Hondenallergie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Arjan (Gast)

Hallo hondenpage,ik wil al heel lang zo graag een hond. Het liefst een herdershond. Maar door de allergie kon het nooit. Het is best belangrijk voor me.Nu heb ik 5 jaar geleden een bloedtesten laten doen en hieruit kwam als resultaat:Kattenroos 2.15 kU/LHondenroos 0.86 kU/LAfgelopen week heb ik dit opnieuw laten doen en het resultaat schokte me:Kattenroos 18.80 kU/LHondenroos 2.91 kU/LHoe kan het dat dit zoveel is veranderd? Het afgelopen jaar ben ik wel veel en lang bij katten in de buurt geweest bij mensen thuis. Maar het is toch niet normaal dat het zo erg verschilt?Nu is mijn vraag, is er nou echt geen oplossing dat ik een hond in huis kan hebben? Ik kan het wel proberen door iemand zijn hond te lenen maar straks neemt het net zo toe als de kattenallergie. Dan moet de hond na bijvoorbeeld 1 jaar weg wat het nog erger maakt. Wat raden jullie aan in mijn geval? Ik lees ook veel over mensen die het toch doen en er overheen komen. Ook gaat het vaak mis..Ik hoop dat jullie me raad kunnen geven!Groeten, Arjan

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Je kan het met je arts hierover hebben. 

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Desensibilisatie

 

honden page profiel Kelsey (kaitlinn) & KenzoKelsey (kaitlinn) & Kenzo

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Ah wat rot voor je! Ik heb dr niet veel verstand van... Alleen ik liep laats in het park en ik had t met een vrouw over dr hond en zei zei dat ej daar niet alergies voor kan zijn omdat de haren niet uitvallen ofzoiets.. Die hond van haar was een soort poedel volgens mij! Ik hoop dat je in de toekomst een hond krijgt!

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Er zijn hondenrassen met een anti allergene vacht, zoals de labradoodle en de Spaanse waterhond. 

Weet niet of het 100% zeker is dat je er dan geen last van hebt, daar zul je dan wat meer informatie over op moeten zoeken. 

 

Ik was trouwens ook allergisch voor honden en katten. Voor katten heel erg en voor honden maar een beetje. Ik heb het niet meer opnieuw laten testen, maar merk dat ik er geen last meer van heb. Begin dit jaar heb ik 3 dagen per week stage gelopen bij iemand met 4 katten en heb niet hoeven niezen, geen kriebelneus, etc.

Je kunt er dus overheen groeien. 

Arjan (Gast)

Bedankt voor de reacties allemaal! Ja die hondenrassen die voor allergie bestemd zijn blijven natuurlijk een hele goede optie. Persoonlijk vindt ik ze zelf niet zo heel leuk. Dat klinkt misschien ondankbaar, maar ik moet er natuurlijk wel 100% achter staan aangezien je zo'n hond niet voor even aanschaft!

@wendy, ja ik ga morgen naar de huisarts om dit aan te kaarten. 

@naomi, mijn moeder en broer zijn het inderdaad ook overgroeid, helaas ben ik nu degene die voor problemen zorgt!

Iemand anders nog advies?

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Het ligt er inderdaad aan hoe de allergie zich ontwikkeld.

Ik zou vooral uit gaan van je verschijnselen: heb je last bij een bepaald soort hond? 

Er zijn inderdaad hondenrassen die veel minder last geven: veel poedel soorten, labradoodle ook bv.

Die verharen ook niet.

En je kunt inderdaad overheen groeien , het beste is om jezelf toch aan de allergenen te blijven blootstellen. Blijf honden en katten opzoeken dus.

Ook al zeggen de meeste artsen: blijf weg van alles wat haar heeft.......Ja. maar dan went je lichaam er nooit aan!

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Zoals andere ook al hebben gezegd zijn er inderdaad bepaalde hondenrassen waar je minder last van zou kunnen hebben kwa allergie. 

 

Zelf ben ik opgegroeid met honden en heb toen des tijds ook is een allergie test gedaan op verschillende dieren. Toen bleek dat ik niet allergische was voor honden. Een paar jaar later toen we geen honden meer hadden heb ik me opnieuw laten testen en toen bleek dat ik wel op eens een allergie had ontwikkeld. Toen ik Kaylo net kreeg had ik de eerste twee weken erg last en daarna is het vanzelf weggegaan. 

