OMG muizen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Ik zie vanavond in mijn ooghoeken iets voorbij schieten en hoor getrippel op mijn laminaat. Ik denk: WTF? Ik zie een muis de keuken in schieten en veilig een plekje zoeken onder de wasmachine. Ik de keuken afzetten en de wasmachine op zijn kant zetten. Lang verhaal kort maken: ik zag inderdaad keutels op de wasmachine en de muis overleefde mijn stofzuiger niet. 

Ik hysterisch mijn zusje opgebeld, de zak van de stofzuiger weg gegooid en dacht: zit zal het wel zijn. Ik loop weer naar de voordeur en zie weer een muis mijn voordeur uit schieten en hij duikt gewoon onder mijn voordeur de muur in!

Misschien is het ook mijn fout. Natuurlijk liggen er wel eens hondenbrokken op de grond en ander eten is er natuurlijk ook te vinden. En met dit weer zet ik alle deuren open dus het is een lopend buffet. 

Maar wat nu? Die voordeur zit nu natuurlijk dicht en ik zal morgen alles goed nalopen. Zal de volkshuisvesting hier iets aan doen? Ik zal de buren ook even inlichten...

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Muizen zijn probleempjes die je als particulier kan/moet oplossen.

Muizenvallen werken soms, als er verder niets anders te snaaien is (achteraf gezien, misschien werkten ze daarom bij ons niet, bakkerij naast ons...).


En gif... als je gif wil gaan gebruiken, mag ik je dan aanraden om níet zomaar iets uit de winkel te kopen? Bij dat spul zit vaak zo lang tussen productie en verkoop dat de werkzaamheid minder is. De meeste gemeentes verkopen goede kwaliteit gif wat dus überhaupt wél werkt, en ook sneller, waardoor de lijdensweg van de muis korter is dan met winkel-gekocht-gif.

Nadeel van muizen is dat je niet níets kunt doen. Wij hadden een keer één muis, of zo leek het. Enige tijd later hebben we er in een periode van 3 maanden 20 gevangen. Sommigen zelfs met een emmer, omdat ze op het aanrecht zaten en ze er dan af sprongen. Emmer eronder... tadaa. Ook een tip: muizen bijten in handen als je ze probeert te pakken. Maar goed, zo erg was het dus bij ons en dan wil je na maanden vallen zetten zonder resultaat dus wel gif gebruiken...

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Oh bah, een muis is nooit alleen. 

 

In mijn vorige huis had ik ze ook. Ik heb gif gekocht. Wel in een ruimte waar mijn honden nooit komen.

 

Valletjes zetten kan ook.

 

Heb je echt een plaag dan zul je andere maatregelen moeten nemen..

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ooh bah! Muizen in huis is nooit leuk!

 

Maar een muis je stofzuiger in laten gaan?? Die komt er dadelijk gewoon weer uit wandelen hoor.

 

Beter kun je even een paar goede muizenvallen zetten. Alles wat met eten/drinken te maken heeft niet bij of naast je huis neer zetten. Daags goed vegen zodat een muis geen kans heeft op kruimels.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

een goede voerton doet wonderen.  kunnen ze er niet meer bij 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Een kat aanschaffen Grapje,kan je niet helpen,toen ik klein was hadden ze bij mijn ouders thuis ook een muizenplaag. Bah,als ik mijn schoen uit de kast haalde dan sprong er een muis uit,ben er niet bang van maar je schrikt je rot.

 

Hoe wij aan die muizenplaag kwamen,tja.....we hadden 3 muisjes in een kooi en mijn broer had stiekem het kooitje opengezet om er mee te spelen....mijn vader vond die krengen niet onmiddellijk terug.....de rest laat zich raden.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hier muizen in mijn salon gehad....serieus te smerig....gelukkig heb ik een hele goede muizen jager O-) genaamd Maylo.


Ik had ook muizen vallen gezet, geen gif vanwege Maylo....alles van Maylo in afgesloten containers gedaan en ook ander voedsel weg gezet. Mij salon zit in de garage met de voorraad gedeelte er aanvast. Enige wat scheidt is een deur en daar konden ze onder door.

