Hierna wil ik een..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Hier worden ze ook 100 

 

De volgende hond zal bij ons waarschijnlijk nog wel een hele tijd duren; ik denk dat wanneer Taika er niet meer is (ze is nu al bijna 6 jaar oud, haar heupen worden slechter, dus dat zal geen 5 jaar meer duren) we het eventjes bij 1 hond gaan houden.

Ik doe ontzettend veel met Frøya en 'gelukkig' kan ik met Taika niet zoveel doen; daar had ik anders nooit genoeg tijd voor gehad. En daar ligt ook meteen het probleem, want daar voel ik met soms best wel wat schuldig over.

 

En áls het dan ooit zover is dat er een nieuwe hond komt (misschien vindt Frøya het wel supersaai alleen, wie weet, haha. Dan gaat het dus sneller), dan wordt het een mooie bruine poedel. Wit vind ik ook prachtig, maar echt niet praktisch bij ons  Het liefst dan uit Amerikaanse lijnen, want daar zijn nog een paar 'echte' bruine lijnen; hier in Europa zie je weinig mooie bruine die hun kleur behouden.

 

En dáárna komt er toch echt een Saluki. Misschien zelfs wel voordat de volgende poedel er komt... Ik zie af en toe wat herplaatsers voorbij komen en dan is het altijd maar goed dat we al 2 honden hebben rondlopen en 2 écht het maximale aantal is, anders hadden we hadden we nu een heel huis vol honden 

honden page profiel Lotte & Teddy & Oscar Lotte & Teddy & Oscar 3 doggies

honden foto van Lotte & Teddy & Oscar

 

Hier krijg ik echt knikkende knieën van haha. Misschien ooit.. Misschien volgend jaar.  Totaal verschillende honden allemaal, maar ik vind ze allemaal prachtig. (sorry voor de spam) 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Over 10-15 jaar... 

Dan hoop ik toch zeker weer een herplaatser in huis te hebben of te halen. 

 

En in die 10-15 jaar komt er nog een wolfhond bij.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

" De Border heeft toch wel mijn hart veroverd, zulke enthousiaste en leergierige honden 
 
Mijn volgende hond komt hoogstwaarschijnlijk weer uit rasgroep 1, herdershonden en veedrijvers. Misschien weer een BC, aangezien een bekend gezegde is 'Border Collies are like chocolate cookies, you can never have just one'... 
 
 
  "

 

Grappig! Bij de silken windsprite zeggen ze bijna hetzelfde ; "Longhaired whippets are like potatoe chips, you can't have just one" .... wat bij mij maar al te waar blijkt te zijn  

honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Als Babs & Lex er niet meer zijn, dus over een jaar of 20 O-) , zal er waarschijnlijk wel weer een herplaatser komen, waarschijnlijk een dog-achtige, maar of het nu een Engelse bull, een Boxer, Bullmastif, of wat dan ook is, ga ik nog niet beloven, ik vind nagenoeg alle doggen leuk, ik zie wel weer wie er op mijn pad komt/komen. Hoewel ik op het moment ook wel erg gechameerd ben van de Clumber Spaniel, maar dat zal wel door het 'dog-achtig' karater van deze honden komen ;-)

Zoals ik hierboven al gelezen heb van de dames met herplaatsers en pups, kan ik me erg vinden in de meningen. Ooit, op een dag, een pup helemaal vanaf nul opvoeden zou ik ook wel een keertje willen, een hondje krijgen (na hard werken haha) zonder rugzak en lekker sociaal.. Geen hondje als Lotje, overal bang voor, of Babs, reactief op het agressieve af..

Maar aan de andere kant, ik heb er ook twee (eentje gehad, eentje nu)die gewoon, gewoon zijn, Buck was een hond waar ik echt mee kon lezen en schrijven, mijn rots in de branding, Lex is pas 1,5 jaar bij mij, maar zo'n lekker 'blij ei'. Moet er wel bij zeggen dat deze twee beide een redelijk tot goede start gehad hebben en relatief jong waren (resp. 6 en 10 maanden) toen ze bij me kwamen, dus veel tijd om ze echt 'te verpesten' is er niet geweest..

Nee, ik ben er nog niet helemaal uit hoe en wat, maar ben wel zeker van mijn voorliefde voor doggen haha

honden page profiel MartineMartine 3 doggies

honden foto van Martine

Als mijn dames op héél erg gevorderde leeftijd overlijden, zal er weer een Dogo Argentino komen, een Australian Cattledog en als wij een héél erg gevorderde leeftijd bereikt hebben (wat nu al wel is ) zal er weer een Lagotto Romagnolo komen ook!

