Terug naar af... Gioia aangevallen - Update 25/07

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Oke, dan heb ik dat niet goed begrepen, sorry daar voor.

Maar je schreef, ze grepen haar bij haar keel en borst en begonnen te schudden...

Rottweiler is vaak bij mij, maar is van mijn dochter.
Diesel zelf is een kruising Labrador x berner x rottweiler trouwens.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Niet erg.  Mooie honden trouwens

Als Nahla corrigeert, zal ze een hond bij de nek naar beneden drukken...

 

Nu nam Niké haar eerst bij de borst eigenlijk net boven de borst aan de zijkant en de onderkaak aan de borst, Nahla had haar ook vast in de nek en dan verschoof Niké naar de keel.  Eigenlijk had ze haar vast met de bovenkaak net onder haar oor en met de onderkaak meer in de nek, haar keel dus.

 

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"  Oke dan heb ik je tekst wel begrepen maar dan begrijp ik de omgang met de hele situatie niet
 
Het klinkt voor mij als de omgekeerde wereld
(met name die dikgedrukte zin)
 
Je hebt een hond die in haar eigen huis zonder aanleiding (of in ieder geval heeft ZIJ niks gedaan) zo ongeveer aan stukken gescheurd word door twee andere honden
Nu moet ze het grommen afleren, maar daarmee veranderd er aan de sfeer/gemoedstoestand toch niks?
 
Je kan het de dogo's niet eens echt kwalijk nemen. Al ben ik van mening dat geen enkele hond denkt "goh laat ik voor de lol nu eens een andere hond aan stukken scheuren"
daar zal vast heel veel (wat wij waarschijnlijk niet eens kunnen zien) aan vooraf gaan
 
Ik lees alleen maar Gioia mag niet meer grommen. Gioia moet leren dat de andere twee rond lopen. Maar Gioia heeft hier niet om gevraagd
 
Ik heb geen ervaring met meerdere honden in huis, laat staan met 2 honden van een "sterk" ras (om het zo maar even te noemen)
ik heb dus ook de oplossing niet  
 
Maar ze weer bij elkaar los willen laten, nee, dat gaat er bij mij niet in om eerlijk te zijn "

 eens

 

Gioia gromt om een reden, en die reden (zich niet veilig voelen lijkt me) moet opgelost. Als je haar alleen het grommen gaat verbieden is dat voor Gioia geen oplossing. Ik zou zeggen steun haar, en zorg dat ze zich veilig voelt. Als is dat niet makkelijk meer op te lossen allemaal. Duidelijkheid voor iedereen dat je niet duld dat Gioia zich nog zo bedreigd voelt dat ze moet grommen lijkt me het best.

 

En inderdaad vanaf hier is het alleen meedenken hoor.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  Ja, ik bescherm haar wel.  Maar dat ze de intentie hebben om haar te verscheuren, dan was ze nu dood hoor.  (even realistisch gezien)
 
Je schildert ze af als verscheurende monsters, dat zijn ze niet.  Het zijn geen dieren die de intentie hebben om te doden.  Ze zijn alleen maar sterk en zelfstandig en laten zich niet overbluffen, ben je dan een moordenaar?  Ik denk het niet.
 
Natuurlijk zal ik haar beschermen, net zoals ik de anderen bescherm als ze in gevaar zijn.
Wat denk je dat ik woensdag gedaan heb?  Ik was lichamelijk én geestelijk volkomen leeg na dat vechten maar ik heb haar beschermd zo goed en zo snel als ik kon.
 
Nu probeer ik ervoor te zorgen dat ze de rest van haar leven veilig is en ook terug rust zal krijgen.  Ik vind alleen dat ze alledrie recht hebben op ons gezelschap en op vrijheid.  We moeten dus een oplossing vinden en dat kost tijd.
 
Als ik me niet vergis, heb jij Rotweiler()s, ik heb ook ééntje geweten die een Dogo zo door de spijlen van zijn hok trok.  Dat zijn nou ook geen doetjes he.  Het blijven individuen.  En de raskenmerken zitten er bij de ene wat meer in dan bij de ander.  Maar express een hond doden, neen, het ligt altijd aan beiden en ze gaan geen gevecht aan met in gedachten : "zal ik die nou eens even naar de andere wereld helpen." "

 

In mijn ervaring laten juist vaak de oude honden zoiets echt niet los hoor. Als die relaties eenmaal verpest zijn.... Onze hoogbejaarde Jack russell was er ook mee doorgegaan zelfs al had het hem z'n leven gekost tegen een veel grotere golden retriever in de kracht van zijn leven. Alsof hij wist zijn rang te moeten opgeven maar dat niet wilde. Ras maakt hierbij niet uit... als het in het hoofd er eenmaal zo in zit dan gebeuren dat soort dingen. Nou is dat een minder groot probleem als de verhoudingen wat gelijker zijn. Dan heb je een minder grote kans dat één van hen levensbedreigend gewond raakt. Diezelfde golden heeft onze westie ooit aangevallen om een stuk gevallen kipfilet. Super knullige reden maar daar spring je dan zo tussen, trekt em eraf en zondert hem boos af. Maar ik zal nooit de reactie van onze westie daarna vergeten. Zich van geen kwaad bewust liep "toevallig" daar. Ze was in shock ... echt. Trillen.. en bang zijn, wegkruipen.. Ook al had ze fysiek niets natuurlijk. Maar geen enkele bijtwond, kras of wat dan ook terwijl ik van boven moest komen omdat ik hoorde dat er iets mis was. Mijn broer stond erbij maar durfde niet in te grijpen. Soms is het veel gegrom en weinig echte actie, dat was dit ook. Maar wat jij beschrijft klinkt echt wel heftig. 

Wat is beschermen dan? Ertussen springen als de eerste klappen al uitgedeeld zijn? Het zal dan toch altijd zoiets zijn als "zo snel mogelijk uit de kaken redden van... ". Probleem is je weet niet wanneer de volgende confrontatie zal zijn, want je weet de aanleiding niet. Als ze nou vechten om een stuk vlees dan is het probleem zo opgelost. Maar dit? Lijkt me erg zenuwslopend.. stel dat je alleen bent met je honden en weer gebeurd. Hoe je het beschrijft hoe het nu gelopen is lijkt me inderdaad dat je daarna te trillen staat. Maar stel nou dat jij niets meer aan de situatie kunt doen? Dat het te snel gebeurt je er niet tussen komt...? Het zijn niet 2 honden.. en het zijn geen maltezer leeuwtjes. En ze vechten echt met elkaar het is niet alsof één partij het over zich heen laat komen.