Maylo heeft 2 muizen gevangen en dat waren ze ook. Want we hebben niks meer gezien en Maylo doet normaal. Als er muizen zitten dan gaat Maylo echt opzoek. Ook is er geen voedsel meer waar ze bij konden dus is het niet intressant om er te blijven.

Maylo had laats bij mijn broer ook een muis te pakken. Die wist niet eens dat er eentje zat.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Misschien kan je Maylo voor een dagje verhuren aan Gerard?

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Neem een kat. 

De hele buurt heeft al jaren regelmatig last van muizen behalve wij, want wij hebben katten

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Je mag Obi ook wel lenen. Die vangt ze door te luisteren met die giga antennes op zijn kop bij de muur waar ze zitten en dan erheen sneaken FF ruiken waar het spoor loopt en ze eruit gaan komen, wachten.. goed timen... en hebbes!  Succes gegarandeerd! 

 

Gisteren had hij dus weer 1 in de tuin en krijsen die muis ik heb Obi snel weggetrokken aan zijn band. Dus muis is ontsnapt maar als ik hem had gelaten echt niet. Ik weet alleen niet wat obi ermee zou doen..  Ik vind dat zielig voor de muis. Obi pakt ze ook vast maar bijt niet echt hard ofzo anders konden ze daarna niet weer ontsnappen... als ik hem saboteer arme obi haha. 

Soms duurt dat wachten langer. Dan gaat hij liggen. Sluit hij met zijn poten de andere ontsnap routes af. Of slaat hij ze gewoon met zijn poot knock out. Deed die laatst bij een baby muis. Tijdens het wandelen in de berm heb ik ook al vaker muizen moeten helpen ontsnappen...

Wat zijn honden toch slim soms he? 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Maar als je ervoor zorgt dat muizen geen reden hebben om er te zijn dan gaan ze weer een deur verder en is het jouw probleem niet meer. Geen open verpakkingen dus! Alles opruimen en goed afsluiten. Ze kunnen door 1 vierkante cm heen. Door muren, kieren noem maar op. Ze zullen het liefst langs je plinten lopen mocht je vallen willen zetten. Diervriendelijke of niet. Je moet vallen echt op de looproute neerzetten. Achter de wasmachine b.v. Pindakaas erin wat ze niet kunnen weerstaan. Dan zul je ze wel vangen. Maar check ook je luchtroosters etc eens. Waar kunnen ze binnen? Sluit dat af. Gif zou ik niet doen met andere dieren. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hihi wij wonen in een plattelandachtig gebied en muizen zijn best gewoon hier maar eerder in de winter dan nu

 

Idd alles opruimen is het enige.

 

Wij hebben deze muizenval wat perfect werkt, een spootje maken met wat penssnoepjes en dan de val in (kaas werkt hier niet). Je mag de val niet gebruiken als je niet thuis bent of slaapt anders heeft de muis teveel stress.

 

https://www.amazon.de/Trip-Trap-Die-freundliche-Mausefalle/dp/B000WFI866/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1469179680&sr=8-3&keywords=mausefalle+lebendfalle

 

en dan hup ergens in het vrije veld of bos weer loslaten

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dobry, met zo'n muizenval heb je ze zo weer terug in huis.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dobry, met zo'n muizenval heb je ze zo weer terug in huis. "

