Kiara's dagboekje !Nieuwe Update!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

" Ik zou al naar betere voeding overstappen.
Neem eens een kijkje op voerwijzer.com
En wat met de bal spelen betreft. Ik zou dit niet doen. Voor meer dan 1 reden maar vnl omdat pups nog niet over voldoende spierontwikkeling beschikken.

Hier zie je een RX opname van een paar weken oude pup. De beenderen moeten nog heel wat groeien, openingen verkleinen. En de spieren hebben ook nog een hoop ontwikkeling voor de boeg. Bal en frisbee..... eens ze groter zijn kan dit dan ook weer voor scheuren van kruisbanden verantwoordelijk zijn. Geen echte aanrader.
Maak gebruik van gezonde gedroogde vleessnacks. Strooi er daar wat van in het gras en laat die neus maar aan het werk 
Geniet er maar van! "

 heey oei :( dit had ik niet verwacht. ik doe meestal een beetje rollen met de bal niet eens heel ver, dus ik dacht dat dat niet zo kwaad kon, aangezien ze hier thuis ook wel eens een ren moment heeft. ik denk dat de bal max 2 tot 3 meter rolt. Maar ik zou er mee stoppen en andere spelletjes spelen.

moet ik ook ingrijpen als ze thuis opeens een ren momentje heeft? neem aan dat dat dan ook niet goed is voor haar. 

honden page profiel ElianeEliane

"  heey oei :( dit had ik niet verwacht. ik doe meestal een beetje rollen met de bal niet eens heel ver, dus ik dacht dat dat niet zo kwaad kon, aangezien ze hier thuis ook wel eens een ren moment heeft. ik denk dat de bal max 2 tot 3 meter rolt. Maar ik zou er mee stoppen en andere spelletjes spelen.
moet ik ook ingrijpen als ze thuis opeens een ren momentje heeft? neem aan dat dat dan ook niet goed is voor haar.  "

 Als je geen gladde vloeren hebt waar ze op uit kunnen schuiven, laten doen. Uiteraard doe je dit voorzichtig, maar een bal kan soms botsen en onvoorzien van richting veranderen. Het lopen op zich is niet gevaarlijk, maar het plots veranderen van richting wel.

Trouwens staffords zijn zeer gevoelig aan opwinding (zeker eens ze wat groter worden) en zijn dit niet echt aangewezen spelletjes voor hen.

Onderstaande link zijn filmopnames in het kader van onderzoek naar stress bij honden. Er zit een filmpje bij waar met de bal wordt gespeeld. Kijk naar de hartslag, tengevolge van opwinding. Wij als mens interpreteren bepaald gedrag anders omdat wij ze door ons mensen-ogen zien. Die opwinding wordt door ons dan aanzien als enthousiasme. Terwijl het enige wat we doen is de prooidrift activeren. Waardoor op hun beurt dan heel snel weer een aantal stoffen vrij komen in het lichaam, maar dagen nodig hebben om afgebroken te worden in het lichaam. 

http://www.dogpulse.org/?page_id=70

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Bij spelen met de bal is het vooral het remmen wat niet zo goed is voor de spieren & gewrichten. Bij zelf rennen stoppen ze niet zo abrupt. 

 

Er is trouwens een heel goed boek over de groei en beweging bij honden en wat je beter wel en niet kan doen: "Over groeistuipen en mijlpalen" van Marcel Nijland. 

Echt een aanrader 

https://www.bol.com/nl/p/over-groeistuipen-en-mijlpalen/1001004005697174/

Wat je met de bal wel kan doen is over de bal wegrollen en haar pas laten vertrekken als die stil ligt of bv de bal verstoppen. 

