zeiktopic ;P

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"  Dat lijkt me zeker enorm handig op zo'n momenten. Helaas heb ik geen doggy ride. Misschien toch nog maar eens over nadenken... Ik zou het zeker in andere situaties ook goed kunnen gebruiken.  "

Is heel handig! Hier eentje mee voor pupmans, maar gister in losloopgebied was er een reu die Aiko wou berijden en die haar zelfs hapte om zijn zin te krijgen. Aiko ging piepen, want het gebeurde in een fractie van een seconde en het duurde een paar seconden eer ik ernaast stond en dat beest vast kon pakken. Baasjes nemen hem niet eens even over, zeggen inderdaad niks en lopen door. De reu liet ik los en probeerde hem te blokken dus ik heb, niet netjes, in zijn richting geschopt en ferm tegen hem gezegd dat hij op moest donderen (overigens schopte ik expres niet raak hoor, maar hij was verder niet te bereiken). Nou he he eindelijk weg. Waren ze verderop bij een picknicktafel gaan zitten, hond nog los natuurlijk. Gelukkig zag ik het op tijd en heb ik dus Aiko snel ook in de doggyride gedaan om haar ellende te besparen. Krijg ik een sneer van die mensen dat ik ook niet met een loopse teef moet gaan wandelen. Natuurlijk doe ik dat niet, wat denken ze wel!?

 

Wat Willemijn ook zegt, natuurlijk zoiets kan altijd gebeuren maar dan haast je je er naartoe en pak je je eigen hond en je zegt heel erg sorry. Je gaat niet stom staan kijken. Je bent met zijn tweetjes in zo'n situatie een stuk sneller en handiger met ingrijpen dan in je eentje dus het scheelt weer voor de hond die belaagd wordt. Ik zie er dus alweer als een baksteen tegenop dat Aiko over een paar weken weer loops wordt, want hier in het dorp (aanlijnplicht) lopen zoveel reuen los en wordt er niet op je aanlijnverzoek ingegaan. Ik weet mijn god niet meer waar ik haar nog een fatsoenlijke ronde kan laten lopen! 

 

En van de week, in aanlijngebied, een labrador die los op me afdendert. Springt met vier poten in de lucht vol in mijn nek, modder overal en krassen. Vervolgens grist hij het plastif zakje met beloningen uit mijn zak en vreet alles met zakje en al op. Ik doe geen moeite het terug te halen, want tsja die ondergekwijlde beloningen ging ik toch niet meer gebruiken en verder is het niet mijn probleem. De vrouw trekt, nadat ze mij verweet dat ik niks deed, gauw de zak achter uit zijn keel vandaan (snoepjes al weg) en geeft hem zo terug aan mij. Geen sorry, niks en loopt gewoon door. En ik mag de troep opruimen. Sjonge jonge

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Zo dat lucht echt even op, een flink stuk zeiken 

honden page profiel PierkePierke 3 doggies

honden foto van Pierke

" Ik had gisteren ook weer zo'n situatie. Ik woon in België dus je hebt geen losloopgebieden. Ik begrijp dus wel dat mensen hun hond los laten op plekken waar dat eigenlijk niet mag, want anders kan dat nergens. Ik vind wel dat mensen nog steeds hun hond moeten aanlijnen als er andere mensen of fietsers passeren. 
 
Mijn hondjes zijn eigenlijk altijd aangelijnd. Een van de twee kan wel goed los, maar dat doe ik ook alleen als er nergens iemand in de buurt te zien is, dus dat gebeurt niet zo vaak. In ieder geval zijn er dus enorm veel mensen die hun hond nooit aanlijnen daar. Een van mijn hondjes is bang voor grote honden of honden die wild op haar afgelopen komen. Het andere hondje beschermt haar en durft echt bijten (is wel maar een hondje van 1,5 kg, maar dan nog wil ik dat absoluut niet). Ik probeer erop te trainen dat ze beiden rustig blijven bij een andere hond, maar dat lukt dus niet als er loslopende honden steeds maar op hen toegerend komen. Het bijtertje moet ik dan wel oppakken uit voorzorg, maar dan kan ik het bange hondje niet meer oppakken waardoor zij dus alleen maar banger wordt. 
 
Gisteren kwam er een man die zijn grote hond los had. De hond komt natuurlijk recht op mijn hondjes afgerend, dus ik pak het bijtertje op. Hij loopt naar mijn bange hondje die nog vrij goed kalm bleef. Tot die hond opeens wild met haar wilt gaan spelen. Toen werd ze wel erg bang. Ik ben meteen tussen hem en mijn hondje in gaan staan, maar hij bleef rond mij lopen om toch maar bij mijn hondje te komen. Ik was ondertussen ook "neen" aan het roepen tegen hem in de hoop dat hij zo zou wegblijven, maar dat werkte niet. Ondertussen werd mijn hondje die ik in mijn armen had ook wild omdat die hond zo in de buurt bleef, dus ik stond daar met een agressief hondje in mijn armen en een bang hondje aan de lijn en ondertussen te proberen die grote hond weg te houden.
 