 niet als je ver genoeg rijdt we hebben er nu in totaal in de twee jaar dat we in dit huis wonen acht weggebracht, de laatste in februari en er zijn daarna geen muizen meer geweest.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier een apparaat tegen ongedierte, muizen spinnen enz, helpt uitmuntend......geen spin vlieg mug of muis in huis...dood niet maar ze gaan weg...naar de buren ? ....niet schadelijk voor je honden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb er twee, voor de beneden verdieping en voor de boven verdieping...geen muis spin vlieg of mug, de honden...daar is het veilig voor.Ultrasone Verjager - tegen Muizen en Ratten (350m2) Deze krachtige verjager is geschikt voor zowel het verjagen van muizen als ratten. Door middel van ultrasoon (=voor mensen onhoorbaar) geluid wordt het ongedierte verjaagt. Het bereik is, zonder obstakels, maar liefst 350 vierkante meter. U kunt, indien gewenst, het apparaat aan de muur monteren met de meegeleverde beugel of u kunt het ergens neerzetten zonder de beugel. Een led-lampje aan de voorzijde geeft aan dat het apparaat zijn werk doet. Voordelen: - verwijderd ongedierte zonder te doden - geen gewennings-effect - werkkring 350 m2 - hygienisch en milieuvriendelijk - zonder gif - veilig voor mens, huisdier en milieu - probleemloos in gebruik - minimaal stroomgebruik - ultrasoon (niet hoorbaar voor mensen en de meeste huisdieren) - LED-lampje brandt continu om de werking aan te geven - ook geschikt om ratten mee te verjagen! Technische gegevens: - geschikt voor gebruik binnenshuis - maat: 11 cm x 9 cm x 8 cm - gewicht 170 gram - zeer laag stroomverbruik - geluidsdruk 130dB - frequentiebereik 20-27KHz - werkt op het lichtnet (230V/50Hz) - inclusief stroomadapter - inclusief.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik heb ze al jaren, gekocht voor een spinnenfobie.....en ben er wel zo tevreden over.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ze zitten ook in je kruipruimtes. 

 

Ik had dit huis gekocht, met muizen. Maar wij hadden een kat. Een Perzische kat en zelf die vangen muizen!

Een kat werkt het beste en milleu vriendelijkste tegen muizen.

 

Je kan kijken, of je een kennis hebt met katten, die je mag lenen? 

Weet niet wat je honden met katten doen? Miss weekeindje weg en de katten het werk laten doen? 

Of zelf een kitten nemen? 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Allé Gerard zeg , en dat voor ne grote struise man....bang van een muiske 

troost je , mijn man is er ook doodsbang van, denkt dat ze langs zijn been naar boven lopen 

 

Soms denk ik dat wij vrouwen toch ook het meest slimme geslacht zijn haha. 

 

Koop diervriendelijke valletjes en controleer ze regelmatig. 

Pindakaas schijnt het meeste effect te hebben . 

Ik heb jaren geleden er liefst een zestal gevangen en een paar kilometers ver in een prachtige weide,  uitgezet. Het is vakantie, kunnen ze ook wat genieten .

 

Bij mij waren ze in mijn tuinhuis gekomen doordat ik het vogelzaad niet goed had afgesloten. Mijn tuinhuis..stonk naar de muizen  bah ! 

Maar ik heb ze allemaal weggekregen. 

 

Zet asjeblieft geen gif, dat is een vreselijke dood.

en een muisje is zo een mooi diertje   ( op een ander )

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Onze westie heeft ooit een complete boom toch 3,5 meter hoog zowat compleet uitgegraven (tot de boom omviel omdat deze geen zand meer tussen de wortels had) om de muizen holletjes uit te graven. Dat was gelukt na lang ploeteren...

Nadeel was dat de muisjes toen juist naar binnen verhuisde.  tja geen huisje meer he? Mijn ouders hadden ook een kier onder de achterdeur dus ja daar heb je het al. En er stond altijd duivenvoer binnen net achter de deur. Eenmaal binnen was er nog veel meer... 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Het nadeel van gif, ze eten het en gaan dan naar hun holletje om dood te gaan. Zo kan het gebeuren, dat ze vergiftigd op gegeten worden door een kat, of uilen, eksters, met alle gevolgen van dien.

 

Idd een diervriendelijke muizen val, of katten dan gaan ze wel dood.

Een kat zorgt ook zeker weten ervoor, dat de muizen weg blijven.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Allé Gerard zeg , en dat voor ne grote struise man....bang van een muiske 
troost je , mijn man is er ook doodsbang van, denkt dat ze langs zijn been naar boven lopen 
 
Soms denk ik dat wij vrouwen toch ook het meest slimme geslacht zijn haha. 
 