Hier staan ook nog leuke speurspellen: 

http://suzanneclothier.com/geurspelletjes-om-je-hond-zijn-neus-te-leren-gebruiken#.V5DjqWU2yu4

 ((ik was trouwens heel braaf met "geen piepspeeltjes en niet teveel apport spellen om de prooidrift niet te stimuleren". Sowieso gaf Spot niks om balletjes. 3x raden wie de ergste jager is . Jagen zit erin of niet, dat ze het leuk vinden / fanatiek zijn is een uiting van wat erin zit. Ik geloof er weinig van dat je dat sterk kunt beïnvloeden. Sterker nog: Shadow vind zijn roze piep-bever leuker dan de eendjes dus is geweldige tool om ongewenst jagen te voorkomen... )) 

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Bedankt voor de reacties :-)

ik wil natuurlijk niet prooidrift activeren, maar ik dacht en misschien ben ik dan juist heel dom, zijn alle spellen niet een beetje prooidrift activerend? wanneer ze zoek spelletje doet dat ze dan juist ook haar neus moet gebruiken om opzoek te gaan naar haar prooi? (snoepje, speelgoed)
Daarnaast dacht ik door juist t goed te vinden dat ze achter een bal aan gaat of ander speeltje en dit belonen, en als ze aanstalte maakt om achter een dier aan te gaan te negeren en niet te belonen. ze juist leert dat ze wel achter haar speeltjes mag gaan en niet achter andere dingen?
maar natuurlijk heb ik geen ervaring want alles is voor mij nieuw.

wij hebben hier laminaat dus als ze een gek moment heeft glijd ze inderdaad soms wel.

Bedankt voor deze leuke zoekspelletjes, we zijn nu begonnen met zoek leren. maar onze schat die gaat liever naar de mensen toe dan naar haar snoepje.

ik ga dat boek zeker bestellen ik ben heel benieuwd hoe of wat. ik hou van lezen dus dat komt wel goed, staat hier ook in hoe een hond denkt? of vooral over t groeien?

Bij de dierenarts ging alles heel goed, wat ik ook echt super goed vond. Ze was helemaal gezond, goed op gewicht. En over het eten wat blijkt.... je mag zeker 1/3 afhalen van het voedingsadvies wat op de verpakking staat. Verder adviseerde de DA om verschillend voer uit te testen en kijken hoe ze daar op reageerde, het gaat vooral over hoeveel ze een hoop legt zegt de dierenarts, omdat dat afvalstoffen zijn wat een hond dus niet gebruikt. eigenlijk allemaal heel logisch. De dierenarts vroeg nog of ze al kon zitten, en ja hoor op commando ging mevrouw zitten op de tafel. Wat zijn
wij trots op haar :-D


Wat is de week omgevlogen, hier een samenvatting van alle mooie lachwekkende en "stoute dingen"die Kiara heeft uitgevoerd deze week

*Kiara beheerst het commando zit
*Kiara weet dat haar plek in de bench is, en soms wilt ze er zo graag in dat ze als het kon aan de andere kant er weer uit zou vliegen.
*Kiara gaf geen enkele kick bij de dierenarts, ze ging zelfs op commando zitten op de tafel daar.
*Kiara neemt graag alles wat van haar is de bench in.
*Kiara slaapt de nacht door.
*Kiara denkt dat als ze maar een hard genoegen aanloop neemt de bank op kan komen.
*Kiara wilt graag ook mijn deken hebben waarmee ik vaak een tukkie mee op de bank doet, ze trekt het als ik niet oplet van de bank af, en gaat er op liggen alsof ze niks stouts heeft gedaan.

Wat gaan we doen aankomende week

Deze week willen we verder gaan met het commando zoek, maar ook met dat ze geen aandacht krijgt als ze op gaat. Ik vind het zelf niet heel vervelend en vind het zelf wel heel leuk dat ze zo blij begroet maar tja, buiten, vinden mensen het toch niet echt heel leuk. dus ik wil graag dat ze het dus toch niet doet.
We gaan kijken bij een puppycursus :-D wat heel fijn lijkt is dat er ook een kwartier 20 min theorieles bij zit.
Verder ga ik gewoon heerlijk genieten, en een hoop weer leren, en vragen zodat ik zelf ook opgevoed word!


PS: ligt het aan mij? of zijn er meer die soms denken van, laat mijn puppy nou eens met rust, nee je mag haar niet kopen, en ja ik weet dat ze heel lief en schattig is en er mooi uit ziet. ik heb soms zoiets van hallo t is mijn pup en die van mijn man en laat ons even met rust

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

*Kiara wilt graag ook mijn deken hebben waarmee ik vaak een tukkie mee op de bank doet, ze trekt het als ik niet oplet van de bank af, en gaat er op liggen alsof ze niks stouts heeft gedaan.

