Help! ik heb een pup ????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EsbeeEsbee

Hoi, sinds drie weken hebben wij een pup. Een duitse staande korthaar. Prachtig beestje, een teefje trouwens. We hebben een gezin met twee kinderen en een eigen bedrijf (agrarisch). Ik wil hier graag wat plaatsen en vervolgens jullie reacties lezen. Want eerlijk is eerlijk, ondanks dat we ons goed voorbereid hadden valt t ons toch wat zwaarder dan gedacht. De eerste vraag is dan ook, herkennen jullie dit? Verder 'worstel' ik met mijn werk in combi met onze pup. Ze is nu 11 weekjes jong. Ze kan al prima een keer in de bench overdag voor 1,5 uur. Verder neem ik haar op mijn werkdagen mee naar kantoor. Dat klinkt makkelijk, maar is soms gewoon toch erg onhandig. Daarom mijn tweede vraag. Hoe deden jullie dat? Werken (2,75 dag) en pup? Ik wil haar morgen 2x 1,5 uur in de bench doen en dat elke week wat opbouwen. Op de dagen dat ik alleen op kantoor zit, kan ze gemakkelijker mee. Sowieso zijn we er altijd onder de middag. Als ze groter is (?) dan mag ze vrij op ons afgehekte terras lopen, met open garage voor een warm en droog plekje. Nu vind ik haar nog te jong om een langere tijd alleen op t terras te laten ivm 'gevaren' die ik nog niet gezien heb. Wat is jullie idee over het alleen in de tuin laten/leeftijd? En de laatste .. ik denk redelijk vaak 'dat ik t niet kan'....het goed opvoeden van een pup. Ik wil t graag te goed doen. Bang dat ik niet de lieve sociale makkelijke en goed luisterende hond krijg die ik voor ogen heb. Beetje puppyblues denk ik. Nou, kom maar op! ????

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Ik herken het niet, maar lees het wel regelmatig. Nou moet ik er wel bij zeggen dat wij vanaf mijn geboorte al honden hebben. Dus ook al heb ik ze zelf natuurlijk niet opgevoed toen ik klein was, ik wist wel wat het inhield. 

 

Wij hebben onze pups in de zomervakantie gehaald, dus dan hadden we een week of 6 alle tijd voor hem, waarin we ook het alleen thuis blijven opbouwde. Na de vakantie werd de pup opgehaald door familie waar we hem na school/werk weer ophaalde. Dit hebben we afgebouwd en na een paar weken kon hij gewoon net zo lang alleen zijn als onze andere hond. 

Bij ons gingen de pups ook in de bench. Maar als ze helemaal zindelijk waren en onze meubels en spullen met rust lieten, werd de bench zo snel mogelijk weer opgeruimd zodat hij gewoon vrij rond kon lopen tijdens het alleen thuis blijven. 

 

Wij gaan altijd met een pup (of nu mijn rescuer) naar een basis/puppy cursus. Ik ga daar vooral heen omdat we het allebei heel leuk vinden, we zijn inmiddels bijna klaar met onze 3e cursus. 

Maar als dit je eerste hond is, of je bent wat onzeker over de opvoeding, is het ook héél fijn. Je krijgt veel tips en je kunt vragen stellen. Het is ook fijn om met andere pupeigenaren te praten en te horen dat ze tegen dezelfde dingen aan lopen. Dan weet je dat het erbij hoort en dat het wel goed komt. Verder is het ook goed voor de band met je pup en heb je wat ''verplichte'' quality time. 

 

Het is wel héél belangrijk dat je een goede hondenschool zoekt, die op een positieve manier traint. (positieve bekrachtiging en negatieve correctie) Ik hoor namelijk wel eens verhalen van hondenscholen wat écht niet kan. Dat ze bijvoorbeeld de honden aan de riem omhoog trekken om te laten weten dat je de baas bent, de hond het commando af leren door de riem aan de halsband naar beneden te trekken, een prikband bij trekken aanraden of aanraden om (mensen)mondspray in de bek te sprayen als straf, etc.

 

Onze laatste twee nieuwe honden hebben we trouwens als volwassen honden geadopteerd. Dat vind ik persoonlijk makkelijker als een pup, en kan ook wel begrijpen dat het zwaar kan zijn en het onderschat wordt.  

 

Succes! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik ken het zelf niet. Lees het hier wel vaak.