Koop diervriendelijke valletjes en controleer ze regelmatig. 
Pindakaas schijnt het meeste effect te hebben . 
Ik heb jaren geleden er liefst een zestal gevangen en een paar kilometers ver in een prachtige weide,  uitgezet. Het is vakantie, kunnen ze ook wat genieten .
 
Bij mij waren ze in mijn tuinhuis gekomen doordat ik het vogelzaad niet goed had afgesloten. Mijn tuinhuis..stonk naar de muizen  bah ! 
Maar ik heb ze allemaal weggekregen. 
 
Zet asjeblieft geen gif, dat is een vreselijke dood.
en een muisje is zo een mooi diertje   ( op een ander )
  "

 Mannen toch, wat heb je er eigenlijk aan

Goed, als voeten warmer in bed en om de vuilnis buiten te zetten

 

Gif is idd vreselijk en een gevaar voor andere dieren.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Dat is het ergste... ik heb een kat: Naima, haha. Ik heb al gebeld en ze komen volgende week het gat dichten. Beetje raar, maargoed. 

Wel een interessant apparaat, Willemijn!

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Dat is het ergste... ik heb een kat: Naima, haha. Ik heb al gebeld en ze komen volgende week het gat dichten. Beetje raar, maargoed. 
Wel een interessant apparaat, Willemijn! "

 Als die kat hetzelfde is als mijn kat toentertijd dan weet ik het wel.

Die bracht muizen mee naar binnen en ging er dan mee spelen.

Of hij legde half dode vogeltjes op de vloer die hij net niet dood maakte en waar ik vertwijfeld naar keek omdat ik zo'n diertje niet verder wilde laten lijden.

 

Katten echte sadisten maar waar zijn ze als je ze echt nodig hebt?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

als het apparaat met ultrasone geluiden werkt zou ik toch even zeker willen weten of dat niet schadelijk is voor je honden en kat.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Maar je  moet eens je hele huis nalopen op kieren voor die lui komen, ook de ontluchting richting kruipruimte etc. Dat soort gaatjes of ontluchtingsroosters zijn vaak ook prima ingangen. En als één deur dicht is... zoeken ze gewoon een andere weg hoor.

Bij mijn ouders zat er overigens een kier in de deur die hebben ze compleet uitgekauwd tot het echt een muizendeurtje was.. bizar! Ze zoeken echt wel een weg ergens anders naar binnen. Mijn vader had een plank tegen de deur aan geschroefd toen.. dat ging ook maar even goed tot  het een metalen strip werd pas bleven ze weg bij die deur. Toen zaten ze al binnen... houten vloeren overal dat was een feest. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance


 
Katten echte sadisten maar waar zijn ze als je ze echt nodig hebt? "

 Nou ja  .....

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" als het apparaat met ultrasone geluiden werkt zou ik toch even zeker willen weten of dat niet schadelijk is voor je honden en kat. "

 Ik heb het vanmiddag opgezocht,uitgebreid gegoogled en het zou niet schadelijk zijn voor honden,katten,vogels....

Ik heb zebravinkjes daarvan....ik overweeg om die apparaten aan te schaffen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik zou een ernstig gesprek met je kat aan gaan, er moet wel gewerkt worden voor kost, inwoning en personeel.

Het vervelende van muizen, behalve de stank is dat ze aan alles knagen.
Bedrading, isolatie materiaal, buizen.
Je wil ze gewoon niet in je huis.

Al het eten goed opbergen in containers. Geen eten laten staan.

Hopelijk ben je ze snel kwijt!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"  Ik heb het vanmiddag opgezocht,uitgebreid gegoogled en het zou niet schadelijk zijn voor honden,katten,vogels....
Ik heb zebravinkjes daarvan....ik overweeg om die apparaten aan te schaffen. "

 ah ok, ik heb niet zo uitgebreid gezocht want zeer tevreden met het simpele muizevalletje dat we hebben maar ik kwam dit artikeltje tegen, geen idee of dat betrouwbaar is

 

http://pestfree.nl/ultrasoon-geluid-schadelijk-voor-gezondheid/

 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Wat is een broodfokker?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^