Kiara's dagboekje !Nieuwe Update!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Mooie foto's trouwens

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Ruby heel erg bedankt voor je reactie.

 

T is voor mij vaak wel een struikelblok om niet gewoon nog even stil te gaan staan met Kiara omdat mensen haar even willen begroeten. Al ga ik me er steeds vaker aan irriteren dus een goed idee om gewoon te zeggen nu even niet ik ben nu even met mn hond bezig. Is dit niet een beetje bot? nouja weetje mijn hond, mijn regels. 

 

Op de hondenschool wordt ook wel heel veel geklaagd over mensen die pups of iemands hond willen aaien, de meeste willen gewoon lekker trainen of wandelen, en maakte ook de opmerking dat mensen toch ook niet zomaar even de kinderwagen induiken om die kleine baby een aai te geven of even in de wangen te knijpen.

Wat een natte dagen hadden we afgelopen dagen, al vond kiara t niet helemaal super die regen, maar gelukkig ook niet zo dat t plassen en naar huis was. we hebben de rondjes wel korter gedaan wat het is toch wel heel erg raar die regendruppels, en ik merkte ook dat Kiara het gewoon koud kreeg dus opgepakt en lekker naar huis terug gekroeld.

gisteren deed ze het bij de training wonderbaarlijk goed :) kijk zelf maar hoe braaf ze ging liggen 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat schattig dat ze zo netjes blijft liggen, het gras was blijkbaar niet te nat voor haar

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Mooie foto 's hóór

honden page profiel Johan de VisserJohan de Visser

" wat schattig dat ze zo netjes blijft liggen, het gras was blijkbaar niet te nat voor haar "

 Hoi Hoi.

Ik ben Johan de man van Claudia en was op deze foto aan het oefenen met gaan liggen. Gelukkig lukte dat in 1 keer. 

Op het moment van deze foto was het gelukkig al een tijdje droog. De rest van de week was een beetje vochtig.

En zoals Claudia het altijd zo mooi zegt. Kiara kan alles maar wij moeten een hoop leren.

 

 

Johan

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hallo Johan, leuk dat je ook binnen hp actief bent!

We blijven ons hele leven doorleren Johan, daar zal geen eind aan komen. Of je moet er de brui aan geven en je er niks van aan trekken als je hond niet luistert haha :-P. Ze zijn er, maar gelukkig niet veel.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

zoals Claudia het altijd zo mooi zegt. Kiara kan alles maar wij moeten een hoop leren.
 
 

 haha ja dat is een heel goede! Kiara kan alles maar wij moeten een hoop leren.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

al weer een tijdje geleden dat ik hier wat gepost heb. We hadden het gewoon even heel druk met dingen om ons heen en met kiara.

Ik merk dat kiara langzamer steeds rustiger word en het ergste bijtgedrag, spelen met dingen die niet van haar zijn toch wel echt flink minder wordt.

Ze is nog wel heel erg druk als er iemand bij ons binnenkomt. maar dat ligt meer omdat die personen niet opgevoed zijn. (of te wel, wanneer kiara druk is om ze te zien, dat ze super druk gaan doen met die hond, en dan raar aankijken dat kiara niet rustig is) al zeg ik elke keer, pas een aai geven als ze rustig is. Dus ken ik elke keer als t bezoek binnen is weer met een sopje langs omdat ze t dan weer eventjes laat lopen. 

afgelopen woensdag heeft ze ons flink laten schrikken, haar maag en darmen waren zo ontzettend van slag en ik dacht een keer overgeven enzo is niet erg maar t ging de hele dag maar door.... ook was ze heel erg aan t rillen, en echt niks met dr beginnen lag de hele tijd maar te liggen. dat is niks voor haar dierenarts gebeld en kon gelukkig snel langskomen. even iets gekregen voor de misselijkheid en de dag later was ze gewoon weer lekker de oude. 

we hebben nog wat leuke avonturen gehad, zoals een beetje spelen met een kitten en we hebben vooral veel getraind gespeeld en geslapen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik snap het bezoek wel, ze is ook zo schattig maar ze moeten idd leren rustig te zijn, en niet overenthousiast op de kleine te reageren. Logisch dat ze dat net wat te spannend vindt en een plasje laat lopen.