Daarmee doet ze ook niks stouts. Jou geur zit er aan, daar wil ze graag dicht bij zijn. Wat je kan doen is een oud shirt dragen en dat aan haar geven.

Hier heeft Puck nog altijd mijn oude pantoffels. Daar was ze als pup zijnde (5jaar geleden) al gek op en nu nog steeds.

 

Ik snap het zoeken naar een snoepje en prooidrift niet helemaal. Dat zijn toch twee totaal verschillende dingen? 

 

En over het eten wat blijkt.... je mag zeker 1/3 afhalen van het voedingsadvies wat op de verpakking staat. Verder adviseerde de DA om verschillend voer uit te testen en kijken hoe ze daar op reageerde, het gaat vooral over hoeveel ze een hoop legt zegt de dierenarts, omdat dat afvalstoffen zijn wat een hond dus niet gebruikt.

Deze begrijp ik niet helemaal. Natuurlijk, hoe minder je voert hoe minder een hond poept. Je moet kijken naar wat je hond uitpoept, is het allemaal ballast of is het een overschot aan voeding?

Puck krijgt rauw vlees, soms hoeft ze een dag niet te poepen en de volgende dag legt ze keurig een klein drolletje. Ze krijgt gewoon de normale hoeveelheid aan voer.
Het ligt er dan ook nog weer aan wat voor voer ze krijgt. Bij bovenstaande krijgt ze haar normale karkasje of haar kvv, goed vlees, weinig vet en geen rijst/graan of kunstmatige toevoegingen.

Nu krijgt ze een paar dagen rodi lam/rijst en ze poept zich een ongeluk. De rijstkorrels zie ik ook in haar poep weer terug. De rijst is dus ballast, zorgt voor een vol gevoel maar ze poept alles weer uit.

 

Als je een goede brok of goed vlees geeft, poept je hond op haar normale hoeveelheid voer minder dan wanneer je een brok geeft met allemaal troep erin. Je hoeft echt niet minder te voeren om minder ontlasting te hebben.

 

Verder, rustig aan doen met commando's leren. Je kunt beter eerst een paar commando's aanleren zoals zit, lig, blijf en deze 3 weken herhalen op verschillende plekken. In huis, bij de dierenarts, op straat, in de stad. Begin daarna met commando's die nuttig zijn voor later.Commando; Staan, Tandjes kijken, oortjes kijken, staart opbeuren, temperaturen, buik voelen wanneer de hond staat.
Allemaal dingen die je hond later waarschijnlijk moet gebruiken bij de dierenarts. Je wilt niet weten hoeveel dieren het eng vinden als er in de bek gekeken word of in de oortjes. Dat zijn de nuttige dingen die je eerst moet oefenen.

Het zoeken is iets om te ontspannen, dat doet je hond vanzelf wel als je een spoor legt van snoepjes of brokken, tijdens het wandelen zal je hond ook al veel snuffelen.

Kijk eens op de facebookpagina hersenwerk voor honden. Ben er zelf ook lid van. Het is erg leuk .

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Heey bedankt voor je reactie
natuurlijk bedoelde ik het niet stout stout en weet ik dat mijn deken mijn geur heeft en daar graag op zit. ze heeft een andere deken van mij waarbij ik hiervoor heel veel onder lag. maar was meer dat ze niet zomaar iets van de bank af mag trekken wat niet van haar is. ik begrijp haar wel daarin hoor.

het 1/3 afhalen van het voedsel en verschillend voer uittesten hoe ze er op reageerd met ontlasting zijn 2 verschillende dingen wat ik wou melden. ik dacht namelijk in begin dat Kiara te weinig at, als je terug kijkt in het topic kom je het tegen. Dus ik heb navraag gedaan bij de dierenarts over hoe dit komt. Toen vertelde de dierenarts dat je 1/3 van het advies op de achterkant van de verpakking er af kan halen. Dus ik had eigenlijk niks om druk over te maken.