 

Je zou eventueel ook met de huisarts kunnen overleggen voor allergie pillen? Ik ben zelf ontzettend allergisch voor knaagdieren maar omdat ik daar mee in aanmerking kom voor mijn opleiding slik ik deze op aanraden van mijn huisarts elke dag. 

honden page profiel MaryMary

Vervelend! Ikzelf was altijd allergisch voor paarden en katten. Ik wou destijds erg graag op paardrijden en met pilletjes ben ik daarover heen gekomen. Heb zelf later dan ook jaren 2 paarden gehad en nooit meer last gehad. Nu hebben wij ook een poes in huis en na een paar dagen was ik daar ook aan gewend. Dus ik denk dat gewoon jezelf blootstellen eraan best goed kan werken. Wel kan het zijn dat je bij andere mensen wel last van hun honden hebt geloof ik. Er is vast wel een oplossing voor denk ik. En inderdaad schijnen sommige rassen niet uit te haren oid. Veel succes!

honden page profiel ArjanArjan

" Zoals andere ook al hebben gezegd zijn er inderdaad bepaalde hondenrassen waar je minder last van zou kunnen hebben kwa allergie. 
 
Zelf ben ik opgegroeid met honden en heb toen des tijds ook is een allergie test gedaan op verschillende dieren. Toen bleek dat ik niet allergische was voor honden. Een paar jaar later toen we geen honden meer hadden heb ik me opnieuw laten testen en toen bleek dat ik wel op eens een allergie had ontwikkeld. Toen ik Kaylo net kreeg had ik de eerste twee weken erg last en daarna is het vanzelf weggegaan. 
 
Je zou eventueel ook met de huisarts kunnen overleggen voor allergie pillen? Ik ben zelf ontzettend allergisch voor knaagdieren maar omdat ik daar mee in aanmerking kom voor mijn opleiding slik ik deze op aanraden van mijn huisarts elke dag.  "

Mag ik vragen hoe hoog de allergietest bij u toen was voor honden?

Ik heb op het moment overigens geen last van honden. Ik slik elke dag een allergiepil bestemd voor hooikoorts en dieren etc. Van katten krijg ik wel pieplongen als ik er heel lang bij blijf.

Iemand in de familie heeft een hond die ik een tijdje mag lenen om het te proberen. Zouden jullie dit aanraden en hoe lang?

 

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

" Mag ik vragen hoe hoog de allergietest bij u toen was voor honden?
Ik heb op het moment overigens geen last van honden. Ik slik elke dag een allergiepil bestemd voor hooikoorts en dieren etc. Van katten krijg ik wel pieplongen als ik er heel lang bij blijf.
Iemand in de familie heeft een hond die ik een tijdje mag lenen om het te proberen. Zouden jullie dit aanraden en hoe lang?
  "

 Poeh dat zou ik echt niet meer weten. Proberen kan nooit kwaad. Het is zeker goed om je zelf te blijven blootstellen. Ik weet wel dat toen der tijd mijn katten allergie veel hoger was, bij katten moest ik echt ver uit de buurt blijven. Er lopen er hier nu 3 rond hihi. Hierbij ging het precies het zelfde, eerste twee weken snotteren en dikke ogen en toen werd het alweer steeds minder. 

 

Mocht je dus inderdaad de familiehond even mogen lenen lijkt me dat heel goed! 

 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Het hangt van meerdere factoren af. Het beste wat je kunt doen is een doorverwijzing vragen naar de allergoloog. Die kan een huidtest bij je afnemen, die is een stuk betrouwbaarder dan een bloedtest. N.a.v. de huidtest kun je ook de ernst van de allergie inschatten. 

 

Ik zag een reactie van iemand dat je vooral honden katten moet blijven opzoeken, maar echt niet doen! Het principe van een allergie is dat je lichaam zich als het ware té goed wil beschermen. Hoe meer je met dat allergeen in aanraking komt, hoe heftiger je lichaam steeds zal reageren. De kans is dus groot dat de allergie daarmee juist heftiger en erger wordt. 