 

Er zijn verder nog zoveel rassen die ik prachtig vind, ik zal nooit oud genoeg worden om die allemaal te kunnen hebben en tegelijkertijd mijn twee lievelingsrassen, de Dogo en de Lagotto, te houden, het zal altijd kiezen zijn, vrees ik

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

In de verre toekomst komt hier nog wel een 3e hondje erbij, maar welk ras dat wordt is nog even aankijken. Ik woon nu op een mooi ruim appartement, maar toch zou ik in dit appartement niet nóg een medium formaat hond erbij willen, dat is toch teveel hond in een naar mijn mening te kleine ruimte. Het gaat er dus aan liggen hoe lang het me nog gaat lukken om te wachten  

 

Als ik in de nabije toekomst echt een pup erbij wil zal het een toy aussie, een papillon of een phalene worden, aangezien deze kleiner zijn dat past er nog wel bij vind ik.

 

Mocht ik het uithouden om te wachten tot ik later mijn eigen huisje heb dan wil ik mijn droomhond :  de werklijn border collie. Die hond heb ik altijd al gewild, maar als ik die neem dan wou ik het ook echt goed doen... Dan wil ik serieus agility wedstrijden gaan lopen, fci obedience en schapendrijf trials... Dus dan moet ik tegen die tijd ook kijken of ik daar echt de tijd voor heb 

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Pfoe, ik kan echt niet kiezen  

 

Hier zal het niet gauw een 'vervanging' worden, mijn hondjes zijn beide nog lekker jong en ik zal graag over 2 a 3 jaar een hondje erbij voegen   rassen die op mijn lijstje staan:

 

  • Border Collie
  • Australian Kelpie
  • Australian Cattledog
  • Australian Sheperd
  • Husky
  • Malamute

 

Tot nu toe heeft de Australian Kelpie mijn voorkeur! Maar ik vind alle rassen op mijn lijstje geweldig.. allemaal harde werkers, honden met lekkere energie!  

 

Can't wait.. haha

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

" Nu heb ik twee Border Collies, waarvan er een met mij mee uit huis gaat. Als ik ooit voor een tweede hond ga dan zal ik waarschijnlijk voor een rustiger ras kies zoals een Silken Windsprite. Sinds ik hier op het forum over het ras heb gelezen, ben ik dol op het ras. Ik vond windhonden vroeger altijd al mooi, maar hun karakter past niet volledig bij mij. Het karakter van de Silken past beter bij mij. Ik denk ook dat het rustige karakter wel goed bij mijn Border Collie zou kunnen passen. 
 
Als ik het bij een hond zou houden, wordt mijn volgende hond een Chodsky Pes, Border Collie of Silken Windsprite. Ik ben gewoon dol op mijn Border Collie en op het ras en het karakter van mijn teefje (met alle moeilijkheden die er af en toe bij komen). Daarnaast wilde ik vroeger altijd een Duitse herder hebben. Toen ik hier een keer van de Chodsky Pes hoorde en het ras en karakter hoorde, lijkt het mij een fijne werkhond voor in een gezin (ik denk nogal ver vooruit altijd haha). Tegelijk lijkt het mij ook wel lekker om hierna een hond te hebben die misschien een minder grote uitdaging nodig heeft rondom werken. 
Voor nu laat ik het bij deze drie rassen en dan ooit kan ik kijken welk ras het beste bij mij past op dat moment :-D
 
  "

 

Hahaha leuuuuuk! 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Pfoe, ik kan echt niet kiezen  
 
Hier zal het niet gauw een 'vervanging' worden, mijn hondjes zijn beide nog lekker jong en ik zal graag over 2 a 3 jaar een hondje erbij voegen   rassen die op mijn lijstje staan:
 
Border Collie
Australian Kelpie
Australian Cattledog
Australian Sheperd
Husky
Malamute
 
Tot nu toe heeft de Australian Kelpie mijn voorkeur! Maar ik vind alle rassen op mijn lijstje geweldig.. allemaal harde werkers, honden met lekkere energie!  
 
Can't wait.. haha "

 Dat is ook een lekker afwisselend wensenlijstje :D 

Jessica (Gast)

Ik heb ervaring met de schipperkes. Hele leuke hondjes. Geen allemansvrienden, maar wel sociaal. Als ze de mens niet moeten dan zoeken ze de mens gewoon niet op. Waaks (kefferig), maar niet over de top kefferig. Klaar is klaar. Goed trainbaar. Reu kon wel echt een reu zijn, wat betreft zijn neus achterna willen en piesen. Ze willen echt graag iets voor je doen. Echt herdertje in een mini jasje. Maar niet nerveus of overdreven drijfinstinct of waaks. 