Begrijp me niet verkeerd. Ik snap dat je als eigenaar je hond niet zomaar laat verscheuren. Alleen een "foutje" kan zo snel gemaakt zijn. Even dat doen, even dit. Of er komt bezoek wat de honden perongeluk toch bij elkaar laat... Het moet vooral voor jezelf ook te doen zijn! Als je 24/7 loopt te stressen,plannen, piekeren of deur a en b wel dicht zijn. De bench echt niet open kan... etc. Lijkt me slopend! 

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Ik heb nog niet alle pagina's gelezen ,maar geen haar op mijn hoofd die er aan zou denken zo'n hondje weer tussen die twee los te laten ,

Het beest kan ook uit angst grommen ,Als dat hier zou gebeuren dan wordt dat oudje beschermd en afgezonderd van die twee ,Nu was je nog redelijk op tijd om ze te scheiden maar je kan ook te laat zijn en dan kan je je zelf wel voor je kop slaan dat het gebeurd is .

Zet ze bij elkaar  ook al ben je erbij ,er komt een dag dat dat haar het leven gaat kosten.

Zij heeft er niet om gevraagd ,een klein beetje opwinding ,de bel gaat ,of je krijgt visite  en hop de aanleiding is er voor die twee om zich weer op haar te storten.

Ik vind het trouwens knap van je dat je in zo'n situatie precies ziet hoe ze haar vast hadden ,ik zou alleen maar bezig zijn om ze er van af te krijgen .

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik heb zo goed als alles gelezen. Zoals ik het lees moet Gioia in alles het onderspit delven. Jullie zeggen haar te beschermen en ja, ik geloof dat jullie het met de beste intenties doen.

Ik heb dit al eens eerder verteld in een soortgelijk topic van je. Maar mijn teef is hier de gebeten hond, zij was degene die aangevallen werd door de reu op bepaalde momenten. De deurbel was hier ook een trigger, een kat in de tuin, was ook foute boel. Altijd stuurde ik het teefje naar haar plaats, want zij luisterde, terwijl juist de reu ver buiten zijn boekje ging en haar terroriseerde. Hij moest aangepakt worden, maar hij luisterde niet, dus dan maar het teefje de dupe laten zijn van zijn gedrag.

 

Dat kan dus niet, ze werd een heel ongelukkig hondje, die elke confrontatie met de reu uit de weg ging, maar wel mopperde als hij in de buurt kwam en dan was het weer foute boel. Dus bij voorbaat, ze gromde amper, zei ik al dat zij haar koest moest houden om een aanvaring met de reu voor te zijn.

 

Gelukkig kwamen we tot het besef dat we geheel niet eerlijk bezig waren, om confrontaties uit de weg te gaan, moest zij zich op alle mogelijke manieren aanpassen, in een keurslijf leven en haar niet meer mogen uiten. Heel erg fout van ons. De reu moesten we aanpakken, letten op zijn houding, ook op die van de teef. Zie ik dat zij zich ongemakkelijk voelt, al voor dat zij gaat grommen, als hij in haar buurt komt, stuur ik hem weg.

 

Ook wat ik lees dat Gioia in de bench zit, terwijl de 2 Dogo's in de zetel liggen, vind ik persoonlijk niet goed. Dat arme beestje zit er dan wel bij, maar opgesloten. Mijn teefje werd strontzenuwachtig in de bench met een loslopende Peer. Heel bedreigend als je in zo'n hokje zit met 2 van die voor haar grote vijanden op dit moment.

Ik weet natuurlijk niet hoe jullie huiskamer er uit ziet, maar wij hebben een tijd de halve huiskamer gebarricadeerd, zodat ze niet bij elkaar konden komen. Wel hadden ze op deze manier beide hun vrijheid en hoefde wij ze nooit op te sluiten in een hokje.

Wel zijn we ze altijd samen blijven uitlaten. Langzaam maar zeker hebben we ze weer aan elkaar laten wennen, stukje bij beetje. Maar nog steeds houd ik ze in de gaten. Ze mogen bij elkaar, maar zie ik dat het teefje ongemakkelijk wordt, dan stuur ik de reu naar zijn plek. Ten alle tijden zorgen we er voor dat het teefje zich beschermd voelt en ook daadwerkelijk beschermd is tegen de nukken van de reu. Nu zijn onze honden van hetzelfde kaliber, al is het teefje vele malen zwakker dan de reu, de kans dat zij een aanval van onze reu overleeft, is vele malen groter als dat Gioia een aanval van jouw 2 Dogo's overleeft. Als ik in jouw schoenen zou staan, zou ik ze nooit meer bij elkaar laten. Ik zou dat risico niet durven lopen, ik zou het mijzelf nooit vergeven. Echt, het allerbelangrijkst is dat je nu en voor de rest van haar leventje Gioia beschermt en maar dat is mijn persoonlijke mening, niet d.m.v. opsluiting tussen de Dogo's in een bench.   

 

 

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Dit is echt een moeilijke situatie Martine.

En wat ik al op de 1e pagina schreef: het probleem is niet dat er die of die aanleiding of oorzaak weggenomen moet worden.

En al zeker niet dat 1 hond( het slachtoffer) het grommen moet worden afgeleerd.

Grommen is communicatie en in dit geval lijkt het te gaan om afstand willen houden ivm angst voor aanval.

Als meerdere honden in 1 ruimte zitten, geeft dat soms spanning.

Zeker als ze wat nerveus of onzeker zijn en/ of krachtpatsers met een kort lontje.

En wat gebeurd er dan bij een trigger( maakt dus niet uit welke!): vechten of vluchten.

Maar ze zitten binnen en kunnen dus niet vluchten.( of even ergens onder kruipen zoals kleine hondjes)

Met die situatie lijk je nu te zitten......

De spanning is helemaal terug na deze aanval dus die honden staan ws op scherp. Straks valt er een beker van de tafel of zoiets onnozels en de vlam is weer in de pan......

Moeilijk hoor.

Ik zou , als t mijn roedel was, het spul apart houden( aparte vertrekken) en alleen als beide baasjes er zijn kijken of ze rustig bij elkaar kunnen zijn. 

 En dat zolang tot die spanning weer wat uit de lucht is door toegenomen vertrouwen dat de baasjes iedereen zullen beschermen....

