Blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Even een vraag, wellicht heeft iemand wat tips.

Onze golden pup van bijna 11 weken is overdag eigenlijk altijd uit de bench, alleen 's nachts slaapt hij in de bench, ik wil hem wel leren om wat vaker in de bench te gaan omdat ik uiteindelijk ook weer moet werken.

Net moest ik even dweilen in de woonkamer, hij lag te slapen en toen heb ik hem in de bench gelegd, eerst ging hij rustig liggen, maar als snel zat hij recht op, ik had een kauwstaafje in zijn bench gedaan die vond hij al snel, toen was het even goed.........maar op een gegeven moment begon hij te blaffen en hij hield niet op. Toen ik klaar was met dweilen en hij even stil was heb ik hem vrij gelaten.

Daarnaast blaft hij ook regelmatig naar de konijnen en cavia.

Hoe kunnen we hier het beste mee om gaan. Hij mag best eens zijn stem laten horen natuurlijk maar het langer blaffen doet echt zeer aan onze oren, ik vind het ook vervelend voor onze buren. Ik ben bang dat als ik een keer weg ben hij constant blijft blaffen, het alleen zijn moet natuurlijk opgebouwd worden.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Hoe lang moet hij dan in een bench als je overdag moet werken, gaat dat om hele dagen?

Als hij dan urenlang in een bench zou moeten, kun je misschien beter een stukje in huis afzetten waar hij wat meer ruimte heeft en kan verliggen als hij het warm heeft.

Of in de hal, bijkeuken o.i.d ?

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ronin heeft ook een paar keer zo'n bui gehad en als ik dan "nee" zei werd het alleen maar erger. Waarschijnlijk komt het bij jou ook gewoon doordat hij iets spannend vindt en niet weet wat hij ermee moet. Als je dan zegt wat hij niet moet doen raakt hij alleen maar meer onzeker. Dat merkte ik ook bij Ronin en het klinkt zo als je beschrijft dat hij het naar de andere dieren etc doet. Misschien dan even wat meer steun bieden, gaan zitten en hem bij je nemen. Vertellen wat je ziet. Belonen als de aandacht op jou gericht is en op een gegeven moment kun je dan gaan belonen als hij rustig naar datgene waar hij normaal naar blaft kijkt. Dat heeft hier in ieder geval enorm geholpen. 

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

" Hoe lang moet hij dan in een bench als je overdag moet werken, gaat dat om hele dagen?
Als hij dan urenlang in een bench zou moeten, kun je misschien beter een stukje in huis afzetten waar hij wat meer ruimte heeft en kan verliggen als hij het warm heeft.
Of in de hal, bijkeuken o.i.d ? "

 Nee hoor, ik werk geen hele dagen en tot september ben ik helemaal vrij dus ik heb nog wel tijd om het alleen zijn op te bouwen.

 

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

" Ronin heeft ook een paar keer zo'n bui gehad en als ik dan "nee" zei werd het alleen maar erger. Waarschijnlijk komt het bij jou ook gewoon doordat hij iets spannend vindt en niet weet wat hij ermee moet. Als je dan zegt wat hij niet moet doen raakt hij alleen maar meer onzeker. Dat merkte ik ook bij Ronin en het klinkt zo als je beschrijft dat hij het naar de andere dieren etc doet. Misschien dan even wat meer steun bieden, gaan zitten en hem bij je nemen. Vertellen wat je ziet. Belonen als de aandacht op jou gericht is en op een gegeven moment kun je dan gaan belonen als hij rustig naar datgene waar hij normaal naar blaft kijkt. Dat heeft hier in ieder geval enorm geholpen.  "

 Super bedankt voor je tips, ik ga dit zeker proberen.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Maar als je gaat werken, kun je hem dan niet in de keuken of de gang laten ipv een bench? Want hij wordt groter en dan heeft hij bijna geen ruimte om te bewegen..

honden page profiel Nanette en Boaz Nanette en Boaz

honden foto van Nanette en Boaz

Cindy, uiteindelijk is het inderdaad de bedoeling om de bench weg te doen maar hij moet nog wennen hier en we hebben ook konijnen en een cavia in huis. Op het moment dat hij thuis kan zijn zonder te slopen of de konijnen lastig te vallen gaat de bench weer weg maar voor nu is het ook een rustplek voor hem, ons en onze andere huisdieren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ruimte geven die ruim is en ook sloopproef...kan je met een lekker bot daar heen zenden, steeds even en dan eens wat langer, een bench is heel gauw een opgesloten iets, en een ruimere ruimte accepteren ze veel sneller............lekker fleece neerleggen, hier acht weken oud, grote ruimte......

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Dat dweilen vinden veel pups en ook oudere honden spannend. Je beweegt met een interessant speledng heen en weer.

 

Bij mij scheelde t als ik tussen de bench en de dweil bleef, dus altijd met de rug naar de bench. Met stofzuigen t zelfde.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^