Jankende pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StefanieStefanie

" Uit wat voor nest komt je pup dan?
Misschien dat het probleem daar al ontstaan is, dat je pup misschien tekort kwam en daar is begonnen met janken.
Is je pup wel in huis opgevoed bij de fokker? "

 Nee dat is idd zo toen we hem gingen halen zat die in andere hokken dan toen we gingen kijken voor eerste keer.. We waren niet tevreden over die fokker maar we hadden onze pup al gekozen rn voorschot betaald... 

Daar houden we ook rekening mee dat hij daar wss geen goede starr heeft gehad.  Maar verlatingsangst heeft hij zekrr niet want dan zou hij geen 6uur alleen kunnen blijven.. Hij plast dan ni in huis. Bijt niks kapot en jankt niet.  Het is alleen een problerm als wij thuis zijn. Hij was 6 weken toen we hem gingen halrn.hebben wr pas thuis gezien in zijn boekje

honden page profiel StefanieStefanie

"  

Na 2 uur wakker zijn zou je de hond geen aandacht meer moeten geven.
Geen spel, daagt hij je uit, geef hem een rustig aaitje zonder wat te zeggen en keer je weer.
Ik heb hier ook een vechter die door zou willen gaan maar hij draait door als ik zelf niet de stop er op zet.
We hebben net flink liggen stoeien maar nu zit ik achter de computer en hij kijkt naar mij op een 4 meter afstand.
Gewoon los in de kamer.
Het spel is over.
Over een paar minuten valt hij van zelf in slaap. "

 die van ons niet ook al zeg je gedaan en stop je. Die ga dan dingen doen die niet mogen. Of die ga wild rond crossen in de woonkamer en grommen en blaffen maar die ga nooit slapen. Die is ib ak de weken dat we hem hebben nog maar 2 keer in slaap gevallen ib woonkamer voor 1 uurtje

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Dus is de oplossing heel simpel in de bench elke twee uur tot hij geleerd heeft om zelf zijn rust te vinden. En ja er bestaat een kans dat het gedrag eerst verergert.  Maar het is aan jou om dan volhardend te zijn en hem te negeren en pas na twee uur er uit te halen. Het is gewoon pure overprikkeling. Niks meer niks minder. 

 

Ontwikkel gewoon een vast ritme.  echt waar na verloop van tijd valt het kwartje echt wel dat bench rust betekend. 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

"  Nee dat is idd zo toen we hem gingen halen zat die in andere hokken dan toen we gingen kijken voor eerste keer.. We waren niet tevreden over die fokker maar we hadden onze pup al gekozen rn voorschot betaald... 
Daar houden we ook rekening mee dat hij daar wss geen goede starr heeft gehad.  Maar verlatingsangst heeft hij zekrr niet want dan zou hij geen 6uur alleen kunnen blijven.. Hij plast dan ni in huis. Bijt niks kapot en jankt niet.  Het is alleen een problerm als wij thuis zijn. Hij was 6 weken toen we hem gingen halrn.hebben wr pas thuis gezien in zijn boekje "

 

Ach ach ach 6 weken, veel te vroeg weggehaald bij zijn moeder.

8 weken staat ervoor, fokker is gewoon strafbaar bezig.

Vast een broodfokker, zal me niet verbazen als de pup ook nog eens een import is.

 

Tja je pup heeft een enorme achterstand.

Sorry dat ik het zeg maar ik geloof niet helemaal dat je pup 6 uur alleen kan zitten zonder dat er maar iets gebeurt.

Heb je dit daadwerkelijk 6 uur gefilmd of ga je er vanuit omdat er niet geplast is?

Je hebt hier een zware dobber aan, je hebt een pup die 0.0 gesocialiseerd is bij de fokker en waarschijnlijk al een trauma heeft van wat er in zijn vroege leven gebeurt is.

Triest heel triest!

honden page profiel StefanieStefanie

" Heb je al eens gefilmd wat hij doet als je 6 uur weg bent? Ik zit te denken, misschien slaapt hij wel niet als je thuis bent omdat hij bang is dat je hem dan weer verlaat. Dus dat hij het idee heeft dat hij je de hele tijd in de gaten moet houden. Dan is hij natuurlijk dood moe, de zenuwen van het alleen zijn zitten nog in zijn lijfje en dan gaat hij "vervelend" doen. 
 