 

 

 

honden page profiel davendaven 3 doggies

honden foto van daven

"  Oke dan heb ik je tekst wel begrepen maar dan begrijp ik de omgang met de hele situatie niet
 
Het klinkt voor mij als de omgekeerde wereld
(met name die dikgedrukte zin)
 
Je hebt een hond die in haar eigen huis zonder aanleiding (of in ieder geval heeft ZIJ niks gedaan) zo ongeveer aan stukken gescheurd word door twee andere honden
Nu moet ze het grommen afleren, maar daarmee veranderd er aan de sfeer/gemoedstoestand toch niks?
 
Je kan het de dogo's niet eens echt kwalijk nemen. Al ben ik van mening dat geen enkele hond denkt "goh laat ik voor de lol nu eens een andere hond aan stukken scheuren"
daar zal vast heel veel (wat wij waarschijnlijk niet eens kunnen zien) aan vooraf gaan
 
Ik lees alleen maar Gioia mag niet meer grommen. Gioia moet leren dat de andere twee rond lopen. Maar Gioia heeft hier niet om gevraagd
 
Ik heb geen ervaring met meerdere honden in huis, laat staan met 2 honden van een "sterk" ras (om het zo maar even te noemen)
ik heb dus ook de oplossing niet  
 
Maar ze weer bij elkaar los willen laten, nee, dat gaat er bij mij niet in om eerlijk te zijn "

 Daarom moet het ook een samenspel zijn van alle 2 corrigeren  , Zorgen dat nahla ,Gioia haar ruimte geeft (dit is per hond verschillend ,van mij hoef ze niet eens de tuin in dit kan ook stresserend werken ) en gioia dimmen met haar overdadig gegrom .Als jij nahla hebt weg gestuurd moet het goed zijn en zou ik geen grommen meer tolereren ! Zo voorkom je dat je partijdig gaat worden en Gioia zich versterkt gaat voelen .(met alle gevolgen vandien )Minder grommen werkt wel degelijk mee aan de sfeer gemoedstoestand .Ik merk het hier meteen nu de hormonen zakkende zijn en cookie minder humeurig is ! Gioia moet meer vertrouwen krijgen waardoor ze minder gaat grommen .In dit gebeuren zullen de bazen een sleutelrol MOETEN  vervullen ! Ik blijf het zeggen zolang de honden nog geen normaal contact hebben gehad (liefst uit zichzelf ) blijft er spanning met alle gevolgen vandien .Daarom ben ik ook een voorstander van de honden zo snel mogelijk weer bij elkaar .(spreek nu over mijn honden )

honden page profiel davendaven 3 doggies

honden foto van daven

Hoe gaan ze buiten met elkaar om is het dan ook grommen naar elkaar ?

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

"  Daarom moet het ook een samenspel zijn van alle 2 corrigeren  , Zorgen dat nahla ,Gioia haar ruimte geeft (dit is per hond verschillend ,van mij hoef ze niet eens de tuin in dit kan ook stresserend werken ) en gioia dimmen met haar overdadig gegrom .Als jij nahla hebt weg gestuurd moet het goed zijn en zou ik geen grommen meer tolereren ! Zo voorkom je dat je partijdig gaat worden en Gioia zich versterkt gaat voelen .(met alle gevolgen vandien )Minder grommen werkt wel degelijk mee aan de sfeer gemoedstoestand .Ik merk het hier meteen nu de hormonen zakkende zijn en cookie minder humeurig is ! Gioia moet meer vertrouwen krijgen waardoor ze minder gaat grommen .In dit gebeuren zullen de bazen een sleutelrol MOETEN  vervullen ! Ik blijf het zeggen zolang de honden nog geen normaal contact hebben gehad (liefst uit zichzelf ) blijft er spanning met alle gevolgen vandien .Daarom ben ik ook een voorstander van de honden zo snel mogelijk weer bij elkaar .(spreek nu over mijn honden ) "

 Inderdaad  jou honden bij elkaar is heel wat anders als die twee dogo's bij zo'n kleintje .Als er hier iets zou voorvallen tussen mijn bullen en een jack ,dan is de jack zijn of haar leven ook niet zeker ,en dat moet je ten alle tijden zien te voorkomen.Harmonie in huis is voor alle partijen (mens en honden ) wel zo prettig .

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Martine, het zijn jouw honden...

en ik ben ook maar een hele simpele ziel die het allemaal op mijn manier doet...

wel heb ik al vanaf pagina 1 een beeld in mijn hoofd van een bloedende & gehavende Gioia.....afschuwelijk...

dat is toch iets wat niemand wil meemaken...

Ik kan me niet voorstellen dat 1 van mijn honden ooit in die positie zou raken in mijn huidige roedel....,

en mocht het onverhoopt wel gebeuren...dan piekerde ik er niet eens meer over om ze ooit weer samen te laten...

 

Misschien heb ik gewoon veel geluk dat ze hier heel chill en comfortabel met elkaar zijn....altijd.

Maar hier thuis tolereer ik geen gegrom of onderling gecorrigeer ...niet van de blonde biggetjes, maar ook zeker niet van Fanny of Kenzo....

Als er al iets gecorrigeerd moet worden, dan doe ik dat wel...

Mijn huis moet een veilig thuis zijn , voor iedereen die hier leeft...

 

Ik heb dan misschien andere rassen, en daarom geen recht van spreken,

dat weet ik niet..

 

Maar veiligheid staat voor mij echt boven alles..,

dat is een basisbehoefte waar je in mijn ogen als baas ten alle tijde aan moet voldoen, in jouw geval, zeker voor Gioia..

en of dat in een bench is tussen de twee rondlopende Dogo's...., dat vraag ik me af.

 

Ik kan je denk ik geen goed advies geven...ik denk nl dat er meer nodig is dan advies vanachter een schermpje...

een gast noemde dat eerder al...

Maar denkend aan Gioia, die hier in mijn ogen, toch het onderspit delft, moest ik even reageren....

Ik wens je heel veel succes en wijsheid toe....

honden page profiel davendaven 3 doggies

honden foto van daven

"  eens
 
Gioia gromt om een reden, en die reden (zich niet veilig voelen lijkt me) moet opgelost. Als je haar alleen het grommen gaat verbieden is dat voor Gioia geen oplossing. Ik zou zeggen steun haar, en zorg dat ze zich veilig voelt. Als is dat niet makkelijk meer op te lossen allemaal. Duidelijkheid voor iedereen dat je niet duld dat Gioia zich nog zo bedreigd voelt dat ze moet grommen lijkt me het best.
 
