zeiktopic ;P

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Ff een zeiktopic hoor, ik moet het even kwijt. Ik word namelijk zo schijtziek van mensen die hun hond los hebben lopen - waar het niet mag - als die hond niet luistert, en dat ze dan niet achter die hond aan gaan als die weg rent...

 

Net weer een aanvaring gehad, een man met twee border collie-achtige honden (ze zien er niet raszuiver uit maar daar lijken ze nog het meest op) die gewoon niet vriendelijk zijn. Ik loop op het - niet omheinde - uitlaatveld, hond aan de lijn want ik weet dat hij bij het zien van een andere hond op excursie gaat, en die man loopt zo'n 100-150 meter verderop op een aangrenzend grasveld waar een aanlijnplicht geldt. Voor zover ik heb gezien zijn zijn honden nooit aangelijnd.

 

 

Hij roept nog boos dat ze terug moet komen maar het mag niet baten: zijn teef komt op topsnelheid op ons afgerend - zoals altijd. Ze komt op ons afgerend, gaat op de grond liggen a la 'paint me like one of your French girls' en zodra Badje het waagt om in de buurt te komen valt ze uit. En dan bedoel ik meteen vol erop bijten. En wie mag haar afweren? Ik, want die man neemt de moeite niet onze kant op te komen. Hij blijft gewoon lekker op afstand staan kijken, zo van 'ze komt toch wel terug'. Ja dat komt ze zeker ja, nadat ik minutenlang tussen haar en Badje in heb gestaan om hem te beschermen, want Badje is zo'n pushover dat hij het allemaal maar laat gebeuren.

 

Dat is geen eenmalige actie overigens, die man blijft altijd gewoon lopen/staan terwijl zijn honden op ons af komen (de reu blijft altijd op 5 meter afstand uitdagen, ook irritant), maar meestal krijg ik het nog wel voor elkaar om ze op afstand te houden zodat de teef geen reden heeft om uit te vallen. Dan zit ik alleen met een hyperactieve hond waar daarna geen land mee te bezeilen valt omdat hij in speelmodus is en er geen leuke hond is om mee te spelen. Ik kan ook gewoon niet bij die man in de buurt komen om tegen hem te zeggen dat hij daar niet als een lamlul moet blijven staan als zijn hond de mijne aanvalt, want zodra ik zijn kant op ga wil Badje erheen rennen om te spelen (hij heeft nogal een bord voor z'n kop) en gaat die teef staan aanvallen. 

 

Meestal kom ik overigens mensen tegen wiens honden op de mijne afrennen waarna ze hem op 5-10 meter gaan staan uitdagen, net zolang tot Badje achter ze aan gaat rennen. Alleen zit hij aan de riem, dus word ik van links naar rechts meegesleurd terwijl ik probeer zijn aandacht af te leiden, en zij lopen gewoon door alsof het allemaal maar prima is. De 'hij doet niets hoor' instelling. Nee jouw honden doen niets nee, maar ik wel. Ik snap het wel hoor, als je hond er vandoor gaat om hoi te zeggen tegen de mijne. Maar dan ga je er achteraan, al was het maar omdat je niet weet hoe míjn hond reageert. Of ik, want ik heb vandaag dus wel besloten dat de eerstvolgende persoon die zich zo gedraagt een flinke scheldkanonnade over zich heen krijgt. En de hond ook. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Neem een plantenspuitje mee vol water...kost een euro, zodra de honden in je buurt komen.....psssssst zo in de bek, ze druipen echt af....klein rugzakje als je het vervelend vind om het in je handen te houden, wees er conseqwent mee dan herkennen de honden jou ...oooo daar heb je haar weer ...........of een uitschuifbare paraplu.

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Haha da's best een goeie, dan word ik de plantenspuitdame :P Het kost me ook niet heel veel moeite om de honden weg te houden tot nu toe, het is meer de combi tussen hond weg houden en mijn hond onder controle houden (dat is zo'n sukkeltje, die denkt nog steeds dat er gespeeld kan worden), en dan mijn ergernis over de hondeneigenaar die met zijn handen in zijn zakken staat te kijken in toom houden...

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Die plantenspuit is wel een goeie! Ik draai me direct om als zo'n losloper onze kant op komt, ben daar zo klaar mee. Ik ben een keer expres naar een drukke weg gelopen, met de losloper achter me aan. Die schoot toen de weg over. Ging goed gelukkig, maar toen kon t baasje ineens hard lopen!

honden page profiel AlexandraAlexandra 3 doggies

honden foto van Alexandra

Die plantenspuit ga ik onthouden haha.

Ik had het vannochtend, ik loop met me twee meiden over de stoep in de wijk -waar je hond dus verre van los mag- en er komt een of ander klein rothondje op ons afrennen, Hailey en Yekona zijn altijd 'vriendelijk' als ze los lopen (als een hond te dicht bij komt snauwen ze hem af, en als ze zelf te dicht bij komen ((wat ze niet doen als een hond dat aan geeft niet te willen)) mogen ze dus ook afgesnauwd worden) Hailey grommen, en ik deed helemaal niks Disclaimer; ik deed niks omdat die hond gewoon te dicht bij kwam en mijn honden niks konden aangezien hun natuurlijk aangelijnd waren. Ik was echt pissig dat ik dacht, pak m maar hoor .

