Feelings control

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CasCas

honden foto van Cas

Heb even gezocht op de pagina maar zijn allemaal oude berichten 

Ben erg benieuwd naar ervaringen hiermee omdat onze pup erg angstig is bij vreemden en in het donker.

Wil haar graag ergens mee ondersteunen zodat we het ook kunnen gaan trainen.

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Nog nooit van gehoord, maar nu ben ik wel nieuwsgierig. ...wat is het? 

En meteen een upje.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

In welke situaties is ze voor vreemden bang?

 

Ik zou eigenlijk vreemde mensen bij haar weghouden, dus als je ze bij het wandelen passeert dat je haar kort naast je neemt en jij tussen het mens en haar inloopt, desnoods eerst met flinke bogen, zodat ze de zekerheid heeft dat vreemden haar niet onverwacht gaan aaien (dit nooit toestaan bij een hond die niet van mensen houdt) of naar haar toelopen.

 

Voor binnen zou ik haar voorlopig aanwennen dat als er vreemden binnenkomen zij dan met een lekkere kong bijv. op haar eigen plekje ligt.

 

Hoe lang heb je Cassie nu?

 

Hoe uit zich haar angst voor het donker? Als het binnen is, zou ik haar mee op de slaapkamer nemen. En buiten zou ik dan voor nu niet tijdens het donker gaan, maar in de schemering, zodat ze langzaam kan wennen.

 

Ik ken feelings control niet, ik las dat je haar al Zylkene gegeven hebt hiervoor, maar dat dit niet helpt.

Ik denk dat sommige honden gewoon niet van vreemde mensen houden, en dat dit gerespecteerd moet worden, een rustgevend middel zal dan niet op zijn plaats zijn denk ik?

 

 

honden page profiel CasCas

honden foto van Cas

Zylkene deed inderdaad niks en ik geef haar geen rustgevend middel maar feelings control het is voor haar echt niet leuk zo anders zou ik het wel zo laten

En weg houden bij vreemden tja dat vind ik geen optie zorg er echt wel voor dat ze haar niet zomaar aaien maar weghouden leert ze er niks van

Ze wordt de laatste ronde rond 10uur uit gelaten en omdat ze 9 maanden is vind ik de nacht echt lang genoeg als ze half 7 s morgens weer uitgelaten wordt

Ze heeft dan gewoon echt stress ze loopt dan maar schichtig om zich heen te kijken en achter zich te kijken,  overdag doet ze dat veel minder tot niet 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Cas......begin met wandelen als het nog net niet donker is, en loop dan van  schemer naar donker, de meeste honden vinden donker heel spannend,,,,zo kan je het aanleren dat donker niet eng is...wat vreemde betreft....niet bij weghouden, maar loop langs en houdt de aandacht vast naar jou toe zodat tie de vreemde niet eens meer op merkt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik begrijp dat je cas nog een keer wilt uitlaten en het dan donker is, steeds naar het zelfde plekje die tijd...zodat tie het gaat vertrouwen, en savonds is voldoende een plas, meer niet, houdt het erin dat je op tijd weg gaat voor een ronde en dan zo schemer en donker inloopt....

honden page profiel CasCas

honden foto van Cas

We lopen ook altijd dezelfde kleine ronde maar ze houd er gewoon niet van ook in schemer niet dan is ze dus liever binnen maar ja met de winter in t vooruitzicht zal ze wel moeten

Maar goed ik vroeg om ervaringen met feelings control 

Iemand?

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Geen ervaring mee

Ik hoor wel veel (goeds) over bachbloesem hier op het forum. Zou dat ook iets kunnen zijn?

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker

honden foto van Hannah & June

Aan je profielfoto te zien, betreft het een buitenlands hondje. June hebben we uit Griekenland geadopteerd (leefde op straat) toen ze negen maanden was. Ze was zo angstig dat ze aan de riem bij het zien van een persoon op bijvoorbeeld 100 meter afstand totaal blokkeerde en weigerde nog één poot te verzetten, dit was dus een kwestie van heel lang wachten in de hoop dat de persoon uit beeld verdween en er ook geen nieuwe meer voor in de plaats kwam of haar een stukje tillen en soms wilde ze dan weer een paar meter vooruit. We hebben steeds gedaan wat ons op dat moment het beste leek en inmiddels is June een best wel zelfverzekerd hondje geworden dat met lichte stress een schoolplein of speeltuin kan passeren. Ze is inmiddels trouwens drie, het heeft dus wel even geduurd... 

