Pup 4 maanden zindelijk krijgen :-)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Limi (Gast)

Hallo lieve medelezers, Ik hoop dat jullie advies hebben voor mij en m'n lieve pup (vermoedelijk 10 maart 2016 geboren). Zij komt uit Spanje waar zij in een gastgezin zat, daar werd ze uitgelaten en was zindelijk aldus de stichting (3,5 maand gezeten). Vervolgens is zij naar een gastgezin in Nederland gegaan, waar zij in de tuin mocht plassen en poepen en daar gebeurde het ook regelmatig binnen, ze heeft daar z'n 2 weken gezeten! Nu woont zij bij mij, een week. Ik ga elke 2 uur met haar uit. Las hier dat je dus na elk slaapje, eten of drinken of spelen er even op uit moet. Tja nu komt het al;   1.) ze slaapt amper, heb 2 kids die rondrennen dus zij wil dat ook. Ik laat haar op den duur dus verplicht rusten in de bench, zodra ze wakker wordt of de 2 uur voorbij zijn, ga ik naar buiten. 2.) ze geeft ook totaal geen signalen af dat ze moet plassen in de zin van snuffelen of rondjes draaien. Ze doet het gewoon. Bovendien snuffelt ze 24/7 zeg maar. 3.) inmiddels plast ze buiten wel en poepen is soms maar 1/2x per dag, weet niet of dat normaal is. Ze plast maar 1x per uitlaatbeurt en rent dan als een bezetene rond en is van elk geluidje en geurtje afgeleid... Doet dan niks meer.... Is dit normaal? 4.) na het uitlaten gaat ze direct weer drinken; terwijl ze dit ervoor ook deed. Feitelijk moet je na elke drink beurt weer naar buiten, maar blijf zo dus aan de gang?! Ik durf haar amper mee te nemen naar mensen, omdat ze in een andere omgeving dus weigert te plassen buiten, maar binnen dus wel.... Maar wil een pup ook niet lang alleen laten, maar heb ook kindjes die erop uit moeten. Hoe krijg ik haar binnenshuis goed zindelijk en ook elders, dus det ze niet bang is buiten haar behoeften elders te doen? Ik wil haar ook niet continu in de bench doen voor rust, maar anders rent ze echt 24/7 rond en lijkt me ook niet goed. Ras weten we niet, sowieso Jack Russel met nog wat erdoorheen, een echt vuilnisbakje.... Maar zo lief! Hebben jullie tips? Ik straf haar overigens niet voor plassen en poepen binnen.  Het is voor mij jaren geleden dat ik een pup had, dus advies js meer dan welkom ????  

Anoniem (Gast)

" Hallo lieve medelezers,
Ik hoop dat jullie advies hebben voor mij en m'n lieve pup (vermoedelijk 10 maart 2016 geboren).

Zij komt uit Spanje waar zij in een gastgezin zat, daar werd ze uitgelaten en was zindelijk aldus de stichting (3,5 maand gezeten).

Vervolgens is zij naar een gastgezin in Nederland gegaan, waar zij in de tuin mocht plassen en poepen en daar gebeurde het ook regelmatig binnen, ze heeft daar z'n 2 weken gezeten!

Nu woont zij bij mij, een week. Ik ga elke 2 uur met haar uit. Las hier dat je dus na elk slaapje, eten of drinken of spelen er even op uit moet. Tja nu komt het al;
 
1.) ze slaapt amper, heb 2 kids die rondrennen dus zij wil dat ook. Ik laat haar op den duur dus verplicht rusten in de bench, zodra ze wakker wordt of de 2 uur voorbij zijn, ga ik naar buiten.

2.) ze geeft ook totaal geen signalen af dat ze moet plassen in de zin van snuffelen of rondjes draaien. Ze doet het gewoon. Bovendien snuffelt ze 24/7 zeg maar.

3.) inmiddels plast ze buiten wel en poepen is soms maar 1/2x per dag, weet niet of dat normaal is. Ze plast maar 1x per uitlaatbeurt en rent dan als een bezetene rond en is van elk geluidje en geurtje afgeleid... Doet dan niks meer.... Is dit normaal?

4.) na het uitlaten gaat ze direct weer drinken; terwijl ze dit ervoor ook deed. Feitelijk moet je na elke drink beurt weer naar buiten, maar blijf zo dus aan de gang?!
Ik durf haar amper mee te nemen naar mensen, omdat ze in een andere omgeving dus weigert te plassen buiten, maar binnen dus wel.... Maar wil een pup ook niet lang alleen laten, maar heb ook kindjes die erop uit moeten.

