwoordig zijn we wat meer richting 'het zelf samenstellen van menu's) en voeren wat meer losse dingen zoals spiervlees, orgaanvlees, kippennek (van Lotgering), zalmlijf, sprotjes, haring, hazenmaskers (Lotgering), hazenpoten(Lotgering) en ook geitenspiervlees en de geitmix van Tammenga (geit heeft Lotgering niet), boekmaag, lamspens van Alroda, kippenhartjes van Kiezenbrink, lamshart (Lotgering). Dit dus bij de kvv's. We voeren dus met tevredenheid bepaalde soorten van Lotgering en bestellen zelf nog vlees enzovoort extra bij NaturalPaws. Ik heb een keer bij Oervoer besteld. Wisselende kwaliteit, de ree was mooi spiervlees, hert was slecht met veel vliezen. Geit was erg mooi. Kabeljauwlijf was een karkas met kop met heel weinig vlees. Sprotjes waren prima.Doordat ik de pup afgewogen haar eten geef kwam ik erachter dat het 10-15% te weinig in de pakketjes zat van Oervoer, dit vinden zij acceptabel omdat het gewicht naar boven en naar beneden kan afwijken.. Je vraag ging over Lotgering maar mocht je nog extra dingen of andere soorten kvv of vlees bij willen gaan voeren dan weet je waar wij het kopen. :-) en wat onder andere de mogelijkheden zijn van rauw vlees voerenOp 'voerwijzer punt kom' kun je ook heel veel informatie lezen.Let wel op dat je groente en fruit als extra geeft dus niet in mindering brengt op het gewicht aan vlees wat je hond nodig heeft (behalve als hij natuurlijk moet afvallen, maar dat is een heel ander verhaal).Eitje is al genoemd, yoghurtprodukten ook. :-)"

 Dit bericht is van mij. Heb even een account aangemaakt.

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  Dit bericht is van mij. Heb even een account aangemaakt.
  "

 leuk dat je een account hebt aangemaakt 

Je menu is heel divers dus ..dat is altijd  goed

Ik hou er niet van dat er bedorven waar tussen zit ...ze gaan dus niet zorgvuldig met hun waren om

Ik kan een heleboel wat jij geeft niet voeren ivm allergie/intolerantie portret

aantal dingen die je noemt koop ik liever van kiezenbrink

ivm wel altijd vers en stijfbevroren en ook niet zo duur 

 

 

 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Kijk ook eens naar Daily Meat. Ik voerde vroeger Lotgering, maar inderdaad de kwaliteit is niet geweldig. Zeker niet vergeleken bij Kiezebrink, Shaweca, Tinlo en bijv. Daily Meat.


Geen idee of er een verkooppunt bij je in de buurt zit, maar je kunt altijd kijken.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik heb ruim 4 jaar Lotgering gevoerd. 

Tot ik ooit bij een lezing over voeding ben geweest en m'n conclusie heb getrokken dat je voor zo weinig geld kwalitatief geen goed vlees kunt leveren. 

Daarbij had vooral mijn collie altijd slappe ontlasting en 3-4x per week een smerige broek. 

Voor mij goede kwaliteit KVV is financieel niet op te brengen dus ben ik terug op brok. 

Hier doen beide honden het erg goed op. 

 

Liet het vlees geregeld bezorgen en als je aan het eind van de dag zat was het vlees al aardig ontdooit. 

Zelf halen in Zaandam was dan beter maar had niet altijd de tijd daarvoor. 

Maak een goede overweging. 

Een zin die me bij gebleven is, als een plofkip al €5,- een kilo kost in de aanbieding hoe kun je dan voor nog geen euro goed vlees hebben. 

Daar heb ik mijn eigen conclusie uitgetrokken. 

 

Succes met je zoektocht 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

"  leuk dat je een account hebt aangemaakt 
Je menu is heel divers dus ..dat is altijd  goed
Ik hou er niet van dat er bedorven waar tussen zit ...ze gaan dus niet zorgvuldig met hun waren om
Ik kan een heleboel wat jij geeft niet voeren ivm allergie/intolerantie portret
aantal dingen die je noemt koop ik liever van kiezenbrink
ivm wel altijd vers en stijfbevroren en ook niet zo duur 
 
 
 
  "

 :-) Dank je wel, ja beter een account, had dat vroeger wel maar geen idee meer welke dat was.

