Bench weg of nog even houden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel patriciapatricia

Hallo allemaal,  

Ik heb even een vraagje en zou graag jullie mening willen horen.  Heb een husky van 4 maanden nu. Nou slaapt ze altijd in de bench maar gaat er niet meer zo graag in savonds.  Nou wil ik hem ook wel weg hebben alleen dit weekend en de week erop gaan we op vakantie in een huisje.  Zelf denk ik dat het toch beter is om nog ff de bench aan te houden dat ze in dat huisje een thuis gevoel heeft met slapen.  Overigens gaat ze met tegenzin erin maar als ze erin is dan slaapt ze gewoon geen gepiep of gezeur.   Wat denken jullie? Lekker al weg halen, tenminste deurtje openlaten of nog even wachten tot na de vakantie?   

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier ook geen bench meer, al een aantal jaren niet. Toch gaat die mee als ze ergens gaat logeren of als ze mee gaat op wedstrijd. 

Ze springt gelijk de bench al in en het geeft haar een stukje vertrouwen omdat het bekend is.

 

Je zou je hond de keuze kunnen laten. Bench laten staan, deurtje open laten, dan kan je hond zelf kiezen of die er in gaat liggen of niet.

 

Het zijn nu erg warme temperaturen, vooral voor het ras wat jij hebt. Geef je hond nu de ruimte om op diverse plekken in het huis te kunnen gaan liggen.

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Romeo is nu 8 jaar en slaapt nog steeds in zijn bench en gaat er ook zelf in, om te slapen. Het deurtje staat gewoon open. De bench is nu wel een stuk groter dan gebruikelijk voor zijn ras. Het is zijn veilige terugtrekplekje, bv met onweer of vuurwerk. Er ligt een kussen in en een deken, maar vaak sleept hij er alles uit en gaat dan gewoon op het kunststof liggen.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Als je het fijn vind om de bench met jullie uitjes nog wil gebruiken dan doe je dat.En ze is het gewend van thuis, een huisje is toch vreemd. Dan kun je erna proberen of het zonder lukt? Dan heb je nog even een rustig gevoel met vakantie?Huisje slopen ofzo..ik plaag je maar.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Geen sloper ? Geen bench nodig, lekker vertrouwd vetbed mee nemen....en ook thuis.

honden page profiel patriciapatricia

" Geen sloper ? Geen bench nodig, lekker vertrouwd vetbed mee nemen....en ook thuis. "

 Dat is het. Ze ligt altijd op de grond in de huiskamer. Wil geen kleedje of bed niks. Ze ligt nooit in de bench zoiezo niet als we weg zijn. Dus ze heeft niks anders vertrouwds als ze bench. Vandaar dat ik me afvraag ondanks dat ze savonds zo tegenstribbelt om erin te gaan om toch nog even vol te houden tot na de vakantie de bench open te laten voor de nacht. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Gewoon lekker op de grond laten liggen. Als je hond op een kleedje wil liggen dan doet ie dat vanzelf wel. Hier ligt Puck met de warmte nu ook op de grond en gaat ook niet veel op haar kussen liggen.

 

Bench deurtje gewoon open laten staan, dan heeft je hond de keuze en gewoon meenemen op vakantie zelfde doen als je thuis bent. Deurtje open en de hond de keuze geven.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Als t past in de auto zou ik m gewoon meenemen. Kun je daar altijd nog zien of t wel nodig is. Maar als je m niet mee hebt, en t was toch handig, dan zit je.

honden page profiel --

honden foto van -

Je zou misschien ook een paar van haar eigen knuffels/ speeltjes mee kunnen nemen om zo toch de vertrouwde eigen geur mee te hebben? En misschien zelf even met een schoon kleedje slapen, bij je voeten bijvoorbeeld of je legt hem een paar dagen bij je op de bank. Dan gaat ze er misschien niet op liggen aangezien ze dat nooit doet, maar ook dat is dan weer een vertrouwde geur die mee is. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Dat is het. Ze ligt altijd op de grond in de huiskamer. Wil geen kleedje of bed niks. Ze ligt nooit in de bench zoiezo niet als we weg zijn. Dus ze heeft niks anders vertrouwds als ze bench. Vandaar dat ik me afvraag ondanks dat ze savonds zo tegenstribbelt om erin te gaan om toch nog even vol te houden tot na de vakantie de bench open te laten voor de nacht.  "

 Toch een fleece plaid of vetbed in de plaats van de bench neerleggen en laat haar dan zelf een plek uitkiezen.

honden page profiel patriciapatricia

Denk idd dat ik maar deurtje ga openlaten vanavond.  Tis veelste warm voor in de bench   en neem de bench wel mee en dan zien wel t wel.  Dank jullie voor de reacties :D

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Hier wou ik de benchen weg doen, en deed dit ook, met een hoop gepiep en gejank tot gevolg als we gingen slapen. Dus benchen weer teruggezet en deurtjes blijven open. Nu het zo heet is, kunnen ze ook op de koele vloer als ze willen. Deze nacht eens komen piepen en beiden lagen in eigen bench!

Ik zou het deurtje gewoon open laten...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik was toch wel heel erg blij met de bench toen de hond na een kruisbandscheur ruim 8 weken bewegingbeperking moest. 

Volgende forumvraag: Aiko
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^