In de tuin plassen later weer af te leren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Corrie (Gast)

Is het mogelijk om je pup op latere leeftijd weer af te leren dat hij niet meer in de tuin op het gras mag plassen? Lijkt ons voor nu handig gezien je de pup dan makkelijk kan optillen en buiten kan zetten in plaats van het veld op de hoek van de straat. Ook 's nachts hoef je er dan niet helemaal uit. Na een aantal maanden vinden we het alleen niet meer zo handig aangezien de plasjes groter worden en er in de toekomst ook kleine kinderen in het gras zullen spelen. Is het na circa 4 maanden dan weer af te leren, of is dat alleen maar heel verwarrend? Ben benieuwd naar jullie ervaringen...

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Onze hond heeft als pup ook zijn behoefte gedaan in de tuin.

Mijn ervaring is dat we dit eigenlijk niet hebben moeten afleren, maar hij uit zichzelf er al mee stopte naar mate hij ouder werd.
Eigenlijk doet hij nu enkel zijn behoefte in de tuin als hij ziek is en ik echt niet direct naar buiten kan met de baby, dan mag het in de tuin. Maar wederom daarna doet hij het "gewoon" niet.

Ik weet niet of dit puur geluk is hoor ;-)

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Kun je proberen het plassen voor te zijn? Dus vaker op de dag kleine rondjes lopen zodat hij niet in de tuin hoeft te plassen.

Doet hij het toch, dan zou ik het aanpakken zoals bij een pup; zodra hij plast optillen en buiten zetten.

Blijft hij het keer op keer gewoon doen, mag hij vind ik best weten dat het niet gewenst is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Zeker is dat af te leren, maar zou al gelijk niet de hele tuin laten gebruiken, maak in een hoekje een uitlaatplekje om daar je hond zinderlijk te maken, en niet de tuin ter beschikking geven.

Corrie (Gast)

We krijgen de pup over een week, en ik ben erg benieuwd naar de ervaringen van anderen. Het lijkt me nogal wat om iedere twee uur, en steeds na het slapen, eten en spelen de hond weer aan een lijntje mee te nemen voor een wandeling terwijl het dan eigenlijk alleen even gaat om een plasje. Is uiteraard geen probleem maar vraag me af of dit niet te belastend is voor de pup, ook al is het maar 5-10 min per wandeling.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Hier ging ook iedere pup in de tuin. Later deden ze het niet meer.

Het is ook lastig om midden in de nacht het riempje om te doen bv.

 

Onze oude spaniel doet het wel maar die geneert zich nergens voor, ze poept rustig bij de dierenarts in de wachtkamer terwijl ze dat al had gedaan met ervoor uitlaten.

En zij mag in de tuin om de zoveel tijd heeft ze blaasontsteking,nu gelukkig al een tijd niet meer,dat is ook lastig om haar eerst aan te lijnen.En als onze andere hond dan in de tuin loopt boeit de plas van de andere hond hem niet,hij gaat er niet overheen piesen ofzo,gelukkig.

Bij de meeste honden komt het vanzelf goed hoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hier een kraakzinderlijke hond, nimmer in huis of tuin wat gedaan, een uitlaatzone in de tuin gemaakt....ben er wel zo blij mee, bams heeft heel wat operaties achter de rug en kon niet naar buiten, wel naar haar uitlaatplek, een blaasontsteking gehad, de hond, om de tien minuten plassen de hele nacht door, geen stres voor beiden, een verbrijzeld bekken gehad onlangs, ikke, en dolblij met de uitlaatplek, zeker als je alleen bent, eer de uitlaat komt is de hoge nood eraf, voor smorgens vroeg en savonds laat gebruik ik de uitlaatplek nog steeds, ik ga nimmer in het donker aan de weg lopen. Hier voor de deur geen weide of grasveld....echt aan de hoofdweg in de berm moet ik dan met de hond, niet veilig.......