Hoe krijg ik haar binnenshuis goed zindelijk en ook elders, dus det ze niet bang is buiten haar behoeften elders te doen?

Ik wil haar ook niet continu in de bench doen voor rust, maar anders rent ze echt 24/7 rond en lijkt me ook niet goed.

Ras weten we niet, sowieso Jack Russel met nog wat erdoorheen, een echt vuilnisbakje.... Maar zo lief!

Hebben jullie tips? Ik straf haar overigens niet voor plassen en poepen binnen. 
Het is voor mij jaren geleden dat ik een pup had, dus advies js meer dan welkom ????
  "
Leest wat beter mensen :-)

 

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Wat mij betreft is het prima te lezen, niets mis mee....

Ik vind dat je het goed doet. De ene hond is sneller zindelijk dan de ander, dus geduld en niet straffen, zoals je al schreef.. Dan komt het snel goed.

Teefjes plassen meestal maar 1 x is mijn ervaring. 1/2 x ontlasting is ook normaal.

Laat de hond niet te lang snuffelen doorlopen bevorderd de aandrang.

Je hebt haar nog maar kort en dat is voor beiden wennen.

succes en veel plezier met haar.

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Eens met Irene! En geef het tijd, ze is net een weekje bij je en alles is nog nieuw. Volhouden, je bent goed bezig! Bij de ene hond kost het ook meer tijd dan bij de ander. Hier duurde het ruim een half jaar voordat ze echt goed zindelijk was en ik erop vertrouwde dat ze bij anderen binnen niets zou doen.

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Teefjes plassen tijdens een uitlaatmoment wel meerdere keren, dat hangt ervan af hoe lang je ze uitlaat. Poepen hangt af van het voer dat ze krijgen, bij goed voer is dat 1, hooguit 2 keer per dag. Snuffelen tijdens het uitlaten is juist goed, daar worden ze lekker moe van. 

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

" Teefjes plassen tijdens een uitlaatmoment wel meerdere keren, dat hangt ervan af hoe lang je ze uitlaat. Poepen hangt af van het voer dat ze krijgen, bij goed voer is dat 1, hooguit 2 keer per dag. Snuffelen tijdens het uitlaten is juist goed, daar worden ze lekker moe van.  "

 Mijn teefje begon pas meerdere keren te plassen tijdens een uitlaatmoment toen ze voor het eerst loops werd. Als pup deed ze dit nog niet.

Limi (Gast)

Super bedankt voor jullie antwoorden! Ik doe enorm m'n best en merk als ik elke 2 uur met haar eruit ga, er geen ongelukjes gebeuren.

 

Echter is het dus wel een enorm druk hondje, kan de hele dag spelen zonder rust, dus doe haar na x aantal keren spelen in de bench voor rust. 

 

Verder plast ze inderdaad maar 1x, als ze erbij poept is ze daarna ook klaar en rent alweer richting de deur van de flat. Als ik haar dan spelenderwijs terug roep, dan blijft ze staan van: kom op, ik ben nu klaar. Probeer regelmatig te lopen met haar, maar moet haar dan meesleuren en dat lijkt mij geen optie ivm mogelijk angst creëeren. Belonen doe ik echt onwijs extreem haha.

 

Iemans nog tips mbt het uitlaten elders? Dat vindt ze dus niks, doet ook vaak niks met als resultaat dat ze dan elders in huis plast en jk me rot schaam. Maar een pup uren alleen te laten vind ik ook niks.

 

Dan de laatste vraag: wanneer kan je die 2 uurtjes gaan rekken, zodat er wat meer tijd tussen komt te zitten :-). Geen idee wanneer z'n diertje eraan toe is, denk namelijk met de hele dag snuffelen en actief doen, dar ze al moet plassen steeds, maar gebeurd dus niks...

honden page profiel RissieRissie

honden foto van Rissie

Mijn hond wou als pup ook niet graag veel lopen, maar dat is vanzelf meer geworden. Misschien helpt het om het poepen/plassen op een vaste plaats los te zetten van een rondje wandelen, ipv te combineren? Alles is voor een pup nog redelijk nieuw en het kost veel tijd om te verwerken, hun hoofdje is eerder moe en misschien geeft ze daarom aan terug naar huis te willen?

