Dan zonder tuigje.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Een tijdje terug had ik het over Jazz dat hij zo idioot doet op de bruggetjes in onze woonomgeving hier op hp. Hij moet erover er zijn er een aantal waar je niet omheen kunt. De laatste tijd gaat het beter ik blijf er op staan stapje verder enz. Voor dat bruggetjes verhaal weer een tijd terug had ik het op hp over dat Jazz zoveel blaft met uitlaten. Hij heeft altijd een tuigje om. Met een tuig is een hond beweeglijker in zijn nek hij kan meer hartstikke fijn natuurlijk. En ik weet het is beter voor een hondenlijf. Nu heb ik 2 dagen gewandeld met Jazz met halsband om geen tuig.

 

Over de brug lopen doet hij nu ineens minder idioot. Als hij blaft kan ik hem blijkbaar sneller uit die gekkigheid halen met een halsband omdat je min of meer zijn kop sneller weg draait van dat waar hij voor blaft. Met een tuig loopt hij nog wel eens achterstevoren te blaffen,nu lukt dat niet meer. Voor lange wandelingen krijgt hij het hunter tuig om. Fijn te dragen voor hem ook maar te duur om weg te leggen. Hoop dat dit zo blijft bij Jazz.Toch vraag ik me af,zijn jullie wel eens terug gegaan van tuig naar halsband?

 

Even een spatie ertussen gegooid(gewijzigd)

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Als hier het tuigje in de was zit als madam weer eens door de stront heeft liggen rollen, dan heeft ze een halsbandje. Maar ze trekt erg aan de lijn, dus zelf vind ik het nooit prettig.

 

Verder, als jij het idee hebt dat ze beter met een halsbandje loopt, dan is dat toch prima? 

 

Ik heb trouwens zo'n front range harnas, je kan de lijn ook aan de voorkant vastklikken. Misschien kun je ook zoiets maken en kijken of het helpt.

Jessica (Gast)

Mijn grote kanjer loopt hier altijd met halsband.

Wel om andere redenen dan jij. Eerst ging hij altijd met tuig zijn neus achterna (plasjes van lekkere teven). Ook als de lijn niet lang genoeg was. Hij is superslim. Dus hij had door dat wanneer hij eest met een ontspannen lijn meeloopt (alsof zijn neus bloed) en dan ineens met zijn volle gewicht in het tuigje gaat hangen om maar bij dat geurtje te komen, de baas plat op zijn neus ligt. Boeit hem niet, maar hij was wel bij dat geurtje.

Dus sindsdien halsband. Hij trekt niet. En hij kan nu niet meer op een onbewaakt ogenblik zijn hele gewicht erin gooien. Ik heb 'm nu weer 'onder controle'.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nu ogin wat ouder is gebruik ik de hunterlijn, ook voor bams gebruik ik die, geen trekkende honden heb ik, maar het is fijn dat het zo af kan, en weer om.....voor ogin heb ik in het begin een tuigje gebruikt omdat ik niet wist of ze zou gaan trekken, en iedere lichte trek zou funest voor me zijn, voor bams nimmer een tuig gebruikt, nu weer stevig in mijn schoenen gebruik ik de lushalsband weer.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Dat ineens aan de lijn hangen met tuig om herken ik ook alleen Jazz weegt dik 7 kilo dus wat gewicht betreft valt dat wel mee. Maar het is wel lastig ja. Vandaag ging het ook weer goed hij vergeet zelfs te trekken.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik heb met Paddy een tijdje beide omgedaan. Altijd starten met tuig, ging hij raar doen of mal springen, dan klikte ik de lijn aan de halsband.

 

Was maar een maandje nodig, hij gaat nu altijd alleen met tuigje.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Nu ogin wat ouder is gebruik ik de hunterlijn, ook voor bams gebruik ik die, geen trekkende honden heb ik, maar het is fijn dat het zo af kan, en weer om.....voor ogin heb ik in het begin een tuigje gebruikt omdat ik niet wist of ze zou gaan trekken, en iedere lichte trek zou funest voor me zijn, voor bams nimmer een tuig gebruikt, nu weer stevig in mijn schoenen gebruik ik de lushalsband weer. "

 Fijn dat het goed met je gaat Willemijn. Onze dochter heeft ook de riem die je laat zien.