 

Schrikken dat ze zo ziek was, maar gelukkig alles in orde nu.

 

Hij gaat lekker

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

We zijn alweer een weekje verder.

 

Kiara is nu 3 maanden hoera! dat betekende een feestelijk bezoekje aan de dierenarts, voor de laatste puppy enting en natuurlijk lekkere koekjes. Om vandaag nog leuker te maken zijn we met de bus gegaan. Ze vind auto rijden al zo leuk en nou dan in zo'n hele grote auto dat is helemaal te gek! 

 

We hebben natuurlijk ook nog eventjes een speeltje gehaald na afloop. Een wat zwaardere bal die niet stuiterd. Ze vind het namelijk helemaal te gek om de bal in het hoge gras te zoeken. Maar om hem terug te brengen bij de ons, laat ze hem geregeld vallen waardoor een andere bal weg stuit en zij er natuurlijk achterna rent.

 

Voor we gaan wandelen vind ze alles nogsteeds even spannend en heeft ze nog lekker de tijd nodig om de omgeving op zich te nemen. en pas daarna meelopen met ons, eenmaal meelopend, loopt ze netjes aan de lijn.

 

Volgende week is de hondenschool weer terug van vakantie, en pff stiekem ben ik wel blij om dat uurtje weer echt te gebruiken met trainen. We trainen elke dag wel maar t is toch fijn voor mij en mijn man om even te controleren bij de training hoe de vorderingen gaan.

 

Wat ik wel merk is dat Kiara niet van blaffende honden houd, merk dat haar houding toch naar angstig gaat op dat moment staart tussen de benen, willen vluchten al is de hond niet eens in de buurt. iemand hier nog tips voor? we doen dagelijks zoekspelletjes voor zelfvertrouwen. En ik negeer t angstige gedrag, maar steun haar wel.

eventjes wat fotospam van afgelopen week.

Komt mijn andere baasje ook nog?

Eventjes zonnen hoor

Ik kijk wel mee naar de olympische spelen, niet alleen paardrijden maar ik zit ook eerste rij bij hockey, handbal, turnen.

Kijk mijn eerste busrit, doe ik niet braaf zitten, liggen kan ik ook heel goed in de bus! wat is mijn vrouwtje trots op mij

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

haha leuke foto's, wat een lekker hummeltje

 

gaat lekker dus, en volgens mij doe je het hartstikke goed. Het lijkt me goed om haar even te steunen als ze angstig is

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Zeer mooie foto's

honden page profiel Johan de VisserJohan de Visser

Hoi Hoi

 

Hier weer een berichtje van mij.

 

Omdat ons kleine schatje nog niet super ver kan en mag lopen dachten we eraan om een karretje voor haar te kopen. Dan kunnen we ook eens een keer de polder in (700 meter lopen en dan begint het losloop gebied)  Dus goed marktplaats in de gaten gehouden en gisteren een leuke aanhanger gezien die ook niet te duur was.


Vanmorgen met Kiara naar de verkoper gereden en zodra de kar opgebouwd was (ok zonder de wielen nog) ging ze er al in.

 

Hij staat dus nu op het balkon en mevrouw is er al een aantal keer zelf in geklommen. Dat moet ze niet te vaak doen want hij is eigenlijk te hoog om zelf in te stappen. 

 

Vanmiddag of morgen hem even goed ontsmetten (hij zal wel schoon zijn maar voor de zekerheid toch even doen) en dan kunnen we gaan kijken of ze ook het rijden erin leuk vind.

 

Hieronder een foto van onze Kiara transporter met de smurf ervoor. Helaas past onze goede fiets er niet voor maar deze smurf gelukkig wel.

 

Johan

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Fyn ze zal het zeker leuk vinden ;-)

honden foto van Baasje van Spaiky† en Odie

Leuke foto's en filmpje! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat een goed idee

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Leuk zo'n karretje! Ik heb er ook 1

 

Maar vond een mandje toch gezelliger. Puck is klein dus dat past wel. Het karretje wordt gebruikt als de hond van mn zusje er is en ik naar t bos wil.