Het kan dat je het gefilmd hebt hoor en dan heb ik niks gezegd, maar ik vraag me op dit moment vooral af waar je op baseerd dat het 6 uur alleen blijven perfect lukt. Heb je dat zelf gezien of is dat een aanname omdat je gedrag ziet als je weer thuis komt? Ik verwijt je niks hoor, ik snap zeker dat een mens geen maanden vrij kan nemen over het algemeen en dat er weer gewerkt moet worden. Ik probeer alleen mee te denken. Want zou het niet een optie zijn om nog een poosje een oppas te regelen voor de uren dat jullie weg zijn? Dat hij naar iemand toe gaat, iemand komt bij jullie desnoods 2 keertjes in die tijd om eventjes een plasje te laten doen.  "

 een oppas is geen optie wij zijn pas verhuist en kennen niemand in de buurt. Een oppas inhuren dat is veel te kostelijk.. 

Hij heeft nikd vernield als we thuiskomen en niet geplast.  Geburen horen hem janken en als we thuis komen van ond werk en we gaan het gaan vragrn heeft niemand hem gehoord' we hebben als gefilmd maar dit filmy maar een ahlfuur en dan sluit dit af... Een idee met wat je langer kan filmen? Via laptop ofzo?  Als we thuiskomen horen we die nooit janken en aks we binnen komen ligt fie ofwel in zijn bench of aan het poortje... Anders hadden we die allang is horen janken bij het thuiskomen fit hoor je goed in de gang.. Soms jankt ie zo luif als we thuis zijn dat je het op de stoep ook kan horen buiten.. 

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

"  een oppas is geen optie wij zijn pas verhuist en kennen niemand in de buurt. Een oppas inhuren dat is veel te kostelijk.. 
Hij heeft nikd vernield als we thuiskomen en niet geplast.  Geburen horen hem janken en als we thuis komen van ond werk en we gaan het gaan vragrn heeft niemand hem gehoord' we hebben als gefilmd maar dit filmy maar een ahlfuur en dan sluit dit af... Een idee met wat je langer kan filmen? Via laptop ofzo?  Als we thuiskomen horen we die nooit janken en aks we binnen komen ligt fie ofwel in zijn bench of aan het poortje... Anders hadden we die allang is horen janken bij het thuiskomen fit hoor je goed in de gang.. Soms jankt ie zo luif als we thuis zijn dat je het op de stoep ook kan horen buiten.. 
 
  "

Aan het eind hoor je hem waarschijnlijk niet omdat hij ontzettend moe is. En het hoeft niet zo te zijn dat hij heel hard gaat piepen of janken als je weg bent, of slopen maar het kan wel zijn dat hij heel onrustig is. Misschien hier even vertellen in wat voor regio je woont, dat mensen hier je zouden kunnen helpen? Ik snap dat een oppas duur is natuurlijk. Ik zou zo even niet weten waarmee je langer kan filmen, ik ken wel mensen die systemen hebben om langere tijd hun honden te filmen of zelfs een live verbinding hebben zodat ze op hun telefoon kunnen kijken. Maar ten eerste weet ik niet hoe dat heet en ten tweede zal dat wel niet goedkoop zijn. Ik ga er even over nadenken hoor, of ik er iets voor weet en misschien mensen hier op t forum met nog goede suggesties. 

honden page profiel StefanieStefanie

"  
 
Heb je geprobeerd een doek over de bench te leggen als hij rust moet nemen?  
Op die manier neem je de visuele prikkels al weg.  Vergeet alleen niet dat je na twee uur rust hem wel weer er uit moet halen om even te plassen en spelen.  
 
In mijn ogen heeft jouw pup een gebrek aan ritme.  Je zal heel constant moeten worden. Schrijf een schema uit van rust en activiteiten.  voor de activiteiten zijn snuffelspelletjes ideaal. 
En hoe gaat het met commandos oefenen? Dat is ook hersenwerk. 
 
Elke keer als je een flinke activiteit hebt gedaan met hem. Even twee uur in de bench met een deken er over heen. 
En ik raad je aan een honden uitlater in de arm te nemen voor als je weg bent. Want je bent nu verlatingsangst aan het creëren.  plus het feit dat je pup zijn blaas niet kan legen. Hij is jong.  Leg niet teveel druk op hem met het alleen zijn.  "

 een doek werkt dan jankt hij niet maar slaapt ook niet we horen hem dan bezig in zijn bench en id altijd wakker als we gaan kijkrn.. We doen alles elke dag zelfde... Dus ritme heeft hij wel. 

