Pup veel moeite of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Ben ik weer! (Liever geen reacties over hoeveel topics ik wel niet heb)! Ik liep net een rondje ik het park en ik kwam een vrouw met een witte herdershond tegen.. We raakte in gesprek en het ik zei tegen dr dat ik ook zo graag een hondje wou  maargoed wat ik waar me topics dus nu over gaat... Ze zei dat als ze puppy zijn dat het nog niet zoveel moeite kost, maar eenmaal als ze ouder zijn dat het een hoop werk kost (ze zei dr wel bij dat de moeite allemaal verdwijnt als je bezig met hem was hihi) maar hoor van andere mensen juist dat een pup juist veel moeite kost.. Dus me vraag is wat is dr nou waar?

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Als je iets leuk vindt, is het geen moeite hé!

 

Een pup vraagt veel werk maar een oudere hond heeft ook zijn aandacht en wandelingen nodig.

 

Reken er maar op dat je leven volledig verandert als je een hond hebt!

Steeds rekening houden met het feit dat je zomaar niet even weg kan of je hondje boet aan aandacht in.  Wil je op reis, moet je zien dat je ergens terecht kan waar honden toegelaten zijn en uiteraard kies je bestemmingen waar je hond plezier aan beleeft.

 

Als je thuis komt, zit daar iemand op je te wachten die je aandacht wenst, die uitgelaten wil worden maar die ook zoooo blij is dat je er bent.  Elke medaille heeft zijn keerzijde, je hebt de liefde van je hondje, maar je moet er ook voor inleveren.  Je moet rekening houden met je vriend en steeds in zijn/haar geluk investeren, maar als je dat doet, beleef je zoveel plezier!

Dan is het ook geen moeite meer, maar is het vanzelfsprekend dat je kiest voor je hond, altijd!

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

" Als je iets leuk vindt, is het geen moeite hé!
 
Een pup vraagt veel werk maar een oudere hond heeft ook zijn aandacht en wandelingen nodig.
 
Reken er maar op dat je leven volledig verandert als je een hond hebt!
Steeds rekening houden met het feit dat je zomaar niet even weg kan of je hondje boet aan aandacht in.  Wil je op reis, moet je zien dat je ergens terecht kan waar honden toegelaten zijn en uiteraard kies je bestemmingen waar je hond plezier aan beleeft.
 
Als je thuis komt, zit daar iemand op je te wachten die je aandacht wenst, die uitgelaten wil worden maar die ook zoooo blij is dat je er bent.  Elke medaille heeft zijn keerzijde, je hebt de liefde van je hondje, maar je moet er ook voor inleveren.  Je moet rekening houden met je vriend en steeds in zijn/haar geluk investeren, maar als je dat doet, beleef je zoveel plezier!
Dan is het ook geen moeite meer, maar is het vanzelfsprekend dat je kiest voor je hond, altijd! "

 Geeft je groot gelijk! Het veranderd je leven.. Vind ik eigelijk ook juist zo leuk! Maar wat is nou t meeste moeite vond jij ? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Allebei, zodra je een hond hebt, heb je er zijn leven lang veel werk aan, alleen een volwassen hond op een andere manier als een pup.

Maar het is maar net wat je onder werk verstaat.

 

Jij hebt het over moeite, wat bedoel je daarmee?

Een pup kost heel veel tijd in het begin, maar ik vond het geen moeite omdat ik het leuk vond.

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Zeker bij de eerste twee honden vond ik de puppytijd het drukst.

Nu vind ik de puppytijd het leukst!  Een volwassen hond kost meer moeite door het feit dat je verder moet wandelen, je moet nog steeds met hem spelen, maar een pupje is snel moe en gaat dan slapen, een volwassen hond is op dat punt veeleisender.

 

Maar ook dat is leuk, op een andere manier.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Er wordt niet voor niets vaak beweerd, dat een pup meer werk geeft dan een baby.

Ik vind m.n. het zindelijk maken veel tijd en werk kosten;

 

Sowieso om de 1 1/2 uur naar buiten tijdens de zindelijkheidstraining en proberen te laten plassen en/of poepen.

elke keer na het:

- spelen

- slapen

- eten

snel naar buiten brengen. Als je merkt dat je te laat bent pup optillen.

Door het optillen zal de pup even ophouden met plassen tot je hem/haar weer op de grond zet.

In het algemeen: optillen en naar buiten brengen, zodra je ziet dat de pup binnen wil gaan plassen of poepen.