Dat over verschillend voer uittesten voor haar is dus hoe jij het vertelt over wat jij hebt met het verschillend voer en het hoopje wat ze daarvan legt . en niet om te minder te voeren voor minder ontlasting.
ik denk dat je het een beetje verkeerd hebt gelezen of begrepen.

Ik had hiervoor een post over dat sommige spellen prooidrift zou oproepen dus ik vroeg mij af of niet elk spel prooidrift kan oproepen

Bedankt voor de facebookpagina ik daar zeker op kijken.

Het commando zit, gaan we inderdaad blijven herhalen en doen, en ook overal. ze doet het nu al buiten en binnen en dus ook bij de dierenarts. liggen komt er ook wel bij. maar zoeken is volgens mij ook wel handig als je zoekspelletjes wilt gaan doen ipv met een balletje rollen

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dan heb ik het inderdaad verkeerd begrepen haha.

 

Zoekspelletjes moet je samen doen, als je net begint (zo heb ik het gedaan), samen met de hond de snoepjes verstoppen in de puzzel. Dan ziet je hond dat er snoepjes in gaan. Commando zoek hoeft dan eigenlijk al niet meer want je hond weet precies waar die wezen moet. Je zult alleen je hond moeten helpen om samen de puzzel op te lossen.

Begin met iets makkelijks. Geef het commando zit/lig en wacht/blijf of zorg dat iemand de hond even vasthoud als hij het commando wacht/blijf nog niet kent.

Pak een handdoek

leg een snoepje op de handdoek

rol de handdoek een slag om zodat het snoepje weg is

pak nog een snoepje en leg het op de handdoek

rol de handdoek weer een slag om

ga zo verder tot het eind van de handdoek. Leg daar een snoepje in het zicht neer.

 

Rol samen met de hond de handdoek uit, snoepje voor snoepje. Als je dit vaak genoeg samen doet, dan kan hij het uiteindelijk met toezicht alleen.

honden page profiel ElianeEliane

Al wat bewegend is en de hond achterna gaat zijn prikkels die de prooidrift activeren.

Daarom dat ook heel wat honden achter gemotoriseerde voertuigen, fietsers, joggers, enz achterna gaan.

Iets vreemd dat op hen afkomt, zeker wanneer het snel en rechtstreeks is, betekend in de hondenwereld meestal een bedreiging.

Jij bent een mens, dus is het heel normaal dat je ook denkt en redeneert als een mens (om met mooie woorden te strooien, dit noemen ze antropomorfisme.

Een hond zijn brein werkt anders dan dat van de mens. Ook hun manier van leren. En honden, in tegenstelling tot mensen, redeneren niet.

Dus jij die een bal gooit en dat de hond dan de rest met rust laat, nee dat gaat niet gebeuren. Als mensen op een menselijke manier met honden spelen slagen ze er alleen in om opwinding te creëren. Wanneer een hond dan hevig op en neer staat te wippen is dit puur van opwinding en stress toestanden. Maar wij als mens aanzien dit als, oh kijk hoe enthousiast hij is! Dit vindt hij zeker leuk. Terwijl we enkel op de hond zijn instinkt werken en dit aanwakkeren. Er is in veel gevallen echt wel een groot verschil tussen hoe wij als mens zaken interpreteren en wat er met de hond daadwerkelijk gebeurd. De wetenschap heeft daar de laatste 10, 15 jaar door onderzoeken en studies een heel ander beeld boven gehaald. Alleen geraken die bevindingen en kennis heel moeilijk tot daar waar ze nodig zijn, namelijk bij mensen die een hond hebben of er met werken.

Wanneer een hond achter zijn prooi jaagt, zijn er stresshormonen. Is de prooi gevangen en gaat de hond eten, worden er andere stoffen geproduceerd. Deze zorgen voor een natuurlijk evenwicht bij de hond.

 

Honden gaan constant achter hun neus aan. Dit is een wereld die wij niet kennen, maar ik weet wel dat die fenomenaal is.

Het is ook van optimaal belang dat een hond kan snuffelen, op zijn eigen tempo en niveau weliswaar. Als mens met onze hond, willen wij of worden door advies (meestal goed bedoeld, doch niet of heel weinig onderbouwd) meestal in een richting geduwd die nog weinig aansluit bij de hond zijn natuurlijk gedrag. Dikwijls met de beste intenties, om dat we onze hond graag zien en goed willen doen.