En inderdaad vanaf hier is het alleen meedenken hoor. "

 Nee klopt  ze mag best ff grommen maar als jij als baasje de situatie regelt ,moet het ook goed zijn (het overdadig grommen dat moet gedimd worden ) Grommen is voor de baas een signaal  ik reageer echt niet bij het eerste grommetje .Zeker niet als ze uit de buurt zijn , het is hoe de ander erop reageert en of ze blijft doorgaan  vaak lost het al vanzelf op

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Yara

" Ik heb zo goed als alles gelezen. Zoals ik het lees moet Gioia in alles het onderspit delven. Jullie zeggen haar te beschermen en ja, ik geloof dat jullie het met de beste intenties doen.
Ik heb dit al eens eerder verteld in een soortgelijk topic van je. Maar mijn teef is hier de gebeten hond, zij was degene die aangevallen werd door de reu op bepaalde momenten. De deurbel was hier ook een trigger, een kat in de tuin, was ook foute boel. Altijd stuurde ik het teefje naar haar plaats, want zij luisterde, terwijl juist de reu ver buiten zijn boekje ging en haar terroriseerde. Hij moest aangepakt worden, maar hij luisterde niet, dus dan maar het teefje de dupe laten zijn van zijn gedrag.
 
Dat kan dus niet, ze werd een heel ongelukkig hondje, die elke confrontatie met de reu uit de weg ging, maar wel mopperde als hij in de buurt kwam en dan was het weer foute boel. Dus bij voorbaat, ze gromde amper, zei ik al dat zij haar koest moest houden om een aanvaring met de reu voor te zijn.
 
Gelukkig kwamen we tot het besef dat we geheel niet eerlijk bezig waren, om confrontaties uit de weg te gaan, moest zij zich op alle mogelijke manieren aanpassen, in een keurslijf leven en haar niet meer mogen uiten. Heel erg fout van ons. De reu moesten we aanpakken, letten op zijn houding, ook op die van de teef. Zie ik dat zij zich ongemakkelijk voelt, al voor dat zij gaat grommen, als hij in haar buurt komt, stuur ik hem weg.
 
Ook wat ik lees dat Gioia in de bench zit, terwijl de 2 Dogo's in de zetel liggen, vind ik persoonlijk niet goed. Dat arme beestje zit er dan wel bij, maar opgesloten. Mijn teefje werd strontzenuwachtig in de bench met een loslopende Peer. Heel bedreigend als je in zo'n hokje zit met 2 van die voor haar grote vijanden op dit moment.
Ik weet natuurlijk niet hoe jullie huiskamer er uit ziet, maar wij hebben een tijd de halve huiskamer gebarricadeerd, zodat ze niet bij elkaar konden komen. Wel hadden ze op deze manier beide hun vrijheid en hoefde wij ze nooit op te sluiten in een hokje.
Wel zijn we ze altijd samen blijven uitlaten. Langzaam maar zeker hebben we ze weer aan elkaar laten wennen, stukje bij beetje. Maar nog steeds houd ik ze in de gaten. Ze mogen bij elkaar, maar zie ik dat het teefje ongemakkelijk wordt, dan stuur ik de reu naar zijn plek. Ten alle tijden zorgen we er voor dat het teefje zich beschermd voelt en ook daadwerkelijk beschermd is tegen de nukken van de reu. Nu zijn onze honden van hetzelfde kaliber, al is het teefje vele malen zwakker dan de reu, de kans dat zij een aanval van onze reu overleeft, is vele malen groter als dat Gioia een aanval van jouw 2 Dogo's overleeft. Als ik in jouw schoenen zou staan, zou ik ze nooit meer bij elkaar laten. Ik zou dat risico niet durven lopen, ik zou het mijzelf nooit vergeven. Echt, het allerbelangrijkst is dat je nu en voor de rest van haar leventje Gioia beschermt en maar dat is mijn persoonlijke mening, niet d.m.v. opsluiting tussen de Dogo's in een bench.   
 
 
  "

 Ik sluit me hier volledig bij aan. 

Twijfel er geen seconde aan dat martine het beste voor heeft met alle 3 de honden, maar het voelt erg of gioia enorm de dupe is. 

Ik denk ook dat het niet veilig voelt in een bench als 'de vijand' nog vrij om mij heen loopt.

 

En vooral aangezien het niet de eerste keer is vraag ik me erg af hoe dit voortaan voorkomen kan worden, want dit zal toch elke keer het doel geweest zijn. 

 

Wat een kl*te situatie voor jullie zeg.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik heb zo goed als alles gelezen. Zoals ik het lees moet Gioia in alles het onderspit delven. Jullie zeggen haar te beschermen en ja, ik geloof dat jullie het met de beste intenties doen.
Ik heb dit al eens eerder verteld in een soortgelijk topic van je. Maar mijn teef is hier de gebeten hond, zij was degene die aangevallen werd door de reu op bepaalde momenten. De deurbel was hier ook een trigger, een kat in de tuin, was ook foute boel. Altijd stuurde ik het teefje naar haar plaats, want zij luisterde, terwijl juist de reu ver buiten zijn boekje ging en haar terroriseerde. Hij moest aangepakt worden, maar hij luisterde niet, dus dan maar het teefje de dupe laten zijn van zijn gedrag.
 
Dat kan dus niet, ze werd een heel ongelukkig hondje, die elke confrontatie met de reu uit de weg ging, maar wel mopperde als hij in de buurt kwam en dan was het weer foute boel. Dus bij voorbaat, ze gromde amper, zei ik al dat zij haar koest moest houden om een aanvaring met de reu voor te zijn.
 
Gelukkig kwamen we tot het besef dat we geheel niet eerlijk bezig waren, om confrontaties uit de weg te gaan, moest zij zich op alle mogelijke manieren aanpassen, in een keurslijf leven en haar niet meer mogen uiten. Heel erg fout van ons. De reu moesten we aanpakken, letten op zijn houding, ook op die van de teef. Zie ik dat zij zich ongemakkelijk voelt, al voor dat zij gaat grommen, als hij in haar buurt komt, stuur ik hem weg.
 