En de hele tijd heeft dat baasje van die hond niet eens omgekeken!! Hij is gewoon verder gewandeld alsof er niets aan de hand was. Hij heeft zijn hond geen enkele keer bekeken of erop geroepen. Ik was echt kwaad op dat moment! Ik vind het al niet kunnen als mensen hun hond niet onder controle hebben of niet op tijd aangelijnd hebben en dat die dan op mij afgerend komt. Maar de meeste mensen doen dan tenminste nog een beetje moeite om hun hond terug te roepen of aan te lijnen. Terwijl deze man dus de hele situatie volledig negeerde! "

 In België is aanlijnplicht punt. Lenka is altijd aangelijnd. Behalve in een hondenweide is volgens mij hetzelfde als in Nederland losloopgebied.

 

ik rijd of loop,ook niet door het rood verkeerslicht.

 

een loslopende hond die Lenka of ik irritant vind, heeft een sneer hard genoeg dat het baasje kan horen. Bol het af roep ik dan. 

 

Gelukkig dat elke keffend of blaffende hond Lenka niet kan verleiden.  Al de rest dat niet keft of blaft, tja dan moet ik haar intomen. Lenka los nooit. 

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

"  Dat lijkt me zeker enorm handig op zo'n momenten. Helaas heb ik geen doggy ride. Misschien toch nog maar eens over nadenken... Ik zou het zeker in andere situaties ook goed kunnen gebruiken.  "

 Ja echt heel handig. Zeker als je de hond al van verder ziet aankomen en je nog tijd zat hebt om ze in de kar te stoppen. Vaak heeft die andere hond dan nog niet eens door dat er een hond in zit. Ik ga niet zeggen dat het àltijd een oplossing is want soms zijn ze er "opeens" maar bij mij, ik weet van sommige honden (zijn eigenlijk altijd dezelfden) dat mijn hond er last van heeft en als ik ze van ver zie, hoppa snoepje in de kar, hondje in de kar en gaan. Want ik kan tegen die baasjes zeggen wat ik wil, die veranderen dus niet. Als ik toch te laat ben, kan ik de kar vaak als "opsplitser" gebruiken scheelt ook nog.

 

Ik kan me goed voorstellen met 2 honden dat je daar mooi voor aap staat. Is bijna niet te doen. 1 op je arm een ander op de grond en probeer zo maar eens een hond op afstand te houden... Zie het echt al voor me. Je hebt ook geen handen meer vrij.

 

Jammer dat het zo is hoor. En natuurlijk ook wel jammer als je daarvoor een kar moet aanschaffen. Bij mij niet de hoofdreden, bij mij is het omdat mijn hond niet meer grote afstanden loopt maar het is bijkomend voordeel. Bijkomend zeer groot voordeel!

 

Echt, denk er eens over na.

honden page profiel KelKel 3 doggies

honden foto van Kel

Ah even lekker zeiken, . Ik vind het zo vervelend als mensen geluidjes maken en fluiten naar je pup. Als mens kan je gewoon praten en dus vragen of je contact mag maken. Als je zogenaamd een honden vriend bent, bedenk dan dat een pup erg snel afgeleid is en buiten in een leermoment zit. Niet handig om hem te overprikkelen met allerlei geluiden. En probeer je is in te leven in getoond baasje... die moet dubbel zo hard werken om de aandacht van de pup vast te houden. Gelukkig zijn honden niet dom en hebben ze het snel door.  Mijn aandacht is echter wel verstoord door die vervelende geluidjes. Punt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Dat lijkt me zeker enorm handig op zo'n momenten. Helaas heb ik geen doggy ride. Misschien toch nog maar eens over nadenken... Ik zou het zeker in andere situaties ook goed kunnen gebruiken.  "

 Misschien grote zakken in je jas ??

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Ah even lekker zeiken, . Ik vind het zo vervelend als mensen geluidjes maken en fluiten naar je pup. Als mens kan je gewoon praten en dus vragen of je contact mag maken. Als je zogenaamd een honden vriend bent, bedenk dan dat een pup erg snel afgeleid is en buiten in een leermoment zit. Niet handig om hem te overprikkelen met allerlei geluiden. En probeer je is in te leven in getoond baasje... die moet dubbel zo hard werken om de aandacht van de pup vast te houden. Gelukkig zijn honden niet dom en hebben ze het snel door.  Mijn aandacht is echter wel verstoord door die vervelende geluidjes. Punt.  "

Oh bah ja! En als je dan vraagt of ze het niet willen doen "ooh maar het geeft niet hoor, ik ben een echte hondenvriend en als ik een hond zie kan ik gewoon niet voorbij lopen zonder hem even te aaien!". En dan ik: "dan leer je dat maar, deze wordt niet geaaid." Gelukkig heb ik geleerd dat snel van me af te zetten, in het begin kon ik me er een uur later nog steeds aan ergeren maar het is zo zonde van je eigen humeur en bovendien erg naar voor je hond die je irritatie oppikt. Ik heb het over mezelf hè, niet dat ik jou ervan beticht kribbig te worden terwijl je misschien wel de rust zelve bent ;-)

honden page profiel KelKel 3 doggies

honden foto van Kel

" Oh bah ja! En als je dan vraagt of ze het niet willen doen "ooh maar het geeft niet hoor, ik ben een echte hondenvriend en als ik een hond zie kan ik gewoon niet voorbij lopen zonder hem even te aaien!". En dan ik: "dan leer je dat maar, deze wordt niet geaaid." Gelukkig heb ik geleerd dat snel van me af te zetten, in het begin kon ik me er een uur later nog steeds aan ergeren maar het is zo zonde van je eigen humeur en bovendien erg naar voor je hond die je irritatie oppikt. Ik heb het over mezelf hè, niet dat ik jou ervan beticht kribbig te worden terwijl je misschien wel de rust zelve bent ;-) "