Ze passen er zelfs allebei tegelijk in :).

 

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Weer eens een update over ons Kiara :D

T was een week van hitte, kou, zwemmen, savonds wandelen, en een hele hoop luieren overdag omdat het gewoon te heet was om dingen te ondernemen. Spelen met balletje, ducky (waterspeeltje), en natuurlijk deze week eindelijk weer training, verder ook nog lekker gestoeid met Lucky. 

Niks is te gek voor ons kleine avontuurdiertje, we kunnen niet eens over autorijden hebben of fietsen zonder dat madame geen zin meer heeft om even een plasje te doen om te gaan vertrekken. Dan staat ze al weer voor de bijrijdersdeur, of kelder deur.

Toch moesten we er deze week aan geloven, de vooroordelen over de Staff. We zijn niet welkom bij mijn schoonzus, want zonder kiara gezien te hebben heeft ze dat besloten. het is een vechthond, en bijthond, die komt er bij ons niet in. Prima, maar het is pijnlijk. Vooral omdat haar hondje zonder te vragen wel altijd mee moest en dat is zeker ook niet de aardigste hond, want die gromt en bijt, vriendjes van haar zoon worden gebeten als ze spelen met het speelgoed van haar zoon... En dan hebben wij een gevaarlijke hond? :( 

 

Om dit verhaal toch een leuke afsluiting te geven een filmpje van kiara de week door.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat een superleuk filmpje en foto's! Zo schattig dat ze al kan apporteren, ook in het water, echt knap.

 

Wat flauw van je schoonzus zeg, stuur haar dit filmpje maar van die ongelooflijk gevaarlijke vechthond, ze snapt er helemaal niets van lijkt het. Maar als haar hond niet zo aardig is, is het misschien ook beter dat Kiara daar geen vervelende ervaringen door krijgt.

honden page profiel KickyKicky

honden foto van Kicky

Dat zwemmen!! Zo lieffff, die van mij moet echt niks hebben van water. Als anders honden het water in rennen gaat ze langs de kant staan en kijken. Deed  Kiara het uit zichzelf of hoe hebben jullie haar gestimuleert? 

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

" wat een superleuk filmpje en foto's! Zo schattig dat ze al kan apporteren, ook in het water, echt knap.
 
Wat flauw van je schoonzus zeg, stuur haar dit filmpje maar van die ongelooflijk gevaarlijke vechthond, ze snapt er helemaal niets van lijkt het. Maar als haar hond niet zo aardig is, is het misschien ook beter dat Kiara daar geen vervelende ervaringen door krijgt. "

 

apporteren op haar manier dan. soms met de bal terug en soms zonder, maar inderdaad trotser kunnen wij niet zijn. Soms moet ik ook echt nog huilen van blijdschap. Kiara maakt mij zo gelukkig.

 

Mijn schoonzus kan t filmpje op facebook zien. Maar denkt niet dat ze hem gaat bekijken, denk niet dat ze de moeite wilt nemen om haar mening te veranderen.

 

Vandaag weer wat moois meegemaakt, werd er helemaal ontroerd door. Er was een gehandicapte man, tijdens mijn winkelcentrum training. Deze man vroeg aan mij, mag ik uw hondje aaien. ik zei ja hoor, dus ik bracht Kiara naar de rolstoel maar daar kwam die er moeilijk aan. Dus ik vroeg wilt u haar anders even op schoot hebben, JA zei die man, en zijn ogen stonden zo groot van plezier, Kiara heel het gezicht aflikken wat ze graag doet en die man maar lachen, ondertussen pakte hij haar steviger vast, je weet wel hoe dat gaat zonder door te hebben. Kiara vond het allemaal prima, Kiara lekker gekroeld en die man heeft de dag van zijn leven gehad. en ik zooooo trots en blij.

 

@kicky

Wij hebben Kiara gestimuleerd het water in te gaan, we zijn speciaal naar strandjes geweest waar je in kan lopen en niet opeens in het diepe springt. Daarnaast hebben we ook strandjes opgezocht waar we zelf ook het water in konden. 