Maar een hond is geen mens, heeft ook andere noden, dan een mens. Er zijn uiteraard zaken die parallel lopen. Zowel lichamelijk als wat emoties/gevoelens betreft. En er is uiteindelijk maar één probleempje. Namelijk dat wij steeds vanuit het menselijk aspect vertrekken. Wat uiteraard ook heel normaal is. Waarbij ik dan besluit dat het net daarom belangrijk is dat we  er voldoende over leren. En idealiter nog voor we een hond hebben.

 

 

 

 

 

 

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Dat boek van Marcel Nijland gaat volgens mij mn over fysieke deel

Een leuk boek over hoe honden denken vond ik "Honden komen van Pluto" van Bert van Stralen 

Gelukkig kunnen honden wel degelijk rederenen: minder abstract maar wel degelijk oorzaak en gevold tot op zekere hoogte overzien.

Of een speel of een balletje gaat helpen om jagen te voorkomen, dat blijft soms lastig. Veel honden vinden jagen leuk. Dat is ook niet zo gek: jacht is zelfbelonend gedrag, zelfs zonder het vangen van een prooi. Of ze het balletje boven het konijn kiezen, is een kwestie van testen waar de prioriteit ligt. 

In ieder geval zijn apporteer spellen een mooie manier om de band tussen baas en hond te versterken. En kan een speel een mooi alternatief zijn voor voer als beloning. 


ik vind zelf clicker training en shaping van gedrag erg leuk om te doen (trucjes) en daarom leer ik af (liggen) liefst wat later aan. Als je namelijk op die manier wil werken (waarbij je een hond gaat uitdagen zijn brein te gebruiken) dan is het lastig als de hond steeds uit zichzelf gaat liggen. 

 

En ja, als die van mij staan te springen en te joelen omdat ze mogen gaan werken voor de slee, dan denk ik inderdaad dat ze het leuk vinden - en ja dan zijn ze opgewonden. 

Waar ik zelf voor waak is "te" bv een trekspel is prima, zolang ze ook stoppen als ik dat vraag. Maar als ze te hyper worden en over grenzen gaan (zoals niet meer opletten waar de tanden terecht komen) dan is het klaar. Gold trouwens ook voor onderling spelen. ik vind het lastig om precies uit te leggen wanneer ik stop, ik volg de "toon van het gesprek". Net zoals kinderden die overdruk kunnen zijn ? Dan is het rust inbouwen. 

 

Ach ja, te is nooit goed he? Teveel opwinding niet, maar te weinig in mijn ogen ook niet. ;-) 

 

 

honden page profiel ElianeEliane

" Dat boek van Marcel Nijland gaat volgens mij mn over fysieke deel
Een leuk boek over hoe honden denken vond ik "Honden komen van Pluto" van Bert van Stralen 
Gelukkig kunnen honden wel degelijk rederenen: minder abstract maar wel degelijk oorzaak en gevold tot op zekere hoogte overzien.
Of een speel of een balletje gaat helpen om jagen te voorkomen, dat blijft soms lastig. Veel honden vinden jagen leuk. Dat is ook niet zo gek: jacht is zelfbelonend gedrag, zelfs zonder het vangen van een prooi. Of ze het balletje boven het konijn kiezen, is een kwestie van testen waar de prioriteit ligt. 
In ieder geval zijn apporteer spellen een mooie manier om de band tussen baas en hond te versterken. En kan een speel een mooi alternatief zijn voor voer als beloning. 
ik vind zelf clicker training en shaping van gedrag erg leuk om te doen (trucjes) en daarom leer ik af (liggen) liefst wat later aan. Als je namelijk op die manier wil werken (waarbij je een hond gaat uitdagen zijn brein te gebruiken) dan is het lastig als de hond steeds uit zichzelf gaat liggen. 
 