 Haha ik blijf er wel rustig onder... ik geloof wel dat als ik mij voorneem door niemand aangesproken te worden ik wel iets uit straal haha. 

honden page profiel RenateRenate 3 doggies

" Die plantenspuit is wel een goeie! Ik draai me direct om als zo'n losloper onze kant op komt, ben daar zo klaar mee. Ik ben een keer expres naar een drukke weg gelopen, met de losloper achter me aan. Die schoot toen de weg over. Ging goed gelukkig, maar toen kon t baasje ineens hard lopen! "

 



Gatver zeg, wat ben jij een hondenvriend... ;-)

honden page profiel DeniseDenise 3 doggies

honden foto van Denise

" Hiermee wil ik aanhalen dat het soms zo gebeurt is, nou heb ik twee goedmoedige beren , maar dat weet de tegenpartij niet...wel grijp ik ala minuut in, ogin kon nog net niet bij de mastino komen ...en bams die zal nimmer naar een andere hond gaan, zeker niet in een sneltreinvaart...kijk als men gelijk ingrijpt zal niemand je dat kwalijk nemen, deze vrouw werd ook niet boos..... "

 Ik wou net hetzelfde neerzetten. Hier een puber die 8 van de 10 x goed luister als hij los loopt.  En ja soms staat hij op standje klooien en dan is hij niet meer te bereiken. Heel vervelend als hij dan naar een andere hond schiet terwijl die aan de lijn zit. Ook hier de regel, zie je een hond aan de lijn dan doe je je eigen hond ook vast. Maar soms als Duco op standje klooien staat en hij ziet de andere hond eerder is het te laat. Roepen heeft bij hem dan geen zin. Ik loop er wel snel achteraan en bied dan altijd mij excuses aan. Dit wordt 9 van de 10 x geaccepteerd en verder geen probleem. Maar ik zal maar net iemand tegen komen die hetzelfde doet als hier boven wel beschreven wordt (behalve de plantenspuit, erg goede en diervriendelijke oplossing). Sommige dingen vind ik erg gevaarlijk (zoals express naar een drukke weg lopen). Als ik mijn hond aan de lijn heb en er komt een loslopende hond aan kijk ik naar de lichaamstaal van die hond en bepaald dan wat ik ga doen. Doorlopen met mijn hond, mijn hond beschermen of met een flinke stemverheffing de andere hond wegsturen. Tenzij mijn hond echt in gevaar is en wordt aangevallen, zal ik nooit een andere hond opzettelijk in gevaar brengen of 'pijn' doen ondanks dat ik baal dat die op mijn hond die vast zit af stormt.  Ik ga er altijd maar vanuit dat het niet express gebeurd en ja het blijven honden die nou eenmaal niet altijd zin hebben om naar hun baasjes te luisteren.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

"  

Gatver zeg, wat ben jij een hondenvriend... "

 Ja dat ben ik zeker! Ik kon toch niet weten dat die baas zijn hond gewoon mee zou laten lopen?

 

Ik liep weg om van die hond af te zijn. Mijn honden zijn allebei bang voor Duitse Herders, zeker als die losloopt en hun belaagt terwijl zij aan de lijn lopen.

 

Gelukkig ging t goed en lijnt de baas zijn hond nu aan. Die drukke weg lag maar tien meter verder, dus t was zowizo ontzettend dom van die baas om zijn hond daar los te laten lopen midden in een drukke woonwijk.

 

 

honden page profiel anoniemanoniem 3 doggies

"  Ik wou net hetzelfde neerzetten. Hier een puber die 8 van de 10 x goed luister als hij los loopt.  En ja soms staat hij op standje klooien en dan is hij niet meer te bereiken. Heel vervelend als hij dan naar een andere hond schiet terwijl die aan de lijn zit. Ook hier de regel, zie je een hond aan de lijn dan doe je je eigen hond ook vast. Maar soms als Duco op standje klooien staat en hij ziet de andere hond eerder is het te laat. Roepen heeft bij hem dan geen zin. Ik loop er wel snel achteraan en bied dan altijd mij excuses aan. Dit wordt 9 van de 10 x geaccepteerd en verder geen probleem. Maar ik zal maar net iemand tegen komen die hetzelfde doet als hier boven wel beschreven wordt (behalve de plantenspuit, erg goede en diervriendelijke oplossing). Sommige dingen vind ik erg gevaarlijk (zoals express naar een drukke weg lopen). Als ik mijn hond aan de lijn heb en er komt een loslopende hond aan kijk ik naar de lichaamstaal van die hond en bepaald dan wat ik ga doen. Doorlopen met mijn hond, mijn hond beschermen of met een flinke stemverheffing de andere hond wegsturen. Tenzij mijn hond echt in gevaar is en wordt aangevallen, zal ik nooit een andere hond opzettelijk in gevaar brengen of 'pijn' doen ondanks dat ik baal dat die op mijn hond die vast zit af stormt.  Ik ga er altijd maar vanuit dat het niet express gebeurd en ja het blijven honden die nou eenmaal niet altijd zin hebben om naar hun baasjes te luisteren. "