 

En de vrouw natuurlijk aan de telefoon, al kom ik er een volgende keer tegen zal ik netjes zeggen dat ik mijn honden niet meer ga kort houden aangezien mijne netjes aan de lijn zitten voor een reden en als jou losse hond dan te dicht bij komt is dat niet mijn probleem  (wettelijk natuurlijk ook niet)

Ook geen sorry, knikje of wat dan ook..

honden page profiel AlexandraAlexandra 3 doggies

honden foto van Alexandra

Ik heb trouwens wel laatst gehad toen ik samen met Angelique op het losloopveld liep dat er iemand naar me toe kwam of ik misschien mijn hond zou aan willen lijnen omdat haar hond ook aangelijnd en gekorft was en we dan mogelijke conflicten zouden kunnen voorkomen. Ik zag haar hond niet omdat die aan de andere kant van de hoek liep, eenmaal daar bleek het een gekorfte Rottweiler te zijn..

Natuurlijk op het verzoek de meiden meteen aangelijnd excuses aangeboden aangezien ik haar hond niet zag en natuurlijk bedankt voor het aangeven, vond het wel netjes..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik heb trouwens wel laatst gehad toen ik samen met Angelique op het losloopveld liep dat er iemand naar me toe kwam of ik misschien mijn hond zou aan willen lijnen omdat haar hond ook aangelijnd en gekorft was en we dan mogelijke conflicten zouden kunnen voorkomen. Ik zag haar hond niet omdat die aan de andere kant van de hoek liep, eenmaal daar bleek het een gekorfte Rottweiler te zijn..
Natuurlijk op het verzoek de meiden meteen aangelijnd excuses aangeboden aangezien ik haar hond niet zag en natuurlijk bedankt voor het aangeven, vond het wel netjes.. "

 Zo kan het ook toch......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb een bengel van een kleine negen maanden die bams soms belaagd en ze heeft een gebit om U tegen te zeggen, hoektanden die direct in de oren en wangen van bams hangen, en dat kan natuurlijk niet, plantenspuit gebruikt, best vervelend, gewoon wilde ze niet luisteren, nu laat ze dr met rust, plantenspuit staat buiten op de tafel, ze weet het nu en benadert bams rustig zoals het hoort.......bams had al een paar wondjes daardoor, en kosten voor een dierenarts zijn zo gemaakt, vandaar, het is doeltreffend...doet geen pijn en ze laat het nu.

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Laats had ik chewy en ayla los in het park. Het is geen officieel losloop gebied maar het is sociaal geaccepteerd je hond daar los te hebben.

We leven onder de gouden regel zie je een andere hond aan de lijn dan lijn je zelf je hond ook direct aan. 

 

Dus daar waren beetje spelen en ravotten enzo komt er een man aan die normaal altijd met zn newfy loopt super vent, super hond allemaal leuk. 

 

Nu liep hij alleen niet met zn newfy maar met n terrier achtig hondje (klein ding) 

 

Hij liet het hondje ook los op het veld en chewy rende er meteen naar toe om te spelen. 

 

Ging dat hondje toch met de staart tussen de benen er vandoor! Doodsbang dat arme ding! 

Die man erachteraan en later had hij hem wel te pakken maar hij kwam niet terug naar het veld. 

 

Wij hadden ondertussen de honden al aangelijnd en toen zag ik meneer niet meer. 

 

Hoop dat ik hem nog x tegenkom om toch nog even sorry te zeggen. 

Ik denk namelijk dat die man ook even een laat ik een zeiktopic maken momentje had 

 

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Als we toch gaan zeiken haha..

Ik erger me dood aan een hond die tegen me op springt, dat zijn kop haast tegen mijn hoofd aan komt en dan niet een keer maar meerdere keren, mijn eigen hond probeert de hond dan te corrigeren maar die  adhd hond blijft gewoon dom doorgaan.

Loop nu ieder dag in het bos met de kleine pup van mijn dochter, moet het gewoon optillen als er zo'n beest aan komt omdat het hondje zo word vertrapt, wil daarna wel dat ze rustig kennis maken, want wil natuurlijk niet zo'n angstig gillend hondje van maken, maar krijg niet eens de kans met zo'n imbecilige drukke hond, denk dan wel een hond van dik een jaar oud, dat moet dan toch over zijn en afgeleerd zijn.

En als je er wat van zegt, dan krijg ik te horen van..ik voed mijn hond op zoals ik zelf wil...nu. de volgende keer krijg hij een stevig knietje van me..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Laats had ik chewy en ayla los in het park. Het is geen officieel losloop gebied maar het is sociaal geaccepteerd je hond daar los te hebben.
We leven onder de gouden regel zie je een andere hond aan de lijn dan lijn je zelf je hond ook direct aan. 
 
Dus daar waren beetje spelen en ravotten enzo komt er een man aan die normaal altijd met zn newfy loopt super vent, super hond allemaal leuk. 
 
Nu liep hij alleen niet met zn newfy maar met n terrier achtig hondje (klein ding) 
 
Hij liet het hondje ook los op het veld en chewy rende er meteen naar toe om te spelen. 
 
Ging dat hondje toch met de staart tussen de benen er vandoor! Doodsbang dat arme ding! 
Die man erachteraan en later had hij hem wel te pakken maar hij kwam niet terug naar het veld. 
 
Wij hadden ondertussen de honden al aangelijnd en toen zag ik meneer niet meer. 
 