En ja, als die van mij staan te springen en te joelen omdat ze mogen gaan werken voor de slee, dan denk ik inderdaad dat ze het leuk vinden - en ja dan zijn ze opgewonden. 
Waar ik zelf voor waak is "te" bv een trekspel is prima, zolang ze ook stoppen als ik dat vraag. Maar als ze te hyper worden en over grenzen gaan (zoals niet meer opletten waar de tanden terecht komen) dan is het klaar. Gold trouwens ook voor onderling spelen. ik vind het lastig om precies uit te leggen wanneer ik stop, ik volg de "toon van het gesprek". Net zoals kinderden die overdruk kunnen zijn ? Dan is het rust inbouwen. 
 
Ach ja, te is nooit goed he? Teveel opwinding niet, maar te weinig in mijn ogen ook niet. ;-) 
 
  "

Het is zo dat honden leren door associatie. Als A gebeurt dan volgt B. Daarom leren ze ook ontzettend van en door observeren.

Maar redeneren zoals wij mensen doen, nee dat niet.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

" Het is zo dat honden leren door associatie. Als A gebeurt dan volgt B. Daarom leren ze ook ontzettend van en door observeren.
Maar redeneren zoals wij mensen doen, nee dat niet. "

 Dat ligt eraan wat je daarmee bedoelt. Maar een actie inzetten waarvan ze de gevolgen in kunnen schatten, dat kunnen ze zeker. Dat is niet alleen leren door associatie. Ik vind echt dat je honden daarna tekort doet. Ze kunnen ook wat ze in de ene situatie hebben zien gebeuren vertalen naar een andere en bepaald gedrag bewust inzetten om een effect te bereiken. Wat verder gaat dan reageren op de siuatie die er op dat moment is. 

 

Hoe talloos zijn niet de voorbeelden van honden die net doen alsof ze iets horen, blaffend op de voordeur afvliegen zodat de 2e hond in huis ook opvliegt en zij op dat plekje kunnen gaan liggen. 

Honden kunnen ook afwegen wat de consequenties van iets zijn en een keuze maken. Ze tonen in sommige onderzoeken ook een bepaalde mate van altruisme, dwz dat ze aan een touwtje trekken om een andere hond wat te eten te geven. http://www.ibtimes.com.au/dogs-display-human-altruism-new-study-suggests-1493972

 

Als je een goed boek wil lezen over de verschillen en overeenkomsten van het honden en mensen brein, kan ik je "For the love of a dog" aanbevelen van Patricia McConnell. 

 

Antromoporfisme is een valkuil, antropocentrisme ook  want het maakt ons blind voor wat er ook kan zijn. 

Mijn eigen verhaal over bewust inzetten van een bepaald gedrag om een ander wat te leren staat hier: http://huskyheren.blogspot.nl/2013/12/herinneringen-deel-3-einstein.html

 

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Bedankt voor jullie tips en ideeen over wat wel en wat niet met een hond.

en dat jullie hierbij jullie verschillende meningen geven.

 

Ik heb de naam van dit topic veranderd naar Kiara's dagboekje
omdat ik ook graag gewoon de leuke verhalen naast vragen hier wil delen.

Maandag zijn we wezen kijken bij de hondentraining waar ik graag met haar de puppy cursus wil doen. We kunnen vandaag al beginnen. Maandag heb ik mijn ogen uitgekeken t zelfde geld voor mijn vriend en voor Kiara. Wat was het interessant.

Vanavond gaan we dus echt beginnen! ik heb er super veel zin in. 

honden page profiel StemineStemine

honden foto van Stemine

Super! ik volg je leuke verhalen  wat een klein schatje!

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Veel plezier bij de training. Het is leuk om te doen en je leert er best veel.. Succes

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Ik volg in stilte méé leuk hoor nog veel plezier en geluk

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik volg ook,

 

wat schattig die foto met dat takje in haar bekkie

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Dit takje was nog okay, soms zoekt ze ook de meest grote takken uit om mee te nemen, zo eentje dat sleept over de vloer. en dan zul je juist zien dat je dan geen telefoon of camara bij je hebt.

gisteren jawel de eerste echte puppytraining, in de regen, maar dat deed ons weinig. We hebben een hoop plezier gehad. Ze deed echt haar best, ondanks ze nog erg jong is en niet de hele training haar aandacht erbij kon houden. ze was de jongste van het drietal, en we hebben zelfs een examen gezien tijdens deze les. 

