Verhuizing

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Bobby!Bobby!

honden foto van Bobby!

Hallo,

 

Wij gaan binnenkort verhuizen. Ik maak me hier best wel zorgen om, omdat ik merk dat Bobby op vakantie altijd erg moet wennen. Hij loopt ons dan achterna en is een stuk aanhankelijker dan thuis. Ondanks dat we al zijn speeltjes, zijn eigen mand enz meenemen. Misschien creëren we dit onbewust ook wel zelf, omdat we hem op vakantie nooit alleen laten aangezien hij de omgeving niet kent.

 

Het is wel in echt om de hoek van waar we nu wonen. Dus gelukkig is zijn 'uitlaat' omgeving bekend terrein! We lopen nu ook al regelmatig langs het huis als we hem uitlaten. En willen sowieso zodra we de sleutel hebben Bobby mee nemen naar de nieuwe woning en daar lekker in de tuin gaan spelen, zodat hij een leuke eerste ervaring heeft! We komen van een appartement dus wat dat betreft alleen maar hartstikke positief voor hem.. het enige nadeel is dat wij nu ramen tot de grond hebben en straks niet meer.

 

Hoe kunnen we de verhuizing voor Bobby zo prettig mogelijk laten verlopen?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik ben toen ik ging verhuizen iedere keer met Dobby naar het nieuwe huis gegaan. Daar kreeg hij dan zijn eten, en ik legde een deken neer op de plek waar zijn mand zou komen. Zo heeft hij er toch een aantal dagen doorgebracht voor we echt verhuisden.


Alleen zijn was in het begin wel een probleem, maar daar heeft hij altijd problemen mee gehad, dus dat was te verwachten.

honden page profiel Bobby!Bobby!

honden foto van Bobby!

" Ik ben toen ik ging verhuizen iedere keer met Dobby naar het nieuwe huis gegaan. Daar kreeg hij dan zijn eten, en ik legde een deken neer op de plek waar zijn mand zou komen. Zo heeft hij er toch een aantal dagen doorgebracht voor we echt verhuisden.Alleen zijn was in het begin wel een probleem, maar daar heeft hij altijd problemen mee gehad, dus dat was te verwachten. "

Ik vermoed ook dat alleen zijn de eerste dagen lastig wordt. Zeker aangezien hij op vakantie al een stuk aanhankelijker is. We gaan dit weer rustig opbouwen net als in zijn puppy tijd! 

 

Dat van dat dekentje en eten is wel een goede tip. Nu is het alleen wel zo dat wij de vloer laten opschuren en gaan verven. En ik vermoed dat zo'n lucht voor hem ook niet fijn is. Dus ik moet nog even kijken hoe we dat gaan doen!

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wij zijn twee maanden geleden verhuisd en wij hebben Lynn niet van tevoren meegenomen naar het nieuwe huis. Ze is gewoon in één keer verhuisd en dat verliep heel goed.

 

Toen haar mand, speeltjes, voer- en drinkbak hun plekje hadden gevonden, leek Lynn al helemaal te accepteren dat dit haar nieuwe huis was.

 

Wel hebben wij Lynn de eerste dagen niet alleen gelaten en dit langzaam weer opgebouwd. Gelukkig vindt ze het helemaal geweldig hier, want qua wandelgebieden zijn wij er flink op vooruit gegaan

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wij verhuisden ook naar vlak in de buurt (huis ernaast) en hebben Lola steeds meegenomen zodat ze min of meer gewend was. In het begin liep ze nog af en toe naar de poort van het oude huis, maar ze was al snel gewend.

 

Het enige wennen was het laminaat, dat vond ze niets, dus moesten er een paar kleden komen zodat ze vrijuit durfde rondlopen.

honden page profiel Mandy en Bobby! <3Mandy en Bobby! <3

honden foto van Mandy en Bobby! <3

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^