Robert

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Robert (Gast)

Hallo...wij hebben 2 honden...1 inmiddels 6 jaar oud..1 van 11 maanden.De jongste hond slaapt in een bench in een aparte kamer...de oudere hond in de woonkamer. Het orobleem is dat de jonge hond soms wel 5 uur lang zit te graven. Ze zit in de bench omdat als de ruimte te groot is..zij nog niet zindelijk is...echter het komt ook nog geregeld voor dat ze in de bench plast. Wat kunnen we het beste doen,? Beide honden toch weer samen in het kamertje zetten snachts ? Of ze toch langer gescheiden houden totdat ze volledig droog blijft in de bench. Beide in de woonkamer katen is geen optie omdat ze dan gaan slopen snachts...  

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

" Hallo...wij hebben 2 honden...1 inmiddels 6 jaar oud..1 van 11 maanden.De jongste hond slaapt in een bench in een aparte kamer...de oudere hond in de woonkamer.
Het orobleem is dat de jonge hond soms wel 5 uur lang zit te graven.
Ze zit in de bench omdat als de ruimte te groot is..zij nog niet zindelijk is...echter het komt ook nog geregeld voor dat ze in de bench plast.
Wat kunnen we het beste doen,?
Beide honden toch weer samen in het kamertje zetten snachts ?
Of ze toch langer gescheiden houden totdat ze volledig droog blijft in de bench.
Beide in de woonkamer katen is geen optie omdat ze dan gaan slopen snachts...
  "

 Wat ligt er in de bench? 

Mijn jongste hond deed dat ook, tot ik er een mand in heb gelegd. Ze hield daarna direct op.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

11 maanden en nog niet geheel zonderlijk, begin met deze hond even van voor af aan om zonderlijk te maken, als een pup. De bench de deur uit, de hond is veels te groot en al op een leeftijd dat het niet nodig meer is, graven betekent een uitweg vinden om er uit te komen..........hier ook een jonge en oudere hond, nog een zeer jonkie, je houdt ze gescheiden met slapen snachts, een ligt er bij mij en een is beneden...op de dag mogen ze samen zijn maar ik blijf er dan wel bij, en zorg dat de jonge hond de oudere niet belaagt, als je dat steeds doet gaat de oudere hond er prima mee om, beiden ga je apart uitlaten tijdens de wandeling, zodat ze beiden apart aandacht en opvoeding krijgen.....dan kan je eens een wandeling ergens gaan maken met beiden waar het veilig is zodat ze dan los kunnen lopen...en mooi hun energie kwijt kunnen.......de jonge hond geef je een ruimte als je weg moet waar die geen kwaad kan, niet bij elkaar en niet meer opsluiten in een bench........en ga met de jonge hond eens naar een  goede cursus zodat je hand aanreikingen krijgt over de opvoeding.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

5 uur aan het graven in de bench !! Toe maar, nog geen gat gegraven ? De hond wil eruit....een bench is daar niet voor, een bench gebruik je voor een hond om even veilig te zitten voor een boodschap en als ze heel klein zijn hooguit voor de nacht, bemerk je dat de hond daar 5 uur in zit te graven dan is er heel goed iets mis met het gebruik van een bench....een goede ruime ruimte geven waar je hond zich  goed kan bewegen, waar hij uit de voeten kan, ga eens beginnen met een tien minuten daar alleen te laten, nadat je gewandeld hebt met de hond, uitgeweest geplast gepoept, en met een goed bot laat je dan de hond eens tien minuten alleen, en dan kan je dat opvoeren.....

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wij begruiken hier voor onze honden ook een bench voor de 1e puptijd. Bij alle 3 ging het goed nu nr4. Nu is hij 2 jaar. Met 8 mnd begon hij ook te graven en bedjes te slopen in de bench. Oke dacht ik je wil er niet meer in. Snachts af en toe wezen kijken en er ging goed. Hier lopen en slapen 2 honden in de huiskamer. Ook een oudje en een jonkie. Deze 2 onderling gaat goed dus dat was geen probleem. Nog niet zindelijk,wat meer uitlaten en op de tijden letten wanneer je de hond uitlaat misschien?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

5 uur lang constant zitten graven ? ....en jullie houden hem dan met deurtje dicht .......arme hond. Krijg je echt een neurotisch dier van hoor .

 

op die leeftijd moet normaal iedere hond al zindelijk zijn. Ik denk juist DOORDAT je hem opsluit dat hij niet proper wordt.

jullie oudere hond is zindelijk, wsch vroeger nooit bench gestoken ? 

Bij Benchgebruik moet ook nog zindelijk maken worden aangeleerd.

 

doe terug zoals met een puppy, zeker even uitlaten voor jullie gaan slapen.Zet beide honden samen in kleine ruimte en leg eventueel een krant in een hoek. Ga eruit om hem s nachts even te laten plassen, niet leuk, maar is nodig. 

 

Ja je zal accidentjes vinden maar steeds minder . 

 

Succes hoor. 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Plassen en graven kan komen door stres, niet alleen kunnen zijn. Een hond van 11 maanden, kan nl makkelijk zijn plas ophouden. Zou ze zeker samen laten in de woonkamer.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Oei 11 maanden en 's nachts nog niet de plas op kunnen houden.. Is de plas al een keer nagekeken door de da?

Als dat helemaal goed is zou ik even weer vanaf het begin beginnen. Los in het aparte kamertje zetten en eventueel een wekkertje zetten 's nachts. Komt vast goed, maar zoals ik het lees vind de jongste de bench niet zo prettig. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Waarom is je hond niet zindelijk?  Is dot een medische reden (blaasontsteking oid? Of heb je er te weinig aandacht aan besteed? 

 

Voor de rest ga ik wbt het graven en plassen in de bench met de rest mee.

 

Je zult aan het werk moeten om je hond zindelijk te maken. Dat gebeurt niet door 'm in de bench te steken.

honden foto van Kim~Chiva~Nicky†~Queeny ~Bono

Oei, ons Queeny die is nu bijna 8 maanden en slaapt in een bench. Door de dag gaat ze er enkel in als wij langere tijd weg zijn. (ze durft nog al eens iets slopen) Als wij kort weg zijn (gewoon effe winkelen ofzo) gaat ze niet in de bench en dat gaat goed. Ze doet zelfs niets in huis. In haar bench was ze 's nachts ook al snel zindelijk. Denk toch dat je je pup want minder in de bench moet steken, zo kan ze ook niets leren hé. 

Volgende forumvraag: Bloed door hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^