 

Kortom tijd doet al een hele hoop;)

 

Succes!  

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik begrijp het nog niet helemaal, gaat het om buiten of zowel buiten als binnen, is ze bang om langs vreemde mensen te lopen?

 

De "gevaren" eerst maar uit de weg gaan (afstand maken) kan geruststellend werken, waardoor de hond meer moed krijgt, vandaar het advies om tussen de hond en het vreemde mens in te lopen. Langzaam aan ga je dan de afstand verkleinen zodat je uiteindelijk normaal langs iemand heen kan lopen.

Ik ben hier bij Lola mee begonnen, en nu doe ik dit met Jenna ook, en heb er al veel complimenten over gehad van hondloze mensen die dit erg prettig vinden. Ik doe het voor Jenna zelf ook, het is nu een algemene regel bij ons, niet alleen bij vreemde mensen, maar ook andere honden of druk en luid verkeer bijv. Ik blijf tussen het "gevaar" en haar in, en zorg er dan ook voor dat ze kort naast me loopt, dus niet aan de lange lijn op dat moment, anders lukt het niet.

 

Ik lees dat feeling controls chinese kruiden zijn. Het zou goed kunnen werken als het de kruiden speciaal voor jouw hond zijn, wat voor de ene hond goed werkt kan voor de andere hond wel helemaal niet werken.

Daarom is het handiger om hiervoor eerst naar een specialist op dit gebied te gaan die de hond haar energie doormeet, en zo iets kan voorschrijven wat helpt de blokkades die gevonden worden op te heffen. Afhankelijk waar die blokkades gevonden worden, wordt een middel voorgeschreven. Dit leerde ik van Roos (met Jeff en Waldo) van het forum die hier veel ervaring in heeft.

 

 

honden page profiel bentebente

Angstig zijn bij vreemden heeft te maken met de socialisatie. Dit betekent niet dat ze slecht gesocialiseerd is, maar dat er nog werk aan de winkel is. Ik zou elke keer als er een nieuw persoon bij jullie naar binnen loopt aanmoedigen om hallo te komen zeggen. Geef de nieuwkomer een hondenkoekje die hij of zij dan aanbied aan de hond. Zo associeert de hond nieuwe mensen met fijne dingen, namelijk koekjes! Dan zal ze waarschijnlijk vanzelf naar de vreemden toe komen, want elke keer als een persoon binnenloopt krijgt ze aandacht en koekjes.

 

Zo kan het ook met donker. Geef het donker een leuke lant door goede belevenissen in het donker.

honden page profiel CasCas

honden foto van Cas

" Angstig zijn bij vreemden heeft te maken met de socialisatie. Dit betekent niet dat ze slecht gesocialiseerd is, maar dat er nog werk aan de winkel is. Ik zou elke keer als er een nieuw persoon bij jullie naar binnen loopt aanmoedigen om hallo te komen zeggen. Geef de nieuwkomer een hondenkoekje die hij of zij dan aanbied aan de hond. Zo associeert de hond nieuwe mensen met fijne dingen, namelijk koekjes! Dan zal ze waarschijnlijk vanzelf naar de vreemden toe komen, want elke keer als een persoon binnenloopt krijgt ze aandacht en koekjes.
 
Zo kan het ook met donker. Geef het donker een leuke lant door goede belevenissen in het donker. "

 Cas dr manier om hallo te zeggen is om flink te gaan blaffen naar vreemden die binnen komen en als ze haar negeren dan stopt ze er wel mee en gaat er dan ook wel heen om gerust weer tegen ze te gaan blaffen

honden page profiel bentebente

Blaffen is geen hallo zeggen, maar een manier om de aandacht te vragen, aan te geven dat het haar huis is etc. Ook dit is af te leren..

honden page profiel CasCas

honden foto van Cas

Dat bedoelde ik dus ook ze is niet rustig als er vreemden zijn en dan kan ik haar dus niet laten gaan

Oke dat is af te leren? Hoe ik heb de manier nog niet gevonden

honden page profiel bentebente

Ik denk dat hierover op internet veel te vinden is, blaffen is een veelvoorkomend probleem. Bij ons blaffen ze ook, maar dit is klaar zodra de vreemde binnen is. Dan is het gepiep en gespring zovan 'haal me aan'! Hoe gaat dat met joiw hond? Heb je het idee dat het beschermend bedoeld is? Bv als ze op schoot zit ook grommen als iemand dichterbij komt of dat niet?

