Logeren 12 weken oude pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sanne (Gast)

We hebben een pup van 10 weken en over 2 weken hebben we met een vriendengroep het jaarlijks weekendje weg staan. De pup kan helaas niet mee. Mijn man vindt dat de pup (dan 12 weken oud) best een weekend bij mijn ouders kan logeren. Die hebben zelf een hond en en willen dat ook best doen. Mijn gevoel zegt alleen dat een heel weekend (vr avond- zo middag) de pup bij mijn ouders onderbrengen wel erg vroeg is. Is dit overgevoeligheid of is het inderdaad wel wat vroeg om een pup die net gewend is aan zijn nieuwe omgeving meteen een weekend bij vreemden in een vreemd huis met een vreemde hond te zetten .....? Graag jullie advies..... Dank alvast.  

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik vind ook dat t wel kan. Ik zou wel voor dat weekend nog even kennis gaan maken als dat nog niet gebeurd is.

honden page profiel toto

honden foto van to

Nou persoonlijk vind dat het afhangt van de tijd dat de pup bij jullie is...

Als dat al 2 weken is en de pup is nu al op zijn gemak, dan gaat het wel denk ik. Maar is de pup er net een paar dagen dan kan het niet vind ik.

Bovendien is een pup in huis halen natuurlijk wel een verantwoording, die je bent aan gegaan en niet om bij elke gebeurtenis die pup even te parkeren.

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende.

honden foto van De relteckelbende.

De pup kan bestwel uit logeren gaan ,geef hem een t shirt mee wat je gedragen hebt ,zodat jou lucht bij hem is. en To wat minder heftig reageren er staat nergens dat topic starter van plan is depup bij elke gelegenheid elders wil parkeren. Hein.

Mary (Gast)

Ik vind ook dat het best wel kan. Je ouders hebben een hond dus die weten wel hoe alles werkt neem ik aan.. Onze pup is laatst ook een avondje bij mijn schoonouders geweest omdat ik hem liever niet mee wilde naar de verjaardag waar wij heen gingen. Lopen 3 volwassen honden rond en we hebben een Chihuahua pup. Hij heeft zich prima vermaakt en heeft ons volgens mij totaal niet gemist.

Kwa overgevoeligheid dat ligt denk ik wel aan hoe het hondje is, maar zoals ik al hierboven heb gezegd vermaken ze zich meestal prima. Bench of wat mee als ie dat gewend is en gewoon vast ritme aanhouden wat ie bij jullie ook heeft. Na elk uur spelen even een verplichte rust in een aparte ruimte en dan valt het naar mijn idee wel mee met overgevoeligheid en teveel prikkels.

En ik wil niet een discussie of wat veroorzaken maar dat hierboven gezegd wordt dat het een verantwoordelijk is die je hebt aangegaan en je pup niet te pas en te onpas kan parkeren vind ik een beetje onnodig. Er wordt niet gezegd dat de hond daar elk weekend heengaat omdat ze wat anders hebben. Een kind breng je ook wel eens een weekendje naar opa en oma. En haar ouders hebben toegestemd dus die vinden een keer oppassen dus ook wel leuk. Ik zou zeggen laat ze even een paar keer kennismaken met elkaar om te zien of het wel goed zit en zoja lekker genieten van je weekend!

honden page profiel --

honden foto van -

Jahoor ook ik denk dat het wel kan. Toen mijn hond die leeftijd had is ze ook een nachtje blijven logeren bij mijn opa en oma (hun hond is precies even oud als de onze dus hadden ze twee pups in huis). Het ging prima en de volgende dag hebben we gewoon niks met veel prikkels gedaan. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Kan prima. Als ze in de buurt wonen kan je al een (paar) keer langsgaan zodat ie het huis en de mensen kent. 

Ik paste vroeger wel op oa puppies (via hondenschool/gedragstherapeut) en het maakt ze niet zoveel uit of ze een uurtje of een paar dagen bleven. 

Sanne (Gast)

Dank voor de reacties. We hebben de pup gekregen toen hij 8 weken oud was. Is dus al een aantal weken bij ons. Het is inderdaad zeker niet zo dat de pup voor van alles bij mijn ouders wordt 'geparkeerd'. We willen juist alles zelf doen, vandaar ook deze vraag, omdat het eigenlijk niet goed voelt. Wij hebben de pup de afgelopen weken veel aandacht en liefde gegeven en om hem dan zo bij mijn ouders alleen achter te laten.....misschien verpest je daar weer een hoop mee wat je nou juist hebt opgebouwd....