Hoop dat ik hem nog x tegenkom om toch nog even sorry te zeggen. 
Ik denk namelijk dat die man ook even een laat ik een zeiktopic maken momentje had 
  "

 Daar konden jullie toch niets aan doen, de man had de hond aangelijnd moeten houden en dan even zeggen tegen jullie, mijn hond is wat onzeker zouden jullue je honden even bij je willen houden, dat hadden jullie zeker gedaan, man had beter moeten weten en niet pardoes de hond los moeten laten, hij had ook om kunnen draaien toch ? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Als we toch gaan zeiken haha..
Ik erger me dood aan een hond die tegen me op springt, dat zijn kop haast tegen mijn hoofd aan komt en dan niet een keer maar meerdere keren, mijn eigen hond probeert de hond dan te corrigeren maar die  adhd hond blijft gewoon dom doorgaan.
Loop nu ieder dag in het bos met de kleine pup van mijn dochter, moet het gewoon optillen als er zo'n beest aan komt omdat het hondje zo word vertrapt, wil daarna wel dat ze rustig kennis maken, want wil natuurlijk niet zo'n angstig gillend hondje van maken, maar krijg niet eens de kans met zo'n imbecilige drukke hond, denk dan wel een hond van dik een jaar oud, dat moet dan toch over zijn en afgeleerd zijn.
En als je er wat van zegt, dan krijg ik te horen van..ik voed mijn hond op zoals ik zelf wil...nu. de volgende keer krijg hij een stevig knietje van me.. "

 Niet zeiken hoor ....een knietje is uit den boze, je zou zo de voorborst van de hond kunnen kraken met je knie, neem een plantenspuit mee, dat is doeltreffend en veilig voor de hond .

honden page profiel Hannah & JuneHannah & Junegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hannah & June

" Laats had ik chewy en ayla los in het park. Het is geen officieel losloop gebied maar het is sociaal geaccepteerd je hond daar los te hebben.
We leven onder de gouden regel zie je een andere hond aan de lijn dan lijn je zelf je hond ook direct aan. 
 
Dus daar waren beetje spelen en ravotten enzo komt er een man aan die normaal altijd met zn newfy loopt super vent, super hond allemaal leuk. 
 
Nu liep hij alleen niet met zn newfy maar met n terrier achtig hondje (klein ding) 
 
Hij liet het hondje ook los op het veld en chewy rende er meteen naar toe om te spelen. 
 
Ging dat hondje toch met de staart tussen de benen er vandoor! Doodsbang dat arme ding! 
Die man erachteraan en later had hij hem wel te pakken maar hij kwam niet terug naar het veld. 
 
Wij hadden ondertussen de honden al aangelijnd en toen zag ik meneer niet meer. 
 
Hoop dat ik hem nog x tegenkom om toch nog even sorry te zeggen. 
Ik denk namelijk dat die man ook even een laat ik een zeiktopic maken momentje had 
  "

 Met alle respect hoor, maar is dit nu niet de kern van het probleem, dat het door het grootste deel (dus niet door iedereen)  van de bezoekers ´sociaal geaccepteerd´is?

 

Bij mij in de buurt is ook een natuurgebied waar aanlijnen verplicht is, een plek waar ik in principe dus prima zou kunnen lopen wanneer June bijvoorbeeld loops is, helaas, niets is minder waar. Iets in de trant van 'iedereen doet het'...

 

Twee weken geleden ben ik bijvoorbeeld met June in het bovenstaande gebied geweest, ze was namelijk loops. Voordat ik het hek door kon moest ik eerst een kwartier wachten tot een man eindelijk zijn hond (reu) bij het hek weg kwam trekken, om hem vervolgens niet aan te lijnen zodat deze direct weer naar ons toe kwam. Ik heb deze man er uiteraard op aangesproken (kon mijn frustratie nog onderdrukken en legde de situatie uit) de beste man gaf het volgende antwoord: "Ik lijn mijn honden nooit aan." waarop ik mijn frustratie dus niet meer zo super goed kond onderdrukken, ik heb vervolgens geëist dat hij ze vast deed en gelukkig deed hij dit ook. Waarnaar ik uiteraard weer tegen andere loslopende reuen aanliep en besloot het gebied te verlaten en via de weg terug naar huis te gaan.  

 

Als iedereen gewoon de toegangsbepaling van het gebied in acht neemt zou dat zo veel prettiger en veiliger zijn. Sommige mensen, zoals ik, doen dat namelijk wel en vinden het dan ontzettend prettig om dat niet tegen loslopende honden aan  te lopen (denk ook aan honden met angst(agressie) en dus ook het bestwil van jouw viervoeter!

Daarbij zijn deze toegangsbepalingen er niet voor niks, denk ook aan de natuur die hier schade van ondervindt (verstoring van het broedseizoen, reekalfjes die door de moeder verstoten worden (dus overlijden) doordat ze door een hond besnuffeld zijn etc.   

 

Top idee zo'n frustratie topic

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

"  Met alle respect hoor, maar is dit nu niet de kern van het probleem, dat het door het grootste deel (dus niet door iedereen)  van de bezoekers ´sociaal geaccepteerd´is?
 
Bij mij in de buurt is ook een natuurgebied waar aanlijnen verplicht is, een plek waar ik in principe dus prima zou kunnen lopen wanneer June bijvoorbeeld loops is, helaas, niets is minder waar. Iets in de trant van 'iedereen doet het'...
 