Volgens mij hoe spannend ze t ook vond en al was t de laatste opdracht toen ze bijna geen enkele concentratie meer over had nog leuk mee met de hindernis parcours 

mijn man heeft t parcours gedeeltelijk gefilmd.

Wat ben ik trots op ons aapje

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ah wat is ze nog echt een babietje en toch al zo goed de aandacht erbij op die oefening uit het filmpje, heel knap

 

 

honden page profiel StemineStemine

honden foto van Stemine

oh zo klein nog  echt schattig!!!

 

King deed het de eerste lessen ook super goed, op 8 weken... maar met ouder worden, werd het moeilijker  had hij meer en meer aandacht voor de andere honden in de cursus

 

Maar dat komt helemaal goed!! geniet van je aapje

 

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Bedankt, ik was ook wel super trots op haar.

 

nu eventjes een vraagje, aangezien ze nog niet zo ver mag en kan lopen en de polder en hondenspeeltuin eigenlijk iets te ver zijn om haar te dragen :p 

vroeg ik mij af zou ik een fietsmand kunnen aanschaffen, t is voor tijdelijk natuurlijk maar zodat we wel leuke dingen kunnen gaan ondernemen? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dat kan prima hoor. Je zou 'm eventueel kunnen aanschaffen op het gewicht wat je hond straks gaat krijgen. Dan kan die vaker mee, ook als je bijvoorbeeld een dagje gaat fietsen of met warm weer.

Dan is het voor honden niet fijn om lang te lopen, maar wel leuk om even naar een andere plek te gaan.

Ook mogen honden met warm weer niet naast de fiets lopen.

Dus zo'n karretje is best handig.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

nog even over het filmpje, ik vind het ook goed dat ze je aankijkt om contact te maken (bevestiging/steun zoeken misschien).

Brian Hare en Vanessa Woods hebben een boekje geschreven, de wijsheid van honden. Daar staat dat ook in, dat het zo bizonder is, dat als er iets nieuws is, of als hij iets engs ziet oid, dat de hond dan even aftast hoe zijn baas erover denkt.

 

Ja lijkt me wel handig die fietsmand. Zorg dat als je de ene dag iets onderneemt met de pup, de volgende dag rust nemen om alles te verwerken fijn is voor veel honden zodat ze niet overprikkeld raken.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

" nog even over het filmpje, ik vind het ook goed dat ze je aankijkt om contact te maken (bevestiging/steun zoeken misschien).
Brian Hare en Vanessa Woods hebben een boekje geschreven, de wijsheid van honden. Daar staat dat ook in, dat het zo bizonder is, dat als er iets nieuws is, of als hij iets engs ziet oid, dat de hond dan even aftast hoe zijn baas erover denkt.
 
Ja lijkt me wel handig die fietsmand. Zorg dat als je de ene dag iets onderneemt met de pup, de volgende dag rust nemen om alles te verwerken fijn is voor veel honden zodat ze niet overprikkeld raken. "

 Ja ik weet t dat ze navraag doen bij hun baasje bij spannende dingen. Sowieso hebben Kiara en ik of Johan al heel veel contact door kijken goedkeuren omkijken met loslopen en andere spannende momenten 

Wat een goede tip om een dag wat te doen en dan weer rust. We doen ons best het zo te regelen maar soms ook wel erg lastig

Elke keer als we langst onze auto lopen gaat ze vragend zitten gaan of we gaan rijden. Maar alleen mijn man heeft een rijbewijs.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

haha leuk dat van die auto, ze is ondernemend dus 

 

Nouja gewoon zorgen dat er een balans is tussen rust, lichamelijke aktiviteiten en geestelijke aktiviteiten.

 

Ook bijv. niet wandelen en daarna gelijk een hersenspel, na het wandelen eerst rust, en daarna pas het spel.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

He wat een leuk topic!

Dat filmpje is geinig, ze probeert alles dapper, denk dat jullie een hele goede puppycursus hebben

 

Je kan ook kijken naar een fietskar? Daar kan ze langer in.. even op marktplaats kijken en hier worden ze ook wel eens aangeboden

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Ondernemend? Nee volgens mij wilt ze auto rijden omdat ze dan lekker kan slapen.