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Dank voor de reacties. We hebben de pup gekregen toen hij 8 weken oud was. Is dus al een aantal weken bij ons. Het is inderdaad zeker niet zo dat de pup voor van alles bij mijn ouders wordt 'geparkeerd'. We willen juist alles zelf doen, vandaar ook deze vraag, omdat het eigenlijk niet goed voelt. Wij hebben de pup de afgelopen weken veel aandacht en liefde gegeven en om hem dan zo bij mijn ouders alleen achter te laten.....misschien verpest je daar weer een hoop mee wat je nou juist hebt opgebouwd.... "

 Maar je laat hem niet alleen achter! Je ouders zijn er en nog een hond! Als jullie de deur uit zijn heeft hij de tijd van zijn leven! Geen zorgen!

honden page profiel MaryMary

" Dank voor de reacties. We hebben de pup gekregen toen hij 8 weken oud was. Is dus al een aantal weken bij ons. Het is inderdaad zeker niet zo dat de pup voor van alles bij mijn ouders wordt 'geparkeerd'. We willen juist alles zelf doen, vandaar ook deze vraag, omdat het eigenlijk niet goed voelt. Wij hebben de pup de afgelopen weken veel aandacht en liefde gegeven en om hem dan zo bij mijn ouders alleen achter te laten.....misschien verpest je daar weer een hoop mee wat je nou juist hebt opgebouwd.... "

 Dat zal wel meevallen hoor.. Stel jou vriend gaat een avondje stappen zonder jou, ben je dan ook zat van hem? En kinderen die een dagje naar de crèche gaan houden gelukkig ook nog van papa en mama :p Nee ik snap je bezorgheid, maar zo gaat het niet hoor gelukkig. En zulke opmerkingen zijn naar, maar niks van aantrekken. Het is meer dat je je schuldig voelt dat je hem achterlaat, maar hij komt bij 2 lieve mensen met ervaring en een hondenvriendje! Je zal zien dat het vast helemaal goed komt! Vaak vragen om een update en fotos van het weekend natuurlijk. Ik persoonlijk vind er niks mis mee dat de pup leert dat ergens anders zijn ook leuk is. Deel van de socialisatie kan je het ook zien! Komt goed!!!

honden page profiel MaryMary

"  Maar je laat hem niet alleen achter! Je ouders zijn er en nog een hond! Als jullie de deur uit zijn heeft hij de tijd van zijn leven! Geen zorgen! "

 Absoluut zo gaat dat! Je bent als hondenmoeder dan eigenlijk een beetje beledigd op dat moment, maar zo gaat het echt. Onze pup had geen oog meer voor ons toen we hem dat avondje naar anderen brachten. Hij vond het veel te leuk om zijn opa en oma te zien om het zo maar even te zeggen. En toen we weer kwamen duurde het ook nog even voordat ik begroet werd haha. Dus echt maak je geen zorgen. Hij is blij met jullie, blij dat ie een weekendje andere mensen en een ander vriendje ziet, en nog net zo blij met jullie op zondag als voorheen. Ennuh Gebracht he niet achtergelaten ;) Dat doen een heel ander soort baasjes. Die zijn de term baasjes niet eens waard.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Vaak zijn we veel te bezorgd. Ik vind het nog altijd vreselijk als ik puck uit logeren moet sturen. Maak me dan altijd naar en vraag me af of alles wel goed gaat en of ze het wel leuk vind.

Soms als ik puck op haal, heeft ze nog helemaal geen oog voor mij. Alsof ze zeggen wil; ik ben het hier nog niet zat, blijf nog maar een paar dagen weg hihi.

 

Ook ging puck als pup zijnde al dagjes weg. Als mn moeder niet kon oppassen, dan ging ze naar mn zusje of vader heen.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Het is maar een korte logeerpartij,waarschijnlijk zal hij best plezier hebben met de hond van je ouders.

 

Bedenk wel dat pups met 12 weken in een angstfase komen,dus als hij iets meer timide/angstig/schuw terug komt dan zou dat niet raar zijn.

Ik zou dat ook even aan jouw ouders mee geven,dat het ineens op kan komen,zodat ze er niet raar van op kijken.

 

Ook kan hij wat geprikkeld terug komen,door alle nieuwe/andere prikkels die hij mee heeft gekregen.Veel laten slapen zal hem dan ook goed doen na dat weekend..en ook zeker tijdens dat weekend.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mijn pup is maanden uit logeren gegaan, met negen weken, met bijna zes maanden is de pup weer terug gekomen, niets verpest, integendeel, bij mij maar twee weken geweest, de regels hoe raar dat ook klinkt was de pup niet vergeten.....wanneer kids gaan logeren bij opa en oma, worden ze verwend en een beetje verpest, zodra ze weer bij jou zijn.....het zijn je ouders, vertel wat voor regels je graag ziet, houden hun zich eraan, en jij hebt even een heerlijk weekendje voor jezelf, gewoon mooi doen......en wat ik hier boven lees, even een paar keertjes eerder langs gaan, weet je pup dat het bij je ouders goed zit.

honden page profiel ElianeEliane

Belangrijk is wel dat de pup al gewend is om daar te komen.

Volgende forumvraag: Welke brokken.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^