Jankende pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StefanieStefanie

"  


Ik wil gerust een gesprekje aangaan met de gedragstherapeut.

Kijk maar eens naar de filmpjes.

http://www.dogpulse.org/?page_id=70

Op bovenstaande link zie je filmopnames, gemaakt in het kader van onderzoek naar stress bij honden.

Hoe stil ze ook zitten of liggen, kijk maar eens naar de hartslag hoe die de hoogte in gaat. Dit gaat gepaart met stresshormonen die in het lichaam vrij komen. Deze zorgen mede dat de bloeddruk de hoogte in gaat, het hart sneller gaat slaan. Soms bijna zelfs verdubbeld. En de stoffen die dan nu in het bloed terecht komen? Daar heeft het lichaam dagen voor nodig om die terug af te breken. Maar als die dagelijks 6 uren alleen zit, dan ontstaat er een onevenwicht. Wat zich kan uiten in lichamelijke klachten of in gedragsverandering.

Het is evengoed mogelijk dat de pup zich ellendig voelt als jullie er niet zijn, maar dan ergens heel stilletjes gaat liggen. En als jullie thuis komen, in combinatie met de stress van het weggaan. De prikkels te groot en te veel zijn en bijgevolg uit zich dat in dit gedrag.

Jullie hebben de pup vanaf 6 weken.
Als de verkoper/fokker zelf de pups niet fokt. Is de kans bestaande dat de pup al van zijn 4 weken weg is bij de moeder.
En dan op deze leeftijd dagelijks al 6 uren alleen moet zitten.....

Vind je het dan zo abnormaal dat de pup zich zo gedraagt? "

 dat hij stress heeft en dit zo uit dat zal ik zeker niet tegenspreken dat kan. Maar hij zit niet dagelijks 6 u alleen hé. 3 dagen per week denk dat dat goed meevalt...  hor lang de mama weg was dat gaan we nooit weten die was er wel bij toen we gingen kijken. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je bent heel tegenstrijdig....de ene keer vertel je dat je pup 12 uur jankt en dan lees ik, zes uur alleen en geen gejank !! 

gast To (Gast)

Ben ik heel erg bot als ik vind dat sommige mensen geen hond waard zijn??? Een pup laat je toch niet zo lang alleen??

 

honden page profiel StefanieStefanie

"  Je pupt jankt 12 uur lang ? Dan is er toch wat mis .........zes uur alleen is veels te lang voor een pup van deze leeftijd, de pup is alleen.......ik heb het al een keer aangehaald, zes uur lang alleen en niet plassen, en kom je dan thuis , ja de pup komt overeind en moet nodig plassen, niet een x maar meerderen keren, een pup heeft regelmaat nodig......en nee als je pup sloopt kan je de pup niet alleen laten in de woonkamer, je pup is gefrustreerd, als jullie thuis zijn laat de pup rond lopen, blijf alert, ga eens lekker bij je pup zitten op de grond, geef een bot en hou het vast, je pup wil die aandacht....en speel eens met je pup, daar hoor ik je niet over,,,20 speelgoed....doe alles weg en geef twee speelgoedjes, en wissel dat eens af, en wanneer je pup naar je meubels grijpt, bied je het bot aan, en hou het vast, je pup wil de aandacht van je...en laat hem niet ergens zitten terwijl je thuis bent...los laten lopen en alert zijn dat tie niets sloopt, een pup die sloopt verveelt zich. "

 wat je schrijft doen wij allemaal speelgoed zit ib een bak en om de paar dagen wisselen we 3 speeltjes.  We zitten er samen mee hij krijgt elke dag verse beentjes enz... Aandacht heeft hij niet tekort. Wandelingen ook genoeg... 

Hij plast niet binnen nadat we thuid komen dat doet hij mooi buiten. Hij plast binnen wannerr hij bv aan een poot van tafel knabbelt en we geven hem een beentje in de plaats dan gaat ir plassen.. Telkens als je hem iets verbied of even in de keuken zet omdat we hem niet in oog kunenn houfen bv als Ij mijn dochter in bad stop of ib bed enz hij jankt niet 12u lang hé. Mot zo janken stoppen 5 min spelen trg janken.. Enz9 zityen we aan tafel dan jankt ie de hele tijd. 

 

honden page profiel ElianeEliane

"  hij was niet alleen.. We zijn 3 weken thuis geweest toen we hem hadden. Hij is 3 keer per week 6 uir alleen. Woensdag en vrijdag niet rn in het weekend ook niet.... Ik werk 3 dagen per week van 8u30 tot 17u en 2 dagen tot 12u30.  Mijn vriend heeft ene week de vroegen. Andere week de laten.. Geen van beiden kan in de pauze naar huis gaan.. 