 

Ik had en heb nog steeds voor puck oppas. Dat zou ik jullie ook aanraden. Een hond de hele dag alleen is niet gelukkig en gaat met een beetje pech zn eigen activiteiten verzinnen. 

 

Verder is vakantie opnemen als je een pup/hond aanschaft wel zo handig. Je hebt dan geen druk van het werk, maar kunt de eerste weken lekker bezig zijn met je hond. Leren alleen zijn, leren zindelijk worden, leren wat er op de boerderij allemaal gebeurt. 

 

Je hebt een Duitse staander, weet je al wat je er straks mee gaat doen? 

Het is handig om puppy cursus en vervolgcursus te gaan doen denk ik. Zoek een hondenschool die positief traint.

Esbee (Gast)

Dankjewel voor je reactie. Gelukkig zitten we bij een goede hondenschool. Begonnen met pup cursus en straks de basis cursus. Daarna willen we nog verder met trainen. Vanwege haar jachtinstinct waarschijnlijk ook nog een speciale jacht cursus. Niet om er mee te gaan jagen, maar om in haar behoeftes te kunnen voorzien.

Hoe lang bleef jullie hondje alleen na de zomervakantie en na t opvangadres? Ik lees ook zoooo veel verschillende manieren....

Op puppy cursus blafte ze vorige keer als enige hondje. Daar word ik dan wat onzeker van. Ze had ook niet echt interesse voor de oefeningen. Terwijl ze thuis de oefeningen direct oppikt.

Grtz

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Dankjewel voor je reactie. Gelukkig zitten we bij een goede hondenschool. Begonnen met pup cursus en straks de basis cursus. Daarna willen we nog verder met trainen. Vanwege haar jachtinstinct waarschijnlijk ook nog een speciale jacht cursus. Niet om er mee te gaan jagen, maar om in haar behoeftes te kunnen voorzien.
Hoe lang bleef jullie hondje alleen na de zomervakantie en na t opvangadres? Ik lees ook zoooo veel verschillende manieren....
Op puppy cursus blafte ze vorige keer als enige hondje. Daar word ik dan wat onzeker van. Ze had ook niet echt interesse voor de oefeningen. Terwijl ze thuis de oefeningen direct oppikt.
Grtz "

 

Super dat jullie al op cursus zitten! Ook leuk dat jullie al bedacht hebben wat jullie daarna met de hond gaan doen. Het is voor hond (en baas natuurlijk ook) leuk om dingen samen te ondernemen, samen te moeten werken.

 

Blaffen is helemaal niet erg. Dat mag best, maar moet niet de hele les door blijven blaffen. 

Dat je pup nog niks uitvoert op cursus is ook niet erg. Als jullie er maar wat van opsteken en er thuis mee aan de slag gaan. Voor de pup zijn er misschien nu nog veel te veel prikkels, die wil je pup in zich opnemen en zit dan zo vol dat de oefeningen niet meer lukken.

 

Weet ook dat je hond plaatsgebonden leert. Wat hij thuis kan, dat betekent niet dat hij dat op je werk ook kan. Dat zul je moeten oefenen en daar moet je veel tijd geduld en energie in steken.

Vandaar ook dat vakantie opnemen als je een hond in huis haalt zo handig is.

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Op je vragen kan ik niet antwoorden, maar ik wil wel zeggen dat het heel normaal is dat je je zo voelt! 

Zelf heb ik nu sinds enkele weken de hondjes van mijn vader overgenomen (omdat hij is overleden) en ik herken het gevoel. Dat zijn volwassen hondjes en ik heb het voordeel dat ik ze al langer ken. Toch heb ik ook vaak het gevoel dat ik het niet goed doe of dat het mij niet zal lukken om ze op bepaalde vlakken op te voeden. Wanneer het ene probleem is opgelost, komt er wel weer iets nieuws. Of dat gevoel heb ik toch soms  De hondjes kunnen ook nog niet lang alleen blijven. Gelukkig heb ik vakantie, maar ik kan dus nooit ergens heen zonder dat ik een oppas vind, zelfs niet even naar de winkel 

 

Ik herinner mij ook nog toen de jongste nog een puppy was (ze woonde dus toen bij mijn vader) dat mijn vader er ook enorm wanhopig van werd. Hij had op dat moment echt wel spijt dat hij een puppy in huis gehaald had. Ze beet echt aan alles wat ze kon vinden, plaste en poepte overal in huis en at dan ook haar poep weer op. Later is dat allemaal verbeterd en uiteindelijk is zijn band met haar enorm goed geworden. Ze waren onafscheidelijk en hij was zo blij dat hij haar had. Dus ik denk dat het heel normaal is dat je soms onzeker bent en een pup (of volwassen hondje dat nog moet wennen) in huis hebben, kan nu eenmaal echt wel zwaar en vermoeiend zijn  En het vraagt ook heel veel tijd en aanpassing. Maar ik ben er wel van overtuigd dat dat allemaal uiteindelijk in orde komt  En dan is het alle moeite echt wel waard geweest, want je krijgt er natuurlijk ook heel veel vriendschap van! 