 

hierdoor konden wij voor doen dat het water lekker is en leuk. hebben haar rustig laten kijken vanaf de kant en zelf de mogelijkheid gegeven om ook te komen. op haar tijd is ze er in gegaan, nu duikt ze er zelf wel op zulke strandjes in het water dan wij.

belangrijk is om niet te gaan spetteren als ze net t water in is voor het eerst, het is allemaal zo wennen. 

je kan ook op je balkon een schelpenbadje zetten of een oude knaagdierenbak (konijnen bak) en die vullen met water dan wat snoepjes er in doen, en zo leren dat water lekker is.

mocht dit niet lukken, geeft niks, een staffy is geen waterhondje. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

jammer dat je schoonzus zoveel vooroordelen heeft en niet eens kennis wil maken, haar verlies zou ik zeggen, Kiara is zo leuk.

Wat een mooie ervaring met de man in de rolstoel

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Neeeeeee t besef komt door.... Kiara is groot aan t worden.

Vandaag het halsbandje gewisseld.  en nieuwe zitfotos gemaakt. Echt een verschil. 

Zelfde tafeltje alleen geen kleed meer. wordt echt al een dametje

 

en hier nog eentje met haar nieuwe halsband om 

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Hihihi sorry van mijn vorige post soms wil je gewoon niet onder ogen komen dat je lieffie zo hard groeit.

T voelt nog als de dag van gisteren dat ik haar heb uitgekozen en op ging halen. Zo klein hummeltje, nu toch al steeds meer lijkend op een dametje. Voor onze ogen toch heel stiekem zo gegroeid. Tuurlijk hebben we t toch wel een beetje door gehad, maar niet zo overduidelijk als dat mensen die haar niet elke dag zien doorhebben. 

Verder is ze nogsteeds een klein hummeltje hoor, met haar puppiestreken. 

Ik weet wel dat ik niet op de stoel mag, maar vrouwtje, waar moet ik dan mn pootjes droogmaken als ik uit t badje komt! En kom op nou, het is roze, en zei jij niet ooit eens Kiara is roze.

 Met wandelen kwam ik een ander hondje tegen, en zijn we eventjes gaan snuffelen, en een beetje gek doen! maar ik moet wel oppassen, ik ben toch soms al heel sterk, en dat is dan niet lief spelen.

Verder kan ik ook wel heel mooi poseren. 

 

Vrijdag dacht ik trouwens dat een paard een hele grote hond is, ik snap alleen niet dat die niet met mij wilt spelen, ook al daagde ik hem nog zo uit. Helaas kan vrouwtje niet 1 2 3 fotos vinden van mij en magic. 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

leuke update, leuke foto's

 

ja ze groeit als kool

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Mooi foto s ;-)

honden foto van Poedelini & Vea & Noë {† Maudy}

Wat een lieverd en wat word ze al groot!

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Gisteren zo'n mooie dag met mn meissie eerste tandje verloren 

Maar vandaag slaat t noodlot opeens toe, wat elk baasje de angst is... ben je echt heel erg op je hoeden met alles opruimen wegleggen en zorgen dat ze niks in haar mondje stopt 

En ben je op visite bij je vader, heeft ze dan opeens een veiligheidsspeld gevonden... probeer je t met alles wat je kan uit haar mondje te halen, en ondertussen al roepen dat de telefoon gehaald moet worden voor de dierenarts.... trekt ze haar mondje weg en slik... zit de veiligheidsspeld in dr. NieT wetend of die nou open dicht was.... dierenarts gebeld, ontbijtkoek gegeven omdat dat als een bol om de veiligheidsspeld zou gaan en hup hup... foto's maken.

 

Ze ligt nu in Dordrecht op de ok.

Ik hoop dat alles goed gaat, moet het even kwijt. Voel me echt zo stom, zo slecht baasje, waarom moet dat nou juist mij overkomen.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Och jee, wat een ervaring . Hopelijk gaat de operatie goed.

 

Dit soort dingen kun je echt niet altijd voorkomen. Soms overkomt je zoiets, dat maakt je echt geen slechte baas.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ach wat een ontzettende pech

 

ik duim heel erg dat de veiligheidspelt dicht was en morgen gewoon uitgepoept wordt

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: Rustig eten geven?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^