Deze week is hij enkel vandaag en morgen 6uur alleen. Volgende week nog 1 keer 3 dagen. Dan is er 4 weken iemand thuis "

 



Het gaat er niet om hoe jij/jullie de situatie ziet/zien. Het gaat er ook niet om hoe de leden van dit HP denken en doen.

Het gaat om de pup. Mensen kijken steeds vanuit het menselijk aspect. Maar de pup is niet menselijk. Een pup heeft bepaalde noden (trouwens ook volwassen honden). Net zoals een kind, dat kan je ook niet als baby of peuter alleen achter laten. Dat is ook maar vanaf een bepaald moment, wanneer ze voldoende oud en rijp zijn dat je ze kan alleen laten.
Een hond heeft gevoelens, ervaart net zoals de mens emoties. Wel op het niveau van een 2 à 3 jarig kind. Kan absoluut niet redeneren of nadenken, zoals het menselijk brein wel kan.
Een hond ondergaat, wat de mens doet.

Je krijgt zoveel verschillende adviezen, die elkaar dan ook nog tegenspreken. Waarvan ik me dikwijls afvraag, op wat baseren die mensen zich?

honden page profiel StefanieStefanie

" Je bent heel tegenstrijdig....de ene keer vertel je dat je pup 12 uur jankt en dan lees ik, zes uur alleen en geen gejank !!  "

 Ik heb al een paar keer geschreven dat hij Enkel jankt als wij thuis zijn

honden page profiel StefanieStefanie

" Ben ik heel erg bot als ik vind dat sommige mensen geen hond waard zijn??? Een pup laat je toch niet zo lang alleen??
  "

 daarmee ga ik niet akkoord. Je hond 3x per week 6uur alleen laten dar is zeker niet abnormaal! Als je dan thuis komy en je ziet niet om naar je hond of je gaat er niet mee wandelen akkoord. Maar dat is bij ons zekrr niet zo. Dan wil ik graag es weten hoe jullie dit doen geld verdienen en thuis blijven tot je hond geen pup meer is???? Werken is geen optie hé meeste mensen laten hun hond 8u per dag alleen om te gaan werken 

honden page profiel toto

honden foto van to

Persoonlijk vind ik het "not done" om een pup veel alleen thuis te laten. Ook een volwassen hond laat ik geen 6 uur alleen thuis... Dat is voor mij een kwestie van keuzes maken, of werken of geen hond!!

De combinatie kan ook tot max 3 uur dat de hond alleen zit...

Een broodfokker interesseert het ook niet of haar pups zolang alleen zitten, die denkt alleen maar aan geld, en dat heeft ze binnen.

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Die keuze is voor mij simpel .

Moet ik meerdere uren op een dag werken geen hond. 

Hoe graag ik dan ook een hond zou willen 

Ook al zou ik maar drie dagen  die 6 uur van je werken dan geen hond. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Die keuze is voor mij simpel .
Moet ik meerdere uren op een dag werken geen hond. 
Hoe graag ik dan ook een hond zou willen 
Ook al zou ik maar drie dagen  die 6 uur van je werken dan geen hond.  "

 Ik zou dat willen nuanceren. Geen pup die al uit mindere omstandigheden komt.

 

Maar de pup is er, dus we moeten kijken wat wijs is in de huidige situatie.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" De dagen dat hij geen 6uur alleen zit is het wel hetzelfde. In het begin als we 3 weken thuis waren was dit ook al zo.. Enige wat veranderd is dat hij snachts niet meer janky en in het begin dag en nacht.. Nu enkel overdag. De weekends blijven we thuis of doen we zaken dat hij mee kan om hem te kunnen opvolgenf... We zien goed naar zijn gedrag en we zien ook wanneer hij moet slapen maar als hij niet wil... Een deken over hem in de zetel zal dit eens proberen volgens mij gaat hij die afschudden en erin bijten. ..   "

 
Als een deken niet werkt gewoon op zoek gaan naar iets anders wat wel werkt voor je pupje.
Iedere hond is anders en dan is de aanpak automatisch ook anders.

Je hond jankt nu zoveel dat ik niet zou gaan beginnen met negeren, daar voelt de pup zich alleen maar meer alleen en onveilig door.