 

Geen zin om naar je baasje te luisteren is -vind ik- geen optie dan om je hond los te laten in een woonwijk. Een bos of duinen of park vind ik heel anders, maar zoals jij hierboven omschrijft gebeurt mij te vaak: de normaal-altijd-luisterende hond die op me af komt stormen. Om te "klooien"? 

Nu weet ik niet of jij dit omschrijft in een natuurgebied of een losloopgebied in een straat waar auto's rijden, kinderen spelen en mensen wonen. 

Maar in dat laatste geval (waar ik het dus vaak meemaak) vind dat niet kunnen. Als je hond 1/5 deel niet luistert en op standje klooien staat, dan is het denk ik beter hem nog wat langer vast te houden. Er wonen nu eenmaal veel honden op een klein gebied, en 1/5e keer is echt te vaak overlast veroorzaken. 

opnieuw: geldt imo niet als jij hem alleen los laat in een bos ofzo. 

 

Trouwens gaat het voor andere hondenbaasjes verder dan "balen" maar bijvoorbeeld hun hond is ziek (zoals mijn hond), heel oud, of het is een klein hondje. Dan gaat dat verder dan gewoon een hond die komt buurten, dat kan gevaarlijke, nare, pijnlijke situaties opleveren. En mensen houden van hun eigen hond, dus beschermen ze die. 

honden page profiel DeniseDenise 3 doggies

honden foto van Denise

"  
Geen zin om naar je baasje te luisteren is -vind ik- geen optie dan om je hond los te laten in een woonwijk. Een bos of duinen of park vind ik heel anders, maar zoals jij hierboven omschrijft gebeurt mij te vaak: de normaal-altijd-luisterende hond die op me af komt stormen. Om te "klooien"? 
Nu weet ik niet of jij dit omschrijft in een natuurgebied of een losloopgebied in een straat waar auto's rijden, kinderen spelen en mensen wonen. 
Maar in dat laatste geval (waar ik het dus vaak meemaak) vind dat niet kunnen. Als je hond 1/5 deel niet luistert en op standje klooien staat, dan is het denk ik beter hem nog wat langer vast te houden. Er wonen nu eenmaal veel honden op een klein gebied, en 1/5e keer is echt te vaak overlast veroorzaken. 
opnieuw: geldt imo niet als jij hem alleen los laat in een bos ofzo. 
 
Trouwens gaat het voor andere hondenbaasjes verder dan "balen" maar bijvoorbeeld hun hond is ziek (zoals mijn hond), heel oud, of het is een klein hondje. Dan gaat dat verder dan gewoon een hond die komt buurten, dat kan gevaarlijke, nare, pijnlijke situaties opleveren. En mensen houden van hun eigen hond, dus beschermen ze die.  "

 Snap je punt, in de woonwijk niet los hoor. Alleen in de gebieden waar het mag.

 

Zelf een ernstig zieke pup gehad die een operatie heeft gehad aan beide voorpoten (helaas met 11 maanden moeten laten inslapen) en dus altijd aan de riem moest en tijdens de revalidatie dus echt niet mocht spelen. En ja dan kwamen er ook wel eens loslopende honden op ons af in gebieden waar ze niet los mogen. Mijn hond enthousiast en wild want die is jong en mag niet spelen. Maar nooit en nimmer op wat voor manier dan ook de andere honden in gevaar willen brengen door express naar een drukke weg te lopen oid. Ja ik vond het erg frustrerend, en zeker als baasjes nonchalant doen. Maar daar kunnen de honden niks aan doen.

 

En over het soms niet willen luisteren als hij los is. We laten hem alleen los waar het mag. Ik ga hem dat niet ontnemen omdat hij soms niet luistert en dus soms op een hond afloopt die vast is in een losloopgebied. Gelukkig is Duco onderdanig en rent er niet als een malloot op af, gaat op een gegeven moment plat op de grond en maakt zich zo klein mogelijk. Handig want dan kunnen wij hem aanlijnen.

Wel probeer ik nu te leren inschatten wanneer die klooistand is. Als ik nu denk dat het niks wordt met loslopen en luisteren tegelijk, hou ik hem aan de riem. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

"  Ja dat ben ik zeker! Ik kon toch niet weten dat die baas zijn hond gewoon mee zou laten lopen?
 
Ik liep weg om van die hond af te zijn. Mijn honden zijn allebei bang voor Duitse Herders, zeker als die losloopt en hun belaagt terwijl zij aan de lijn lopen.
 