Ik wil niet zeggen dat dat vlees bedorven was maar ik vond het anders ruiken en dan wil ik het niet aan de honden geven. Misschien een andere diersoort erbij of toch wat fouts, geen idee.
Wat wel apart is is dat er zonder melding fazant in de totaalmix kwam. Dat eet onze grote niet en dus lustte ze die soort niet meer. (was voor we de pup erbij hadden) Die pakken kon ik ook gewoon, toen we weer voer gingen halen, teruggeven en kon ik ander vlees voor krijgen. Dat teruggeven vlees geven ze dan aan de eigen honden, het komt niet meer terug in de verkoop.
Op alle keren dat we vlees gehaald hebben dus 1 keer dat ik het niet fijn vond ruiken, het hoort niet maar verder hebben we altijd prima vlees gehad en zijn we zeer tevreden.
(bij onze AH ligt met regelmaat iets in de koeling wat niet meer goed is/overdatum en daar ga ik ook nog altijd heen voor mijn boodschappen :-)  )

Alles wat we kopen is bevroren. Heel soms koop ik runderlappen (in de aanbieding of kipfilet bij supermarkt en dat vries ik dan zelf in)
NaturalPaws levert ook bevroren produkten (superbevroren :-)  ) .
(even snel gekeken, de sprotjes en kippenhartjes hebben we van Kiezebrink)
We hebben nu aan spiervlees: hert, rund, wild konijn. En dat voeren we gewoon bij de Lotgering kvv erbij. Kippennek of wat anders aan bot erbij en ze hebben toch een volledige maaltijd met toch ander spiervlees dan wat hoogstwaarschijnlijk in niet één merk van kvv's gaat. (en natuurlijk de andere dingen die ik al genoemd heb maar orgaan bijvoeren doen we matigjes) 

Ik weet niet of dat in dit topic mag maar wat voer jij van Kiezebrink?

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Ik heb ruim 4 jaar Lotgering gevoerd. 
Tot ik ooit bij een lezing over voeding ben geweest en m'n conclusie heb getrokken dat je voor zo weinig geld kwalitatief geen goed vlees kunt leveren. 
Daarbij had vooral mijn collie altijd slappe ontlasting en 3-4x per week een smerige broek. 
Voor mij goede kwaliteit KVV is financieel niet op te brengen dus ben ik terug op brok. 
Hier doen beide honden het erg goed op. 
 
Liet het vlees geregeld bezorgen en als je aan het eind van de dag zat was het vlees al aardig ontdooit. 
Zelf halen in Zaandam was dan beter maar had niet altijd de tijd daarvoor. 
Maak een goede overweging. 
Een zin die me bij gebleven is, als een plofkip al €5,- een kilo kost in de aanbieding hoe kun je dan voor nog geen euro goed vlees hebben. 
Daar heb ik mijn eigen conclusie uitgetrokken. 
 
Succes met je zoektocht  "

Lotgering is zelf slager geweest en zijn broer is nog biologisch slager.
Hij zat dus al in het vleeswereldje en zal dus ook wel zijn connecties hebben.
Daarbij koop je als je in Abcoude of Zaandam haalt eigenlijk bij de groothandel. Bij de winkels is het al wat duurder.
Daarbij komt ook dat de verpakking heel simpel is, dat scheelt veel geld.
En, ze maken nul reklame  wat ook weer geld scheelt.

Als je ervaringen leest dan is op elk voer/kvv wel een hond die het er niet goed op doet. Op sommige merken te harde drollen, op andere te zachte.. Zo moet je zoeken naar een kvv die bij je hond past en ook kun je wisselen in soorten.
Sommige honden krijgen de dunne van bv pens. Andere honden reageren niet goed op vis. Soms is het dus een beetje zoeken wat je wil en moet voeren.

Als je grootverpakkingen koopt dan is bv Tammenga niet veel duurder dan Lotgering. Wie weet is dat mettertijd een optie voor je.

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Wij hebben een hele tijd Lotgering gevoerd, tot Terra pancreasproblemen kreeg en mijn vriend een heel resistente maag/darmbacterie opliep, volgens de arts van rauw vlees.... 

honden page profiel KickyKicky

honden foto van Kicky

Het is dat ik door de bomen het bos niet kan zien, anders had ik zelf een wekelijks schema gemaakt en zelf alles samengesteld en ingevroren in diepvrieszakjes voor elke dag. Ik weet niet hoeveel gram ik van alles nodig heb en de afwegingen met daarbij ook rekening houden met budget. En het feit dat ik maar 1 vries-lade heb  heb zo'n minikoelkastje