Dus probeer een aantal dingen en kijk wat werkt. Is het onder een deken tegen je aan, dan doe je dat. In mijn ogen is het belangrijkste op het moment dat je pup zich veilig voelt. Dat je hem nu dan even gaat belonen en extra vertroetelen om hem bij je te houden en zijn zin te geven, dan moet dat maar. Werkt de ene keer onder de deken en de andere door hem in slaap te aaien dan doe je wat op dat moment werkt.
Op het moment dat hij zich steeds veiliger gaat voelen (en dus niet meer hoeft te janken) gaat hij vanzelf sneller slapen en het janken afnemen omdat hij die emotie niet meer heeft. Janken veroorzaakt ook een stresshormoon die door zijn lijfje blijft gaan.
Voor jullie is het vervelend en voor de pup ook.
Soms wil het ook nog wel eens helpen om een strak jasje aan te doen, dat kan ook veilig voelen. Ik weet zo even niet hoe ze heten. (thundershirt)
Laat de pup eens mee kijken als je je kind in bad doet, of als je zelf de douche ingaat. Zorg ervoor dat hij niks kapot kan knagen. Mijn honden liggen ook nog wel eens op de douchemat te wachten totdat ik klaar ben met douchen.

Dus mijn beste tip, kijk waar je hond rustig van word zodat hij niet meer hoeft te janken en ga dat voor nu even doen zodat zijn lichaampje de stress hormonen kwijt kan, en zodat de hond zich ook veilig voelt. Pas als de hond zich veilig voelt zal het janken gaan afnemen.
En ook die verplichte rust inlassen met het rustig worden.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

"  daarmee ga ik niet akkoord. Je hond 3x per week 6uur alleen laten dar is zeker niet abnormaal! Als je dan thuis komy en je ziet niet om naar je hond of je gaat er niet mee wandelen akkoord. Maar dat is bij ons zekrr niet zo. Dan wil ik graag es weten hoe jullie dit doen geld verdienen en thuis blijven tot je hond geen pup meer is???? Werken is geen optie hé meeste mensen laten hun hond 8u per dag alleen om te gaan werken  "

 

Een volwassen hond die het goed is aangeleerd, kan best 3 x per week 6 uur alleen zijn.

Bij zo'n jonge pup vind ik het ook niet wat.

Ik werk ook, toch zijn mijn honden vrijwel nooit alleen.

 

Maar goed, daar gaat het verder ook niet om in het topic.

Het gaat om het janken en hoe je daar vanaf komt.

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  daarmee ga ik niet akkoord. Je hond 3x per week 6uur alleen laten dar is zeker niet abnormaal! Als je dan thuis komy en je ziet niet om naar je hond of je gaat er niet mee wandelen akkoord. Maar dat is bij ons zekrr niet zo. Dan wil ik graag es weten hoe jullie dit doen geld verdienen en thuis blijven tot je hond geen pup meer is???? Werken is geen optie hé meeste mensen laten hun hond 8u per dag alleen om te gaan werken  "

 Ik ben pas aan een pup begonnen toen ik thuis werkte. En mijn honden gaan nu een paar dagen naar de opvang. Dat kost 11 euro per 24 uur. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Nog even over zindelijkheid. Het kan tot 8 maanden duren tot een pup volledig zindelijk is.

In het begin ga je er mee naar buiten na het eten, drinken, slapen en spelen. Minimaal 1x per 2 uur, vaker als nodig.

 

Dan leert hij het vanzelf.

honden page profiel StefanieStefanie

" Nog even over zindelijkheid. Het kan tot 8 maanden duren tot een pup volledig zindelijk is.
In het begin ga je er mee naar buiten na het eten, drinken, slapen en spelen. Minimaal 1x per 2 uur, vaker als nodig.
 
Dan leert hij het vanzelf. "

 dat weet ik vinden we ook geen probleem het was een opmerking of het mss verband zou hebben met het janken... Wij gaan om het uur buiten met hem..

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  dat weet ik vinden we ook geen probleem het was een opmerking of het mss verband zou hebben met het janken... Wij gaan om het uur buiten met hem.. "

 Dat las ik in je openingspost, daar kwam t op me over dat je t vreemd vond dat hij nog binnen plaste. Vandaar mijn vorige post.

