Pup en blaffen naar omstanders. Andere hond reageert hier op!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JayJay

Hoi luitjes. 

Wij hebben nu een kleine maand een dwergpinscher pup in huis. 

We hebben al een roemeen van 19 maanden (zwerver) in huis met een tamelijk grote rugzak.

Nu het volgende ; onze pup nu 15 weken,  blaft ineens naar andere mensen. 

Eerst luisterde ze prima, vandaar dat ze ook los mag. 

Door dit gedrag wat ze ineens vertoont, reageert onze andere hond, die eerst met een grote bocht om mensen heen liep, hier heel erg op. Dit mond zich dan uit in heel hard op die persoon afrennen, haren omhoog etc. En de pup wakkerd dit gedrag nog ns extra aan door nog harder te gaan blaffen.

Ik ben hier zo van geschrokken dat ik haar nu niet meer los durf te laten. Om haar gedrag, maar vooral ook omdat mijn oudere hond hier door beinvloed word. Met angstige en boze mensen als gevolg. En een verstrooide hond aan het eind. 

 

Weet iemand hier raad mee? 

Heb vernomen dat boos worden juist stimulerend werkt . Hoe grijp ik in zon geval het beste in? Of voorkomen nog beter natuurlijk. Heb het gevoel dat de honden en ik elkaar niet begrijpen op zo'n moment.. help! 

honden page profiel --

honden foto van -

Je pup is in zijn angstperiode gekomen en gaat daarom dingen spannend vinden die eerst heel normaal waren. Ik zou ze dus sowieso de komende paar weken even apart uitlaten. Dan als er iemand aan komt laat je je pup zitten en beloont hem voor aandacht geven aan jou. Je kunt misschien aan een aantal vreemden vragen of ze iets lekker willen geven als je hondje zich rustig gedraagt, verder niet aaien maar alleen lekkers geven. Zo leert je hondje dat vreemden niet eng zijn. Als hij dan meer ontspannen reageert kun je natuurlijk weer met je volwassen hond erbij gaan lopen, maar ik denk dat als je dat op dit moment blijft doen dat het probleem dan alleen maar vergroot omdat ze elkaar dus versterken.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Apart uitlaten voorlopig inderdaad.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Precies....apart uitlaten...dan kan je aandacht geven aan allebei.....hier ook twee honden, nee geen blaffers of wat dan ook, maar om op te voedn is het beter dat ze apart met je meegaan, zokan jij de pup goed opvoeden met het negeren van mensen.......hier gaan ze alleen als er gezwommen wordt samen, voor de rest apart, de jonge hond moet nog heel veel leren...en dan is met twee honden het moeilijk als de pup deze vervelende momenten heeft, zoals het aanblaffen van mensen....apart uitlaten.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

inderdaad apart uitlaten en beide honden voorlopig aan de lijn houden zou ik doen

 

verder zou ik me gaan verdiepen in kalmerende signalen en hondentaal

 

Turid Rugaas heeft een paar duidelijke boekjes geschreven Kalmerende Signalen wat gaat over hondentaal, en Help mijn hond trekt, wat gaat over rust brengen in de wandelingen. Beiden een aanrader.

 

Inderdaad zelf kalm blijven, de honden leren dat wandelen leuk en ontspannen is door hen alle ruimte te geven voor snuffelen in hun tempo en de wandelingen niet al te stressvol laten verlopen door bogen te maken (kalmerend signaal) om andere honden en mensen voorlopig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Je pup is in zijn angstperiode gekomen en gaat daarom dingen spannend vinden die eerst heel normaal waren. Ik zou ze dus sowieso de komende paar weken even apart uitlaten. Dan als er iemand aan komt laat je je pup zitten en ...beloont hem voor aandacht geven aan jou. Je kunt misschien aan een aantal vreemden vragen of ze iets lekker willen geven als je hondje zich rustig gedraagt, verder niet aaien maar alleen lekkers geven. Zo leert je hondje dat vreemden niet eng zijn. Als hij dan meer ontspannen reageert kun je natuurlijk weer met je volwassen hond erbij gaan lopen, maar ik denk dat als je dat op dit moment blijft doen dat het probleem dan alleen maar vergroot omdat ze elkaar dus versterken. "

