Tuigje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mary (Gast)

Onze pup lijkt tuigjes niet leuk te vinden. Hij had eerst een tuigje die om de nek en buik ging en dacht dat dit gewoon onprettig was voor hem. Hij ging wanneer ie deze omkreeg op z'n kont zitten en tijdens wandelen in de ankers. Dit moet ie dan ook nog leren. Voor wat lekkers liep ie dan een paar cm en ging weer zitten. Ik heb nu een Buddy belt gekocht en gister voor het eerst om gedaan. Hij bewoog ermee en spelen deed ie weer etc dus ik dacht opgelost! Alleen vandaag lijkt ie weer door te hebben dat ie wat omheeft. Hij loopt niet meer, blijft uit protest gewoon liggen op z'n kleedje. Eten wil die ook niet omdat ie dan moet lopen. Ervoor zetten dan wil ie wel alleen rent ie wanneer het op is snel terug naar z'n kleed. Hij is gewoon chagrijnig lijkt het wel. Wanneer het ding afgaat wil ie wel weer rennen en spelen en krijgen we weer kusjes. Worden we gewoon uitgeprobeerd omdat het tuigje dan sneller af mag? Hij zit verder niet te strak ofzo eerder wat losjes.. Een halsbandje vind ik maar niks en met cursus is een harnas handiger. Iemand tips ?

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Heb je het tuig de hele dag om? Als dat zo is zou ik aanraden om het tuig alleen om te doen als je naar buiten gaat om te lopen.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Het kan ook zijn dat hij er nog gewoon aan moet wennen. Tinus moest ook wennen aan zijn tuigje, maar na een paar dagen vond hij het tuigje leuk. Want tuigje aan betekend wandelen! 

 

Zelf ben ik van de Y tuigjes. Bij zo'n tuigjes zijn de schouders vrij, waardoor ze vrij kunnen bewegen. 

Deze heeft Puck

Mary (Gast)

Nee het tuigje is niet de hele dag om. En zo'n tuig ziet er inderdaad fijn uit maar het een chihuahua puppy dus veel te klein nu voor zoiets.. ook is ie geen fan van wandelen omdat ie nog een beetje bang is voor auto's en vrachtwagens en laten wij nu net aan een drukke straat wonen. Ik breng hem dan wel naar de overkant, maar voor nu is ie niet te paaien met een wandeling helaas. 

Omdat hij het wandelen nog niet echt leuk vind heeft ie het tuigje ook binnen af en toe om om te wennen en dat het dus niet altijd naar buiten betekent..tenminste nu nog niet. Alleen gaat ie liggen slapen en soms even knagen en weer verder slapen. Is ie af dan is ie actief en speels. 

Hij is het ook niet gewend verder dus dat zal het waarschijnlijk wel zijn.. Met mijn labrador had ik hier geen last van die vind naar buiten geweldig. Vind het een beetje lastig dat ie zo protesteert. Wel te begrijpen hoor daar niet van. 

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

Deze heb ik voor mijn pup.

Ze zijn van het merk Karlie en heten Teeny Weeny

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Mooi tuigje

Mary (Gast)

Ah wat een schatje! 

Het punt is dat ik nu 3 inmiddels 3 tuigjes heb.. een nylon en leer met buik en nek bandje en dan de buddy belt.. ik ben bang dat het niet per se ligt aan het soort of merk, maar gewoon dat meneer er niet mee eens is. Dat zo'n nylon tuigje niet het beste is oke maar zo'n BB is wel prijzig en heb de luxury variant met echt zacht en soepel leer.. mocht er geen verbetering komen dan kan ik die nog proberen of dan toch alleen een halsbandje ook al heb ik dat zelf liever niet.. schiet ook niet op als ie nooit leert te wandelen. Dan staan we ook voor joker op cursus met een standbeeldje op het veld..

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

" Ah wat een schatje! 
Het punt is dat ik nu 3 inmiddels 3 tuigjes heb.. een nylon en leer met buik en nek bandje en dan de buddy belt.. ik ben bang dat het niet per se ligt aan het soort of merk, maar gewoon dat meneer er niet mee eens is. Dat zo'n nylon tuigje niet het beste is oke maar zo'n BB is wel prijzig en heb de luxury variant met echt zacht en soepel leer.. mocht er geen verbetering komen dan kan ik die nog proberen of dan toch alleen een halsbandje ook al heb ik dat zelf liever niet.. schiet ook niet op als ie nooit leert te wandelen. Dan staan we ook voor joker op cursus met een standbeeldje op het veld.. "

De moed niet opgeven.