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat je ook nog zou kunnen doen is bachbloesemdruppels op maat laten maken die hem wat kunnen ondersteunen.

honden page profiel StefanieStefanie

" Wat je ook nog zou kunnen doen is bachbloesemdruppels op maat laten maken die hem wat kunnen ondersteunen. "

 Nee nee wat we wel raar vonden was dat hij bijna nooit binnen plast als we er niet zijn,  ald hij wrl doet is het een grote plas dus kon hij wss nimmer ophouden maar als wr dan thuid zijn en we zetten hem niet elk uur buiten dat hij dan om uur binnen doet.. Soms al sneller..  Een puppydoek hebben we al geprobeerd maar deze bijt hij stuk...  Wat zijn die druppels en wat doen die precies? Nog nooit van gehoord..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik wil even benadrukken dat al deze afspraken zijn gemaakt met een gedragstherapeut...  Onze pup zit alleen overdag niet meer dan 6 uur wij moeten werken. Eerste 3weken zat hij niet alleen. Alleen zijn kan hij perfect. Het binnen plassen is nadat hij van buiten komt. Hij doet 3 wandelingen per dag en word meermaals uitgelaten om gewoon te plassen.  Hij zit in de keukeb wanneer we weggaan of we gaan douchen ofzo want anders bijt hij dingen stuk.. Hij mag pas alleen zijn in de woonkamer als hij flink kan zijn en geen dingen gaat slopen...  Hij kan ons altijd zien. Als wij in de woonkamer zijn rn hij ook jankt hij nog. Hij mag in dr ene zetel, met ons en dan gaat het redelijk goed maat als we er niet naast zitten dan gaat hij blaffen of janken of dingen stuk bijten...  Hij kan niet hele tijd bij ons op de zetel omdat hij bijt in onze armen of benen. Als je hem een botje geeft of speeltje gaat dit goef voor een halfuur tot hij dit beu is en dan bijt hij naar ons of de kleine hond. 
Ik heb al pups opgevoed
Wij hebben veel geld betaald voor eens gedragstherapeudus dus het is zekrr niet dat we onze pup verwaarlozen of niet weten hoe we het moeten doen
 
Hij heeft 5 verschillende soorten beentjes. Heeft 20 speelgoedjes...  
  "

 Heb je hem gefilmt als hij alleen zit?

 

Dat hij niet huilt, wil niet zeggen, dat hij het naar zijn zin heeft. Daar geloof ik nl helemaal niets van.

 

Ik denk dat je pup niet weet waar hij aan toe is. Zijn gedrag, ook binnen plassen, kan zeker komen door stres en onzekerheid.

Als je een pup in huis krijgt, zal je eerst moeten werken aan de band met hem, zorgen dat hij zich veilig en vertrouwd voelt.

Ik denk, dat het daar mis is gegaan.

 

Wie was die gt? Iedereen mag zich helaas zo noemen, heb geen vertrouwen in die gt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  daarmee ga ik niet akkoord. Je hond 3x per week 6uur alleen laten dar is zeker niet abnormaal! Als je dan thuis komy en je ziet niet om naar je hond of je gaat er niet mee wandelen akkoord. Maar dat is bij ons zekrr niet zo. Dan wil ik graag es weten hoe jullie dit doen geld verdienen en thuis blijven tot je hond geen pup meer is???? Werken is geen optie hé meeste mensen laten hun hond 8u per dag alleen om te gaan werken  "

 Werken is een must Stefanie......de dagen dat je zolang werkt en er niemand is voor de pup, zou je dan het eens niet kunnen overwegen voor een dagvang ? ....het zijn de kosten niet en je pup is onderdak.....

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Nee nee wat we wel raar vonden was dat hij bijna nooit binnen plast als we er niet zijn,  ald hij wrl doet is het een grote plas dus kon hij wss nimmer ophouden maar als wr dan thuid zijn en we zetten hem niet elk uur buiten dat hij dan om uur binnen doet.. Soms al sneller..  Een puppydoek hebben we al geprobeerd maar deze bijt hij stuk...  Wat zijn die druppels en wat doen die precies? Nog nooit van gehoord.. "

 Het kan zijn dat hij uit angst niet plast als jullie er niet zijn. Kan ook komen doordat hij in de bench zit dan. Honden houden er niet van om hun nest te bevuilen.

honden page profiel StefanieStefanie

"  Heb je hem gefilmt als hij alleen zit?
 
Dat hij niet huilt, wil niet zeggen, dat hij het naar zijn zin heeft. Daar geloof ik nl helemaal niets van.
 
Ik denk dat je pup niet weet waar hij aan toe is. Zijn gedrag, ook binnen plassen, kan zeker komen door stres en onzekerheid.
Als je een pup in huis krijgt, zal je eerst moeten werken aan de band met hem, zorgen dat hij zich veilig en vertrouwd voelt.
Ik denk, dat het daar mis is gegaan.
 