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Lotgering is zelf slager geweest en zijn broer is nog biologisch slager. Hij zat dus al in het vleeswereldje en zal dus ook wel zijn connecties hebben. Daarbij koop je als je in Abcoude of Zaandam haalt eigenlijk bij de groothandel. Bij de winkels is het al wat duurder. Daarbij komt ook dat de verpakking heel simpel is, dat scheelt veel geld. En, ze maken nul reklame  wat ook weer geld scheelt. Als je ervaringen leest dan is op elk voer/kvv wel een hond die het er niet goed op doet. Op sommige merken te harde drollen, op andere te zachte.. Zo moet je zoeken naar een kvv die bij je hond past en ook kun je wisselen in soorten. Sommige honden krijgen de dunne van bv pens. Andere honden reageren niet goed op vis. Soms is het dus een beetje zoeken wat je wil en moet voeren. Als je grootverpakkingen koopt dan is bv Tammenga niet veel duurder dan Lotgering. Wie weet is dat mettertijd een optie voor je. "

 

Daarom zeg ik ook dat ik mijn eigen conclusie daaruit getrokken heb. 

Ik vraag me serieus af waar het vlees vandaan komt als je het zo goedkoop kan verkopen. 

Op brokken is m'n mega kritisch maar als het op KVV aankomt kijken vele niet zo nauw.

Omdat vlees voor vele hier bovenaan staat en je bijna een misdaad pleegt als je brok voert.

Ik blijf me echt afvragen of je voor zo'n lage prijs kwalitatief goed vlees kan verkopen, persoonlijk denk ik dat het vlees uit landen komt waar ze het niet zo nauw nemen, waarom is het anders niet geschikt voor menselijke cosumptie?

Ook slachtafval zou voor ons eetbaar kunnen zijn. 

 

Ook verkoopadressen zijn zo duur niet. 

Uiteraard speelt verpakking, reclame enz mee maar dan nog. 

De KVV waar m'n collie het wel goed op deed is fincieel voor ons niet te doen vandaar de keuze voor brok heel simpel. 

Heb in die tijd veel merken geprobeerd. 

Uiteindelijk gaat het erom waar je hond het goed op doet. 

Dat was in ons geval uiteindelijk geen  Lotgering. 

Maar nogmaals dit is allemaal vanuit mij persoonlijk wat een ander er van denkt en doet vind ik prima.

 

Kleine kanttekening nog ook wij hebben in het verleden tot 3x toe bedorven vlees gehad  

 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

"  
Daarom zeg ik ook dat ik mijn eigen conclusie daaruit getrokken heb. 
Ik vraag me serieus af waar het vlees vandaan komt als je het zo goedkoop kan verkopen. 
Op brokken is m'n mega kritisch maar als het op KVV aankomt kijken vele niet zo nauw.
Omdat vlees voor vele hier bovenaan staat en je bijna een misdaad pleegt als je brok voert.
Ik blijf me echt afvragen of je voor zo'n lage prijs kwalitatief goed vlees kan verkopen, persoonlijk denk ik dat het vlees uit landen komt waar ze het niet zo nauw nemen, waarom is het anders niet geschikt voor menselijke cosumptie?
Ook slachtafval zou voor ons eetbaar kunnen zijn. 
 
Ook verkoopadressen zijn zo duur niet. 
Uiteraard speelt verpakking, reclame enz mee maar dan nog. 
De KVV waar m'n collie het wel goed op deed is fincieel voor ons niet te doen vandaar de keuze voor brok heel simpel. 
Heb in die tijd veel merken geprobeerd. 
Uiteindelijk gaat het erom waar je hond het goed op doet. 
Dat was in ons geval uiteindelijk geen  Lotgering. 
Maar nogmaals dit is allemaal vanuit mij persoonlijk wat een ander er van denkt en doet vind ik prima.
 
Kleine kanttekening nog ook wij hebben in het verleden tot 3x toe bedorven vlees gehad  
  "

Zonder koelwagen vlees geleverd krijgen... dan zou ik het ook niet kopen. Wij zouden dan afhaken met het kopen. Eerlijk gezegd begrijp ik dan niet dat mensen nogmaals bestellen als ze dit weten, dus wat dat betreft begrijp ik volkomen dat er klachten komen en dat vlees niet goed aankomt. Zelf ga je ook geen vlees kopen en vervolgens nog een middagje winkelen :-)

Heb leuke is dat als een prijs hoog ligt dat men het vaak kwalitatief beter acht dan een goedkoper produkt wat even goed of slecht van kwaliteit kan zijn.