Twee weken geleden ben ik bijvoorbeeld met June in het bovenstaande gebied geweest, ze was namelijk loops. Voordat ik het hek door kon moest ik eerst een kwartier wachten tot een man eindelijk zijn hond (reu) bij het hek weg kwam trekken, om hem vervolgens niet aan te lijnen zodat deze direct weer naar ons toe kwam. Ik heb deze man er uiteraard op aangesproken (kon mijn frustratie nog onderdrukken en legde de situatie uit) de beste man gaf het volgende antwoord: "Ik lijn mijn honden nooit aan." waarop ik mijn frustratie dus niet meer zo super goed kond onderdrukken, ik heb vervolgens geëist dat hij ze vast deed en gelukkig deed hij dit ook. Waarnaar ik uiteraard weer tegen andere loslopende reuen aanliep en besloot het gebied te verlaten en via de weg terug naar huis te gaan.  
 
Als iedereen gewoon de toegangsbepaling van het gebied in acht neemt zou dat zo veel prettiger en veiliger zijn. Sommige mensen, zoals ik, doen dat namelijk wel en vinden het dan ontzettend prettig om dat niet tegen loslopende honden aan  te lopen (denk ook aan honden met angst(agressie) en dus ook het bestwil van jouw viervoeter!
Daarbij zijn deze toegangsbepalingen er niet voor niks, denk ook aan de natuur die hier schade van ondervindt (verstoring van het broedseizoen, reekalfjes die door de moeder verstoten worden (dus overlijden) doordat ze door een hond besnuffeld zijn etc.   
 
Top idee zo'n frustratie topic "

 Dit veld is goed overzichtelijk en wanneer er een hond aankomt zie je dat direct. 

 

Er zijn bij ons verder geen losloop gebieden en ik laat ze niet zomaar los in natuur gebieden of dergelijke. 

 

Het is bij ons in de buurtvereneging besproken dus de buurt weet ook dat we de honden daar loslaten. 

Het mag alleen van de gemeente niet.

 

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

Ik had gisteren ook weer zo'n situatie. Ik woon in België dus je hebt geen losloopgebieden. Ik begrijp dus wel dat mensen hun hond los laten op plekken waar dat eigenlijk niet mag, want anders kan dat nergens. Ik vind wel dat mensen nog steeds hun hond moeten aanlijnen als er andere mensen of fietsers passeren. 

 

Mijn hondjes zijn eigenlijk altijd aangelijnd. Een van de twee kan wel goed los, maar dat doe ik ook alleen als er nergens iemand in de buurt te zien is, dus dat gebeurt niet zo vaak. In ieder geval zijn er dus enorm veel mensen die hun hond nooit aanlijnen daar. Een van mijn hondjes is bang voor grote honden of honden die wild op haar afgelopen komen. Het andere hondje beschermt haar en durft echt bijten (is wel maar een hondje van 1,5 kg, maar dan nog wil ik dat absoluut niet). Ik probeer erop te trainen dat ze beiden rustig blijven bij een andere hond, maar dat lukt dus niet als er loslopende honden steeds maar op hen toegerend komen. Het bijtertje moet ik dan wel oppakken uit voorzorg, maar dan kan ik het bange hondje niet meer oppakken waardoor zij dus alleen maar banger wordt. 

 

Gisteren kwam er een man die zijn grote hond los had. De hond komt natuurlijk recht op mijn hondjes afgerend, dus ik pak het bijtertje op. Hij loopt naar mijn bange hondje die nog vrij goed kalm bleef. Tot die hond opeens wild met haar wilt gaan spelen. Toen werd ze wel erg bang. Ik ben meteen tussen hem en mijn hondje in gaan staan, maar hij bleef rond mij lopen om toch maar bij mijn hondje te komen. Ik was ondertussen ook "neen" aan het roepen tegen hem in de hoop dat hij zo zou wegblijven, maar dat werkte niet. Ondertussen werd mijn hondje die ik in mijn armen had ook wild omdat die hond zo in de buurt bleef, dus ik stond daar met een agressief hondje in mijn armen en een bang hondje aan de lijn en ondertussen te proberen die grote hond weg te houden.

 

En de hele tijd heeft dat baasje van die hond niet eens omgekeken!! Hij is gewoon verder gewandeld alsof er niets aan de hand was. Hij heeft zijn hond geen enkele keer bekeken of erop geroepen. Ik was echt kwaad op dat moment! Ik vind het al niet kunnen als mensen hun hond niet onder controle hebben of niet op tijd aangelijnd hebben en dat die dan op mij afgerend komt. Maar de meeste mensen doen dan tenminste nog een beetje moeite om hun hond terug te roepen of aan te lijnen. Terwijl deze man dus de hele situatie volledig negeerde!

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Ja, top idee zo'n frustratie topic.....alleen......de verkeerde mensen lezen het

Wij die de last hebben en niet de veroorzakers.

 

Willemijn werkt dat echt zo'n plantenspuit ??

Heb nu een busje deo in mijn tas.......maar of het helpt ??

 

Vroeger liepen Henk en ik altijd samen met de meiden.

Ooit zijn we aangevallen door een duitse herder waardoor Henk diverse ruggenwervels gebroken had en Zebee flink gewond was.

Nu Henk door zijn kanker niet meer kan lopen moet ik alleen met de meiden wandelen.

Zebee heeft (weet ik sinds kort)  een ernstige rug afwijking.

We gingen altijd naar Vijlen naar het bos of hier naar de hei.

Met zijn tweeën durf ik dat maar alleen met de 2 meiden niet.

Overal zie je borden dat aanlijnplicht is maar.......overal zie je losse honden die doen wat ze willen.

Als zo'n hond tegen of op Zebee springt dan kan dat heel slecht aflopen met haar rug.