Bij mijn laatste en huidige hondje Casper duurde het totdat hij 5 maanden was, toen hij eindelijk zindelijk was. Ik heb ook wel pups zindelijk kunnen maken in 2 weken tijd. Dit kan dus enorm verschillen tussen individuele honden.

Commando's leerde ik mijn honden meest spelenderwijs.

 

Over de impact van een hond hebben, heeft Martine al geschreven.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een pup, ja ik zelf vind dat de leukste tijd, een jong diertje naar je hand zetten, en daar zolang de hond bij je is zoveel plezier van ondervinden, is voor mij geen probleem, ik heb nog nimmer een pup gehad dat ik moest zuchten van.......misschien altijd geboft, maar vaak denk ik hoe je er zelf er voor open staat, eens wat nachten oplopen, niet erg, haal ik wel weer in, en problemen met opvoeding, niet echt en ik weet overal een oplossing voor.....ik vind de puptijd te kort duren, en toch kijk ik uit naar het volwassen zijn, wat heb ik er van afgebracht....

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ik denk dat de mevrouw ook doelt op het feit dat als jij een pup neemt van 8 weken dat deze nog, verschillend per pup, 16-20 uur per dag slaapt. In die zin is een pup makkelijker omdat je het grootste deel van de dag op een slapende hond aan het passen bent. Echter kost een pup wel weer veel moeite in de zin van zindelijk maken en de regels aan leren. Een pup weet namelijk nog niet dat hij de stoelpoten niet mag opeten, dat hij niet in je handen mag bijten en dat hij niet binnen mag plassen. 

 

Spoel het even door naar de leeftijd 20 weken en je pup zal de basis regels van het huis al goed onder de knie hebben. Je handen worden de tirannie van puppytandjes bespaard en de zindelijkheid zal vast al goed op weg zijn. Echter, begint de pup nu steeds meer te vragen in de zin van beweging. Je zal meer met hem moeten gaan doen, en ook meer op hem moeten gaan passen omdat hij nu het grootste deel van de dag gewoon wakker is. 

 

Wanneer de hond eenmaal volwassen is zal hij de meeste dingen wel begrijpen, maar vraagt hij wel meer aandacht en beweging van jou, dus is het in die zin weer meer werk. 

 

Het is dus maar net wat jij als veel moeite beschouwt. Als je het mij vraagt is om het uur 5 minuten naar buiten gaan voor een pup veel vermoeiender dan 3x per dag een half uur tot een uur voor een volwassene, gewoon omdat je de uitlaat dan in 1x gehad hebt. Ook vind ik het heel makkelijk als de hond eenmaal weet dat hij geen spullen mag slopen. Ik vind puppy's zelf heel erg leuk, het is een hele leuke tijd, maar ik vind volwassen honden zeker wel makkelijker om te verzorgen. 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Tja het is gewoon verschillend. Een hond is in het algemeen wel veel werk :p

 

 

Met een pup moet je er eigenlijk wel ieder uur uit. Een pup kan zichzelf nog niet vermaken dus die zal heel veel aandacht van je vragen. Je moet veel op de pup letten want hij moet nog veel leren. 

Maar daar tegenover staat dat een pup veel slaapt, en nog niet veel uitdaging nodig heeft. 

 

Als je pup een puber word zal hij zich wel beter zelf kunnen vermaken. Maar dat is vaak niet iets positiefs  Alles dat die geleerd heeft als pup is hij weer even vergeten en hij gaat alles dat niet mag nog eens uitproberen. Dus er gaat veel energie zitten in het trainen en gedrag ombuigen. Ook heeft hij wat meer uitdaging nodig, de wandelingen worden minder vaak maar ook iets langer. 

 

Als je hond volwassen is zal die meer uitdaging vragen. Je hond kan dan langere wandelingen aan en heeft die uitdaging nodig om zich voldaan te voelen. Dus in die zin is dat ook weer veel werk.

(dit is natuurlijk uit mijn eigen ervaring, iedere pup, puber en hond zijn anders)

 

Het ligt er dus net aan wat je veel werk vind 

 

honden foto van Lotte & Teddy & Oscar

Ik denk eerlijk gezegd dat de leeftijd van een hond niks uitmaakt met hoeveel moeite het is. Natuurlijk, een pup moet alles nog leren en moet helemaal nog klaar gestoomd worden voor jouw leven en jouw wereld. Maar als je een oudere hond in huis neemt, moet die ook weer opgevoed worden om zich aan te passen in jouw leven.