 

In sommige gevallen wil je lichaam nog wel eens wennen aan je eigen hond. Je lichaam ziet het allergeen dan niet meer als 'verkeerd' en je krijgt geen reacties meer. Daardoor kunnen sommige mensen die allergisch zijn wel tegen hun eigen dieren, maar niet tegen dieren van anderen. 
Dat is een beetje hetzelfde als een desensibilisatie kuur, maar ook daar kan de allergoloog je van alles over vertellen. Dit wordt in de meeste gevallen met name met de pollen e.d. gedaan. Echter zijn de resultaten bij mensen niet denderend, dus het is helaas geen wondermiddel. 

 

Ik ben zelf erg allergisch en heb een labradoodle. Daarmee zit je aardig veilig, aangezien die honden het minst aan allergenen afgeven. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen met een allergie daar tegen kan, want het kan ook zijn dat je allergisch reageert op het speeksel van honden. 

Misschien klinkt het heel hard, maar als je echt erg allergisch bent, kun je een herdershond wel vergeten. Dat zijn de honden die ontzettend veel allergenen afgeven. 

 

Mocht je een keer willen testen met een labradoodle, mag je altijd komen om te knuffelen. En mocht je bij iemand anders ooit gaan testen: goed knuffelen, gezicht door de vacht en laat goed je handen aflikken. 

 

Succes!

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Die testen zeggen niet alles hoor.....je kunt beter uitgaan van wat je werkelijk voelt.

En die ' leenhond' zou ik zeker doen om uit te proberen. Maar het wel een verschil of het een kortharige of juist een "haarbal" is.....met veel ondervacht ook.

 

honden page profiel ArjanArjan

" Het hangt van meerdere factoren af. Het beste wat je kunt doen is een doorverwijzing vragen naar de allergoloog. Die kan een huidtest bij je afnemen, die is een stuk betrouwbaarder dan een bloedtest. N.a.v. de huidtest kun je ook de ernst van de allergie inschatten. 
 
Ik zag een reactie van iemand dat je vooral honden katten moet blijven opzoeken, maar echt niet doen! Het principe van een allergie is dat je lichaam zich als het ware té goed wil beschermen. Hoe meer je met dat allergeen in aanraking komt, hoe heftiger je lichaam steeds zal reageren. De kans is dus groot dat de allergie daarmee juist heftiger en erger wordt. 
 
In sommige gevallen wil je lichaam nog wel eens wennen aan je eigen hond. Je lichaam ziet het allergeen dan niet meer als 'verkeerd' en je krijgt geen reacties meer. Daardoor kunnen sommige mensen die allergisch zijn wel tegen hun eigen dieren, maar niet tegen dieren van anderen. Dat is een beetje hetzelfde als een desensibilisatie kuur, maar ook daar kan de allergoloog je van alles over vertellen. Dit wordt in de meeste gevallen met name met de pollen e.d. gedaan. Echter zijn de resultaten bij mensen niet denderend, dus het is helaas geen wondermiddel. 
 
Ik ben zelf erg allergisch en heb een labradoodle. Daarmee zit je aardig veilig, aangezien die honden het minst aan allergenen afgeven. Dat wil echter niet zeggen dat iedereen met een allergie daar tegen kan, want het kan ook zijn dat je allergisch reageert op het speeksel van honden. 
Misschien klinkt het heel hard, maar als je echt erg allergisch bent, kun je een herdershond wel vergeten. Dat zijn de honden die ontzettend veel allergenen afgeven. 
 
Mocht je een keer willen testen met een labradoodle, mag je altijd komen om te knuffelen. En mocht je bij iemand anders ooit gaan testen: goed knuffelen, gezicht door de vacht en laat goed je handen aflikken. 
 
Succes! "

Bedankt voor de reactie. Ik ga zeker om een doorverwijzing vragen. Dan krijg ik hopelijk meer duidelijkheid!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

het klinkt misschien gek, maar je zou ook eens je vitD spiegel moeten laten nakijken, er zijn aanwijzingen dat een te laag vitD gehalte en allergieen met elkaar verband houden.

honden page profiel ArjanArjan

" het klinkt misschien gek, maar je zou ook eens je vitD spiegel moeten laten nakijken, er zijn aanwijzingen dat een te laag vitD gehalte en allergieen met elkaar verband houden. "

 Grappig.. ik zal er eens naar kijken

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

Ik ben voor ALLE dieren allergisch behalve voor honden. En niet zo'n beetje ook. Waarschijnlijk is mijn redding geweest dat er bij mijn geboorte al een DH rondliep. Ik zou niet zónder honden kunnen. Je kan proberen je zoveel mogelijk in bijzijn van honden te bevinden. Aai ze, ruik ze, neem ze over de vloer. Ga na bij welk ras je wel of geen reactie krijg. Beetje zoekwerk, maar hopelijk krijg je daarmee wel wat je wil. Succes  

honden page profiel ArjanArjan

Ben doorgestuurd naar een allergoloog waar ik binnenkort heen ga. Hopelijk kunnen die meer duidelijkheid geven en advies.