Ik heb zoveel riemen dus deze sla ik maar over.

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Ik heb met Paddy een tijdje beide omgedaan. Altijd starten met tuig, ging hij raar doen of mal springen, dan klikte ik de lijn aan de halsband.
 
Was maar een maandje nodig, hij gaat nu altijd alleen met tuigje. "

 Zo deed ik het ook 2 dagen,vandaag alleen riem om de nek.En tot nu toe trekt hij niet...afkloppen..of hij krijgt door hoe het werkt en wordt weer stout.

 

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik wissel ook wel eens van tuig naar halsband voor meer controle   werkt hier ook erg goed!

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

13 juli schreef ik dit onderwerp. Vanaf dan met halsband. Vanavond voor het eerst weer een tuig om. En of Jazz harder trekt.   Met halsband hoest hij niet of stopt blijkbaar bij een bepaalde *trek kracht* dus blijven we zo maar doen. Met uitjes of lange wandelingen een tuig.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

Hier loopt Indy met de meeste wandelingen aan een halfslip halsband (halfslip, omdat anders de haren afbreken). Heb dan meer controle.

 

Maar ze heeft ook een tuig waar ze af en toe in loopt

 

 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Hier loopt Indy met de meeste wandelingen aan een halfslip halsband (halfslip, omdat anders de haren afbreken). Heb dan meer controle.
 
Maar ze heeft ook een tuig waar ze af en toe in loopt
 
  "

 Zo doe ik het ook. Met halfslip ertussen want ik wil dat ook niet haren afbreken,die heb ik later gekocht en gebruik ik nu.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin. 3 doggies

honden foto van Indy haar bazin.

"  Zo doe ik het ook. Met halfslip ertussen want ik wil dat ook niet haren afbreken,die heb ik later gekocht en gebruik ik nu. "

 Ik vind de halfslip wel prettig. Het is de enige halsband waar Indy zich niet uitwurmt . En het is prettig omdat de haren niet afbreken.

honden page profiel RosanjaRosanja 3 doggies

honden foto van Rosanja

Ik gebruik beide. Maar ook wel eens niks, een tuig met tassen zonder een ringetje of dr oude (trainings)riem die kapot is.

Ze loopt met wandelingen aan de lijn met een tuig omdat ze dr nek kapot trekt. Waar ze los mag met halsband. Waar ze gaat zwemmen dr oude riem op 'slipstand'. Gewoon een lus gemaakt met dat haakje, puur voor het 'even bij me houden zonder teveel te moeten dragen'. En als we op bezoek gaan bij onze ouders of even plassen aan de overkant heeft ze niks om. En met kamperen heeft ze op de heen en terugweg naar de plek dr tuig met tassen om  en een reflecterende halsband met onze gegevens.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

In het begin, met Dobby. Asiel zei: tuig is beter voor de nek. Nou ja, Dobby rende echt in volle galop naar het einde van de lijn en dat trok mijn hand niet. Dus na kneuzing over gegaan op halsband en toen zo'n hoofdhalster. Toen mijn hand na 2 maanden eindelijk eens genezen was ben ik terug gegaan naar de halsband.

Eigenlijk sinds kort pas weer naar een tuig, omdat de halsband stuk was. Voordeel is dat hij bij rukken aan de lijn nu in een keer stil staat en niet nog eens gaat trekken om alsnog in de sloot te komen (bijv.). Nadeel is dat als het een keer knokken is met een andere hond, bij de halsband pakken dan niet meer gaat en Dobby een stuk verder naar voren kan komen dan eerst.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Faro heeft een tuigje en een hunterlijn, hij loopt liever aan de hunterlijn, aan de flex een halsband.

 

Tenzij we weten dat er wild rondloopt, dag gaat hij in jachtstand en dan een tuigje, om zijn nek te beschermen.

Faro vind een halsband of hunterlijn fijner.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

mijn vriend gebruikt de halsband, ik het tuigje, ik vind dat je dan een veel betere lijnvoering (wat bij Jenna echt nodig is) kan doen. Met de halsband is ze te springerig, met het tuigje veel rustiger

 

Op bruggetjes, (die van plankjes met een kier ertussen) trekt ze zich bij de halsband juist terug, met het tuigje durft ze beter, stapje voor stapje, haar de tijd latend.

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^