 

Het enige verschil is dat de hond dan waarschijnlijk al zindelijk is. Misschien waren er dingen bij zijn vorige eigenaar aangeleerd wat jij zelf niet door de beugel vind kunnen of bepaalde dingen die in zijn opvoeding niet van toepassing waren geweest. Uiteindelijk moet jij de hond toch kneden naar hoe jij het wilt hebben, dus naar mijn mening is het verschil tussen een pup en een hond niet groot. Ja, een pup slaapt de hele dag. Dat is ook wel weer lekker. Maar die moet om de halfuur naar buiten. En een oudere hond weet wat er van hem verlangt, maar die moet langere wandelingen hebben en die staat tegen de deur te krabbelen om met jou erop uit te gaan.

 

Ik denk eerlijk gezegd dus niet dat het meer moeite is of niet. En moeite is het niet te noemen denk ik.. Het is meer iets prachtigs en leuks om te doen om een kleine mummel op te leiden tot een geweldige mooie hond. Ik vind het fantastisch om te zien hoe een dier opgroeit. En steeds bij me pups na te denken hoe ze er uiteindelijk uitzien wanneer ze uitgegroeid zijn. Maar als ze weer volwassen zijn vraag ik me weer af hoe ze als pup waren haha. Ik denk eerlijk gezegd dus niet dat het veel uitmaakt, op zindelijkheidstraining na. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ik vond Beer als pup makkelijker dan als puber(nu). Nadat een hond pup is geweest, komt de puberfase. Dan zijn ze ongeveer 6-7 maanden oud en dan gaan ze alles uitproberen. Totdat je er helemaal gek van wordt.

Bij pups is het een kwestie van telkens 'nee' en laten zien wat wel mag. Doet hij het nog een keer? Dan weer 'nee'. En nog een keer... en nog een keer... Dit kan zo de hele dag doorgaan. Beer is als puber gewoon erger dan als pup. Hij was alleen lastig met rust pakken, dit deed hij namelijk nóóit zelf, dus je moest hem op een gegeven moment echt vertellen dat het genoeg was en hem desnoods in zijn bench/rustige ruimte doen.
Pups zijn dan wel weer vermoeiender omdat ze 's nachts nog niet zo lang hun plas op kunnen houden. Je maakt dus heeeele lange dagen en hele korte nachten.

Ik had de meeste verantwoording over Beer, en ik kan zeggen: ja, een pup opvoeden in je eentje kost moeite. Maar de puppytijd is wel errug leuk.


honden page profiel StemineStemine

honden foto van Stemine

Ik heb het opvoeden van een pupje toch wel wat onderschat hoor. Ik dacht dat ik de hele dag zou staren naar dat klein schattig ding, maar zo was het niet. De eerste weken weinig geslapen, gemiddeld 3 keer per nacht naar buiten met hem. Hij beet onze handen, voeten, kleren helemaal stuk met zijn scherpe tandjes... Ik heb er speciaal 3 weken verlof voor genomen van mijn werk, en maar goed ook, ik was doodop

Vooral de eerste weken waren heel zwaar, maar ik zou hem voor geen geld van de wereld meer willen missen! Het is natuurlijk héél fijn om te zien dat een pupje opgroeit en jouw helemaal vertrouwt, begint te luisteren, echt een band met jouw heeft.

Ik sta nu net voor de periode dat hij begint te puberen dus ik hou mijn hart al vast haha, maar hoe dan ook. Als je vastberaden bent, en je houd onvoorwaardelijk van dat kleine pupje, dan is al het werk wat je erin steekt zeker waard! zeker als hij dan savonds zo lief tegen jou in slaap valt

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Wat heb jij veel topics zeg 

 

puppytijd de heerlijkste  tijd voor mij, ook nog toen ik uit werken ging.

Alle puppies groeiden fijn op, op tijd zindelijk , niet teveel gesloopt.

Maar ach dat hoort er allemaal bij de plasjes en het slopen.

 

Ik ben gek van puppies, hun speciale melkgeur, hun naaldtandjes, hun gewaggel, hun lompe pootjes,  hun gepiep....alles.

 

Het vertouwen dat zo een kleintje direct in je stelt en je overal volgt , soms is dit gevaarlijk zelfs.

 

Drukke tijd ja , en daar koos ik dus bewust zelf voor door een pup te nemen . Besef dat aub goed voor je eraan begint ! 

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

Bedankt voor jullie reacties! 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik had met Sascha en Aiden heel veel moeite met de puppentijd. Ze waren allebei erg aanwezig en sloperig. 

 

Doordat we er wel heel veel tijd in hebben gestoken, zijn ze nu ze ouder zijn heel makkelijk. Sascha is enorm stabiel en luistert prima. 

Aiden zit nu in de puberteit, maar ook bij hem zie je de tijd die je erin hebt gestoken terug. 