Als hij binnen plast wordr hij niet gestraft..  Huj plast soms als we gaan werken zijn dus hij zal het niet ophouden als het exht niet meer gaat... Honden uitlater da is echr veel te kostelijk dit kunnen wiu niet elke keer doen.  En ik vindt dat niet nodig want hij doet het prima alleeb. Hij jankt enkel als we er zijn voor aandacht 

honden page profiel StefanieStefanie

" Aan het eind hoor je hem waarschijnlijk niet omdat hij ontzettend moe is. En het hoeft niet zo te zijn dat hij heel hard gaat piepen of janken als je weg bent, of slopen maar het kan wel zijn dat hij heel onrustig is. Misschien hier even vertellen in wat voor regio je woont, dat mensen hier je zouden kunnen helpen? Ik snap dat een oppas duur is natuurlijk. Ik zou zo even niet weten waarmee je langer kan filmen, ik ken wel mensen die systemen hebben om langere tijd hun honden te filmen of zelfs een live verbinding hebben zodat ze op hun telefoon kunnen kijken. Maar ten eerste weet ik niet hoe dat heet en ten tweede zal dat wel niet goedkoop zijn. Ik ga er even over nadenken hoor, of ik er iets voor weet en misschien mensen hier op t forum met nog goede suggesties.  "

 wij hebben al halfuur in de gang gezeten ook.. Nix gehoort en bovenbuur al hele dag thuid en hoort die nooit als we weg zijn... 

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

"  een doek werkt dan jankt hij niet maar slaapt ook niet we horen hem dan bezig in zijn bench en id altijd wakker als we gaan kijkrn.. We doen alles elke dag zelfde... Dus ritme heeft hij wel. 
Als hij binnen plast wordr hij niet gestraft..  Huj plast soms als we gaan werken zijn dus hij zal het niet ophouden als het exht niet meer gaat... Honden uitlater da is echr veel te kostelijk dit kunnen wiu niet elke keer doen.  En ik vindt dat niet nodig want hij doet het prima alleeb. Hij jankt enkel als we er zijn voor aandacht  "

 klinkt misschien overdreven maar je moet hem echt in absolute rust laten dus ook niet kijken als hij rommelt in de bench. Gewoon nul komma nul aandacht aan de pup besteden in de rust periodes.  En pas als hij twee uur gerust heeft kijken en er uit halen. 

honden page profiel StefanieStefanie

" Dus is de oplossing heel simpel in de bench elke twee uur tot hij geleerd heeft om zelf zijn rust te vinden. En ja er bestaat een kans dat het gedrag eerst verergert.  Maar het is aan jou om dan volhardend te zijn en hem te negeren en pas na twee uur er uit te halen. Het is gewoon pure overprikkeling. Niks meer niks minder. 
 
Ontwikkel gewoon een vast ritme.  echt waar na verloop van tijd valt het kwartje echt wel dat bench rust betekend.  "

 ik zal dit proberen..  Aks we gaan werken zijn slaapt hij volgens muj wel goed.. Is ook rustiger na,een werkdag dan in het weekend 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Toch zou ik nog graag willen weten om wat voor ras het gaat, zeker nu we met een broodfokker te maken hebben.

Aan de buitenkant kan een dierenarts ook niet zien of een pup gezond is.

honden page profiel StefanieStefanie

"  klinkt misschien overdreven maar je moet hem echt in absolute rust laten dus ook niet kijken als hij rommelt in de bench. Gewoon nul komma nul aandacht aan de pup besteden in de rust periodes.  En pas als hij twee uur gerust heeft kijken en er uit halen.  "

 die bench staat in de keuken dus daar moet je al es zijn in 2 uur en we hebben een dichter van 3 die laakr ook lawaai een bij het kleinste van beweging is hij wakker

honden page profiel StefanieStefanie

" Toch zou ik nog graag willen weten om wat voor ras het gaat, zeker nu we met een te maken hebben.
Aan de buitenkant kan een dierenarts ook niet zien of een pup gezond is. "

 Engelse cocker..  Het id geen import we hebben de mama de eerste keer gezien ze was ook bij de pups en we hebben haar zien eten geven aan de pupjes..  