Probeer deze die ik heb eens.

Desnoods doe je hem in huis eens aan zodat hij/zij er aan kan wennen.

En ik zou ook nooit een halsbandje gebruiken.

Ik vin dat veel te gevaarlijk.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

" Nee het tuigje is niet de hele dag om. En zo'n tuig ziet er inderdaad fijn uit maar het een chihuahua puppy dus veel te klein nu voor zoiets.. ook is ie geen fan van wandelen omdat ie nog een beetje bang is voor auto's en vrachtwagens en laten wij nu net aan een drukke straat wonen. Ik breng hem dan wel naar de overkant, maar voor nu is ie niet te paaien met een wandeling helaas. 
Omdat hij het wandelen nog niet echt leuk vind heeft ie het tuigje ook binnen af en toe om om te wennen en dat het dus niet altijd naar buiten betekent..tenminste nu nog niet. Alleen gaat ie liggen slapen en soms even knagen en weer verder slapen. Is ie af dan is ie actief en speels. 
Hij is het ook niet gewend verder dus dat zal het waarschijnlijk wel zijn.. Met mijn labrador had ik hier geen last van die vind naar buiten geweldig. Vind het een beetje lastig dat ie zo protesteert. Wel te begrijpen hoor daar niet van.  "
 

 O wist niet dat zoiets niet kan voor een chihuahua pup, nog nooit zo'n kleintje gehad. 

 

Misschien kun je hem ook aan doen bij dingen die ze leuk vindt? Bijvoorbeeld voordat je haar voert? 

Mary (Gast)

Het is dat ie uit nukkigheid niet eens naar de bak wil lopen.. zet ik hem ervoor dan eet ie graag maar na het eten loopt ie weer gauw naar zijn kleed. Ik las dat zo'n buddy belt ook niet te los moet zitten maar als ik m iets strakker doe dan vind ik het weer te strak.. maar goed ik kijk het nog even aan hoe het gaat anders maar iets anders verzinnen denk ik. Nog maar een ander tuigje al denk ik niet dat het daarmee anders wordt maar wie weet. Halsbandje is zeker de laatste optie. 

Mary (Gast)

En zo'n y tuig kan wel maar waar vind ik zon kleine maat :p

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

" En zo'n y tuig kan wel maar waar vind ik zon kleine maat :p "

Neem je pup mee naar de dierenwinkel of intratuin.

Kun je ze passen.

Verder wens ik je succes met je zoektocht.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Er zijn verschillende winkels die ze op maat maken. Pucks tuig hebben we zelf gemaakt, dat zou ook nog kunnen.

 

Maar ik denk dat je gelijk hebt; dat een ander tuig geen verschil zal maken. Dan is het zonde om daar weer geld aan uit te geven. 

 

Als ze een tuig verschrikkelijk blijft vinden zou ik inderdaad gewoon voor een halsbandje gaan. Dan kun je over een paar maanden alsnog kijken of ze het tuigje uiteindelijk ook goed vindt. Hopelijk past ze je BB tuig dan nog. 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Er zijn verschillende winkels die ze op maat maken. Pucks tuig hebben we zelf gemaakt, dat zou ook nog kunnen.

 

Maar ik denk dat je gelijk hebt; dat een ander tuig geen verschil zal maken. Dan is het zonde om daar weer geld aan uit te geven. 

 

Als ze een tuig verschrikkelijk blijft vinden zou ik inderdaad gewoon voor een halsbandje gaan. Dan kun je over een paar maanden alsnog kijken of ze het tuigje uiteindelijk ook goed vindt. Hopelijk past ze je BB tuig dan nog.  "

 



zeker wel dat een ander model verschil kan maken. mijn hond weigerde mee te lopen aan een instaptuig (mcleather) , ik had een y-tuig dat wat te groot was maar daar liep hij zo mee weg net als de K9, die vond hij duidelijk zelfs het fijnste.

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Kan zeker verschil maken inderdaad, maar TS heeft al 3 tuigjes geprobeerd. 

