Elke maand wormen helppp!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rilana (Gast)

Hallo allemaal.. Wij hebben een kruissing chi/jack, nu heeft hij heel snel last van wormen, ik heb hem 4 weken geleden ontwormd met panacur, maar nu is zijn ontlasting weer heel raar, en vooral geel, sinds wij hem hebben heeft ie al problemen met zijn darmen, dan heeft die een paar dagen goede ontlasting, en dan ineens weer diarree met geel ertussen, morgen ga ik weer naar de DA om zijn ontlasting te laten onderzoeken op wormen, hebben meer honden hier last van? Ik ben echt radeloos. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Weet je wel zeker dan dat het wormen zijn? Want het kan natuurlijk ook iets heel anders zijn, voedsel allergie of giardia of andere darm problemen. 

Het is sowieso goed om even de ontlasting te laten onderzoeken, dan weet je ook zeker of het probleem wel bij de wormen ligt. Dus wacht dat eerst maar even af en dan kan je ook met de dierenarts bespreken wat de volgende stappen zijn na dat onderzoek. 

 

Rilana (Gast)

Giardia is hij voor ontwormd met panacur, ook krijgt ons hondje al hypoalergeen voer, voor zijm gevoelige darm, ik maak mij gewoon zo veel zorgen, wanneer stop dit een keer, en is de ontlasting blijvend goed. Lijkt mij dat gele ontlasting niet goed is.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Gele ontlasting hond

 

Niet alleen mensen (kinderen) kunnen het krijgen. Gele ontlasting bij een hond komt ook voor. Vaak heeft een hond gele ontlasting door het verkeerde voer. Een hond is een vleeseter en in veel voer zit helaas te weinig vlees. Hierdoor krijgt de hond niet de juiste voedingsstoffen binnen wat van invloed is op het maag-darm stelsel. Duur merkvoer hoeft niet meteen beter te zijn. Bepaalde dure merken bevatten veel te weinig vlees, en dus eiwit, voor uw hond. Hierdoor is het mogelijk dat uw hond gele ontlasting krijgt. Let erop dat het percentage vlees in het hondenvoer minstens gelijk is aan het percentage granen. Op de achterzijde van de verpakkingen van hondenvoer staan altijd de percentages en de voedingswaardes aangegeven.

Andere oorzaken gele ontlasting hond

 

Naast het hondenvoer zijn er ook andere voedselproducten waar een hond gele ontlasting van kan krijgen. Alhoewel rijst niet echt kwaad kan krijgen onze trouwe viervoeters er wel gele ontlasting van. Dit kan na verloop van tijd dunne gele ontlasting bij uw hond veroorzaken. Pas hier dus mee op! Andere oorzaken kunnen bijvoorbeeld wormen zijn of een parasiet in de darmen. Een bekende hondenziekte is Giardia Lamblia. Dit wordt veroorzaakt door een parasiet die zich in de dunne darm gaat nestelen. Ook mensen kunnen deze parasiet krijgen. Zorg er dus voor dat u alle kleedjes waar de hond op ligt dagelijks goed wast.

 

Als de gele ontlasting bij de hond niet binnen 2 a 3 dagen weer is bijgetrokken is het aan te raden om contact op te nemen met een dierenarts. Deze zal onderzoek doen naar de oorzaak van de gele ontlasting bij de hond en vervolgens de juiste behandeling kiezen.  Een antibiotica kuur zal deze parasiet snel doden.

http://www.geleontlasting.nl/hond/

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

een slecht werkende lever kan ook gele ontlasting veroorzaken, en slecht werkende gal ook.

Rilana (Gast)

Bedankt voor de info, we zijn al 2x van voedsel gewisseld, hij kreeg eerst rauw voer, na een paar maanden nogsteeds diarree, toen zijn wij overgestapt naar acana brok en grancarno natvoer, helaas was dit ook niets voor hem, nu hebben wij hypoalergeen voer van royalcanin, nu was ik daar geen voorstander van,maar ja je moet toch iets proberen, en het werkte zijn ontlasting was nu 3 weken lang perfect ik was zo blij! Helaas sinds 2 dagen weer gele ontlasting meestal het laatste stukje is geel.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Hoe oud is je hondje eigenlijk en hoe vaak heb je hem/haar de laatste tijd ontwormd? 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Giardia is hij voor ontwormd met panacur, ook krijgt ons hondje al hypoalergeen voer, voor zijm gevoelige darm, ik maak mij gewoon zo veel zorgen, wanneer stop dit een keer, en is de ontlasting blijvend goed. Lijkt mij dat gele ontlasting niet goed is. "

 

Giardia kan heel hardnekkig zijn! Is hij hierop al getest dan of heb je gewoon panacur gegeven voor het geval hij giardia zou hebben? 

 

Ik weet dus niet wat je al allemaal hebt gegeven en hoe kort achter elkaar, maar ook elke ontwormingskuur zorgt voor een aanslag op de darmen, voor de ene hond is die aanslag erger dan voor een andere hond. 

 

 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Misschien kun je overwegen of je niet weer vers kunt gaan geven, zonder graan, witte rijst en gevogelte. Vaak zitten in brokken geen goede ingredienten en veroorzaken darmproblemen, huidaandoeningen ed. Op "Voerwijzer" kun je onder kvv de merken vinden, net zoals de ingredienten, prijzen, verkooppunten ed. Bij overstappen kan het zijn, dat hij iets aan de diarree komt, maar dat is ontgiften en gaat over. In ontwormingen en pipetjes zit vergift en deze werken weer op de ingewanden, buiten al de medicatie die hij krijgt. Nu worden de symptomen onderdrukt, maar niets aan de oorzaak gedaan. Sterkte!

Volgende forumvraag: Stafford pups? Wel of niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^