Ik vraag me af hoeveel waarde ik kan hechten aan de bloedtest aangezien deze elke keer weer anders zijn. Heeft iemand ervaringen hiermee?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

bloedtesten zijn ook maar momentopnamen, hoe de situatie op dat moment is.

 

Allergieen zijn overreakties van het immuunsysteem, en hoe het immuunsysteem op een bepaald moment reageert, zal van meerdere factoren afhangen en vandaaruit de verschillen.

 

Overigens hebben twee neefjes van mijn vriend hun asthma overwonnen door eigen bloedtherapie via een heilpraktiker. Misschien is dat ook nog een optie voor jou.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Heoveel antilichamen er gevonden worden heeft oa te maken met blootstelling. 

honden page profiel ArjanArjan

" bloedtesten zijn ook maar momentopnamen, hoe de situatie op dat moment is.
 
Allergieen zijn overreakties van het immuunsysteem, en hoe het immuunsysteem op een bepaald moment reageert, zal van meerdere factoren afhangen en vandaaruit de verschillen.
 
Overigens hebben twee neefjes van mijn vriend hun asthma overwonnen door eigen bloedtherapie via een heilpraktiker. Misschien is dat ook nog een optie voor jou. "
Dat klinkt wel een beetje experimenteel allemaal.. 

 

honden page profiel ArjanArjan

" Heoveel antilichamen er gevonden worden heeft oa te maken met blootstelling.  "

Dat betekend dus dat het met contact alleen maar erger zal worden. Toch hoor ik veel verhalen dat het ook minder wordt na contact..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

dat klinkt wel een beetje experimenteel allemaal

ja misschien wel, maar in Duitsland (waar ik woon) is Heilpraktiker een erkend beroep, ze mogen net als huisartsen diagnoses stellen en patienten behandelen.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ben doorgestuurd naar een allergoloog waar ik binnenkort heen ga. Hopelijk kunnen die meer duidelijkheid geven en advies.
Ik vraag me af hoeveel waarde ik kan hechten aan de bloedtest aangezien deze elke keer weer anders zijn. Heeft iemand ervaringen hiermee? "

Zodra er uit de bloedtest komt dat je allergisch bent voor honden, kun je hier wel vanuit gaan. Met een huidtest erbij, krijg je alleen een beter beeld en kun je de ernst van de allergie beter inschatten. 


Als er uit een bloedtest komt dat je ergens niet allergisch voor bent, wil dat nog niet zo zeggen dat je daar ook echt niet allergisch voor bent.
Andersom niet, want komt er uit een bloedtest dat je wel ergens allergisch voor bent, kun je daar ook vanuit gaan. Het zegt alleen weinig over de hevigheid van de allergie. 

honden page profiel ArjanArjan

Weet iemand of je bij een allergoloog op verschillende hondenrassen kunt laten testen?

honden page profiel ..

honden foto van .

" Weet iemand of je bij een allergoloog op verschillende hondenrassen kunt laten testen? "

 Nee dat kan niet. Je test gewoon op hond in het algemeen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Mag ik vragen hoe hoog de allergietest bij u toen was voor honden?
Ik heb op het moment overigens geen last van honden. Ik slik elke dag een allergiepil bestemd voor hooikoorts en dieren etc. Van katten krijg ik wel pieplongen als ik er heel lang bij blijf.
Iemand in de familie heeft een hond die ik een tijdje mag lenen om het te proberen. Zouden jullie dit aanraden en hoe lang?
  "

 Ik zou je afraden om die hond mee naar huis te nemen. De allergenen blijven heel lang in je huis. Gaat t niet goed dan heb je er heel lang last van.

 

Beter er vaak naar toe gaan, eventueel eens logeren.

Volgende forumvraag: hoe verwijder je forums
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^