Mary (Gast)

Klopt en ik wil best nog 3 proberen daar niet van.. maar hij is nog te klein voor zoveel.. een y tuig gaat voorlopig niet worden net zoals Hurrta en dat soort merken.. misschien over een paar weken een K9 maar ik ga vandaag eens kijken of er een halsbandje voor hem is en wat ie daarmee doet. Als ie dat wel prima vind en ook met lijn dan is het bandje om zijn buik of nu met de bb langs de oksels het probleem. Anders zou ik het eigenlijk ook niet meer weten. Niks is geen optie dus er moet iets zijn. Maar zo'n y tuig ga ik zeker proberen als ie groter is 

Mary (Gast)

Dus wat ik bedoelde dat als ik op dit moment andere tuigjes ga proberen ik waarschijnlijk toch weer op nek en buik en instap uit kom en dat heb ik hier al liggen dus dan vind ik het wel zonde van het geld ;)

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

" Klopt en ik wil best nog 3 proberen daar niet van.. maar hij is nog te klein voor zoveel.. een y tuig gaat voorlopig niet worden net zoals Hurrta en dat soort merken.. misschien over een paar weken een K9 maar ik ga vandaag eens kijken of er een halsbandje voor hem is en wat ie daarmee doet. Als ie dat wel prima vind en ook met lijn dan is het bandje om zijn buik of nu met de bb langs de oksels het probleem. Anders zou ik het eigenlijk ook niet meer weten. Niks is geen optie dus er moet iets zijn. Maar zo'n y tuig ga ik zeker proberen als ie groter is  "

Hier wil ik toch even op inhaken.

Ik zou zoals ik al zei eerst die proberen waar ik een foto van heb geplaatst.

Je zegt dat je een k9 wilt proberen.

Dat tuigje wat ik heb is hetzelfde tuig alleen wat goedkoper.

Bovendien is je pup nog in de groei.

Om een dure k9 te kopen waar je pup zo uit is gegroeid is ook zonde geld

 

Hier zijn ze alle 3 begonnen met zo'n teeny weeny tuigje van Karlie.

Ze hebben er 2 verschillende maten van gehad.

Pas toen ze redelijk uit gegroeid waren hebben ze een k9 gekregen.

Maar mijn oudere 2 hebben veel liever een Tre Ponti.

Deze gaan om de voorpoten en klik je op de rug vast.

Mary (Gast)

Ik zat aan een Tre Ponti te denken als ie wat ouder was inderdaad. Ik had vandaag de tweede cursus les en merkte dat ie daar al minder met het tuigje bezig is. Hij wil wel spelen en loopt uit zichzelf wel om even te snuffelen, alleen wil ie niet echt bij mij komen. Wel bij de hondentrainers. Als advies kreeg ik om het tuigje een tijdje om te laten, desnoods 15 minuten wat leuks doen en dan weer af. Of meenemen naar bepaalde plekken. Nu heb ik hem gister in het fietsmandje meegenomen naar het winkelcentrum en daarna langs de opa en oma van mijn vriend en in alle gevallen is ie blij, kwispelend en enthousiast. Maar zodra ik thuis ben, oh het tuigje is nog om baf ik ben nijdig en zoek het maar uit. Dan kan ik roepen, gek doen en uitdagen voor spelen wat ik wil maar amper respons. 

We zijn inmiddels met alle tuigjes proberen bijna een week verder en ja een beetje moedeloos word ik wel. Natuurlijk zal het puur wennen zijn, maar ja aan het advies ga iets leuks doen, of geef hem eten wat ie dan niet wil heb ik helaas dan niks.. En ik ga elke dag met liefde met hem fietsen of naar het centrum, maar thuis en wandelen oefenen wordt er dan niet beter op. Ik heb inmiddels ook voor e Buddy Belt de liners gekocht. Dit zijn zachte stukjes leer die je om de bandjes die achter de okseltjes langs gaan kan doen om het wennen prettiger te maken en voor de gevoelige huid kan het ook een oplossing zijn. Zon teeny weeny tuigje wat op de K9 lijkt ziet er leuk uit, maar of de situatie daarvan veranderd, ik ben helaas bang van niet.. Ik hoop dat die liners een beetje verschil maken dat er iig een beetje vooruitgang inzit. Dan kan ik in ieder geval ook iets meer ondernemen en doen om het leuker te maken. Op cursus wisten ze verder ook niks te doen ze hadden dit nog nooit eerder gezien of gehoord. Helaas.. 