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

"  die bench staat in de keuken dus daar moet je al es zijn in 2 uur en we hebben een dichter van 3 die laakr ook lawaai een bij het kleinste van beweging is hij wakker "

 snap ik,  ik bedoelde meer van niet het doek omhoog tillen als hij rust. Doek gewoon naar beneden laten. 

honden page profiel StefanieStefanie

"  snap ik,  ik bedoelde meer van niet het doek omhoog tillen als hij rust. Doek gewoon naar beneden laten.  "

 dat doen we..  Het is maar als doek er niet tot grond lag dat we zagen dat zijn ogen open waren.. Of omdat we hem horen bewegen of krabben in zijn bench.. Soms ligt hij rustig mof slaapt hij niet.  Als je paar minuten laat jankrn in zijn bench zonder doek dan stopt hij wel en gaat hij slapen maar vanaf dat hij je hoort og ziey begint het opnieuw 

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

"  dat doen we..  Het is maar als doek er niet tot grond lag dat we zagen dat zijn ogen open waren.. Of omdat we hem horen bewegen of krabben in zijn bench.. Soms ligt hij rustig mof slaapt hij niet.  Als je paar minuten laat jankrn in zijn bench zonder doek dan stopt hij wel en gaat hij slapen maar vanaf dat hij je hoort og ziey begint het opnieuw  "

 En dan is het kunst hem compleet straal te negeren. Geen woord en geen blik naar hem toewerpen. Elke vorm van aandacht is een nieuwe prikkel en nieuwe stimulans. Ja dat is moeilijk en vermoeiend. Het kan weken duren het kan maanden duren maar uiteindelijk valt het kwartje wel. Afhankelijk van hoe standvast je pup is.

honden page profiel StefanieStefanie

"  En dan is het kunst hem compleet straal te negeren. Geen woord en geen blik naar hem toewerpen. Elke vorm van aandacht is een nieuwe prikkel en nieuwe stimulans. Ja dat is moeilijk en vermoeiend. Het kan weken duren het kan maanden duren maar uiteindelijk valt het kwartje wel. Afhankelijk van hoe standvast je pup is. "

 ik kan dit,  mijn vriend durft al es geïrriteerd kijken, hij ging erop letten nu enja onze dochter van 3 dat is moeilijk als de pup sta te wenen wil zij gaan, zij zit ook in de 'nee ik wil dat' fase dus niet evident

honden page profiel ElianeEliane

"  Nee dat is idd zo toen we hem gingen halen zat die in andere hokken dan toen we gingen kijken voor eerste keer.. We waren niet tevreden over die fokker maar we hadden onze pup al gekozen rn voorschot betaald... 

Daar houden we ook rekening mee dat hij daar wss geen goede starr heeft gehad.  Maar verlatingsangst heeft hij zekrr niet want dan zou hij geen 6uur alleen kunnen blijven.. Hij plast dan ni in huis. Bijt niks kapot en jankt niet.  Het is alleen een problerm als wij thuis zijn. Hij was 6 weken toen we hem gingen halrn.hebben wr pas thuis gezien in zijn boekje "

 



Waarom zou jouw pup geen verlatingsangst kunnen hebben?
Omdat hij niets afbreekt? Omdat hij niet plast of jankt?

Is dat nu net niet waar je over klaagt?
Hij plast in huis, hij bijt op voorwerpen waar hij niet op mag bijten. En hij jankt heel de boel bij elkaar!

Gedrag van honden is geen simpele materie. Waar we op 1, 2, 3, effe snel een mening over vormen.

In een aantal zaken kan ik mensen helpen zonder de hond gezien te hebben. Maar in dit geval kan ik dit niet. De pup bezig zien is één noodzaak, maar ook de interactie die jullie hebben met de pup.

Welk ras is het?

honden page profiel StefanieStefanie

"  

Waarom zou jouw pup geen verlatingsangst kunnen hebben?
Omdat hij niets afbreekt? Omdat hij niet plast of jankt?

Is dat nu net niet waar je over klaagt?
Hij plast in huis, hij bijt op voorwerpen waar hij niet op mag bijten. En hij jankt heel de boel bij elkaar!

Gedrag van honden is geen simpele materie. Waar we op 1, 2, 3, effe snel een mening over vormen.

In een aantal zaken kan ik mensen helpen zonder de hond gezien te hebben. Maar in dit geval kan ik dit niet. De pup bezig zien is één noodzaak, maar ook de interactie die jullie hebben met de pup.