Verder als ik ooit alleen zo'n agressieve hond (als die herder) tegenkom....wat dan.....moet er niet aan denken dat de meiden iets gebeurd

 

Ik zoek al bijna een jaar iemand om mee te gaan wandelen maar.....helaas.

 

Het gevolg is dat ik hier in de buurt met de meiden loop terwijl ik het ze zo gun om weer naar de bos of hei te kunnen gaan. Zelf vind ik dat ook heerlijk. Lekker een uur of langer in de natuur ontspannen.

En waarom kan ik niet......door dat asociale volk dat zich niet aan de regels houdt en de honden overal los laten ipv de gebieden waar het wel mag. ( en die zijn er genoeg)

In Vijlen zijn veel reeën en zo.....je ziet regelmatig een hond erachter jagen......WAAROM.......laat ze aan de lijn dan heeft de natuur rust.

Als ze dan jagen en die hond ziet ons wandelen dan komt zo'n hond op ons of andere wandelaars met een hond af om verder te "jagen".

 

Voel me hier door (niet meer naar de natuur) heel schuldig naar de meiden........

Dit is echt een shit gevoel !!!!!!!!!!

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ja brigitte dat werkt, hou het maar in de aanslag, en kijk wel goed gebruiken natuurlijk, als er niets aan de hand is, en de eigenaar van de hond meewerkt , en zijn hond netjes aanlijnt is er geen probleem, het zijn de stuiterballen waar de eigenaar niets mee doet, en zeker als er een loops teefje is wat aan  de lijn zit......en de eigenaar roept van verre, hij doet niets, gebruik het .....al iseen hond nog zo,n waterrat , water spuiten vind geeneen hond prettig....hier werkt het...ogin laat bams met rust, en benadert haar rustig....ogin is een hele rustige hond maar met hoektanden die nog behoorlijk scherp zijn en ze heeft een harde beet, bams had allebei haar wangen beschadigd door ogin, geen agressie maar hard vastpakken, iedere keer sprong ik in de bres maar dat hielp niet, plantenspuit , twee x gebruikt, afgelopen, gaat ze naar bams dan kijkt ze al van....de plantenspuit staat op de tuintafel....het helpt, en ze krijgt er niets van, alleen dat ze bams nu rustig benadert.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het is echt heel jammer dat mensen zo zijn, vaak is het onmacht van deze eigenaars en maling hebben aan de rest....er wordt helaas te weinig gecontroleerd op loslopen waar het niet mag....hier dito hoor, honden aan de rijksweg, waar het toch gevaarlijk is, laten de mensen hun honden loslopen en met de telefoon in hun hand roepen ze.....hij doet niets, ook ik erger me rot aan die lui...nu ik ogin heb, al een paar keer gevraagd ...kom op hou je honden bij je, nee die moeten loslopen....en ogin maakt verkeerde wendingen omdat de honden om haar heen draaien en ze aan de lijn zit........heel naar en vervelend.....ik heb ogen in mijn achterhoofd en draai om en ga terug de weg af....ze lachen zich gek om me, en dan ook nog mij vertellen dat ogin met anderen honden in aanraking moet komen, tuurlijk aan de rijksweg.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jullie hebben gelijk, lekker even zo,n zeiktopic, hahahaha....even van je afzeiken.....ik heb wel mijn mond bij me hoor, en ik laat ze maar om mij lachen, ik zie het aan bams, een rustige hond die netjes meeloopt....ook aan de lijn...nee ik laat mijn honden nimmer aan de weg los, alleen waar het veilig is, ik heb genoeg gezien, ook al luisterd een hond nog zo goed, vandaag of morgen maakt de hond een misstap en zit onder een auto....deze eigenaars denken niet aan de dag van morgen.

honden page profiel AlexandraAlexandra 3 doggies

honden foto van Alexandra

" Ik had gisteren ook weer zo'n situatie. Ik woon in België dus je hebt geen losloopgebieden. Ik begrijp dus wel dat mensen hun hond los laten op plekken waar dat eigenlijk niet mag, want anders kan dat nergens. Ik vind wel dat mensen nog steeds hun hond moeten aanlijnen als er andere mensen of fietsers passeren. 
 
Mijn hondjes zijn eigenlijk altijd aangelijnd. Een van de twee kan wel goed los, maar dat doe ik ook alleen als er nergens iemand in de buurt te zien is, dus dat gebeurt niet zo vaak. In ieder geval zijn er dus enorm veel mensen die hun hond nooit aanlijnen daar. Een van mijn hondjes is bang voor grote honden of honden die wild op haar afgelopen komen. Het andere hondje beschermt haar en durft echt bijten (is wel maar een hondje van 1,5 kg, maar dan nog wil ik dat absoluut niet). Ik probeer erop te trainen dat ze beiden rustig blijven bij een andere hond, maar dat lukt dus niet als er loslopende honden steeds maar op hen toegerend komen. Het bijtertje moet ik dan wel oppakken uit voorzorg, maar dan kan ik het bange hondje niet meer oppakken waardoor zij dus alleen maar banger wordt. 
 
Gisteren kwam er een man die zijn grote hond los had. De hond komt natuurlijk recht op mijn hondjes afgerend, dus ik pak het bijtertje op. Hij loopt naar mijn bange hondje die nog vrij goed kalm bleef. Tot die hond opeens wild met haar wilt gaan spelen. Toen werd ze wel erg bang. Ik ben meteen tussen hem en mijn hondje in gaan staan, maar hij bleef rond mij lopen om toch maar bij mijn hondje te komen. Ik was ondertussen ook "neen" aan het roepen tegen hem in de hoop dat hij zo zou wegblijven, maar dat werkte niet. Ondertussen werd mijn hondje die ik in mijn armen had ook wild omdat die hond zo in de buurt bleef, dus ik stond daar met een agressief hondje in mijn armen en een bang hondje aan de lijn en ondertussen te proberen die grote hond weg te houden.
 