Ik zou me er niet te druk om maken :) hier is het vanzelf goed gekomen en nu lopen we zo een paar uur!

 

Tijd rekken is heel erg afhankelijk van de hond... maar ik zou zeggen beter te langzaam oprekken dan te snel. Probeer het anders eens met hele kleine stapjes, elke week een kwartiertje erbij ofzo? Misschien hebben anderen daar goede tips voor?

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Je doet het goed!  Je hoeft je ook niet te schamen als je pup elders een plasje doet.  Een pup moet leren en mensen weten dit ook wel.

 

Dat rekken zou ik nog niet doen.  Tot ze zindelijk is in huis, houd je haar best in het oog en blijf dat ritme aanhouden : na eten, na slapen, na spelen.  Je kinderen maken het natuurlijk extra moeilijk.  Je hondje wordt afgeleid en denkt niet meer aan plassen tot het écht moet, met als gevolg een ongelukje.

 

Blijf goed op haar letten en je zal ook de kleine signalen oppikken die aangeven dat ze moet plassen.

 

Ik zou haar echter wél laten snuffelen.  De neus is het belangrijkste zintuig van de hond.  Als je hem steeds onderbreekt bij het snuffelen, leert hij dit af.  Het snuffelen op wandeling, geeft hem de ontspanning die hij nodig heeft.  Ook snuffelen kan voor een hond vermoeiend zijn, waardoor hij na een wandeling voldaan een slaapje kan doen.

Ik vergelijk snuffelen bij de hond met de krant lezen.  Je hond leest de krant dagelijks : wie is hier geweest?  Hier heeft iemand geplast, nog kort geleden, enz... hij neemt zoveel informatie op door zijn neus te gebruiken.

 

Het snuffelen kan inderdaad ook afleiden van het plassen bij een pup waardoor hij, als hij thuiskomt toch nog binnen kan plassen, maar blijf gewoon de tijd nemen en ga pas terug binnen als hij geplast heeft (als het tenminste al een tijdje geleden is, dat plassen).

 

Succes!  En veel plezier met je pupje.

Limi (Gast)

Ik heb nergens aangegeven dat ik het snuffelen onderbreek hoor :-). Het enige wat ik doe als ze 2 uur aan 1 stuk rondrent in huis en snuffelt ed, dan leg ik haar even in de bench voor haar rust :-).

 

Buiten vindt ze het gewoon niks aan. Ik ga überhaupt voor m'n flat al standaard naar haar poep en plas plek, ik krijg haar ook absoluut niet meer mee zodra ze er klaar mee is, ook niet spelenderwijs. Ze wil dan gewoon direct naar binnen :-).

 

Echter ga ik ook geregeld weg, heb nu eenmaal 2 jonge kids en zomervakantie, dus neem haar dan mee. Elders doet ze haar behoeften dus liever niet.

 

Beestje heeft ook wel veel te verwerken gehad. Bij gastgezin in buitenland dus volledig zindelijk en elke 4 uur naar buiten. En dan in Nederland bij gastgezin volop in de tuin mogen plassen en dan bij mij weer buiten moeten. Hoe verwarrend kan men het maken voor z'n diertje....

Limi (Gast)

Vandaag elke 2 uur naar buiten geweest, maar ze plaste om de 2 uur. 

 

Uiteindelijk dus elke 4 uur waarvan 2x ontlasting. Straks het laatste rondje en de nacht in en wederom niks in huis.... 

 

Zou het dan toch gewenning zijn geweest? 

 

Ik merkte ook dat zij met goedkoper voer, dunnere ontlasting kreeg. Nu heb ik een proefpakket Royal Canin gehad en die vindt ze heerlijk en ontlasting is dikker.

 

Ben nu dus benieuwd welk voer jullie geven? 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

Fijn dat het kwartje begint te vallen! ;-)


Het is inderdaad ook een hele omschakeling voor je hondje!
Fijn dat hij bij jullie zijn warme mandje heeft gevonden!


Wat betreft het voer, ik weet niet wat hij eerst at?
Royal canin is in ieder geval geen goedkoop merk hahah, verder vind ik het een brok met enorm veel rotzooi!


Kijk eens op voerwijzer, daar kan je een hoop informatie vandaan halen!