Welk ras is het? "

 hij doet dit enkel als we thuis zijn. Onze gedragstherapeut heeft dit ook bevestigd omdat hij perfect alleen kan zijn. Plast dan niet binnen. Jankt niet en vernield niks..  Een hond met verlatingsangst gaat toch wel iets doen in de 6u dat hij alleen zit?  

Een Engelse cocker.  

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

"  hij doet dit enkel als we thuis zijn. Onze gedragstherapeut heeft dit ook bevestigd omdat hij perfect alleen kan zijn. Plast dan niet binnen. Jankt niet en vernield niks..  Een hond met verlatingsangst gaat toch wel iets doen in de 6u dat hij alleen zit?  

Een Engelse cocker.   "

 



Misschien loopt je pup wel 6 uur lang rondjes.
Er is geen balans en dat zal jij eerst in moeten zien wil je je pup helpen.

honden page profiel StefanieStefanie

"  

Misschien loopt je pup wel 6 uur lang rondjes.
Er is geen balans en dat zal jij eerst in moeten zien wil je je pup helpen. "

 we gaan hem morgen nog eens filmen als we weggaan. Niemand een idee hoe je dit het beste doet dat je zo lang mogelijk kan filmen? 

 

Wat bedoel je precies met balans? Wij staan op het punt om nog een andere gedragstherapeut te betalen om de oorzaak te achterhalen zodat we een oplossing vinden... Mijn vriend is binnen 2 weken.  3 weken thuid met verlof en daarna ik 1 week dus dan zit hij 4 weken niet alleen en kan er goed geoefend worden maar we horen 100 verschillende dingen dat we nimmer weten wat wr nu moeten doen.  Ene zegt negeren, andere zegt je moet strenger zijn....

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  we gaan hem morgen nog eens filmen als we weggaan. Niemand een idee hoe je dit het beste doet dat je zo lang mogelijk kan filmen? 
 
Wat bedoel je precies met balans? Wij staan op het punt om nog een andere gedragstherapeut te betalen om de oorzaak te achterhalen zodat we een oplossing vinden... Mijn vriend is binnen 2 weken.  3 weken thuid met verlof en daarna ik 1 week dus dan zit hij 4 weken niet alleen en kan er goed geoefend worden maar we horen 100 verschillende dingen dat we nimmer weten wat wr nu moeten doen.  Ene zegt negeren, andere zegt je moet strenger zijn.... "

Deze pup had helemaal niet alleen thuis moeten zijn in t begin. Hij heeft zeker verlatingsangst. En veel te vroeg bij de moeder weg, dat geeft extra problemen.

 

Die 6 uur alleen, is dat niet in te korten op de 1 of andere manier? 

honden page profiel StefanieStefanie

" Deze pup had helemaal niet alleen thuis moeten zijn in t begin. Hij heeft zeker verlatingsangst. En veel te vroeg bij de moeder weg, dat geeft extra problemen.
 
Die 6 uur alleen, is dat niet in te korten op de 1 of andere manier?  "

 hij was niet alleen.. We zijn 3 weken thuis geweest toen we hem hadden. Hij is 3 keer per week 6 uir alleen. Woensdag en vrijdag niet rn in het weekend ook niet.... Ik werk 3 dagen per week van 8u30 tot 17u en 2 dagen tot 12u30.  Mijn vriend heeft ene week de vroegen. Andere week de laten.. Geen van beiden kan in de pauze naar huis gaan.. 

Deze week is hij enkel vandaag en morgen 6uur alleen. Volgende week nog 1 keer 3 dagen. Dan is er 4 weken iemand thuis

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Misschien staat het al ergens hoor ,maar doordat hij 6 uur alleen zit zou het misschien zo baldadig zijn omdat hij zich heeft verveelt .

Wij hebben nu een pup van 8 weken en die doe ik elk 1.5 uur naar buiten of stukje wandelen of in de tuin .

Wij merken zo goed aan hem als het te veel is .

Of hij slaapt de rest van de dag of hyperactief. 

Ik denk dat je doordat je 6 uur weg bent je pup nog niet kent .

Je hebt geen gt nodig maar een paar weken vakantie en eens goed  naar je pup kijken 

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Het is erg moeilijk om gedrag te beoordelen als je het zelf niet ziet achter het computer scherm.

