Evololutie tot beste showhond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Liset (Gast)

Hallo allemaal, Ik ben van plan aankomend jaar een puppy aan te schaffen, 'het' zal uit een voortreffelijke showlijn komen.   Naast vers voeren en natuurlijk goeie opgebouwde training, wat raden jullie aan?

honden page profiel --

honden foto van -

Overleg het met de fokker, als hij weet dat jij ambitie hebt om fanatiek te gaan showen dan kan hij een pup voor je uitzoeken die als pup (er kan natuurlijk altijd wat gebeuren waardoor het er als volwassen hond niet helemaal uit komt) een juiste bouw heeft! Vraag of hij de pups al op een speelse manier op tafel laat staan in stand in het nest. Anders geen ramp hoor. Ik kan van harte de DVD "killing free stacks" van Jane Killion (puppy culture methode) aanraden! Het duurt wat langer voordat je resultaat ziet, maar het uiteindelijke resultaat is een hond die echt staat als een dijk en veel zelfvertrouwen heeft. Ik ben er nu mee bezig met mijn inmiddels alweer 5,5 maand oude pup. Ben begonnen toen hij 10 weken was, het was eerst een drama haha maar boy hij staat al echt zn mannetje nu bij het oefenen! 

 

En oefen heel veel met kijken van de tandjes, wordt ook op de dvd besproken. Wel zorgen dat het altijd een positieve ervaring is, dus bijvoorbeeld bij het wisselen weer wat minder. Kijk veel shows zoals Crufts, maar ook bijvoorbeeld clubmatches van jouw ras. Zo kun je leren van hoe anderen hun hond voorbrengen. En zoek toch het liefst een fokker uit met showervaring, zodat je altijd daar terecht kunt met vragen. 

Volgende forumvraag: Wat te doen met pup ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^