Mary (Gast)

Oh en ik heb gister een halsbandje gekocht voor een paar euro zon licht nylon kitten bandje en daarmee precies hetzelfde gedrag.. Dus dat maakt het verschil ook niet. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hoi Mary,

Ik weet niet hoe oud je pup is, maar natuurlijk moet hij nog aan een heleboel dingen wennen. Dus ik zou gewoon volhouden met wat JIJ het leukste tuig vindt en niet zoveel verschillende proberen.

Straks kun je proberen de tuigjes die je niet gebruikt via deze website of Marktplaats te verkopen!

Succes ermee!

Ik ben een TrePonti fan! Geen poespas, wordt niet ruimer als het nat wordt en slijt niet snel.

 

Mary (Gast)

Ik ben er vrij zeker van dat het tuigje niet voor pijn of wat zorgt omdat ie in bepaalde situaties wel vergeet dat ie wat draagt. En op cursus zeiden ze dat ie ook goed zit dus ga met deze voorlopig doorzetten. Hij is nu 11 weken. De weegschaal heeft het hier begeven maar hij is zeker nog onder de kilo. Ik ga uit dat ie rond de 850 a 900 gram is

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende

honden foto van Antje en de beestenbende

" Ik ben er vrij zeker van dat het tuigje niet voor pijn of wat zorgt omdat ie in bepaalde situaties wel vergeet dat ie wat draagt. En op cursus zeiden ze dat ie ook goed zit dus ga met deze voorlopig doorzetten. Hij is nu 11 weken. De weegschaal heeft het hier begeven maar hij is zeker nog onder de kilo. Ik ga uit dat ie rond de 850 a 900 gram is "

Ohw dan zijn beide een teeny weeny en Tre Ponti nog veel te groot voor je pup.

Dus zou ik het met het tuigje doen die je hebt.

Mijn pup is al ruim 2kg en past ook nog niet in het kleinste Tre Ponti tuig.

En zijn Teeny Weeny is bij zijn buikband iets te losjes.

Mary (Gast)

Sinds zondag doen we het toch iedere 2 uur ongeveer om, gaan spelen (op cursus iets gekocht waar ie op het veld wel mee wou spelen) krijgt ie iets lekkers en gaat ie weer af. Gister sleepte hij zelf zijn lievelingsknuffel mee naar de gang en toen naar buiten. Hij kreeg daar wel door dat ie z'n tuigje nog om had en ging toen wel weer liggen, maar ben toen naar binnen gegaan en kwam ie wel achter me aan. Ik denk dus ook dat meneer af en toe een spelletje speelt met ons.. later die avond op het gras gezet en toen liep ie zelf ook aan de lijn rond. Ik zet dus gewoon door met dit tuigje en hoop dat het zo doorgaat en goed komt. Wil graag samen op pad straks! En dat ie wandelen ook net zo leuk gaat vinden als onze andere hond. 

Had paar dagen terug nog de liners besteld maar las gisteren op de site dat deze door vakantie pas eind deze maand worden verstuurd.. Weet iemand nog een site oid waar deze ook in maat 1 te krijgen zijn? Erg lastig te vinden.

Bedankt verder voor alle reacties!

honden page profiel bentebente

Ik zou een beetje hard zijn hier, is een kwestie van gewenning. Het voedsel laten staan waar het gebruikelijk staan, hij staat heus wel op als hij echt wil eten. Hoe dit echter wel in de gaten, een hele dag niks eten is natuurlijk niet goed voor zo'n jonkie.

honden page profiel teckelfanteckelfan

honden foto van teckelfan

Finn gaat ook acuut liggen als hij zijn tre ponti tuig om heeft. Ook als ik hem dan maar optil naar zijn favoriete grasveld; hij blijft daar gewoon liggen. Moet er in ieder geval vreselijk om lachen.
Ik heb hem voor nu weer zijn halsbandje om gedaan (tuigje is 1 week om geweest) en dan proberen we het over een paar weekje weer (heb een verstelbare dus hij zou er dan nog in moeten kunnen)

Volgende forumvraag: Pup bijt in benen kinderen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^