 

Dus een pup is niet 'lastig' en als je veel tijd steekt in het krijgen van een sterke band en socialiseren, heb je daar nog jaren plezier van. 

Een witte herder is trouwens laat volwassen, dus kan best zijn dat ze nog vol in de puberperiode zaten :p

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

ik vind het heerlijk, puppy's... Ik heb ook wel hele makkelijke puppy's gehad, nooit iets gesloopt, nooit gepiept of geblaft, heel snel zindelijk, eigenlijk alleen maar genoten. En nu ze volwassen zijn is het ook alleen maar genieten

honden foto van Kelsey (kaitlinn) & Kenzo

" ik vind het heerlijk, puppy's... Ik heb ook wel hele makkelijke puppy's gehad, nooit iets gesloopt, nooit gepiept of geblaft, heel snel zindelijk, eigenlijk alleen maar genoten. En nu ze volwassen zijn is het ook alleen maar genieten "

 Ik heb fotos van je hond gezien, mooie hond heb je!  Mij lijkt alle jaren t leukste.. Maar heeft wel wat zon puppy hihi

honden page profiel JellybeansJellybeans

honden foto van Jellybeans

Ik vind een pup veel meer werk dan een volwassen hond. In het begin heb ik wel 15 x per dag buiten gestaan met Jelka en nog deed ze heel wat plasjes binnen. In de nacht sliep ze gelukkig wel goed, tussen ons in het bed net als een klein kind haha. Nu begint ze te puberen en probeert ze haar grenzen te verleggen. Weer een andere uitdaging dus. Maar ik vind het ontzettend leuk, alle energie dubbel en dwars waard. Volgens mij hebben we wel geluk dat we een lieve en rustige hond hebben, best snel in de juiste richting te sturen. 

 

Een volwassen hond heeft natuurlijk nog steeds aandacht en uitdaging nodig, wil langere wandelingen maken. Maar daar heb je wel al een routine mee, je weet wat je van elkaar kunt verwachten.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Zwaar niet, maar er gaat flink tijd zitten in zindelijk maken, het aanleren van goed gedrag en dat gaat zo'n beetje het hele hondenleven door. Het is namelijk niet, dat als je hond pup-af is, hij ook niks meer hoeft te leren. Net als de mens leert een hond elke dag. Doe je dat niet, dan verslorderen dingen die je heb aangeleerd. Zorgen dat je pup niks kapot kan maken. Je moet constant opletten. 

 

Ook als volwassen hond gaat er flink veel tijd in zitten. Wandelingen, aandacht in de vorm van spelletjes, zoeken naar oppas als je een dagje moet werken of op vakantie gaat, dierenarts afspraken (als het goed is niet te vaak, maar enkel voor de apk), maar ook bij de da moet je hond zich gedragen dus moet je hem leren hoe die zich daar moet gedragen. Dus leren tandjes en oortjes kijken, pootjes optillen en aan zitten enzovoort. 

honden page profiel --

honden foto van -

Ik heb een pup  nooit als 'veel moeite' ervaren. Ik vond het een hartstikke leuke tijd en heb er volop van genoten! 

 

De puber periode vond ik daar in tegen wat minder haha! Dat kostte me wel veel moeite! 

 

Nu, met een volwassen hond van 4 jaar, is het ook helemaal geen moeite.... Wel veel werk, maar ik geniet er volop van en zie het dus niet als een "verplichting", maar vooral als een "verrijking"...... :-)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

ik vind het ook nog wel een verschil of je een herfst / winter pup hebt of lente / zomer. 

 

het werk is er niet minder om maar het is wel prettiger om 10 / 15 keer met de pup naar buiten te gaan als het iets minder koud is met name de nachten. 

Want dan ben je al moe en na een tijdje al helemaal moe en dan buiten te moeten staan. 

 

Maar denk idd goed na ... het is veel meer werk als dat je je indenkt en net als met kids .... er zijn pups bij die niet zomaar doorslapen, zindelijk zijn, die alles slopen en noem alle dingen maar op. 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Vind zelf de puppietijd veel meer werk dan een volwassen hond.

Vooral het zindelijk maken kost heel veel tijd en is af en toe frustrerend, voor mij dan. In het begin snapt de pup nog niet dat het buiten moet, dus je moet ongelukjes voorkomen. Daarom ga je na het slapen, eten, spelen, etc. hem laten plassen. Maar in het begin heb ik wel eens een uur buiten te gestaan zonder dat er wat uit komt, en dan ben je binnen gaat hij plassen...