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

....en zo geleerd, net een pup in huis, die wel 20 x moest ......en ook zinderlijk in huis en de rest van de tuin, en geen misverstand ze gaan gewoon naar buiten........................7.5 week , zo geleerd, niets in huis of de tuin gedaan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

........geen van beiden gaan ergens in de tuin zitten, en nogmaals geen vervanging voor het wandelen, maar voor de vroege ochtend en de late avond nu, maar als pup zijnde daar zinderlijk gemaakt.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

" We krijgen de pup over een week, en ik ben erg benieuwd naar de ervaringen van anderen. Het lijkt me nogal wat om iedere twee uur, en steeds na het slapen, eten en spelen de hond weer aan een lijntje mee te nemen voor een wandeling terwijl het dan eigenlijk alleen even gaat om een plasje. Is uiteraard geen probleem maar vraag me af of dit niet te belastend is voor de pup, ook al is het maar 5-10 min per wandeling. "

 De wandelingen zijn dan ook niet perse wandelingen. 

Bij ons was het na iedere keer spelen, eten en slapen naar buiten. Dan gingen we naar de hoek van de straat, plasje laten doen en weer terug. 

 Maar we maakte per dag maar een stuk of 4 echte wandelingetjes. Soms minder omdat we erop uit gingen voor de socialisatie. 

Zeker in het begin hielden we het dus heel simpel maar wel iedere keer naar buiten met hem. Zodat hij ook leerde zijn behoefte te doen buiten waar het wat spannender is en hij een halsband en riem om heeft. 

 

Een pup kan dat prima aan hoor 

 

 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Ja hoor, als pup hier ook altijd op het gras geplast de honden.

Met een paar maanden deden ze het uit zichzelf niet meer, nooit iets voor hoeven te doen.

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Is jullie tuin compleet afgedekt?

Of regent het toevallig ook weleens in je tuin?(als je in Nederland of België woont,zal het vast wel goed komen met het rege(l)(n)matig schoon spoelen van je tuin )

 

Maar dat was je vraag niet

 

Ik zeg verwarrend idd,wat nu mag,moet altijd mogen.En aan de andere kant is het over 4 maanden gewoon weer herfst en rot weer voor een héle lange tijd,dus dan vertoefd je hond toch niet zo maar in de tuin....dus kan het gedrag weer uitslijten.

 

En als de hond de volgende lente/zomer toch in de tuin plast,dan is het mislukt

Ik heb nog wel een tip tegen grote plassen van je hond....geef je vers vlees dan heeft de hond beduidend kleinere plasjes..omdat ze met brokken (en met name bevatten ze veel zout,vaak) veel meer drinken.

 

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Wij hadden destijds geen tuin. En hij ging dus inderdaad telkens aan de lijn naar het groenstukje. Als je op een rustige locatie woont, kan het ook - als het even snel een plas is - gewoon los. Hup ergens op een gras/struikstukje neerzetten. Plas - belonen - en weer naar huis. 

 

Ik denk dat het op zich wel af te leren is. Vooral omdat je later echt de wandelingen hebt, en daarnaast af en toe lekker in de tuin. Maar als op de wandelingen de behoefte al wordt gedaan, dan zal je hond in de tuinmomentjes denk ik niet veel in de tuin plassen. Misschien af en toe een kleine plas, maar dat is ook echt niet zo erg.

honden page profiel gregre

ik laat ze ook altijd in de tuin als ze pup zijn.
dat is wel makkelijk.
en als ze ouder worden kunnen ze het ook ophouden.
nog nooit problemen ermee gehad.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Hier mocht en mag geen enkele hond zijn behoefte doen in de tuin mits uitzonderingen daar.


Kijk een ongelukje kan en wanneer het echt niet anders kan is het ook geen probleem. Maar als puppy gingen ze gelijk buiten. Niet ver en ook niet waar veel andere honden komen maar wel gelijk buiten.


Reden is dat wij ook zelf optimaal de tuin benutten.

honden page profiel JudahJudah

honden foto van Judah

Mijn hond heb ik eerst ook in de tuin gelaten met zindelijk maken.. naast de schuttingdeur op een hoopje zand tot hij begon aan te geven dat hij moest plassen wat heel snel was , uiteindelijk nam ik hem mee buiten de plaats waar het hoort en het hoopje zand weg gehaald en er wat anders neer gezet hij heeft af en toe daarna een ongelukje in de tuin gehad maar verder plast hij nu nooit meer in de tuin dus hier was het er ook makkelijk weer uit te krijgen!

 

Wel verschoonde we iedere dag het zand en met water na spoelen! 

Volgende forumvraag: Opbouwen alleen thuis blijven
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^