Jessica (Gast)

- ik blijf bij mijn huidige ras Australian shepherd

 

verder evt nog:

- sheltie

- silken windsprite

- chocolade merle tekkel

- border collie

- Duitse herder langstokhaar

- ...? Herplaatser

 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Ik heb ervaring met de schipperkes. Hele leuke hondjes. Geen allemansvrienden, maar wel sociaal. Als ze de mens niet moeten dan zoeken ze de mens gewoon niet op. Waaks (kefferig), maar niet over de top kefferig. Klaar is klaar. Goed trainbaar. Reu kon wel echt een reu zijn, wat betreft zijn neus achterna willen en piesen. Ze willen echt graag iets voor je doen. Echt herdertje in een mini jasje. Maar niet nerveus of overdreven drijfinstinct of waaks.  "

 Leuk dat je je ervaring hier deelt! Ik zit op FB in een Schipperke groep en daar geven mensen aan het het "werklustige" op zich mee valt. Ze zijn geschikt als je een sport WIL gaan doen (behendigheid of zo), maar het is niet zo dat ze je huis afbreken als je dat NIET doet. Althans, dat lijkt de gemiddelde mening daar in de groep. Zijn wel vooral Amerikanen.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

"  
Grappig! Bij de silken windsprite zeggen ze bijna hetzelfde ; "Longhaired whippets are like potatoe chips, you can't have just one" .... wat bij mij maar al te waar blijkt te zijn   "

 Haha! Dat is zeker grappig! Pas maar op, straks heb je twee rassen (Silkies en bc) waar het niet mogelijk is om er slechts één van te hebben 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Ik moet zeggen dat ik hier niet over nadenk. Het beanstigd mij als ik hier over moet nadenken. 

 

Maar ooit komt hier terug een keeshond..... middenslagje dan. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

"  Leuk dat je je ervaring hier deelt! Ik zit op FB in een Schipperke groep en daar geven mensen aan het het "werklustige" op zich mee valt. Ze zijn geschikt als je een sport WIL gaan doen (behendigheid of zo), maar het is niet zo dat ze je huis afbreken als je dat NIET doet. Althans, dat lijkt de gemiddelde mening daar in de groep. Zijn wel vooral Amerikanen. "

 Dat klopt inderdaad ik ken er een paar. Sommige doen agility en sommige zijn huishondjes. Ik denk niet dat ze perse die sport nodig hebben maar ze doen het wel heel graag. Al hebben ze wel wat fysieke en mentale uitdaging nodig

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie 3 doggies

honden foto van Marijn en Ollie

Toevallig hadden we het hier laatst thuis over. Ik kwam op de site van SHHH terecht en die ex laboratorium Beagletjes grepen mij zó aan! Ik heb er zelfs over liggen dromen en dat soort dingen, ze lieten mij gewoon niet meer los. 

Dus mocht Ollie er over het liefst heeeeeel veeeeeeel jaar niet meer zijn, komt er waarschijnlijk een ex-lab Beagle 

honden page profiel JellybeansJellybeans 3 doggies

honden foto van Jellybeans

Jelka is bijna 8 maanden en we zitten soms te mijmeren om over een aantal jaar een tweede hond erbij te nemen. Dat zal dan weer een witte herder worden of een duitse/oud duitse.

Cindy, Binky (Gast)

Heel stom, ik heb nooit voor de Maltezer gekozen... Dat hebben mijn ouders gedaan: maar er blijft altijd een Maltezer in mijn huis.

 

Daarnaast zal er een Dalmatiër of een Engelse Cocker bij komen. :)

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes 3 doggies

honden foto van 3 muisjes

"  Haha! Dat is zeker grappig! Pas maar op, straks heb je twee rassen (Silkies en bc) waar het niet mogelijk is om er slechts één van te hebben  "

 

Ojeeee... 4 honden dus... Dat was niet de bedoeling! Hahaha 

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen 3 doggies

honden foto van Emma & de golden mannen

" gelukkig worden die van jou ook 100 net als die van mij "

 


Schrijf die van mij ook maar op die lijst! O-) ;-)


" Hier zal sowieso altijd een (of meerdere) Golden(s) rondlopen.... Ik ben echt smoorverliefd op het ras en ik zou echt niet meer zonder ze willen. Max is ook echt alles wat ik in een hond zocht/zoek! Hun vriendelijke karakter, de clown uithangen (élke dag lig je wel een keer krom door hun capriolen), werklustigheid, het graag samen willen werken, gewoon het ideale maatje.... *zucht* Ja. Ik hou van Goldens!"