En de hele tijd heeft dat baasje van die hond niet eens omgekeken!! Hij is gewoon verder gewandeld alsof er niets aan de hand was. Hij heeft zijn hond geen enkele keer bekeken of erop geroepen. Ik was echt kwaad op dat moment! Ik vind het al niet kunnen als mensen hun hond niet onder controle hebben of niet op tijd aangelijnd hebben en dat die dan op mij afgerend komt. Maar de meeste mensen doen dan tenminste nog een beetje moeite om hun hond terug te roepen of aan te lijnen. Terwijl deze man dus de hele situatie volledig negeerde! "

Ik zou eerlijk gezegd je angstige hondje optillen, als een hond te dichtbij komt terwijl jou hondje als een malle tekeer gaat is dat die honds probleem dat hij dat signaal niet op pakt.

 

Wettelijk mogen honden wat je zegt daar niet los dus als jou hond bijt terwijl die aangelijnd is is dat de eigenaar van die losse hond zijn probleem..

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" Ik had gisteren ook weer zo'n situatie. Ik woon in België dus je hebt geen losloopgebieden. Ik begrijp dus wel dat mensen hun hond los laten op plekken waar dat eigenlijk niet mag, want anders kan dat nergens. Ik vind wel dat mensen nog steeds hun hond moeten aanlijnen als er andere mensen of fietsers passeren. 
 
Mijn hondjes zijn eigenlijk altijd aangelijnd. Een van de twee kan wel goed los, maar dat doe ik ook alleen als er nergens iemand in de buurt te zien is, dus dat gebeurt niet zo vaak. In ieder geval zijn er dus enorm veel mensen die hun hond nooit aanlijnen daar. Een van mijn hondjes is bang voor grote honden of honden die wild op haar afgelopen komen. Het andere hondje beschermt haar en durft echt bijten (is wel maar een hondje van 1,5 kg, maar dan nog wil ik dat absoluut niet). Ik probeer erop te trainen dat ze beiden rustig blijven bij een andere hond, maar dat lukt dus niet als er loslopende honden steeds maar op hen toegerend komen. Het bijtertje moet ik dan wel oppakken uit voorzorg, maar dan kan ik het bange hondje niet meer oppakken waardoor zij dus alleen maar banger wordt. 
 
Gisteren kwam er een man die zijn grote hond los had. De hond komt natuurlijk recht op mijn hondjes afgerend, dus ik pak het bijtertje op. Hij loopt naar mijn bange hondje die nog vrij goed kalm bleef. Tot die hond opeens wild met haar wilt gaan spelen. Toen werd ze wel erg bang. Ik ben meteen tussen hem en mijn hondje in gaan staan, maar hij bleef rond mij lopen om toch maar bij mijn hondje te komen. Ik was ondertussen ook "neen" aan het roepen tegen hem in de hoop dat hij zo zou wegblijven, maar dat werkte niet. Ondertussen werd mijn hondje die ik in mijn armen had ook wild omdat die hond zo in de buurt bleef, dus ik stond daar met een agressief hondje in mijn armen en een bang hondje aan de lijn en ondertussen te proberen die grote hond weg te houden.
 
En de hele tijd heeft dat baasje van die hond niet eens omgekeken!! Hij is gewoon verder gewandeld alsof er niets aan de hand was. Hij heeft zijn hond geen enkele keer bekeken of erop geroepen. Ik was echt kwaad op dat moment! Ik vind het al niet kunnen als mensen hun hond niet onder controle hebben of niet op tijd aangelijnd hebben en dat die dan op mij afgerend komt. Maar de meeste mensen doen dan tenminste nog een beetje moeite om hun hond terug te roepen of aan te lijnen. Terwijl deze man dus de hele situatie volledig negeerde! "

Ik heb tegenwoordig regelmatig mijn doggy ride mee welliswaar om andere redenen dan andere honden maar het is wel handig als er wéér zo'n hond aankomt die niet luistert om mijn hond dan in de doggyride te stoppen. Ineens ook een beschermhut.

 

Heel herkenbaar wat je zegt trouwens.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

" Ik zou eerlijk gezegd je angstige hondje optillen, als een hond te dichtbij komt terwijl jou hondje als een malle tekeer gaat is dat die honds probleem dat hij dat signaal niet op pakt.
 
Wettelijk mogen honden wat je zegt daar niet los dus als jou hond bijt terwijl die aangelijnd is is dat de eigenaar van die losse hond zijn probleem.. "

Een klein hondje van anderhalve kg dat bijt zal bij een grote hond ook weinig indruk maken denk ik en de hond misschien nog opjutten. Bovendien leren ze zo gedrag aan dat ook niet wenselijk is.

 

Heel erg dat zo'n klein hondje moet proberen van zich af te bijten. En dan zeggen ze die kleine hondjes worden keffers, tja niet moeilijk zeg! Een dier reageert elk op zijn manier om situaties te proberen op te lossen de ene verstijft van schrik, de andere bijt van zich af, nog een andere zal op de vlucht slaan als hij de kans krijgt.

 

Iedereen moet gewoon zorgen dat een ander geen last heeft van zijn/haar hond.