Ook wat ik lees dat Gioia in de bench zit, terwijl de 2 Dogo's in de zetel liggen, vind ik persoonlijk niet goed. Dat arme beestje zit er dan wel bij, maar opgesloten. Mijn teefje werd strontzenuwachtig in de bench met een loslopende Peer. Heel bedreigend als je in zo'n hokje zit met 2 van die voor haar grote vijanden op dit moment.
Ik weet natuurlijk niet hoe jullie huiskamer er uit ziet, maar wij hebben een tijd de halve huiskamer gebarricadeerd, zodat ze niet bij elkaar konden komen. Wel hadden ze op deze manier beide hun vrijheid en hoefde wij ze nooit op te sluiten in een hokje.
Wel zijn we ze altijd samen blijven uitlaten. Langzaam maar zeker hebben we ze weer aan elkaar laten wennen, stukje bij beetje. Maar nog steeds houd ik ze in de gaten. Ze mogen bij elkaar, maar zie ik dat het teefje ongemakkelijk wordt, dan stuur ik de reu naar zijn plek. Ten alle tijden zorgen we er voor dat het teefje zich beschermd voelt en ook daadwerkelijk beschermd is tegen de nukken van de reu. Nu zijn onze honden van hetzelfde kaliber, al is het teefje vele malen zwakker dan de reu, de kans dat zij een aanval van onze reu overleeft, is vele malen groter als dat Gioia een aanval van jouw 2 Dogo's overleeft. Als ik in jouw schoenen zou staan, zou ik ze nooit meer bij elkaar laten. Ik zou dat risico niet durven lopen, ik zou het mijzelf nooit vergeven. Echt, het allerbelangrijkst is dat je nu en voor de rest van haar leventje Gioia beschermt en maar dat is mijn persoonlijke mening, niet d.m.v. opsluiting tussen de Dogo's in een bench.   
 
 
  "

 

Knap dat jullie dat inzagen.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Ik heb nog niet alle pagina's gelezen ,maar geen haar op mijn hoofd die er aan zou denken zo'n hondje weer tussen die twee los te laten ,
Het beest kan ook uit angst grommen ,Als dat hier zou gebeuren dan wordt dat oudje beschermd en afgezonderd van die twee ,Nu was je nog redelijk op tijd om ze te scheiden maar je kan ook te laat zijn en dan kan je je zelf wel voor je kop slaan dat het gebeurd is .
Zet ze bij elkaar  ook al ben je erbij ,er komt een dag dat dat haar het leven gaat kosten.
Zij heeft er niet om gevraagd ,een klein beetje opwinding ,de bel gaat ,of je krijgt visite  en hop de aanleiding is er voor die twee om zich weer op haar te storten.
Ik vind het trouwens knap van je dat je in zo'n situatie precies ziet hoe ze haar vast hadden ,ik zou alleen maar bezig zijn om ze er van af te krijgen . "

 Je hebt gelijk Heleen, alleen is het probleem dat, behalve Gioia, de anderen niet gewoon zijn van in een bench te zitten.  We hebben wel een soort grote bench in de veranda waar een mand in staat en hun staander voor eten en drinken en waar ze kunnen bewegen.   In die "bench" zitten ofwel Niké ofwel Nahla op het moment.  Nu worden ze echter opgesloten op momenten dat het nooit werd gedaan.  Als we bv. weg moeten of ik moet gaan winkelen dan gaat er één in die bench en Gioia en de ander bleef los lopen.  Nu moet Gioia dus ook in een gewone bench en één blijft loslopen.

Gedurende de dag wissel ik af, Gioia komt uit de bench en dan zet ik één in de grote bench en één in de woonkamer, Gioia is dan bij mij in de keuken en kan naar buiten.  Ik heb geen deuren in mijn huis, behalve naar de gang en de badkamer, maar dat is het territorium van de katten als ze rust willen.

 

Die situatie is ook niet ideaal voor hen, ze snappen niet dat ze opgesloten zitten en ik nog thuis ben.  Alleen Gioia heeft geen enkel probleem met de bench, nooit gehad, ze was dit bij de fokker zo gewoon.  Daarom hebben we besloten om voorlopig Gioia bij ons in de woonkamer te zetten als de twee loslopen ('s avonds dus) zodat ze kan ondervinden dat we de bullebakken wegsturen als ze haar richting uitgaan en ze zo meer vertrouwen krijgt.  Ook wil ik trainen op het grommen, ze mag grommen, zo zijn we gewaarschuwd als we bv. beiden in de keuken zijn, maar ze moet stoppen als één van ons er is.  Dat grommen wordt brullen en blaffen en dat is niet bevorderlijk voor de rust die ik voor Niké wil creëren.

 

Gisteren had ik een klein succesje, ik stuurde Nahla weg en Gioia stopte onmiddellijk met grommen.  Ze moet terug vertrouwen krijgen en er vertrouwen in krijgen dat we ze wegsturen als ze in haar buurt komen.

De anderen moeten gaan beseffen dat, vanaf nu, voor Gioia dezelfde regels gelden als voor de katten, kijken mag, aankomen niet.

 

Wat betreft dat bijten : op dat moment zag ik maar flitsen maar Nahla was aan Gioia's rechterkant en Niké links.  Als je naar de wonden kijkt, zie je dat ze links serieus verwond is, rechts is niks.

Ik herinner me ook dat Niké één keer herpakte omdat ik toen vreesde dat Gioia zou doodgebeten worden en de wonden van die keer zijn weer aan de zijkant van haar hoofd en nek.  Ik heb achteraf alles zoveel keer terug proberen te draaien om te weten te komen wat de aanval triggerde, wat had ik kunnen doen om het te voorkomen enz...  Nu zie ik een duidelijk beeld van wie heeft wat gedaan en het is duidelijk dat het Niké was, wat we wel wisten.  Maar ik wilde in gedachten te weten komen of Nahla haar ook verwond had.  Omdat ik Nahla zo niet ken, zij corrigeert en maakt veel lawaai, maar er zijn nooit wondjes.  En zo ben ik tot de conclusie gekomen dat er ééntje zou kunnen van Nahla zijn op haar hoofd, maar de rest zit allemaal aan Niké's kant.

Ik wil gewoon voor mezelf duidelijk weten of Nahla heeft gedaan wat ik dacht dat ze zou doen, of heb ik me vergist en is ze ook heviger dan ik dacht.

 

Mijn conclusie is dat ze gewoon heeft gedaan wat ze altijd heeft gedaan.  Je ziet duidelijk elke keer vier evenwijdige gaten van de hoektanden aan de kant waar Niké was.

 

Op zich maakt dat niet uit natuurlijk, Gioia heeft het moeten ondergaan.  Maar voor mij is het een soort van "sterkmaker" ik weet dus dat ik er goed aan gedaan heb eerst Niké te nemen en daarna pas Nahla.  Alles gebeurt zo snel, maar het flitste door mijn hoofd, neem Niké eerst.