honden page profiel CasCas

honden foto van Cas

Nou op schoot gaat ze niet haha is ze te groot voor maar ze stopt wel met blaffen en gaat dan ook rustig zitten of liggen in haar bench meestal maar als ze dan weg gaan vliegt ze er achteraan 

Kan eigenlijk weinig vinden over dit probleem met blaffen en najagen of wegjagen zoals ik dat noem

honden page profiel bentebente

Oh haha, niet op schoot dus. Het lijkt me een soort waakzaamheid, dat zou je eruit kunnen trainen tot zekere hoogte. Als ze gaat blaffen kan je haar corrigeren, zodat ze haar fixatie met de vreemde even vergeet doordat jij haar afleid. De vreemde dus een koekje geven die ze aan haar kunnen geven als ze wat rustiger is, anders beloon je het rumourige gedrag. Ik zou zelf misschien ook wel even kijken naar gedragsdeskundigen (beetje idee als cesar milan) die kunnen je ook echt helpen in de fysieke ruimte. 

honden page profiel CasCas

honden foto van Cas

Heb er al 1 ala cesar in huis gehad

Kostte me een berg geld en heb er uiteindelijk niet zoveel aan gehad moest fixatie doorbreken inderdaad maar die hond van mij wurmt zich in allerlei bochten en krijgt t voor elkaar om toch te kijken 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Heb er al 1 ala cesar in huis gehad
Kostte me een berg geld en heb er uiteindelijk niet zoveel aan gehad moest fixatie doorbreken inderdaad maar die hond van mij wurmt zich in allerlei bochten en krijgt t voor elkaar om toch te kijken  "

 inderdaad liever een manier die voor mens en hond beiden fijn is. Voor een hond is het fijn om begrepen te worden. Wat hier goed hielp om het blaffen in huis af te leren is om het te belonen. Ik zou dan zoiets zeggen als goed gezien dat is een vreemde persoon, maar alles is in orde. Je negeert op die manier dan wel het blaffen, maar niet de hond zelf, wat goed is om frustraties bij de hond weg te nemen.

Nadat je dan de hond beloond hebt, doe je even een spelletje, of je geeft haar iets te kauwen, of je brengt haar vriendelijk/rustig naar haar eigen plekje, iets wat voor haar goed voelt. Op de duur zal ze dan bij opwinding/angst bij jou leren komen voor steun.

 

Heb je al eens aan Bach bloesem gedacht ter ondersteuning?

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

CESAR MILLAN

HondenPage heeft een positieve visie wat betreft opvoeding en omgang met de hond. Cesar Milan gebruikt in zijn programma opvoedtechnieken/methodes en omgang die op wezenlijke punten niet overeenkomen met de positieve opvoed- en omgangswijze waar wij als HP voor staan (zie ook visie/beleid hierover). Fysieke correcties, dwang en andere (fysiek) provocerende en/of overheersende handelingen zijn stressvol, beschadigend voor de vertrouwensrelatie en leveren een risico op voor het welzijn en veiligheid van de hond. Om deze reden zijn wij tegen het adviseren en propageren van dergelijke opvoedmethodes en technieken van CM op HondenPage.

Enkele voorbeelden van opvoedtechnieken welke niet geadviseerd en gepropageerd mogen worden;

Een ‘hakje’ geven, ‘porren/prikken’ in de flank, een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, anderszins provoceren, intimideren en corrigerende hulpmiddelen.

Open vragen stellen is toegestaan in het kader van informatie en kennis. Topics met als doel discussie over (de werkwijze van) Cesar Millan gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt en wat in strijd is met visie en beleid. Ook hier geldt dat adviseren en propageren van bovengenoemde technieken niet is toegestaan.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> [link]http://www.hondenpage.com/faq/regels[/link]"
Oh haha, niet op schoot dus. Het lijkt me een soort waakzaamheid, dat zou je eruit kunnen trainen tot zekere hoogte. Als ze gaat blaffen kan je haar corrigeren, zodat ze haar fixatie met de vreemde even vergeet doordat jij haar afleid. De vreemde dus een koekje geven die ze aan haar kunnen geven als ze wat rustiger is, anders beloon je het rumourige gedrag. Ik zou zelf misschien ook wel even kijken naar gedragsdeskundigen (beetje idee als cesar milan) die kunnen je ook echt helpen in de fysieke ruimte.  "

 

honden page profiel CasCas

honden foto van Cas

Oh maar geen harde acties hoor maar t werkte gewoon niet op die manier

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^