 

Ik ben er zelf ook al lang klaar mee met die loslopers en de baas 100m verder. Als ze dan nog sociaal zouden zijn, maar zelfs dat niet!

honden page profiel anoniemanoniem 3 doggies

Ik geef soms een brul, echt zo'n geschifte dat de meeste honden wel stil staan en totaal beduusd naar me kijken. Soms met geluk dat baasje denkt dat ik gek ben en niet zo snel meer zijn hond bij me laat komen. Of sommigen denken dat het een reden is om me juist te provoceren, dat is dan wel weer minder. Maar mijn hond en mezelf bescherm ik en ik kan niet met een plantenspuit rondlopen. 

Nee is nee. Maar helaas zijn er veel te veel aso hondenbaasjes die dit niet accepteren omdat ze last hebben van schimmel tussen de ballen of zoiets. Zelfs al is het een losloopgebied, dan nóg laat je niet je hond naar andere honden die aan de riem zitten en waarvan baasje ook nog eens vraagt: wil je je hond bij je houden? Het is heel simpel en heel normaal gedrag in een buurt waar veel honden lopen. 

Frustratie dekt de lading niet eens wat ik voel bij deze walgelijk onaangepaste asociale mensen. Nee is nee. Klaar. 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

"  Met alle respect hoor, maar is dit nu niet de kern van het probleem, dat het door het grootste deel (dus niet door iedereen)  van de bezoekers ´sociaal geaccepteerd´is?
 
Bij mij in de buurt is ook een natuurgebied waar aanlijnen verplicht is, een plek waar ik in principe dus prima zou kunnen lopen wanneer June bijvoorbeeld loops is, helaas, niets is minder waar. Iets in de trant van 'iedereen doet het'...
 
Twee weken geleden ben ik bijvoorbeeld met June in het bovenstaande gebied geweest, ze was namelijk loops. Voordat ik het hek door kon moest ik eerst een kwartier wachten tot een man eindelijk zijn hond (reu) bij het hek weg kwam trekken, om hem vervolgens niet aan te lijnen zodat deze direct weer naar ons toe kwam. Ik heb deze man er uiteraard op aangesproken (kon mijn frustratie nog onderdrukken en legde de situatie uit) de beste man gaf het volgende antwoord: "Ik lijn mijn honden nooit aan." waarop ik mijn frustratie dus niet meer zo super goed kond onderdrukken, ik heb vervolgens geëist dat hij ze vast deed en gelukkig deed hij dit ook. Waarnaar ik uiteraard weer tegen andere loslopende reuen aanliep en besloot het gebied te verlaten en via de weg terug naar huis te gaan.  
 
Als iedereen gewoon de toegangsbepaling van het gebied in acht neemt zou dat zo veel prettiger en veiliger zijn. Sommige mensen, zoals ik, doen dat namelijk wel en vinden het dan ontzettend prettig om dat niet tegen loslopende honden aan  te lopen (denk ook aan honden met angst(agressie) en dus ook het bestwil van jouw viervoeter!
Daarbij zijn deze toegangsbepalingen er niet voor niks, denk ook aan de natuur die hier schade van ondervindt (verstoring van het broedseizoen, reekalfjes die door de moeder verstoten worden (dus overlijden) doordat ze door een hond besnuffeld zijn etc.   
 
Top idee zo'n frustratie topic "

 Amen!!!!

 

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

" Ik geef soms een brul, echt zo'n geschifte dat de meeste honden wel stil staan en totaal beduusd naar me kijken. Soms met geluk dat baasje denkt dat ik gek ben en niet zo snel meer zijn hond bij me laat komen. Of sommigen denken dat het een reden is om me juist te provoceren, dat is dan wel weer minder. Maar mijn hond en mezelf bescherm ik en ik kan niet met een plantenspuit rondlopen. 
Ik ben het wel zat, ik ben zelf erg ziek en instabiel en mijn hond heeft kanker en pijn en gaat dood. Samen wegen we 60 kilo, als dan een niet luisterende "ze doet nix ze wil spelluuhhhhh" kuthond naar me toe komt terwijl ik dat niet wil. Meestal formaatje 30+ kg. 
 Maar rekening houden met een ander? Waarom zou je, "mijn hond doet nix" of "ze mogen hier los". 
Die mensen zijn de reden dat ik niet zeker weet nog wel een hond te willen hierna. Of misschien wel een, maar dan ook wel gewoon een monster dat alles opruimt wat in mijn weg loopt ???? (Nee hoor grapje). Maar echt, ik twijfel hierdoor serieus of ik nog wel honden wil. 
 
Nee is nee. Maar helaas zijn er veel te veel aso hondenbaasjes die dit niet accepteren omdat ze last hebben van schimmel tussen de ballen of zoiets. Zelfs al is het een losloopgebied, dan nóg laat je niet je hond naar andere honden die aan de riem zitten en waarvan baasje ook nog eens vraagt: wil je je hond bij je houden? Het is heel simpel en heel normaal gedrag in een buurt waar veel honden lopen. 
Frustratie dekt de lading niet eens wat ik voel bij deze walgelijk onaangepaste asociale mensen. Nee is nee. Klaar. 
Maar blijkbaar geeft het een lekker gevoel als jouw grote hond mijn verkankerde hondje en mijn gehandicapte ik weg jaagt. Ik wens die mensen veel genot toe hierbij, als dát hetgeen is wat je nodig hebt om je goed over jezelf te voelen.  "

 Zo herkenbaar.