 

Ik weet dat jullie allemaal twijfelen aan mijn beslissing om Gioia thuis bij me te houden, en het feit dat ik ze terug samen wil zien loslopen.  Ik wil eigenlijk gewoon bereiken dat de twee groten gewoon blijven liggen als Gioia beweegt en bv. naar buiten gaat of gaat drinken.  En dat is haalbaar.  Dat moet, dat is met de katten gelukt, waarom dan niet met Gioia.

 

Het grommen van Gioia wil ik alleen maar temperen omdat ik weet hoe Niké reageert op dat geluid, ik wil niet dat ze het beu wordt en terug zal aanvallen.  Niké laat Gioia met rust, ook als ze een grommetje geeft, maar dat aanhoudende gegrom en gegrauw is écht te veel.  Dat moet ik wegkrijgen door Gioia terug vertrouwen te geven dat de twee witten niet meer in haar buurt mogen.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Hoe gaan ze buiten met elkaar om is het dan ook grommen naar elkaar ? "

 Buiten laten ze mekaar gerust, als we gaan wandelen lopen ze los en geen van hen gaat naar de ander (behalve soms Nahla naar Niké, wat we ook stoppen).

Als Nahla Gioia passeert, gromt Gioia wel, maar dat is een korte grom of een blaf, Nahla loopt buiten ook gewoon door, ze heeft andere honden om te pesten dan

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Dat is het net, dat weet ik niet zeker, ik denk het omdat een vergelijkbare situatie  jaren geleden al een keer gebeurd is met Niké en Gioia.  Toen miauwde de kat niet.  Het was een kat die ik geadopteerd had toen hij tien jaar was.  Het baasje ging samenwonen met een vrouw die zelf twee katten had en hij moest weg.  Ze wilden hem laten inslapen omdat hij toch al tien was.
 
Het was een raskat, een Scottisch Fold, die nooit was buiten geweest, nooit ander dieren gezien had.
 
Hij zat dus bij mij en ik wilde hem langzaam wennen aan de honden en de andere katten.  Hij zat in de gang en kon naar boven naar de slaapkamers.  Ik probeerde hem dus rustig binnen te lokken, Gioia en Niké zaten elk aan een kant naast mij.  En ik was zachtjes met hem aan het praten en probeerde hem te lokken.
 
Ik voel Gioia naast me opstaan en naar mijn andere kant gaan, waar Niké zat, en opeens had Niké Gioia vast en waren ze aan het vechten.  De kat miauwde niet toen, dat weet ik zeker.  Maar Gioia wilde naar de kat..., net als ze nu naar de keuken liep waar de kat was.  Ik weet niet of het hiermee te maken heeft of niet.
 
Trouwens de poes, Caesar, is na enkele maanden binnengekomen en heeft nog vier jaar gelukkig bij ons geleefd.  Hij wilde wel niet meer naar de tuin, dat heeft hij nooit gedaan. "

 Een ruzie, gaat niet om rangorde, om wie waar in de ladder staat, of om dominantie. Voor een hond is bezit belangrijk, (honden uit een roedel, die een band hebben) daar kunnen ruzies om ontstaan. De kat zou zeker een trigger kunnen zijn.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Ik begrijp niet helemaal waarom Gioia de gene moet zijn die iets moet afleren. Zij gromt omdat ze angstig is. 

Zou mij lijken dat je moet zorgen dat ze niet meer hoeft te grommen.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

"  Je hebt gelijk Heleen, alleen is het probleem dat, behalve Gioia, de anderen niet gewoon zijn van in een bench te zitten.  We hebben wel een soort grote bench in de veranda waar een mand in staat en hun staander voor eten en drinken en waar ze kunnen bewegen.   In die "bench" zitten ofwel Niké ofwel Nahla op het moment.  Nu worden ze echter opgesloten op momenten dat het nooit werd gedaan.  Als we bv. weg moeten of ik moet gaan winkelen dan gaat er één in die bench en Gioia en de ander bleef los lopen.  Nu moet Gioia dus ook in een gewone bench en één blijft loslopen.
Gedurende de dag wissel ik af, Gioia komt uit de bench en dan zet ik één in de grote bench en één in de woonkamer, Gioia is dan bij mij in de keuken en kan naar buiten.  Ik heb geen deuren in mijn huis, behalve naar de gang en de badkamer, maar dat is het territorium van de katten als ze rust willen.
 
Die situatie is ook niet ideaal voor hen, ze snappen niet dat ze opgesloten zitten en ik nog thuis ben.  Alleen Gioia heeft geen enkel probleem met de bench, nooit gehad, ze was dit bij de fokker zo gewoon.  Daarom hebben we besloten om voorlopig Gioia bij ons in de woonkamer te zetten als de twee loslopen ('s avonds dus) zodat ze kan ondervinden dat we de bullebakken wegsturen als ze haar richting uitgaan en ze zo meer vertrouwen krijgt.  Ook wil ik trainen op het grommen, ze mag grommen, zo zijn we gewaarschuwd als we bv. beiden in de keuken zijn, maar ze moet stoppen als één van ons er is.  Dat grommen wordt brullen en blaffen en dat is niet bevorderlijk voor de rust die ik voor Niké wil creëren.
 
Gisteren had ik een klein succesje, ik stuurde Nahla weg en Gioia stopte onmiddellijk met grommen.  Ze moet terug vertrouwen krijgen en er vertrouwen in krijgen dat we ze wegsturen als ze in haar buurt komen.
De anderen moeten gaan beseffen dat, vanaf nu, voor Gioia dezelfde regels gelden als voor de katten, kijken mag, aankomen niet.
 
Wat betreft dat bijten : op dat moment zag ik maar flitsen maar Nahla was aan Gioia's rechterkant en Niké links.  Als je naar de wonden kijkt, zie je dat ze links serieus verwond is, rechts is niks.
Ik herinner me ook dat Niké één keer herpakte omdat ik toen vreesde dat Gioia zou doodgebeten worden en de wonden van die keer zijn weer aan de zijkant van haar hoofd en nek.  Ik heb achteraf alles zoveel keer terug proberen te draaien om te weten te komen wat de aanval triggerde, wat had ik kunnen doen om het te voorkomen enz...  Nu zie ik een duidelijk beeld van wie heeft wat gedaan en het is duidelijk dat het Niké was, wat we wel wisten.  Maar ik wilde in gedachten te weten komen of Nahla haar ook verwond had.  Omdat ik Nahla zo niet ken, zij corrigeert en maakt veel lawaai, maar er zijn nooit wondjes.  En zo ben ik tot de conclusie gekomen dat er ééntje zou kunnen van Nahla zijn op haar hoofd, maar de rest zit allemaal aan Niké's kant.
Ik wil gewoon voor mezelf duidelijk weten of Nahla heeft gedaan wat ik dacht dat ze zou doen, of heb ik me vergist en is ze ook heviger dan ik dacht.
 
