Geen blue kerry, maar een dwergteckel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

De blue kerry bleek leeg te zijn, en aangezien dochterlief ook een teckelliefhebber is, loopt er nu dus.....een ruwharige dwergteckel rond hier in huis. We hebben hem nu een weekje, en hij voelt zich zowel bij mij thuis, als bij dochterlief. Maar, we houden het er toch bij 1, dat waren we al overeen gekomen. Guus, zo heet hij, is dus een deeltijdhond. Hij blijft momenteel het meest bij mij, hij moet nog zindelijk worden, en ik ben altijd thuis, en dochterlief studeert en werkt. Nu is de uva nog niet begonnen, maar ze werkt wel minimaal 3 dagen in de week. Maar de dagen dat ze niet werkt, gaan Guus en ik bij haar logeren, zo doen we dat. En het is een groot succes, Guus voelt zich overal thuis. Hij is nogal relaxed, en vind het heerlijk om rondgesjouwd te worden. Lopen...nah, alleen als hij zin heeft, anders gaat hij gewoon pontificaal ergens liggen en zit er geen beweging meer in hahahaha. De grond ligt bezaaid met speelgoed en kluiven, en bij dochterlief ook, dus hij vermaakt zich opperbest. En hij slaapt ook regelmatig, liefst op een kleedje, dat hij dan eerst helemaal goed gaat opschudden, want ja, voordat het naar z'n zin ligt.... :-D
Eten doet hij goed, het de zindelijkheidstraining gaat goed, piepen in de bench s'nachts doet hij niet, kortom...we hadden niet beter kunnen treffen.
1 vraagje maar....is het voor een teckel nu beter om een tuigje te dragen ipv een halsband? De fokker zei dat het niets uitmaakt, maar toch......teckelmensen, kom er maar in. ;-)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Wat jammer van de blue kerry zeg!

 

Maar teckeltjes zijn ook leuk.

 

Fijn ook dat het met het teckeltje zo goed gaat! Zelf zou ik kiezen voor een tuigje. http://www.allergie-bij-honden.nl/is-een-halsband-schadelijk-voor-je-hond/ als je dit leest is de keuze denk ik gauw gemaakt.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Neem je teckeltje gezellig mee naar de dierenwinkel en ga tuigjes passen. Eentje die 'meegroeit' is wel handig, die je dus kan verstellen. Ook even kijken naar wat voor een tuigje. Niet alle tuigjes zijn even goed.

Zelf heb ik deze:

 

Deze is van ruffwear. Wel prijzig, maar zit goed.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

De teckels die ik hier zie lopen hebben allemaal een tuig.

Persoonlijk zou ik,zeker bij een teckel, wel voor een tuig gaan. 

Ik heb hiervoor een hondje gehad die door een ongelukje in combinatie met een halsband en hernia had opgelopen. Daarna ben ik een tuig liefhebber. Teckels zijn toch al gevoelig voor een hernia...

 

Ik heb een hunter neopren tuig, te koop bij de pets place. Heel fijn tuig en voor de honden met aparte borstkas (zoals teckels en windhonden bijvoorbeeld) is het erg handig dat je het stuk tussen de voorpoten ook kan verstellen. En het is een y tuig, vind ik zelf ook een pluspunt en de sluitingen zitten niet in de oksels, daardoor kreeg Moh kale en rode oksels. En dat het bij de pets place te koop is kan je gewoon even te tijd nemen om te kijken of het tuig goed past. 

 

 

En natuurlijk nog gefeliciteerd met jullie teckeltje, de ruwharige zijn ook de leukste vind ik.

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

Geweldige keuze! Al ben ik wel een beetje bevoorrecht 

 

Hier lopen 5/6 met tuigje. Enkel de jongste telg enkel met halsband, zij weigert radicaal elke stap de moment dat ze een tuigje omkrijgt.. 

Teckels koppig... wie zei dat ook weer? 

 

Maar ik zou zeker voor een tuigje gaan! Veel beter voor de al enorm gevoelige rug & nek van je worstje 

honden page profiel ArVArV

honden foto van ArV

Bedankt voor de antwoorden. Ik ga mooi as woensdag, dan gaan Guus en ik weer naar dochterlief, een tuigje voor hem halen.

honden page profiel teckelfanteckelfan 3 doggies

honden foto van teckelfan

Ik heb net voor mijn pup een verstelbare tre ponti gekocht; speciaal voor teckels. Het kleinste maatje is net iets te groot dus tot die tijd een halsbandje.

Geniet van jullie mooie vriendje!!

honden page profiel Liesbeth en de teckelbendeLiesbeth en de teckelbendegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Liesbeth en de teckelbende

" Bedankt voor de antwoorden. Ik ga mooi as woensdag, dan gaan Guus en ik weer naar dochterlief, een tuigje voor hem halen. "

 

Ik heb hier de K9 tuigjes voor allemaal :) 

honden page profiel De relteckelbende.De relteckelbende. 3 doggies

honden foto van De relteckelbende.

Mijn teckels weigeren om met een tuig te lopen , maar ja ze lopen zelden aan de riem ik rij mmet hun op de scootmobiel naar het park en daar gaan ze los, met een tuig willen teckels nog wel eens trekken wat dus veel slechter is mijn honden heb ik geleerd niet te trekken en dragen gewoon een halsband.Hein.

Volgende forumvraag: Leren k9 tuigen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^