 


Dit!
Ik blijf ook gewoon golden retrievers aanslepen tot ik zelf te oud ben voor een hond. Altijd per 2. <3 <3
Stiekem droom ik soms van 4 goldies, maar ik kan maar met 2 tegelijk wandelen, dus dan moet ik eerst een partner hebben die meekan.

Nee, ik denk er niet aan om een ander ras te kiezen, goldens en ik, wij verstaan elkaar helemaal. <3
Vroeger hadden wij thuis andere rassen... Ik zag ze doodgraag hoor, maar die superklik die ik met elke golden retriever heb gehad, die is er nooit geweest.

honden page profiel Mila en de hondjes Kaylo & Tika Mila en de hondjes Kaylo & Tika 3 doggies

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik denk dat er over een jaar of twee toch nog een hond er bij komt. Maar wat, dat weet ik nog niet zeker. Zelf zou ik heel graag een Saarloos wolfhond willen hebben. Niet alleen hun uiterlijk maar ook hun karakter spreekt me heel erg aan. Maar ook de hovawart of gewoon een leuke bastaard! 

 

 

 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Tegen die tijd zie ik het wel.

Een Oud Duitse Herder lijkt mij een leuke hond dan.

En een gezonde Berner Sennen

Leonberger

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Een keeshond zal hier altijd rondhuppelen. Als 1 van beide niet meer hier is komt er een Hollandse smouspup. Ik vind t superleuke springkikkers, en ik heb bewondering voor de rasvereniging. Ze doen er alles aan om t ras zorgvuldig uit te breiden, en uit de broodfok te houden door de pupprijs laag te houden. 

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

wat er na Mikai komt daar denk ik niet aan, maar wat komt er bij Mikai

Hier zal er dus hopelijk eind dit jaar een border collie uit werklijnen bijkomen.  Of er ooit nog een Samojeed bijkomt daar twijfel ik over, aangezien ze minder geschikt zijn voor agility dan een border bv.  Met de border wil ik heel graag agility wedstrijden gaan lopen. Ik heb samen met Mikai met deze sport kennis mogen maken en agility is echt wel mijn passie.

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Momenteel wordt hier geroepen dat er géén hond meer komt na dat over tig jaar onze Sint- Bernard is overleden.... Mijn gezondheid gaat achteruit en geen idee of ik dan nog kan lopen.
Maar of ik zonder honden kan? Ik denk van niet ;-) Dus als het aan mij ligt....dan komt er een kleiner hondje.
Ik ben nog steeds dol op Schipperkes, heb er vroeger 2 van gehad.
Zeer goed trainbare hondjes, geweldig karakter..... dan zou ik héél graag weer een schipperke willen.

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika 3 doggies

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

Ik weet niet hoe lang de hondjes hier nog leven, ik hoop natuurlijk nog heeeeel lang!!!

Maar Malaika is al 8 en word in augustus alweer 9 dus geen idee hoelang ze nog rond huppelt hier. 

Sky word dit jaar 8 maar die word hopelijk toch wel 15 of ouder 

Als ik het huis uit ga gaat Sky sowieso met me mee als dat gaat natuurlijk. Maar ik weet niet of ik daar een pupje bij moet zetten aangezien het best een jaloers manneke is

Dus geen idee wanneer de volgende komt.

 

Maar op mijn lijstje staan in ieder geval:

- aussie

- schotse collie

- weer een sheltie

 

Deze 3 tegelijk zou mijn absolute droom roedel zijn

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Een australian cattle dog

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Soms denk ik wel eens dat ik na deze geen hond meer kan hebben. Je weet niet hoe je situatie dan is maar als die een beetje klassiek is dan is er eigenlijk geen plaats meer voor een AB zoals ik ze graag zie.

 

Ik zie mezelf al mn kinds neus moeten afvegen terwijl er aan de andere kant een Bulldog aan mijn arm hangt omdat ze ergens boos om is. Kan maar zoveel tegelijk (en dat is bijzonder weinig ). Dus dan corrigeer ik mn hond en creëer rust in die situatie en dan rent mn kind een drukke straat op met z'n shirt over z'n hoofd. Whoehoee, nee bedankt. Ja ik weet het, rijke fantasie.. Maar dit gebeurt mij.

 

En wat dan.. Een grote Zwitser, een Wolfhond... Geweldig. Maar geen AB. Ik denk er dus maar niet over na. Zoals mijn oma altijd zei 'wie dan leeft wie dan zorgt'. We zien t wel 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Er zijn toch ook Bullen uit mildere lijnen?

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Pup veel moeite of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^