 

Meestal hebben ze het vrij snel door gelukkig, maar voordat een pup écht zindelijk is kan even duren. Bij sommige honden zelfs maanden.

 

Verder moet je goed opletten dat hij niks sloopt, basis commando's aanleren, socialiseren, etc. Maar dit vind ik zelf niet zo erg.

 

Een pup is natuurlijk wel heel erg schattig, maar een volwassen hond vind ik toch leuker. Lekker lang wandelen, mee fietsen, steppen, hondenschool, etc. Hij draait lekker mee met ons ritme, kan al alleen thuis blijven, luistert, etc. etc. Dan kost het nog maar weinig werk.

(Wandelen en uitlaten versta ik niet onder werk nl, dat vind ik gewoon leuk)

 

Een puber daar in tegen kan wel weer ''erger'' zijn dan een pup. Die van ons waren niet zo erg, wat ik me er dan van herinner. Maar bij mij op de cursus zitten een paar flinke pubers. Daar zou ik niet heel vrolijk van worden haha.
Ze doen net of ze niks meer snappen en kunnen, en negeren de baas soms volledig. Terwijl dat ze het een paar weken daarvoor perfect deden, best frustrerend lijkt me.

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Moeite is een verkeerd woord. Wij hebben nu een pup en puber in huis en het is gewoon een heerlijke verrijking van ons gezin. Uiteraard komen de puberstreken niet altijd uit, of zijn de gebroken puppy nachten niet leuk.......we wisten waar we aan begonnen :D 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Er wordt hier gezegd 16/18 uur slapen, hier niet, geen slapers, misschien dat ze daarom zo lekker rustig zijn, nu bams wat ouder wordt, ze wordt tien merk ik dat ze meer slaapt, maar ook nog niet zoals ik wel eens lees van anderen, vroeg op, snachts toch nog lekker nachtbraken, en ook ogin is geen slaper, wel wat meer dan bams maar de uurtjes die hier worden aangegeven, nee.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

" Er wordt hier gezegd 16/18 uur slapen, hier niet, geen slapers, misschien dat ze daarom zo lekker rustig zijn, nu bams wat ouder wordt, ze wordt tien merk ik dat ze meer slaapt, maar ook nog niet zoals ik wel eens lees van anderen, vroeg op, snachts toch nog lekker nachtbraken, en ook ogin is geen slaper, wel wat meer dan bams maar de uurtjes die hier worden aangegeven, nee. "

 

Ogin is ook al lang geen puppy meer 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Er wordt hier gezegd 16/18 uur slapen, hier niet, geen slapers, misschien dat ze daarom zo lekker rustig zijn, nu bams wat ouder wordt, ze wordt tien merk ik dat ze meer slaapt, maar ook nog niet zoals ik wel eens lees van anderen, vroeg op, snachts toch nog lekker nachtbraken, en ook ogin is geen slaper, wel wat meer dan bams maar de uurtjes die hier worden aangegeven, nee. "

 Buiten dat Ogin bij lange na al geen pup meer is, ligt het er ook nog aan wat voor pup je in huis hebt. Menig pup is een drukke stuiterbal en ik denk, ik kan het mis hebben is de gemiddelde Newfoundlander iets minder druk als de gemiddelde hond van mijn ras. Die hebben als pup toch echt wel 16 tot 18 uur slaap nodig per dag, gedwongen of ongedwongen.  

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik vond en vind elke leeftijd fantastisch en geen moeite. Maar ik heb dan ook superlieve hondjes die lekker veel slapen. En na een kwartier snuffelen buiten al weer moe zijn, dus dat verre wandelen kan ook heel erg mee vallen.

 

Ik vind t alleen maar genieten. Ik vond t wel jammer dat de puppytijd zo snel voorbij was, zo leuk om te zien hoe ze alles ontdekken.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

ook wel een verschil of je de pup alleen hebt of als er al meerdere honden hebt. 

Ze nemen het dan toch wat sneller over ... in het algemeen dan. 

 

maar de nachten, het zindelijk maken en al het andere blijft druk in begin. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

In mijn ogen evenveel moeite. Een pup vraagt heel veel energie, je moet er "bovenop zitten" zal ik maar zeggen omdat ze nog niet zo zelfsstandig zijn. Maar aan de andere kant kan je enkel maar korte wandelingen maken en slapen ze veel. Een volwassen hond vraagt dan weer wat langere wandelingen.

 

Mentaal vind ik een pup "vermoeiender" dan een volwassen hond. Ik heb eigenlijk altijd makkelijke pups gehad en toch vind ik de eerste weken altijd vermoeiend. 

Volgende forumvraag: blind
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^