Jammer dat de kvv die goed bij je hond past zo duur is en logisch dat je dan op brok overgaat. Je schrijft dat er meerdere merken waren waar je hond het niet goed op deed.
Tannetje Koning is daar behoorlijk duidelijk over dat als een hond het echt niet goed doet op rauw, je gewoon brok moet geven.
Ik geef je dus groot gelijk dat je nu brok geeft.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" Het is dat ik door de bomen het bos niet kan zien, anders had ik zelf een wekelijks schema gemaakt en zelf alles samengesteld en ingevroren in diepvrieszakjes voor elke dag. Ik weet niet hoeveel gram ik van alles nodig heb en de afwegingen met daarbij ook rekening houden met budget. En het feit dat ik maar 1 vries-lade heb  heb zo'n minikoelkastje "

Verkopen ze bij een dierenwinkel niet ook andere merken kvv?
Als voorbeeld:
Bv de Tammenga compleet (met rund, lam, paard, geit en kip) en Lotgering wildmix (met haas, fazant, hert, lama, eend en konijn). Dan nog op een dag een kleine verpakking van pens of een mix waar pens of boekmaag in zit wat je verdeeld over de maaltijden op een dag, en een dag een mix met vis eens per week of eens per 2 weken bv van Tinlo (hij is wel wat duurder maar is 100% vis) makreel, zalm, haring en die doe je dan samen met bv een smuldiersoort. (van vis alleen kan je hond de dunne krijgen).

Geen idee waar je woont maar hier in de omgeving zijn meerdere zaken met verschillende merken kvv.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  :-) Dank je wel, ja beter een account, had dat vroeger wel maar geen idee meer welke dat was. Ik wil niet zeggen dat dat vlees bedorven was maar ik vond het anders ruiken en dan wil ik het niet aan de honden geven. Misschien een andere diersoort erbij of toch wat fouts, geen idee. Wat wel apart is is dat er zonder melding fazant in de totaalmix kwam. Dat eet onze grote niet en dus lustte ze die soort niet meer. (was voor we de pup erbij hadden) Die pakken kon ik ook gewoon, toen we weer voer gingen halen, teruggeven en kon ik ander vlees voor krijgen. Dat teruggeven vlees geven ze dan aan de eigen honden, het komt niet meer terug in de verkoop. Op alle keren dat we vlees gehaald hebben dus 1 keer dat ik het niet fijn vond ruiken, het hoort niet maar verder hebben we altijd prima vlees gehad en zijn we zeer tevreden. (bij onze AH ligt met regelmaat iets in de koeling wat niet meer goed is/overdatum en daar ga ik ook nog altijd heen voor mijn boodschappen :-)  ) Alles wat we kopen is bevroren. Heel soms koop ik runderlappen (in de aanbieding of kipfilet bij supermarkt en dat vries ik dan zelf in)NaturalPaws levert ook bevroren produkten (superbevroren :-)  ) . (even snel gekeken, de sprotjes en kippenhartjes hebben we van Kiezebrink)We hebben nu aan spiervlees: hert, rund, wild konijn. En dat voeren we gewoon bij de Lotgering kvv erbij. Kippennek of wat anders aan bot erbij en ze hebben toch een volledige maaltijd met toch ander spiervlees dan wat hoogstwaarschijnlijk in niet één merk van kvv's gaat. (en natuurlijk de andere dingen die ik al genoemd heb maar orgaan bijvoeren doen we matigjes) Ik weet niet of dat in dit topic mag maar wat voer jij van Kiezebrink? "

even uit mijn hoofd zalmlijven  kalkoennekken

en konijnenoren met masker om te drogen.

en kiezebrink konijnen mix en paarden mix (die zijn niet zo goedkoop wel mooi spul)

vismaaltijd combineren met groente gaat goed

de vezels van de groenten maken de ontlasting dikker

 

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

" even uit mijn hoofd zalmlijven  kalkoennekken
en konijnenoren met masker om te drogen.
en kiezebrink konijnen mix en paarden mix (die zijn niet zo goedkoop wel mooi spul)
vismaaltijd combineren met groente gaat goed
de vezels van de groenten maken de ontlasting dikker
  "

 Dank je wel!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Mijn hond kan alleen de Wild mix eten van Lotgering,door alle andere smaken zit wel een dier waar ze niet goed op reageert(maar dat ligt natuurlijk niet aan Lotgering).

Ik koop het ook bij een winkel.Ik wissel het af met mijn bestellingen bij Dogmeat.