Gelukkig ging t goed en lijnt de baas zijn hond nu aan. Die drukke weg lag maar tien meter verder, dus t was zowizo ontzettend dom van die baas om zijn hond daar los te laten lopen midden in een drukke woonwijk.
 
  "

Heb ik ook eens gedaan. Mevrouw die haar hond steeds expres op ons afstuurde om te kijken, ondanks meerdere malen vragen of ze hem bij zich wou houden. Als ik met Aiko naast de step liep, stuurde ze haar hond erop af. Wij bijna over de kop. En als ik dan kwaad reageerde werd ik nog uitgescholden voor dierenmishandelaar en weet ik wat omdat mijn hond niet mocht snuffelen. Ik was het zó zat! Toen was Aiko loops, ik riep nog "hou hem bij je, ze is loops" vanaf echt een hele afstand. Ik kreeg weer een grote bek en toen ben ik naar de overkant van de weg gelopen waar auto's langs kwamen, denkende dat ze dan wel zou zorgen dat hij er niet achteraan kwam. Nou ze deed niks, de hond stak over en er kwam net een auto aan. Toen kon ze ineens wel rennen! Ik kreeg wel wéér een grote bek, maar sindsdien lijnt ze wel haal hond aan als ze ons tegenkomt.

 

Nee netjes is het niet en ik had ook niet verwacht dat er een auto langs zou komen (er komen er niet zoveel langs) maar ik wou gewoon afstand scheppen omdat dat mens er maling aan had. En ja ik ben een echte dierenvriend maar ik ga toch echt niet Aiko laten verkrachten omdat iemand te beroerd is om haar hond bij zich te roepen nadat ik het echt zó vaak gevraagd had. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Precies Charlie! En ik stak de weg niet eens over, dat zou ik weer niet durven. Maar die herder wel, pff, om je rot te schrikken.

 

Toch vind ik t niet mijn verantwoording als t mis was gegaan. Ik mag lopen waar ik wil, en mijn honden hadden last van de herder. Ben natuurlijk wel blij dat er niks gebeurd is, want dan zou ik me toch schuldig hebben gevoeld.

 

Waar ik nu woon kom ik dat soort situaties gelukkig niet meer tegen. Ik ben verhuisd naar een plekje naast een bos. Geen auto's meer!

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Heb ik ook eens gedaan. Mevrouw die haar hond steeds expres op ons afstuurde om te kijken, ondanks meerdere malen vragen of ze hem bij zich wou houden. Als ik met Aiko naast de step liep, stuurde ze haar hond erop af. Wij bijna over de kop. En als ik dan kwaad reageerde werd ik nog uitgescholden voor dierenmishandelaar en weet ik wat omdat mijn hond niet mocht snuffelen. Ik was het zó zat! Toen was Aiko loops, ik riep nog "hou hem bij je, ze is loops" vanaf echt een hele afstand. Ik kreeg weer een grote bek en toen ben ik naar de overkant van de weg gelopen waar auto's langs kwamen, denkende dat ze dan wel zou zorgen dat hij er niet achteraan kwam. Nou ze deed niks, de hond stak over en er kwam net een auto aan. Toen kon ze ineens wel rennen! Ik kreeg wel wéér een grote bek, maar sindsdien lijnt ze wel haal hond aan als ze ons tegenkomt.
 
Nee netjes is het niet en ik had ook niet verwacht dat er een auto langs zou komen (er komen er niet zoveel langs) maar ik wou gewoon afstand scheppen omdat dat mens er maling aan had. En ja ik ben een echte dierenvriend maar ik ga toch echt niet Aiko laten verkrachten omdat iemand te beroerd is om haar hond bij zich te roepen nadat ik het echt zó vaak gevraagd had.  "

 

Ik vind honden die los lopen in een aanlijngebied ook verschrikkelijk irritant. Ik loop niet bewust naar een drukke weg ofzo, maar als ik met Moh ergens loop en ik zie een loslopende hond dan steek ik altijd de straat over. Als dan de hond achter ons aan komt is dat toch echt niet mijn probleem hoor. Ik wil ook niet dat deze hond dan wordt aangereden, maar ik wil dan gewoon afstand voor Moh want zij vind dat gewoon heel spannend. Laatst ook, een kleine chihuahua, deze kwam heel blij op Moh afgelopen, op de stoep in een woonwijk... ik loop naar de overkant van de straat en ga daar op de stoep lopen. Die Chi rent naar de overkant en gaat met Moh spelen (Moh vind vooral grote honden eng als ze zelf aan de lijn zit) Dus al spelend loop ik gewoon door, baasje roepen en doen. De Chi huppelt vrolijk mee. Uiteindelijk moest baasje toch echt wel even een sprintje trekken om ons weer in te halen. Gaat ze ook nog mopperen tegen mij, ik zei alleen maar ''Goh voor een loslopende hond in een drukke woonwijk heb je hem wel echt perfect onder controle hoor... ''. 