 Lief bedoelt, maar als de hond van vreemde mensen wat lekkers krijgt leert de hond niet te negeren.....gewoon aan de lijn houden en doorlopen als er mensen aankomen, gewoon negeren, gaat de hond te keer dan draai je om en vergroot de afstand tussen de hond en de mens, de hond gaat beseffen dat het niet loont om te blaffen.......wanneer de hond wat mag aannemen van vreemde heb je grote kans dat je hond juist er naar toe wilt, om het lekkers, negeren en doorlopen of de afstand vergroten, door om te draaien of een andere richting in te slaan.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Goede tips staan er al maar ik zou zeker je pup aan de lijn gaan houden......

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

" Je pup is in zijn angstperiode gekomen en gaat daarom dingen spannend vinden die eerst heel normaal waren. Ik zou ze dus sowieso de komende paar weken even apart uitlaten. Dan als er iemand aan komt laat je je pup zitten en beloont hem voor aandacht geven aan jou. Je kunt misschien aan een aantal vreemden vragen of ze iets lekker willen geven als je hondje zich rustig gedraagt, verder niet aaien maar alleen lekkers geven. Zo leert je hondje dat vreemden niet eng zijn. Als hij dan meer ontspannen reageert kun je natuurlijk weer met je volwassen hond erbij gaan lopen, maar ik denk dat als je dat op dit moment blijft doen dat het probleem dan alleen maar vergroot omdat ze elkaar dus versterken. "

 



Klinkt leuk, zo maak je een bedelaar van je hond

honden page profiel --

honden foto van -

"  Lief bedoelt, maar als de hond van vreemde mensen wat lekkers krijgt leert de hond niet te negeren.....gewoon aan de lijn houden en doorlopen als er mensen aankomen, gewoon negeren, gaat de hond te keer dan draai je om en vergroot de afstand tussen de hond en de mens, de hond gaat beseffen dat het niet loont om te blaffen.......wanneer de hond wat mag aannemen van vreemde heb je grote kans dat je hond juist er naar toe wilt, om het lekkers, negeren en doorlopen of de afstand vergroten, door om te draaien of een andere richting in te slaan. "

Dat is ook weer waar. Ik heb dat advies van mijn trainster gekregen omdat Ronin ineens erg angstig was voor vreemden, om zo een negatieve associatie om te zetten in een positieve. En na een paar keer reageerde hij weer relaxt en kon ik weer verder met het laten negeren, dat gaat nu erg goed. Ik snap wat je bedoelt hoor! Maar het was zeker niet verkeerd bedoeld, meer als ijsbreker.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Dat is ook weer waar. Ik heb dat advies van mijn trainster gekregen omdat Ronin ineens erg angstig was voor vreemden, om zo een negatieve associatie om te zetten in een positieve. En na een paar keer reageerde hij weer relaxt en kon ik weer verder met het laten negeren, dat gaat nu erg goed. Ik snap wat je bedoelt hoor! Maar het was zeker niet verkeerd bedoeld, meer als ijsbreker. "

 Nee zeker niet verkeerd bedoeld, buiten is heel anders dan binnen, als de hond ook binnen angstig is.....bezoek is meestal vrienden of familie, de hond rustig kennis laten maken met bezoek....naast je laten zitten, desnoods aan de lijn, gaat het goed dat de hond rustig is, kan je de hond loslaten en kennis laten maken met het bezoek, en als er dan wat gegeven wordt, okee, dat is om de angst van bezoek te minderen en bezoek leuk te gaan vinden, maar buiten niet toestaan.

Volgende forumvraag: puppy in bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^