Ik voerde eerst enkel kvv (kant en klaar vers vlees), nu een combinatie.
3 dgn kvv en 4 dgn brok. Qua brok ben ik begonnen met dog lovers gold, niet geheel tevreden.. slappe ontlasting en 4 x per dag.


Sinds een aantal weken over naar cpro food (lam versie), tot nu toe uitermate tevreden over!
Heb net 2 nieuwe zakken besteld, wederom de lam en nu ook de vis variant.
Er zit wel rijst in, maar ik heb geen honden met allergieën oid, dus wat mij betreft geen probleem!


Succes naar je zoektocht, maar kijk aub ook verder naar de niet commerciële merken. :-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

je doet het goed hoor, als ze haar rust zelf niet neemt dan verplichte rust.

 

Ze heeft wel e.a. meegemaakt zeg, in Spanje al in een opvang, daarnaa de reis naar Nederland, daar weer in de opvang, en nu eindelijk haar forever home. Als je dat bedenkt, dat ze nog nooit ergens was, waar ze thuis was en elke keer zich opnieuw aan moest passen is het eigenlijk al heel goed hoe het nu loopt.

 

Qua voer zou ik persoonlijk niet voor Royal Canin kiezen maar voor een beter merk brokken of een goede kvv of zelf samenstellen. Zelf heb ik voor barfen gekozen en dat bevalt goed. Inderdaad even kijken op voerwijzer.nl daar staat heel veel informatie.

 

 

 

 

 

honden page profiel annekeanneke

honden foto van anneke

Een schema bijhouden wanneer ze poept en plast... dan ga je het patroon er in zien. Heeft bij mijn bijna niet zindelijk te maken pup heel goed geholpen.

Limi (Gast)

Super bedankt! Ze was om 930 uur uit, plassen en poepen en hoppa ze trok me zowat weer mee richting de flat.

 

Nu ben ik dus bij m'n schoonouders, ga er net uit. Laat haar 25 min snuffelen op 1 plek, weigert wet te doen. De hond van m'n schoonouders daarentegen bleef plassen ????. Nu ligt ze dus weer binnen en heeft niks gedaan.

 

We kwamen er wel achter dat ze stiekem de schuur was in gegaan en daar een drol had gelegd.... Best aardig ban haar, maar was niet nodig ????. 

 

Hebben jullie nog tips voor plassen in andere omgeving? Loop al structureel met brokjes op zak en beloon het uitmuntend en extreem als ze wat doet. Thuis is het de deur uit, plassen ed en klaar. 

 

Ben uiteraard daarna nog gaan lopen, maar ook toen deed ze niks ????. Terwijl ze gisteren hier 6 uur was en na 6 uur toch wel eens wilde plassen en het ook deed. Maar vandaag dan weer niks ????

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

In Spanje was ze zindelijk, dus daar voelde ze zich blijkbaar op haar gemak. Toen moest ze verhuizen en was ze niet meer zindelijk, ik neem aan door de herplaatsing, de reis moet al heel veel indruk gemaakt hebben, dan nieuwe mensen, een nieuw huis, nieuwe omgeving, dat was al heel wat een herplaatsing maakt op veel honden een enorme indruk. En nu sinds een week dus weer ergens anders, weer opnieuw beginnen. Ze heeft geen idee of ze nu blijft of over een tijdje weer ergens anders heen gaat, dat moet de ervaring haar leren. Het is denk ik goed om haar af en toe ook letterlijk te beloven dat ze een blijvertje is en nu nooit meer ergens anders heen hoeft.

 

Het poepen en plassen op de juiste plekken zal wel gewoon een kwestie van vertrouwen zijn, dat heeft ze buiten zeker nog niet. Als ze plast of poept zou ik zelf niet TE uitbundig gaan juichen, maar gewoon rustig zoiets als goedzo zeggen.

 

Verder zou ik op dit moment nog niet bij mensen op bezoek gaan en andere uitstapjes maken, eerst maar rustig de eigen omgeving en de eigen mensen  beter leren kennen.

 

Limi (Gast)

Ik snap wat je bedoeld, maar ik heb 2 jonge kids en die kunnen niet continu thuis zijn. Ze piept enorm zonder dat ik er ben en een pup die zoveel heeft meegemaakt, zolang alleen laten, dat zie ik ook niet zitten.