Mijn conclusie is dat ze gewoon heeft gedaan wat ze altijd heeft gedaan.  Je ziet duidelijk elke keer vier evenwijdige gaten van de hoektanden aan de kant waar Niké was.
 
Op zich maakt dat niet uit natuurlijk, Gioia heeft het moeten ondergaan.  Maar voor mij is het een soort van "sterkmaker" ik weet dus dat ik er goed aan gedaan heb eerst Niké te nemen en daarna pas Nahla.  Alles gebeurt zo snel, maar het flitste door mijn hoofd, neem Niké eerst.
 
Ik weet dat jullie allemaal twijfelen aan mijn beslissing om Gioia thuis bij me te houden, en het feit dat ik ze terug samen wil zien loslopen.  Ik wil eigenlijk gewoon bereiken dat de twee groten gewoon blijven liggen als Gioia beweegt en bv. naar buiten gaat of gaat drinken.  En dat is haalbaar.  Dat moet, dat is met de katten gelukt, waarom dan niet met Gioia.
 
Het grommen van Gioia wil ik alleen maar temperen omdat ik weet hoe Niké reageert op dat geluid, ik wil niet dat ze het beu wordt en terug zal aanvallen.  Niké laat Gioia met rust, ook als ze een grommetje geeft, maar dat aanhoudende gegrom en gegrauw is écht te veel.  Dat moet ik wegkrijgen door Gioia terug vertrouwen te geven dat de twee witten niet meer in haar buurt mogen. "

 Dank je wel voor je uitleg ,maar echt Martine  op een gegeven moment  net als jij denkt het onder controle te hebben gebeurd het weer ,

Het grommen is waarschijnlijk uit angst  je kan dat ook horen aan het soort gegrom , blijf uit mijn buurt ,Dat het buiten goed gaat is heel normaal , net wat je zegt  dan zijn er andere dingen ,maar ook buiten kan het in opwinding ineens gebeuren hoor .

Ik zou het zelf niet aandurven haar binnen bloot te stellen aan die twee ,onverwachts visite  ,weer een mauwende kat ,de post ,er hoeft voor hun maar een kleine aanleiding te zijn zich weer op de mindere te storten ,en zo'n einde wil niemand voor zijn hondje .

Ik wens je veel wijsheid toe  en alle sterkte en beterschap voor Gioia.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

"  Een ruzie, gaat niet om rangorde, om wie waar in de ladder staat, of om dominantie. Voor een hond is bezit belangrijk, (honden uit een roedel, die een band hebben) daar kunnen ruzies om ontstaan. De kat zou zeker een trigger kunnen zijn. "

 Ook honden hebben hun buien ,in een roedel hoeft er maar een tegen iemand aan te gaan liggen ,een verkeerde beweging of wat dan ook ,

Kat  ,deurbel  visite ,alles kan de aanleiding zijn .

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ook honden hebben hun buien ,in een roedel hoeft er maar een tegen iemand aan te gaan liggen ,een verkeerde beweging of wat dan ook ,
Kat  ,deurbel  visite ,alles kan de aanleiding zijn .
  "

Als ze door verkeerde beweging op elkaar klappen, of door tegen elkaar aan te loggen, gaat er echt iets niet goed onderling.

 

Precies, bezit, dus: de deurbel, visite, de kat.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Als ze door verkeerde beweging op elkaar klappen, of door tegen elkaar aan te loggen, gaat er echt iets niet goed onderling.
 
Precies, bezit, dus: de deurbel, visite, de kat. "

 Dat is ook niet het geval Suzanne, ze kunnen samen in de zetel liggen, geen probleem.

We geven wel geen botjes als ze bij elkaar zijn, ze krijgen elk hun bot op hun plek.  Dus voor zulk bezit zal het ook niet gebeuren, daar letten we op.

 

Niké is degene die komt "helpen" ze bemoeit zich met zaken die we niet willen, we sturen haar dan weg, maar ze staat er natuurlijk wel op dat moment.

Ooit kreeg een van mijn katten een epileptie aanval, ik was bang en riep haar naam Winnie, Winnie (ze lag op mijn schoot toen het gebeurde) voor ik het wist was Niké uit de andere zetel gesprongen en kwam ze kijken... dat zijn zaken die Niké doet, ik ben ook zeker als we niks zeggen dat ze zelf zou ingrijpen.  Ik ben veel minder bang van Nahla, ondanks dat ze doof is, is ze wel een stabiele hond.  Ik vind Niké niet stabiel, ze heeft dit al zolang als ik het me herinner.

Niké is een onzekere bullebak, en hoewel we al héél veel in goede banen kunnen leiden, mag je haar nooit vertrouwen.  En zoals hierboven al eens een keer vermeld is, thuis ben je op je hoede, maar toch minder dan als je bv. vreemde honden tegenkomt of Niké heeft contact met andere, gekende honden.

 

Het is zo tweeledig.  Ondanks dat Niké de bullebak is, is Gioia minder fel tegen haar, zij negeren mekaar normaal.  Nahla is degene waar Gioia heel erg fel tegen tekeer gaat.  En Nahla is ook degene die opdringerig is.  Die bv. persé ergens wil liggen waar Gioia ligt en die protesteert dan erg voor ze weg gaat.  Dat zijn zaken die we ze zelf hebben laten oplossen, waar we nu zullen moeten ingrijpen.

Nahla heeft iets in haar hoofd en dat moet dan ook doorgaan, desnoods probeert ze een uur, tot we dan écht kwaad zijn, dan bindt ze in.

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

" Ik begrijp niet helemaal waarom Gioia de gene moet zijn die iets moet afleren. Zij gromt omdat ze angstig is. 
Zou mij lijken dat je moet zorgen dat ze niet meer hoeft te grommen. "

Dat begrijp ik dus ook niet.

TS, als ik in jouw schoenen stond bouwde ik buiten rennen, daar mochten de doggen dan vanaf nu wonen. 

De oude hond zit dus nu in een bench, terwijl de andere twee op een zetel mogen liggen? Dat ging hier echt niet waar zijn hoor...

 

 

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

" Als ze door verkeerde beweging op elkaar klappen, of door tegen elkaar aan te loggen, gaat er echt iets niet goed onderling.
 