Ik heb ook de neiging om te denken dat de pup oververmoeid is en meer rust en regelmaat nodig heeft.
Inderdaad het verplichte rust geven in een bench met een deken eroverheen. De deken zodat het donker en knus is (en vaak wat veiliger aanvoelt voor de hond) en een bench zodat hij weinig plek heeft om rond te gaan dolen. In de keuken kan hij zich natuurlijk wakker houden doordat er veel ruimte, dus veel afleiding is.

Haal een heel lekker bot of iets anders waar hij even een minuut of 10 mee bezig kan zijn en leg dat bij hem in de bench neer. Door het knagen word hij al rustiger (dat scheid een fijn stofje uit in de hersenen) en dan heeft hij al meer motivatie om daarna te gaan slapen.

Mijn pup was ook moeilijk met rust pakken, wat bij ons uiteindelijk wonderen deed was een deken over haar heen gooien. We namen haar bij ons op de bank en legde een deken over haar heen. Binnen een minuut ging ze van een irritant ding naar een lief schattig slapend meisje. Dus misschien is het voor jullie ook gewoon even uitvogelen wat je trikkert om hem te kunnen laten slapen.
Bench hebben wij weer alleen gebruikt om het alleen zijn aan te leren, maar voor de verplichte rust had het voor ons dus weer weinig zin. Ze wilde dicht tegen ons aan liggen (of mijn andere hond) ze wilde onze warmte en veiligheid voelen en daar werd ze dus onder andere ook rustig van.

Een gedragstherapeut vind ik ook een beetje veel van het goede op het moment. Ik denk dat je pup (door het janken) gewoon een veilig plekje mist.
Maar tegelijk zie ik de situatie niet en is deze mening puur gebaseerd op wat je schrijft.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" 6 uur? dat is voor een volwassen hond al veel.
 "

 Daar ben ik het niet echt mee eens.
Mijn honden kunnen prima een paar dagen 6 uur alleen zitten.
Er zal ook gewerkt moeten worden om die monden te kunnen vullen enzo.
De meningen zijn hier erg verschillend in, maar laten we wel even realistisch blijven dat mensen moeten werken. Een hondenoppas of pension is ook niet al te goedkoop. Als je nou beide fulltime werkt en de hond 5 dagen minstens 8 uur alleen zit is het een ander verhaal. Maar een paar dagen 6 uur alleen is echt geen schande.
Er zijn wel meer pups die 1 ding heel snel leren en andere maanden over doen. Dus ik heb er weinig moeite mee om te geloven dat de pup van ts gewoon makkelijk 6 uurtjes alleen kan blijven.
Ik heb ook een opvanger gehad die prima alleen kon blijven, maar snachts de boel bij elkaar jankte omdat hij ons niet kon zien.

honden page profiel StefanieStefanie

De dagen dat hij geen 6uur alleen zit is het wel hetzelfde. In het begin als we 3 weken thuis waren was dit ook al zo.. Enige wat veranderd is dat hij snachts niet meer janky en in het begin dag en nacht.. Nu enkel overdag. De weekends blijven we thuis of doen we zaken dat hij mee kan om hem te kunnen opvolgenf... We zien goed naar zijn gedrag en we zien ook wanneer hij moet slapen maar als hij niet wil... Een deken over hem in de zetel zal dit eens proberen volgens mij gaat hij die afschudden en erin bijten. ..  

honden page profiel ElianeEliane

"  hij doet dit enkel als we thuis zijn. Onze gedragstherapeut heeft dit ook bevestigd omdat hij perfect alleen kan zijn. Plast dan niet binnen. Jankt niet en vernield niks..  Een hond met verlatingsangst gaat toch wel iets doen in de 6u dat hij alleen zit?  

Een Engelse cocker.   "

 




Ik wil gerust een gesprekje aangaan met de gedragstherapeut.

Kijk maar eens naar de filmpjes.

http://www.dogpulse.org/?page_id=70

Op bovenstaande link zie je filmopnames, gemaakt in het kader van onderzoek naar stress bij honden.

Hoe stil ze ook zitten of liggen, kijk maar eens naar de hartslag hoe die de hoogte in gaat. Dit gaat gepaart met stresshormonen die in het lichaam vrij komen. Deze zorgen mede dat de bloeddruk de hoogte in gaat, het hart sneller gaat slaan. Soms bijna zelfs verdubbeld. En de stoffen die dan nu in het bloed terecht komen? Daar heeft het lichaam dagen voor nodig om die terug af te breken. Maar als die dagelijks 6 uren alleen zit, dan ontstaat er een onevenwicht. Wat zich kan uiten in lichamelijke klachten of in gedragsverandering.