 

Naar m'n schoonouders neem ik haar dus mee, binnenshuis voelt ze zich prima en slaapt goed (itt thuis, haha). Maar buiten plassen is echt moeizaam aan het gaan. Er is mij juist door de stichting verteld dat ik haar beter zsm mee kan nemen naar diverse plekken om juist te wennen..... Maar ben het wel met je eens!

 

---> Spanje was ze dus zindelijk.

---> In Nederland weer gastgezin tot ik haar kwam halen, in huis plassen en buiten in de tuin haar behoeften doen (mevrouw ging niet naar buiten met haarz, maar zette haar in de tuin om te plassen).

---> Nu bij mij weer buiten moeten plassen....

 

snap haar verwarring dus onwijs goed..... 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja precies

 

wij kregen van onze stichting juist te horen dat we rustig aan moesten doen om de hond de gelegenheid te geven in eigen tempo te wennen aan de nieuwe omgeving en nieuwe mensen. Ook moet er tijd zijn om alle nieuwe indrukken te verwerken. Voor veel honden werkt zoiets het beste.

 

Ik snap dat met jonge kinderen het soms lastig schipperen is, je wil voor iedereen het beste en dat is niet altijd makkelijk te combineren.

 

 

 

 

Limi (Gast)

Nee klopt. Ben ook alleenstaand dus kan niet even zeggen; joh schat loop jij even met de kindjes of het hondje :-).

 

Vindt het alleen frappant dat ze echt niks doet, ben hier best vaak namelijk.... Maar zal even met de stichting contact leggen, hun zeggen namelijk dat ze altijd zonder problemen overal plaste....

Limi (Gast)

Bedscht me net dat ze vaak beschut wil plassen... Ben dus net een struik ingelopen en ja hoor, plassen. Benieuwd of het toeval is.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja dat kan ik me voorstellen dat ze gewoon nog niet echt durft, maar wel een goed teken als ze beschut wel plast.

 

Jenna is hier nu al twee jaar en is nog altijd erg argwanend of het wel vertrouwd is om haar behoefte te doen, plassen durft ze wel.

 

 

Dat ze bij de stichting wel overal plaste kan best. Een hond kan op de ene plek heel anders reageren als op de andere plek.

Vaak hoor je verhalen over asielhonden of herplaatsers van particulieren of van stichtingen dat de informatie niet klopte omdat de hond in de nieuwe situatie heel anders reageert. Dat wil dan niet perse zeggen dat er onwaarheden verteld zijn, maar eerder dat een hond plaats- en situatiegebonden reageert.

 

Soms lees je, de hond kon volgens de vorige eigenaar goed met kinderen maar hier heeft hij mijn zoontje gebeten. Dan zou het kunnen dat bij de eerste eigenaar de mensen hun kinderen geleerd hadden hoe je je gedraagt met honden in de buurt. En bij de tweede eigenaar de kinderen heel druk zijn, gillen en rennen, de hond omarmen, knuffelen etc. Dezelfde hond, maar in een andere situatie, in de eerste situatie voelde hij zich veilig, in de tweede niet. En dat is waar het om draait, de hond moet zich veilig, begrepen en vertrouwd gaan voelen om goed te functioneren.

 

 

oops lang verhaal

 

 

Limi (Gast)

Ik snap helemaal wat je bedoeld. Ik geloof heilig dat deze stichting eerlijk is geweest. Ik denk dat de lieve schat compleet ontregeld is.

 

Mijn schoonmoeder zegt dat als zij de nacht al goed zindelijk is, ze dit met bijna 5 maanden ook moet zijn in huis. Zij zegt dus: je gaat gewoon 4x per dag uit met haar, speelt daarna nog mrt haar en laat haar dan verplicht rusten tot moment dat ze aangeeft eruit te willen oid. Dan leert ze het vanzelf wel. Ik vraag het mij af?

 

Vandaag moest ik dus weer weg, dus reisbench meegenomen en dat vond ze onwijs fijn! Ze plaste 1x buiten en begon met poepen binnen, maar tilde haar op, ze kneep af, wij naar buiten; deed ze natuurlijk Nijs meer.

 

Bij thuiskomst direct de bosjes in en hopppaaaa, een mega bonus en 2c een plas.... Zo onwijs apart! Is best lastig als je diertje nergens anders haar behoeften doet... Bij m'n schoonouders inmiddels een bosje gevonden waar ze soms wat doet. Maar die reisbench is ze erg blij mee....

