Lipplooi eczeem bij cocker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel annekeanneke

honden foto van anneke

Hallo, graag tips en advies van jullie. Hier op hp weten jullie altijd erg veel en leer ik ook heel veel. 

Mijn cocker van anderhalf stinkt de laatste dagen erg uit haar bekkie.  Als ze je handen likt voelt het wat plakkeriger aan dan normaal.  Ben al aan het kijken geweest maar alles ziet er normaal uit. Zelfde voeding niet ziek tot ik even aan het googlen ging. Daar las ik dat dit een bekend probleem bij cockers was. Nooit geweten, dit is mijn 2e cocker.... maar 1 en 1 is 2. Gelijk dokter gebeld en die stelde voor om het een paar dagen aan te kijken en 2 maal daags schoonmaken met betadine gemengd met water. Nu wilde ik ook doekjes kopen om haar bekkie mee schoon te maken.  Die kosten 27.50 voor een doosje met 100 stuks... vond ik wel prijzig. Zijn er alternatieven om die te gebruiken. Bv voor babies of heeft iemand tips.... ik houd me aanbevolen en alvast bedankt voor het meedenken. 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

http://www.medpets.nl/malacetic+doekjes/

Wij gebruiken dit om chewy's gezichts plooien schoon te maken. 

 

We hebben ook wel eens oog make-up doekjes voor de gevoelige huid van de aldi gebruikt. 

Als je het op je oog mag gebruiken leek het me ook niet gevaarlijk in een huidplooi? 

Ellis (Gast)

Hoi

Ik heb een cairnterrier en die ook een soort eczeem gehad. Op boven- en/of onderlip wondjes. De wondkorstjes zaten in haar "sik". De dierenarts een dermatoloog gevraagd en die wist ook niet echt de oorzaak. Antibiotica zelfs 3 weken en advies sls de wo djes droog waren en minder gevoelig te deppen met betadine oplossing. Van iemand het advies gehad honingzalf op de lippen te smeren. En nu is ze helemaal genezen. Heb om de 2 dagen haar echt moeten "pijnigen"...de korstjes uit haar vacht geknipt en later met mn nagel eruit gekrabt. De wondjes droogden heel goed in zodat ze het op een gegeven moment zelfs heerlijk vind als ik haar lipjes ging krabbelen. Alsof ze blij was. Dierenarts ook advies om droogvoer te geven ipv vers..maar dat een tijdje gedaan maar maakte niks uit. 

Succes

honden page profiel RenateRenate 3 doggies

Mijn eerste cocker is er aan geopereerd, dat is wel al jaren geleden.

Droog houden met een gewoon papieren zakdoekje, vooral na het drinken, kan al veel helpen. De bruine listerine voor mensen wordt ook wel aangeraden, maar die vind ik  hier bij ons niet.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Ik zou dit schoonmaken met wattenpads, die je in afgekoelde kamillethee hebt gedrenkt. Daarna de pad iets uitknijpen. Ik heb op deze manier al 2 keer beginnende oogontstekingen bij mijn hondje onder controle gekregen.

honden page profiel annekeanneke

honden foto van anneke

Allemaal bedankt voor de reacties. Gelukkig is ze er weer vanaf. Ik heb idd betadine gebruikt en goed schoonmaken. ook honingzalf daarbij gebruikt. Voor de zekerheid toch even na laten kijken maar toen was het al bijna over. Nu geen last meer, maar hou het goed in de gaten. Ik had hier nog nooit van gehoord..... en bruine lysterine is idd ook goed heb ik begrepen.

Volgende forumvraag: Gescheurde duimnagel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^