Het is evengoed mogelijk dat de pup zich ellendig voelt als jullie er niet zijn, maar dan ergens heel stilletjes gaat liggen. En als jullie thuis komen, in combinatie met de stress van het weggaan. De prikkels te groot en te veel zijn en bijgevolg uit zich dat in dit gedrag.

Jullie hebben de pup vanaf 6 weken.
Als de verkoper/fokker zelf de pups niet fokt. Is de kans bestaande dat de pup al van zijn 4 weken weg is bij de moeder.
En dan op deze leeftijd dagelijks al 6 uren alleen moet zitten.....

Vind je het dan zo abnormaal dat de pup zich zo gedraagt?


honden page profiel StefanieStefanie

"  Daar ben ik het niet echt mee eens.Mijn honden kunnen prima een paar dagen 6 uur alleen zitten. Er zal ook gewerkt moeten worden om die monden te kunnen vullen enzo.De meningen zijn hier erg verschillend in, maar laten we wel even realistisch blijven dat mensen moeten werken. Een hondenoppas of pension is ook niet al te goedkoop. Als je nou beide fulltime werkt en de hond 5 dagen minstens 8 uur alleen zit is het een ander verhaal. Maar een paar dagen 6 uur alleen is echt geen schande. Er zijn wel meer pups die 1 ding heel snel leren en andere maanden over doen. Dus ik heb er weinig moeite mee om te geloven dat de pup van ts gewoon makkelijk 6 uurtjes alleen kan blijven.Ik heb ook een opvanger gehad die prima alleen kon blijven, maar snachts de boel bij elkaar jankte omdat hij ons niet kon zien. "

 inderdaad dat vind ik ook. Het is niet mijn eerste hond...  Ons ander hondje is ondertussen al 10 jaar en we hebben bewust dit ras gekozen en goed nagedacht en overwogen voor we een pup hebben aangekocht...  Een oppas die nemen wij als we lange dag weg moeten zoals in juli dan hebben we een trouwfeest dus dan hebben we een oppas ingehuurd mor elke keer om te gaan werken dat is onbetaalbaar dan kan ik beter zelf thuis blijven dat is geen optie

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Toch wel telkens als hij bijt naar ond geven we hem iets waar hij wel op mag bijten, of als hij bijt aan de meubels of wat dan ook
Hij plast 6uur niet binnen als we weg zijn maar als we rr zijn wel en meestal 'dat hij iets niet mocht en ter info wij straffen hem niet als hij binnen plast dat id ook het probleem niet daar storen we ons niet aan maar dat jankrn is niet even dat is 12uur lang enkel buiten niet
 
Dan moet ik hem volgens jou maar alleen in de woonkamer laten rn alles laten stuk bijten? Hij zit geen 6u in een bench hé hij zit in een ruime keuken met speeltjes en dekens en beentjes enz.. En daar zit hij enkel als we gaan werken zijn en dat doet hij prima "

 Je pupt jankt 12 uur lang ? Dan is er toch wat mis .........zes uur alleen is veels te lang voor een pup van deze leeftijd, de pup is alleen.......ik heb het al een keer aangehaald, zes uur lang alleen en niet plassen, en kom je dan thuis , ja de pup komt overeind en moet nodig plassen, niet een x maar meerderen keren, een pup heeft regelmaat nodig......en nee als je pup sloopt kan je de pup niet alleen laten in de woonkamer, je pup is gefrustreerd, als jullie thuis zijn laat de pup rond lopen, blijf alert, ga eens lekker bij je pup zitten op de grond, geef een bot en hou het vast, je pup wil die aandacht....en speel eens met je pup, daar hoor ik je niet over,,,20 speelgoed....doe alles weg en geef twee speelgoedjes, en wissel dat eens af, en wanneer je pup naar je meubels grijpt, bied je het bot aan, en hou het vast, je pup wil de aandacht van je...en laat hem niet ergens zitten terwijl je thuis bent...los laten lopen en alert zijn dat tie niets sloopt, een pup die sloopt verveelt zich.

pagina 2 van 6 123 4 5 6
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^