 

Nog even aan toevoegen dat ons ander hondje, de oudste, als puppy dan weer heel erg makkelijk was. Zij was eigenlijk meteen zindelijk en sliep goed door. Met haar heeft mijn vader ook nooit die fase gehad waarin het allemaal wat veel was. Ik denk dat het dus ook wel van de puppy afhangt. En dat wil helemaal niets zeggen over later, want ons jongste hondje, die dus echt moeilijk was als puppy, is nu een enorm lief en braaf hondje. Ze doet echt haar best om alles goed te doen

Esbee (Gast)

Dankjewel Ruby. Het is niet de bedoeling dat ze straks mijn werkdagen aaneengesloten alleen is. Maar van 9-12 en van 13-17. En dan in de bench/vrij op het terras. Daartussen laat ik haar dan nog extra uit in mijn koffiepauzes. En als ze wat meer getraind is mag ze ook af en toe mee met de trekker of vrachtwagen. Dit geldt voor di en vrij. Op do stop ik om 14.00 uur. Voorlopig mag ze nog mee naar kantoor maar dat wil ik dus gedeeltelijk afbouwen. Beetje fiftyfifty misschien eerst. Vakantie opnemen is geen optie, dus in die zin moeten we roeien met de riemen die we hebben. 

Grtz

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Laat haar nu al kennis maken met de trekker en vrachtwagen. Neem haar juist nu er in mee zodat je kan leren wat de bedoeling is als ze mee mag. Zo leert ze ook dat het daarbinnen niet eng is.

Veel honden. Hebben angst binnen in de auto of eender welk rijdend voertuig dan ook. Beste dus om al jong te leren.

 

Wel fijn dat je tussen de middag in huis bent en ook de koffie pauzes kunt spenderen aan de pup. Dan zit ze maar heel weinig alleen als je het zo gaat bekijken. 

Esbee (Gast)

Thnx Ruby en Syntara. Wat goed om te weten dat ze vaak plaatsgebonden leren. Daar kan ik mijn voordeel mee doen! En idd Syntara. Het ene 'probleem' is opgelost en dan komt de volgende  ... ;-). Het is fijn om te horen dat ik niet de enige ben. En ik weet dat t voor een hoger doel is. 

Teckelfan (Gast)

Ik herken het in zoverre dat ik me vooral erg moe voel door de gebroken nachten. Ik was even vergeten hoe dat er in kan hakken. Ik probeer op andere momenten maar even bij te tanken. Vooral omdat ik anders ook minder kan hebben van gedrag dat gewoon puppengedrag is.

Ik ben opgegroeid met Duitse Staande honden (ook korthaar ????) en het zijn honden die gewoon flinke uitdaging nodig hebben. Qua beweging maar zeker ook mentaal. Ik zou, buiten een pupcursus ook evt een speurcursus of agility doen. Overigens kon onze Duitse Staanden heel goed alleen zijn ook. Mits ze genoeg ruimte hebben.

Teckelfan (Gast)

hmmm inloggen lukt niet.

Wat ik nog wilde zeggen; alles dat je uiteindelijk wil doen met je hond, nu aanleren. Neem je in de zomer je hond mee op de boot? Nu al aan wennen. Mag hij mee naar je werk zo nu en dan? Meteen nu al aanleren.

Esbee (Gast)

Hoi teckelfan. Ja we hebben ook een korthaar. We hebben hier thuis een snuffelkussen waar je haar voer in kunt verstoppen. Maar ik zal buiten ook eens wat speurspelletjes met haar doen! Onze fokker gaf ook aan dat ze prima alleen konden zijn, mits verantwoord opgebouwd. Daarbuiten heeft ze een huis, terrein en omgeving waar volop mogelijkheden liggen. Goed dat je me er attent op maakt. Ga ik toepassen.

Volgende forumvraag: Onze pup en bijten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^