 

U heeft geen tips mbt elders urineren en ontlasten? Behalve zo min mogelijk weggaan, maar ja... Mij is door zowel dierenarts als stichting verteld juist zsm de hort op te haan... Zeker omdat de al 5 maanden is bijna

 

Ps m'n kindjes hebben idd geleerd om te gaan met diertjes en ben blij dat ze zo goed op elkaar reageren, echte liefde :-).

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Leuk dat kindjes en hondje goed matchen

 

Die reisbench is ook een goed idee, daar voelt ze zich vast veilig in dan.

 

Ik bedoelde dat je als je gaat wandelen die wandelingetjes nog saai en kort houdt, zodat ze daar eerst goed went en vertrouwd raakt aan de omgeving, en ze daar dan  ook wel haar behoefte durft te doen op de duur.

Het is verder denk ik even uitproberen hoe vaak ze naar buiten moet. Het zou best kunnen dat je schoonmoeder daar gelijk in heeft. Zelf zou ik als je uitgeweest ben haar eerst even met rust laten zodat ze de indrukken van de wandeling kan verwerken, en pas dan spelen, en na het spelen weer rust.

 

 

Limi (Gast)

Haha, ja dat was ook m'n intentie haar even met rust laten om alle prikkelingen te verwerken. Maar mevrouw vindt het super gaaf om direct het hele huis door te rennen als een losgebroken hond ????. En het is natuurlijk nog leuker als de kindjes dan meespelen, zucht.

 

Vandaag inmiddels 3x naar buiten, na het buiten uitlaten (plassen en poepen en ze is weer naar binnen), dus even tot rust laten komen (lees; ze gaat gewoon rondrennen en sokken pikken van m'n kindje enzo hahaha). En vervolgens lekker in de bench slapen. Laat haar er zo nu en dan uit als ze wakker is, maar ze geeft totaal geen signaal eruit te willen. Ga zo weer even eruit met haar en zodra de kindjes slapen, mag ze altijd bij mij liggen de hele avond (dan pakt ze haar rust ook).

 

Wandelingen zijn inderdaad nog erg saai met enkel een plasje en een poepje, maar hey ze doet het. Ben wel heel blij met die reisbench, dit creëerde bij haar een enorm stuk veiligheid en geborgenheid.....

honden page profiel Lovemijndoggies<3Lovemijndoggies<3

honden foto van Lovemijndoggies<3

Ik vind dat je het echt goed doet hoor... het kost bij sommige hondjes gewoon veel tijd... Naar mijn ervaring voornamelijk met teefjes.. maar dat kan ook gewoon stomme pech zijn haha.. Maar even over het gedeelte dat ze in Spanje al zindelijk was.. dat lijkt me namelijk echt sterk.. een pup van +/- 12 weken die al zindelijk is.. wellicht dat ze het daar beter aan gaf als ze moest o.i.d. maar echt zindelijk wil ik eigenlijk niet geloven.. Maar dat terzijde vind ik dat je het goed aanpakt.. En ik wens je heel veel succes met haar. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik ben nu eigenlijk wel benieuwd hoe ze er uit ziet

Limi (Gast)

Ze ziet er voor mij onwijs mooi uit, hihi. Zal even kijken of een foto uploaden me gaat lukken.

 

@ BaasjevanJoy, ik durf het njet te zeggen of ze zindelijk was of niet, maar dank je wel voor je complimenten.

 

Mijn buurvrouw zei ook dat teefjes vaak pas zindelijk worden na hun loopsheid. Geen idee, tot nu toe geen ongelukjes, kan ook niet in de bench. Alhoewel, kan wel, maar dan bevuilt ze haar plekje en dat doet ze niet.

 

Regelmatig haar laten rondlopen vandaag, maar ook verplicht rust gegeven :-). Inmiddels 3x geplast en gepoept buiten en uiteraard beloond. Inmiddels ligt ze heerlijk naast mij op een groot sprei op m'n bed. Lekker quality time zonder drukke kindjes.

honden page profiel LimiLimi

http://i65.tinypic.com/nq1xjp.jpg

Dit is m'n knapperd 

 

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

o zeker een knapperd

 

zou er podenco inzitten?

honden page profiel LimiLimi

Hmmnm ja geen idee, ze hebben geen idee wat de afkomst is. Weet wel dat ze erg eigenwijs is ????

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup 4 mnd. buiten loslaten.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^