Precies, bezit, dus: de deurbel, visite, de kat. "

 Nou zeg dat zeg ,maar ik had het over grommen ,als er hier iemand tegen een oudere jack aan gaat liggen  en die gaat grommen is dat heel normaal gedrag ,opzouten bedoelen ze dan nl.

Jack russells kunnen vocaal zeer aanwezig zijn maar het stelt niets voor ,je merkt zelf snel genoeg wanneer het niet in de haak is ,Gaan daarintegen  twee gossen om elkaar heen draaien en grommen ,dan ben ik er met mijn lieflijk stemgeluid om ze snel op andere gedachten te brengen .Waar mee ik dus wil zeggen dat er vele soorten grommen zijn .

honden page profiel DaydreamerDaydreamer 3 doggies

honden foto van Daydreamer

"  Nou zeg dat zeg ,maar ik had het over grommen ,als er hier iemand tegen een oudere jack aan gaat liggen  en die gaat grommen is dat heel normaal gedrag ,opzouten bedoelen ze dan nl.
Jack russells kunnen vocaal zeer aanwezig zijn maar het stelt niets voor ,je merkt zelf snel genoeg wanneer het niet in de haak is ,Gaan daarintegen  twee gossen om elkaar heen draaien en grommen ,dan ben ik er met mijn lieflijk stemgeluid om ze snel op andere gedachten te brengen .Waar mee ik dus wil zeggen dat er vele soorten grommen zijn . "

 Helemaal eens!!

Ik vind het ook gevaarlijk om te zeggen dat grommen afstand vergrotend is......

Dat is naar mijn mening echt niet bij iedere hond zo.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Maar zelfs al lukt het je dat alle 3 de honden weer bij elkaar los kunnen.

Het zal nooit meer een heel ontspannen situatie worden omdat je altijd op je hoede zult zijn of het wel goed blijft gaan, en dat merken de honden ook.

Ik zou in ieder geval dan de grote honden nooit meer 100 % vertrouwen dat ze niet nogmaals op Gioia klappen als ze door iets worden getriggerd.

 

Hoe je het ook doet nu en welke oplossingen je bedenkt, het blijft een nare situatie.

Je roedel is gewoon niet stabiel (meer) en Gioia is daarvan die er het meest onder lijdt en die het meest moet aan/afleren om de grote honden maar niet te triggeren.

Waterhonden zijn hele zachtaardige en sociale honden, dat aanvallende en fixerende gedrag is hun zelf helemaal vreemd.

Maar ze moet het wel allemaal ondergaan terwijl ze onder de wonden en met een pijnlijk lijfje in de bench zit en geen kant op kan.

 

En oudere hondjes kunnen nu eenmaal niet meer zoveel hebben.

Die grommen of verdedigen al eerder om zichzelf te beschermen.

Dat zie ik aan Freggle ook, vroeger was hij veel taaier en kon veel meer hebben.

Maar nu hij oud is, is dat echt een stuk minder.

 

Het is juist dat je die oude hondjes meer moet vertroetelen en ze een veilig plekje kunt geven, waar ze rustig hun gang kunnen gaan.

Dat is bijna het tegenovergestelde hoe Gioia nu leeft.

 

Dat gaat me gewoon het meest aan hart, omdat ik zelf zo'n oudje heb.

Dat raakt me heel erg, dat zo'n oudje bij jou zo erg gehavend is en helemaal geen veilig en rustig plekje heeft om te leven.

Nee, je gaat haar zelfs nog trainen zodat de situatie met de andere 2 leefbaar wordt, ik vind het heel oneerlijk en reuze zielig voor dat beestje.

Maar het kan best zijn dat ik het ook niet duidelijk zie, doordat ik Gioia met mijn Freggle vergelijk en me indenk dat hij zoiets zou meemaken.

 

Maar goed, verder kan ik er ook niks over zeggen.

Het zijn jouw honden en jij moet het zien op te lossen zodat alle 3 de honden er zich goed bij voelen.

Het lijkt me een onmogelijk moeilijke taak maar ik hoop echt dat het je lukt of een oplossing te vinden.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Nou zeg dat zeg ,maar ik had het over grommen ,als er hier iemand tegen een oudere jack aan gaat liggen  en die gaat grommen is dat heel normaal gedrag ,opzouten bedoelen ze dan nl.
Jack russells kunnen vocaal zeer aanwezig zijn maar het stelt niets voor ,je merkt zelf snel genoeg wanneer het niet in de haak is ,Gaan daarintegen  twee gossen om elkaar heen draaien en grommen ,dan ben ik er met mijn lieflijk stemgeluid om ze snel op andere gedachten te brengen .Waar mee ik dus wil zeggen dat er vele soorten grommen zijn . "

 Oh, ja dat is heel anders en idd duidelijke taal.

 

Hoe je het keert of went, grommen is een afstand vergrotend signaal.

 

http://www.hondenschoolfeedback.nl/kalmerende_signalen.php

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Jemig Martine wat een situatie! En arme Gioia! Ik hoop dat ze ooit toch weer vertrouwen terug kan gaan vinden. Maar na het hele topic gelezen te hebben heb jeecht je handen vol. Sterkte en succes daar ook mee

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

"  Oh, ja dat is heel anders en idd duidelijke taal.
 
Hoe je het keert of went, grommen is een afstand vergrotend signaal.
 
http://www.hondenschoolfeedback.nl/kalmerende_signalen.php
  "

 Ja niet dat het helpt  ,want zo'n jack kruipt er toch lekker tegenaan ,De hondentaal onderling kan je veel van leren  en ik zit er natuurlijk dagelijks tussen .

Het is ook niet altijd afstand vergrotend hoor ,je hebt angst grom , blij grom speelgrom ,vechtgrom ,verdedigingsgrom en vast nog wel een grommetje wat ik vergeet .

honden page profiel davendaven 3 doggies

honden foto van daven

" Ik begrijp niet helemaal waarom Gioia de gene moet zijn die iets moet afleren. Zij gromt omdat ze angstig is. 
Zou mij lijken dat je moet zorgen dat ze niet meer hoeft te grommen. "

Afleren hoeft ook niet  ,alleen als de situatie geregeld is mag ze stoppen (dat overmatig  onnodig grommen mag best een stuk minder )

Grommen bij dit soort rassen kan   uitnodigend  zijn ,zeker als het dikkoppen zijn

Daar is martine mee bezig ,maar dat gaat niet van vandaag op morgen

pagina 6 van 9 12 3 4 5 67 8 9
Volgende forumvraag: Leren alleen zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^