Die smaak bevalt goed,vlees ruikt goed,stevige poepjes heeft ze ervan.

honden page profiel KickyKicky

honden foto van Kicky

Ik heb bij natural paws gekeken. Zij maken vrijblijvend een maandmenu naar wens en voorkeur (dus diersoorten maar ook houden ze rekening met mijn budget (student ) ) Alleen kunnen ze niks voor me doen aangezien ik niet in de buurt woon waar zij leveren, dus gaan zij natuurlijk geen menu op maken! Is er nog een site die dit doet?

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik heb bij natural paws gekeken. Zij maken vrijblijvend een maandmenu naar wens en voorkeur (dus diersoorten maar ook houden ze rekening met mijn budget (student ) ) Alleen kunnen ze niks voor me doen aangezien ik niet in de buurt woon waar zij leveren, dus gaan zij natuurlijk geen menu op maken! Is er nog een site die dit doet? "

welke omgeving woon je?

 en een menu maken is niet zo heel moeilijk hoor daar zijn rekenhulpen voor

bv op barfplaats

 http://www.barfplaats.nl/barf_rekenhulp/index.php

 

Het belangrijkste is dat je weet wat je allemaal kan krijgen dichtbij  en voor welke prijs

 

honden page profiel KickyKicky

honden foto van Kicky

Ik woon in de Betuwe  Die rekenhulp was ik inderdaad tegen gekomen en is heel handig. Ik vind het jammer dat het zo pittig is, wel te begrijpen natuurlijk. Als ik een grote vriezer had, was het ook een stuk makkelijker geweest, dan kon ik gewoon een hoop bestellen en in voorraad houden. Nu zou ik echt per week moeten bestellen, en dan ook nog proberen meerdere diersoorten te verkrijgen zonder dat ik uiteindelijk op 20 kilo vlees uit 

Marcm (Gast)

sinds is 36 kilo zwaar bedorven vlees kreeg geleverd komt er hier geen Lotgering meer in. Plus dat ik eens foto s zag van kruiwagens vol met kippenvellen. Ik kreeg toen ineens het idee dat dat de kip was die erin ging. Kippenvellen is ook kip.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik voer het ook, heel tevreden van.
Vlees wordt netjes thuis bevroren bezorgd, 10 minuten op voorhand bellen ze ook nog even op om te zeggen dat ze er direct gaan zijn.

Ik woon in west-vlaanderen, dus het is best een eind rijden en het is altijd heel schoon bevroren.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" ik voer het ook, heel tevreden van.
Vlees wordt netjes thuis bevroren bezorgd, 10 minuten op voorhand bellen ze ook nog even op om te zeggen dat ze er direct gaan zijn.

Ik woon in west-vlaanderen, dus het is best een eind rijden en het is altijd heel schoon bevroren. "

in de zomer ??Dan ben je een ongelovelijke mazzelaar

bijzonder als ik al mensen binnen de provincie ken die  ontdooide  vracht krijgen ..en soms overigens ook stijf bevroren en bedorven  

ze hebben geen koelwagen en dan blijft het echt geen 3 uur stijf bevroren in de zomer hoor..

al helpt grote bevroren lading wel als het dicht opeen is gepakt

de buitenkant van de buitenste rollen ontdooit zeker al binnen een uur

Ik heb ervaring met vervoer tot 200 kg op korte afstanden in de zomer

en ik gebruikte extra koel elementen en lagen karton en zonnescherm voor warmte reflectie ect

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

midden zomer nog geen levering gehad, maar geloof dat laatste keer het wel met een koelwagen was hoor.
Laatste levering is van midden mei, en dat was ook nog allemaal in bevroren toestand in alle geval.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" midden zomer nog geen levering gehad, maar geloof dat laatste keer het wel met een koelwagen was hoor.
Laatste levering is van midden mei, en dat was ook nog allemaal in bevroren toestand in alle geval. "

 dat moet haast wel.. en het was veel koeler toen ook nog

 alleen de laatste keer dus evt gekoeld?

misschien dat ze lessen beginnen te leren over bedorven en ontdooide waar in het warme seizoen?

Je kan dan net zo goed een postbox bestellen,even veel kans op goed aankomen 

gelukkig heb jij goede ervaringen

maar bij lotgering kan dat nogal verkeren

het moet immer goedkoop zijn

en soms blijkt dat opeens duurkoop

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

goch ja, ik bestel er nu al reeds enkele jaren en altijd al tevreden geweest hoor.
Nog nooit ontdooide rollen gehad in alle geval

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Verschillende merken kvv
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^