 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Ik heb trouwens wel laatst gehad toen ik samen met Angelique op het losloopveld liep dat er iemand naar me toe kwam of ik misschien mijn hond zou aan willen lijnen omdat haar hond ook aangelijnd en gekorft was en we dan mogelijke conflicten zouden kunnen voorkomen. Ik zag haar hond niet omdat die aan de andere kant van de hoek liep, eenmaal daar bleek het een gekorfte Rottweiler te zijn..
Natuurlijk op het verzoek de meiden meteen aangelijnd excuses aangeboden aangezien ik haar hond niet zag en natuurlijk bedankt voor het aangeven, vond het wel netjes.. "

 

Ik snap dan persoonlijk niet zo goed waarom je met een gemuilkorfde aangelijnde hond in een losloopgebied gaat lopen... Als ik met Moh in een losloop gebied loop dan probeer ik wel te voorkomen dat ze naar een aangelijnde hond rent en dan lijn ik haar ook aan, maar als Moh al onderweg is om deze hond te gaan begroeten dan luistert ze niet altijd. Ik heb haar eigenlijk goed onder controle,  zeker als ik het vergelijk met met al die loslopers in de aanlijngebieden hier in de buurt, deze stormen te pas een te onpas op je af, maar ik kan het zeker niet altijd voorkomen. Als ik met Moh in een losloop gebied kom en ik kan het niet meer voorkomen dan ga ik er eigenlijk wel vanuit dat deze hond gewoon vriendelijk is naar andere honden, wel roep ik Moh zo snel mogelijk weer bij me en zeg dan toch ook wel sorry. Want ik had dit ook liever voorkomen, maar met een gemuilkorfde hond naar een losloop gebied gaan dan kan je wel verwachten dat er toch af en toe een hond naar je toe komt. Meer dan in een aanlijngebied. 

honden page profiel RenateRenate

"  Ja dat ben ik zeker! Ik kon toch niet weten dat die baas zijn hond gewoon mee zou laten lopen?

 

Ik liep weg om van die hond af te zijn. Mijn honden zijn allebei bang voor Duitse Herders, zeker als die losloopt en hun belaagt terwijl zij aan de lijn lopen.

 

Gelukkig ging t goed en lijnt de baas zijn hond nu aan. Die drukke weg lag maar tien meter verder, dus t was zowizo ontzettend dom van die baas om zijn hond daar los te laten lopen midden in een drukke woonwijk.

 

  "

 



In je eerdere bericht liet je duidelijk verstaan dat je met opzet richting straat liep. Daar werd ik eventjes misselijk van, de hond kan er tenslotte niets aan doen dat zijn baasje zijn verantwoordelijkheid niet neemt. Ik ben ooit als kind een hondje verloren na een aanrijding en dat wens ik niemand toe!
Hier op het forum wordt altijd geroepen dat hondonvriendelijke methodes niet toegestaan zijn. Ik begreep dan ook niet dat je dat hier durft posten en er precies nog fier op bent ook.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"  

In je eerdere bericht liet je duidelijk verstaan dat je met opzet richting straat liep. Daar werd ik eventjes misselijk van, de hond kan er tenslotte niets aan doen dat zijn baasje zijn verantwoordelijkheid niet neemt. Ik ben ooit als kind een hondje verloren na een aanrijding en dat wens ik niemand toe!
Hier op het forum wordt altijd geroepen dat hondonvriendelijke methodes niet toegestaan zijn. Ik begreep dan ook niet dat je dat hier durft posten en er precies nog fier op bent ook. "

Waar begint de hondonvriendelijkheid eigenlijk?

 

Als haar honden worden lastig gevallen, jij weet toch niet op welke manier? Misschien had die hond wel de intentie te bijten? En dan mag zij niet voor de veiligheid van haar honden proberen te zorgen? Nee je moet je eigen honden laten bijten ofzo?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  


Hier op het forum wordt altijd geroepen dat hondonvriendelijke methodes niet toegestaan zijn. Ik begreep dan ook niet dat je dat hier durft posten en er precies nog fier op bent ook. "

 Als mijn honden worden lastig gevallen en t baasje staat met zijn handen in zijn zakken toe te kijken word ik ineens heel hondvriendelijk voor mijn eigen honden.

 

Heel naar voor je dat jou hond is overreden. Mijn hond ook bijna. De vorige keer dat die herder losliep viel hij mijn aangelijnde hond aan. Die wurmde zich uit de halsband en stak zo de weg over, vlak voor een bus langs. 

 

Dus ja, ik ben heel hondvriendelijk, maar mijn honden gaan voor.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"  Als mijn honden worden lastig gevallen en t baasje staat met zijn handen in zijn zakken toe te kijken word ik ineens heel hondvriendelijk voor mijn eigen honden.
 
Heel naar voor je dat jou hond is overreden. Mijn hond ook bijna. De vorige keer dat die herder losliep viel hij mijn aangelijnde hond aan. Die wurmde zich uit de halsband en stak zo de weg over, vlak voor een bus langs. 
 