En omdat ze volgens mij ook weet he die auto brengt mij naar leuke dingen.

Wij zijn heel blij met haar puppycursus. Wij hebben gekozen op ons gevoel en omdat de trainers en de eigenaren veel ervaring hebben met engelse stafford.

Ze is overal heel nieuwsgierig naar dus ook naar spannende dingen. Als er nou in de buurt iets was van puppy behendigheid. Konden we dat misschien wat kijken en dingen uitproberen.

Het komt maar weinig voor dat ze echt een afwachtende houding heeft. Alleen bij andere honden kijkt ze even de kat uit de boom. 

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Gisteren een super leuke maar ook volle dag gehad voor Kiaratje, gelukkig sliep ze veel zoals in de auto thuis en ook bij mn broertje thuis op haar kleedje.

En ze heeft even lekker gespeeld met Lucky, en samen een wandelingetje gemaakt met Lucky. (Lucky is de hond van mijn broertje)

eerst rustig kijken en een beetje verstoppen bij mij, maar op een gegeven moment ging ze snuffelen aan hem en vervolgens ging ze hem uitdagen en hebben ze eventjes lekker gespeeld. 

Lucky was gelukkig heel rustig, zodat Kiara eventjes lekker kon onderzoeken. 

Ze heeft wel geleerd dat als Lucky in zn bench ligt dat zij er dan niet bij mag. en al helemaal niet als ze super druk is. zo hoort dat Lucky gaat ook niet echt op haar dekentje liggen. of in haar bench

Fotos komen later :)

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat fijn dat het allemaal goed ging! Ook super dat Kiara haar eigen rust heeft gepakt ondanks dat er nog een hond rond liep.

 

Ja, soms moeten pups ook even iets leren van andere honden. Je kunt altijd wel proberen iets voor te zijn door zelf de pup te roepen enzo, maar soms (tot op zekere hoogte) is het ook goed dat een andere hond laat weten dat die iets niet wil hebben.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

We hadden haar dekentje mee dus wel vertrouwd voor laten lijken. dan gewoon even bij ons geroepen en gezegd dat ze maar lekker rustig moest gaan liggen. Lucky kwam soms wel kijken of ze er nog lag. Verder kon ze Lucky al dus dat zou ook wel fijn zijn geweest.

Nouja soms vind ik, zolang er gewoon door een hond eerst gewaarschuwd wordt en niet meteen in de aanval gaat wel een goed iets dat ze leert wat wel en niet mag. daarnaast waren ze natuurlijk beide los en kon ze overal heen waar ze heen wou. 

We zijn de wandelingetjes die we maken nu iets aan t verlengen. niet dat ze er doodop van wordt maar dat ze nog leuk mee loopt en niet oververmoeid thuis alles sloopt. We merkte dat de wandelingetjes namelijk te kort werden. we houden ons dus niet echt aan de 10 min maar kijken vooral naar onze pup. 
Daarnaast vond ik t soms al lastig om die 10 min wandelingetjes te doen, want wat moet je daarbij rekenen? ook wanneer ze even gaat zitten en om zich heen kijken, de keren dat we iemand tegen komen die dr even aandacht geeft of een praatje met mij doet. dan kom je bijna niet aan wandelen toe. 

Hier wat kiekjes van afgelopen vrijdag met Lucky samen

 

En eindelijk de eerste leuke foto samen met mij

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Daarnaast vond ik t soms al lastig om die 10 min wandelingetjes te doen, want wat moet je daarbij rekenen? ook wanneer ze even gaat zitten en om zich heen kijken, de keren dat we iemand tegen komen die dr even aandacht geeft of een praatje met mij doet. dan kom je bijna niet aan wandelen toe. 

 

Je mag heus op rustig tempo wel eens per ongeluk 15 tot 20 minuutjes wandelen hoor.

Maar je kan ook zeggen, het praatje en de aandacht van de 'vreemde' persoon heeft genoeg indrukken opgedaan voor de wandeling, we gaan op rustig snuffel tempo weer naar huis. Degene die nu een praatje wil maken moet dat maar een andere keer doen.

pagina 2 van 6 123 4 5 6
Volgende forumvraag: Rustig eten geven?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^