Wie was die gt? Iedereen mag zich helaas zo noemen, heb geen vertrouwen in die gt. "

 

Ja dat heb ik ook al gehoord.. Ze was lief en gaf veel uitleg. Is 4 keer langsgeweest...  Ka we hebben hem al es gefilmf maar id al even geleden we gingen dit morgen nog es proberen te doen

We zijn er veel mee bezig met de pup.. En eerste 3 weken waren we thuis. We nemen hem mee als wr weggaan...  Die is blij om ons te zien en als die bij ons kan zitten valt dat janken mee mot zelf al zit jr in de zetel en mag hij er even niet bij jankt hij al... Vooral als hij even in de keuken moet bv om te kuisen, als we gaan douchen enz..

honden page profiel StefanieStefanie

"  Werken is een must Stefanie......de dagen dat je zolang werkt en er niemand is voor de pup, zou je dan het eens niet kunnen overwegen voor een dagvang ? ....het zijn de kosten niet en je pup is onderdak..... "

 we hebben een dagoppas geboekt voor een trouwfeest in juli en dit is toch een 37 euro... Dat vind ik toch al wat veel geld. En wij kennen niemand in de buurt die dat kan doen van familie of vrienden... En het is deze week maar 2 dagen. En volgende week 3 en dan is er 4 weken iemanf thuis daarna zijn we al trg 6 weken verder

honden page profiel StefanieStefanie

"  Het kan zijn dat hij uit angst niet plast als jullie er niet zijn. Kan ook komen doordat hij in de bench zit dan. Honden houden er niet van om hun nest te bevuilen. "

 hij zit nooit in de bench hoor als we weg zijn... 6 uur in een bench dat zouden wij nooit doen. Hij zit dan in een ruime keuken...  Los.. Achter een kinderpoortje 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  hij zit nooit in de bench hoor als we weg zijn... 6 uur in een bench dat zouden wij nooit doen. Hij zit dan in een ruime keuken...  Los.. Achter een kinderpoortje  "

 Excuus! Maar de rest blijft t zelfde. Hij kan te bang zijn of hij wil zijn nest niet bevuilen.

Of....hij ligt gewoon 6 uur te pitten!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  we hebben een dagoppas geboekt voor een trouwfeest in juli en dit is toch een 37 euro... Dat vind ik toch al wat veel geld. En wij kennen niemand in de buurt die dat kan doen van familie of vrienden... En het is deze week maar 2 dagen. En volgende week 3 en dan is er 4 weken iemanf thuis daarna zijn we al trg 6 weken verder "

 Dat is ook veel te duur, jammer, hier kost een dagopvang van 7 uur smorgens tot 7 uur savonds 11 euro, dat is te duur, 37 euro voor de dagopvang dat gaat niet, wat je wel kan doen is een uitlaatdienst vragen, voor een x per dag, apart een uurtje uitlaten, die zijn niet duur....misschien kan je daar eens naar informeren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Nog een tip stefanie...het is straks vakantie, misschien iemand die wat wil bij verdienen, ken je niemand ? Die de pup uit kan laten al is het maar een half uurtje ? Goede afspraken maken wat jij wenst, dat hoef niet duur te zijn. Een advertentie bij de dierenwinkel supermarkt en dierenarts ophangen, wie weet..

honden page profiel StefanieStefanie

"  Dat is ook veel te duur, jammer, hier kost een dagopvang van 7 uur smorgens tot 7 uur savonds 11 euro, dat is te duur, 37 euro voor de dagopvang dat gaat niet, wat je wel kan doen is een uitlaatdienst vragen, voor een x per dag, apart een uurtje uitlaten, die zijn niet duur....misschien kan je daar eens naar informeren. "

 die 37 euro is een uitlaatdienst wel voor 3 keer die dag.  Dagopvang zou ik eens moeten opzoeken. Maar wij hebben geen auto wij doen alles te voet of met de fiets dus ik vrees er wat voor het moet haalbaar zijn ook' ik moet mikn dochter s morgens naar school doen of de opvang met de fiets... En zelf nog stukje fietsen naar mijn werk... 

honden page profiel StefanieStefanie

" Nog een tip stefanie...het is straks vakantie, misschien iemand die wat wil bij verdienen, ken je niemand ? Die de pup uit kan laten al is het maar een half uurtje ? Goede afspraken maken wat jij wenst, dat hoef niet duur te zijn. Een advertentie bij de dierenwinkel supermarkt en dierenarts ophangen, wie weet.. "

 ik laat niet graag iemand in huis die ik niet ken.. Kheb daar heel slechte ervaringen mee.. Tegenwoordig moet je goed oppassen... 

pagina 3 van 6 12 34 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^