Dus ja, ik ben heel hondvriendelijk, maar mijn honden gaan voor. "

 

Heb juist hetzelfde voor gehad. 2x zelfs. Waarvan 1x mijn hond 4 rijvakken over. Word je vanzelf anders van. Heb sindsdien wel een tuig ipv halsband. Maar ik zal ook voor de veiligheid van mijn hond gaan.Altijd.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

"  In België is aanlijnplicht punt. Lenka is altijd aangelijnd. Behalve in een hondenweide is volgens mij hetzelfde als in Nederland losloopgebied.
 
ik rijd of loop,ook niet door het rood verkeerslicht.
 
een loslopende hond die Lenka of ik irritant vind, heeft een sneer hard genoeg dat het baasje kan horen. Bol het af roep ik dan. 
 
Gelukkig dat elke keffend of blaffende hond Lenka niet kan verleiden.  Al de rest dat niet keft of blaft, tja dan moet ik haar intomen. Lenka los nooit.  "

 Eigenlijk ben ik het helemaal met je eens!

Maar ik zeg eerlijk dat ik een van mijn hondjes ook wel eens los laat waar het eigenlijk niet mag. Ik heb hier een losloopweide in de buurt, maar die is echt wel klein en ook al redelijk ver weg en vaak zitten daar dan grote honden waar ze bang van is dus kan ze daar alsnog niet los.

 

En mijn hondje geniet er enorm van om te kunnen loslopen en luistert ook supergoed. Meestal houd ik haar toch nog de hele tijd aan de lijn, maar als ik op een plek kom waar ik goed kan opletten of er in de verte niemand aankomt, laat ik haar soms ook een tijdje los. Ik blijf wel altijd heel goed opletten en als ik nog maar iemand hoor in de verte lijn ik haar terug aan. Ik wil absoluut niet dat iemand last heeft van mijn hond en zeker niet op een plek waar het niet mag. Ik vind nog steeds volledig dat ik in fout ben en dat het eigenlijk niet mag, maar omdat mijn hond er zo van geniet, kan ik het soms dan toch niet laten. 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

"  Ja echt heel handig. Zeker als je de hond al van verder ziet aankomen en je nog tijd zat hebt om ze in de kar te stoppen. Vaak heeft die andere hond dan nog niet eens door dat er een hond in zit. Ik ga niet zeggen dat het àltijd een oplossing is want soms zijn ze er "opeens" maar bij mij, ik weet van sommige honden (zijn eigenlijk altijd dezelfden) dat mijn hond er last van heeft en als ik ze van ver zie, hoppa snoepje in de kar, hondje in de kar en gaan. Want ik kan tegen die baasjes zeggen wat ik wil, die veranderen dus niet. Als ik toch te laat ben, kan ik de kar vaak als "opsplitser" gebruiken scheelt ook nog.
 
Ik kan me goed voorstellen met 2 honden dat je daar mooi voor aap staat. Is bijna niet te doen. 1 op je arm een ander op de grond en probeer zo maar eens een hond op afstand te houden... Zie het echt al voor me. Je hebt ook geen handen meer vrij.
 
Jammer dat het zo is hoor. En natuurlijk ook wel jammer als je daarvoor een kar moet aanschaffen. Bij mij niet de hoofdreden, bij mij is het omdat mijn hond niet meer grote afstanden loopt maar het is bijkomend voordeel. Bijkomend zeer groot voordeel!
 
Echt, denk er eens over na. "

 Mijn hondje van 1,5 kg is ook nog eens 13 jaar en kan niet zo lang aan een stuk wandelen, dus daarvoor zou ik de doggy ride ook kunnen gebruiken. Ook hebben ik en mijn vriend geen auto, dus we doen heel veel met de fiets. Ik was van plan om een fietsmand te kopen, maar ik zou dan meteen zo'n kar kunnen kopen en die dan gebruiken om de 2 hondjes mee te nemen met de fiets en om te wandelen. Het is alleen een hele investering en sinds ik de hondjes in huis heb (1,5 maand nu ongeveer) na het overlijden van mijn vader heb ik al enorm veel kosten gehad aan hen en er gaan nog enorm veel dierenartskosten bijkomen voor de oudste, dus misschien dat ik eerst nog maar een tijdje spaar 

honden page profiel --

honden foto van -

"  Mijn hondje van 1,5 kg is ook nog eens 13 jaar en kan niet zo lang aan een stuk wandelen, dus daarvoor zou ik de doggy ride ook kunnen gebruiken. Ook hebben ik en mijn vriend geen auto, dus we doen heel veel met de fiets. Ik was van plan om een fietsmand te kopen, maar ik zou dan meteen zo'n kar kunnen kopen en die dan gebruiken om de 2 hondjes mee te nemen met de fiets en om te wandelen. Het is alleen een hele investering en sinds ik de hondjes in huis heb (1,5 maand nu ongeveer) na het overlijden van mijn vader heb ik al enorm veel kosten gehad aan hen en er gaan nog enorm veel dierenartskosten bijkomen voor de oudste, dus misschien dat ik eerst nog maar een tijdje spaar  "

Je kunt sowieso marktplaats en het forum in de gaten houden, daar heb ik de mijne ook vandaan! Oké hij was niet meer als nieuw maar hij doet het verder nog perfect en hij was een pak goedkoper dan een nieuwe :)

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  
Heb juist hetzelfde voor gehad. 2x zelfs. Waarvan 1x mijn hond 4 rijvakken over. Word je vanzelf anders van. Heb sindsdien wel een tuig ipv halsband. Maar ik zal ook voor de veiligheid van mijn hond gaan.Altijd. "

 Ja, sindsdien heb ik ook een tuig, met een slot op de sluiting!