Al ben ik niet ziek. Weeg iets meer en heb iets meer kilo hond...

Maar ik irriteer me aan hetzelfde.. 

Of irriteer... irriteer is een understatement...

En ja ik heb ook echt over wogen om er een kalf bij te halen. Zo'n valse.. 

Maja dan grijpt die in... en dan krijg ik een muilkorf plicht...

Ik ben nu zelf steeds meer een asso aan het worden.

Ik schreeuw als een viswijf. Gooi met dingen naar honden hun hoofd.. (blikje gevuld met stenen. Correctie disks) en anders schop ik...

Eigenlijk ben ik wat dat betreft net een dierenbeul... Maja moet ik dan mijn honden in stress en angst laten lopen...

Mijn chevy weer omver laten kegelen? Weer een poot laten breken?

Of mijn kia die het gevecht aangaat? En met der 13 kilo eigenlijk geen kans maakt?

Dus ik vraag het 1 keer en dan ga ik op asso modus... Wie niet luisteren wil moet voelen...Helaas voelt de hond het dan en niet de dwarsliggende eigenaar..

honden page profiel anoniemanoniem 3 doggies

"  Zo herkenbaar.
Al ben ik niet ziek. Weeg iets meer en heb iets meer kilo hond...
Maar ik irriteer me aan hetzelfde.. 
Of irriteer... irriteer is een understatement...
En ja ik heb ook echt over wogen om er een kalf bij te halen. Zo'n valse.. 
Maja dan grijpt die in... en dan krijg ik een muilkorf plicht...
Ik ben nu zelf steeds meer een asso aan het worden.
Ik schreeuw als een viswijf. Gooi met dingen naar honden hun hoofd.. (blikje gevuld met stenen. Correctie disks) en anders schop ik...
Eigenlijk ben ik wat dat betreft net een dierenbeul... Maja moet ik dan mijn honden in stress en angst laten lopen...
Mijn chevy weer omver laten kegelen? Weer een poot laten breken?
Of mijn kia die het gevecht aangaat? En met der 13 kilo eigenlijk geen kans maakt?
Dus ik vraag het 1 keer en dan ga ik op asso modus... Wie niet luisteren wil moet voelen...Helaas voelt de hond het dan en niet de dwarsliggende eigenaar.. "

 

 

 lopen met een hond is er niet leuker op geworden. 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Oeps.....nou even lekker mijn verhaal.....we zitten na een wandeling vanmiddag heerlijk op een terras met beiden honden, veel bekijks, ja zijn natuurlijk leuke gezellige beren, mijn alertheid verslapt....er komt eenvrouw met een mastino aan, en voor ik ogin kan grijpen schiet ze naar de mastino....tja ik heb ogin even flink tot de orde geroeoen, dit kan natuurlijk niet, ondanks dat deze vrouw vlak langs liep wat haar goed recht was, netjes aan de lijn.....heb excuses aangeboden, de vrouw was in het geheel niet boos om het voorval, nou zie je niet aan ogin dat het een klein pubertje nog is, maar ze toont volwassen en weegt inmiddels meer dan 60 kilo.....aan tafel heb ik nog met deze vrouw gesproken , zewas echt heel aardig....of ze nog eens een paar keer langs wilde lopen, zo gezegd zo gedaan, ogin dacht echt wel twee x na voor ze naar de hond toeging....kijk een goede oefening.....en zo kan het ook natuurlijk, daarna meerderen honden die langs liepen, en ze bleef mooi liggen maar ik was natuurlijk wel alert.....en ik heb ze tot de orde geroepen waar een ieder bij was, dan kan het me niets schelen dat anderen dit horen, en nee geen fysiek geweld hoor....dat is dan ook niet nodig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hiermee wil ik aanhalen dat het soms zo gebeurt is, nou heb ik twee goedmoedige beren , maar dat weet de tegenpartij niet...wel grijp ik ala minuut in, ogin kon nog net niet bij de mastino komen ...en bams die zal nimmer naar een andere hond gaan, zeker niet in een sneltreinvaart...kijk als men gelijk ingrijpt zal niemand je dat kwalijk nemen, deze vrouw werd ook niet boos.....

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

" Ik zou eerlijk gezegd je angstige hondje optillen, als een hond te dichtbij komt terwijl jou hondje als een malle tekeer gaat is dat die honds probleem dat hij dat signaal niet op pakt.
 
Wettelijk mogen honden wat je zegt daar niet los dus als jou hond bijt terwijl die aangelijnd is is dat de eigenaar van die losse hond zijn probleem.. "

 Ik vind het inderdaad ook altijd een moeilijke keuze wie ik ga oppakken. Wat jij zegt, heb ik ook al gedacht, maar zoals Kath zegt, ben ik bang dat het niet veel indruk maakt en dat de andere hond dan misschien agressief reageert op haar en dat risico wil ik ook niet lopen met zo'n oud, klein hondje. 

honden page profiel SyntaraSyntara 3 doggies

honden foto van Syntara

" Ik heb tegenwoordig regelmatig mijn doggy ride mee welliswaar om andere redenen dan andere honden maar het is wel handig als er wéér zo'n hond aankomt die niet luistert om mijn hond dan in de doggyride te stoppen. Ineens ook een beschermhut.
 
Heel herkenbaar wat je zegt trouwens. "

 Dat lijkt me zeker enorm handig op zo'n momenten. Helaas heb ik geen doggy ride. Misschien toch nog maar eens over nadenken... Ik zou het zeker in andere situaties ook goed kunnen gebruiken. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Stelling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^