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

" Een klein hondje van anderhalve kg dat bijt zal bij een grote hond ook weinig indruk maken denk ik en de hond misschien nog opjutten. Bovendien leren ze zo gedrag aan dat ook niet wenselijk is.
 
Heel erg dat zo'n klein hondje moet proberen van zich af te bijten. En dan zeggen ze die kleine hondjes worden keffers, tja niet moeilijk zeg! Een dier reageert elk op zijn manier om situaties te proberen op te lossen de ene verstijft van schrik, de andere bijt van zich af, nog een andere zal op de vlucht slaan als hij de kans krijgt.
 
Iedereen moet gewoon zorgen dat een ander geen last heeft van zijn/haar hond.
 
Ik ben er zelf ook al lang klaar mee met die loslopers en de baas 100m verder. Als ze dan nog sociaal zouden zijn, maar zelfs dat niet! "

 Oef ja niet aan gedacht, da's helemaal waar..

honden page profiel Lissa en BadaloniusLissa en Badalonius

honden foto van Lissa en Badalonius

Zo even een oud topic uit de sloot trekken want ik moet toch weer even zeiken  Over dezelfde persoon als in mijn OT, geloof het of niet. Vandaag de zoveelste onprettige ervaring gehad met zijn honden. Ik liep met Badje over een donker grasveld, maar Badje draagt een lichtband en ik loop met zaklamp want ik laat graag weten dat ik ergens loop. Die man niet, en ik zie dus nooit of hij en zijn honden daar ook lopen. Ik kan hem ook nooit zien staan als zijn honden bij mij in de buurt zijn, ik weet niet of hij ver of dichtbij is tot ik hem zijn honden hoor roepen.

 

Vandaag zag ik dus ook niet dat hij op het pad naast het veld stond (en zijn honden dus op dat veld waren). Hij zag mij uiteraard wel komen want ik was dat felle licht midden op het pikkedonkere veld. Uiteindelijk kwam het erop neer dat ik aan een houten 'doelpaal' van een speeltoestel hing omdat ik niet kon zien welke kant Badje op zou schieten (die honden waren immers niet te zien en Badje reageerde op hun uitdagingen/aanvallen) en hij me dus praktisch omver trok. Het zag er vast komisch uit met die zaklamp die heen en weer zwaaide en af en toe over mijn vertrokken gezicht schoot, maar ik vond het bepaald niet om te lachen. Niet dat het die man ertoe bewoog iets te doen; na een paar minuten merkte ik dat hij vrolijk stond te bellen. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat je rustig negeert dat daar een vrouw aan een doelpaal hangt omdat jouw honden de hare aan het opjagen zijn... 

 

Ik ben ergens wel pissig dat ik Badje niet zover onder controle heb dat hij die honden meteen negeert (uiteindelijk heb ik hem wel zover gekregen dat hij met mij mee ging hoor), maar aan de andere kant, hij is anderhalf jaar oud en gek van andere honden - zeker als ze hem uitdagen. Ik ben ook vooral pissig op die vent, die mij gewoon negeerde (ik heb mondeling nog aangegeven dat hij de honden weg moest halen maar óf hij was te druk bezig met zijn telefoongesprek, óf hij was me bewust aan het negeren). Zo jammer dat ik niet weet waar hij woont, ik was er graag naartoe gegaan, liefst nog met een BOA erbij zodat hij meteen een boete kan krijgen voor dat ongeoorloofde loslopen  Stomme rotvent (ok ik wil iets anders zeggen maar laten we het netjes houden). Zo, dat verhaal moest er even uit!

honden page profiel MariekeMarieke 3 doggies

honden foto van Marieke

Ik kwam net dit berichtje tegen en in het donker gaat dit vast mindergoed werken maar het idee vind ik goed. 

http://www.hondenfun.nl/de-gele-hond/ 

Overigens zou ik proberen die man toch keer aan te spreken (misschien keer wanneer jij batje niet bij je hebt?)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mooi dat je het weer even omhoog haal, bemerk dat er vele zijn die zich rot ergeren, en het topic heet...ZEIKTOPiC...lekker van je afpraten, maar ga elkaar niet van alles naar het hoofd gooien, niemand wil een ander dier wataandoen, maar soms is het toch zeer ergelijk dat de tegenpartij maling heb aan je, of ze zijn druk met de telefoon bezig of ze staan zich gek te lachen...kijk als dat gebeurt sta je zelf niet stevig in je schoenen, ik niet, en is het logisch dat er soms vervelend gehandeld wordt......laten we elkaar daar nou niet op aanspreken....en naar een weg lopen bewust, dat doet niemand toch......en lekker even van je afpraten, ik heb gezien dat er vele topics zijn geopend met dit onderwerp, grote ergenissen door loslopende honden waarvan de eigenaars maling hebben aan anderen.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Stelling
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^