Ontwormen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rilana (Gast)

Hallo dierenvrienden, wij hebben 2 honden, eentje is 1 jaar is een kruising chi/jack, en wij hebben een indian dog van 7 maanden, onze kruising van 1 is erg vatbaar voor wormen, onze indian zit op curssus, en ik heb het idee dat zij het dan mee naar huis neemt, de indian heeft nergens last van, maar onze kruising is erg vatbaar, hij is wat langer als een maand geleden ontwormd, maar nu zie ik weer wormen in de ontlasting, dn heeft hij diarree. nu heb ik hem weer ontwormd ik weet dat dit ongezond is maar ik moeg toch iets. hij kreeg eerst kvv hier kan hij niet tegen, en zijm toen overgestapt. nu zou ik graag jullie advies willen. of ik evt iets anders kan doen. om het te voorkomen.   alvast bedankt.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

" Hallo dierenvrienden,
wij hebben 2 honden, eentje is 1 jaar is een kruising chi/jack, en wij hebben een indian dog van 7 maanden, onze kruising van 1 is erg vatbaar voor wormen, onze indian zit op curssus, en ik heb het idee dat zij het dan mee naar huis neemt, de indian heeft nergens last van, maar onze kruising is erg vatbaar, hij is wat langer als een maand geleden ontwormd, maar nu zie ik weer wormen in de ontlasting, dn heeft hij diarree. nu heb ik hem weer ontwormd ik weet dat dit ongezond is maar ik moeg toch iets. hij kreeg eerst kvv hier kan hij niet tegen, en zijm toen overgestapt. nu zou ik graag jullie advies willen. of ik evt iets anders kan doen. om het te voorkomen.
 
alvast bedankt. "

 Geef je wel een goede ontworming? Van de dierenarts. 

Rilana (Gast)

Ze krijgen Milbemax, komt inderdaad van de dierenarts, ze worden om de 4 weken ontvlooiid nu met het warme wedr, hier gebruik ik advantix voor.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

" Ze krijgen Milbemax, komt inderdaad van de dierenarts, ze worden om de 4 weken ontvlooiid nu met het warme wedr, hier gebruik ik advantix voor. "

 Dan behandel je ze wel goed idd. En met goed werkende middelen. Maar als je ze ontwormd komen de wormen er natuurlijk wel uit! Dus dat kan wel zijn dat je ze dan in de ontlasting ziet

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker

honden foto van laura   Diva&Nova

Maar zolang je het niet vertrouwd zou ik wel even de dierenarts raadplegen. 

Rilana (Gast)

Hij is wat meer als een maand ontwormd erna had hij geen wormen meer en was de ontlasting goed. maar vandaag zag ik weer witte puntjes in de ontlasting en had hij weer diarree, vandaag heb ik hem weer ontwormd, normaal bij een hond op die leeftijd moet het 1 keer in de 3 maanden. maar hij moet om de 4a5 weken ontwormd worden. maar onze anderen hond zit op puppycurssus, ik denk dat zij het zo aan mijn anderen hondje doorgeeft. zou dat kunnen? 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Als je meerdere honden hebt, is het wel verstandig ze tegelijk te ontwormen, ze kunnen elkaar besmetten.
Na een worm infectie altijd de behandeling herhalen, na ik dacht 2 weken. Maar weet niet zeker na hoelang



honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Zoals Suzanne zegt bij een wormbesmetting moet je alle honden en eventuele katten behandelen en dat meen ik na 3 weken herhalen.

 

De da vertelde mij,dat die eitjes van wormen op gras,op vloeren voorkomen dat wij die zelfs mij naar binnen kunnen lopen van buiten en daardoor ook binnenkatten kunnen besmetten. Mensen kunnen ook besmet worden en omdat er hier kinderen over de vloer kruipen worden mijn honden 2x per jaar ontwormd.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Zoals Suzanne zegt bij een wormbesmetting moet je alle honden en eventuele katten behandelen en dat meen ik na 3 weken herhalen.
 
De da vertelde mij,dat die eitjes van wormen op gras,op vloeren voorkomen dat wij die zelfs mij naar binnen kunnen lopen van buiten en daardoor ook binnenkatten kunnen besmetten. Mensen kunnen ook besmet worden en omdat er hier kinderen over de vloer kruipen worden mijn honden 2x per jaar ontwormd. "

 Je loopt ze onder je schoen zolen naar binnen. Beter schoenen bij de voordeur uit doen en elke dag stofzuigen, als het lukt.

 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

"  Je loopt ze onder je schoen zolen naar binnen. Beter schoenen bij de voordeur uit doen en elke dag stofzuigen, als het lukt.
  "

Inderdaad. Wij doen altijd onze schoenen uit bij de voordeur,visite niet.

Dat stofzuigen iedere dag dat vind ik zo logisch als je dieren in huis hebt.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Inderdaad. Wij doen altijd onze schoenen uit bij de voordeur,visite niet.
Dat stofzuigen iedere dag dat vind ik zo logisch als je dieren in huis hebt. "

 Ik stofzuig ook elke dag. Heb ook nog 3 haarbal katten veel haar hier. 

honden page profiel ElianeEliane

Wanneer een hond met wormen is besmet is het aangewezen om een 14-tal dagen na de behandeling een nieuwe behandeling uitgevoerd worden.
Omdat wormen in gedeeltes van weefsels kruipen waar de medicatie geen vat heeft. Afwisselen van producten is ook aangewezen tegen resistentie.
Wormbesmetting kan je overal oplopen, daar waar een hond die wormen heeft zijn behoeftes doet.

Hij kreeg KVV maar kon daar niet tegen

Wat kreeg hij? Hoe lang kreeg hij dit? Wat was de reactie waaruit je kon vaststellen dat hij daar niet tegen kon?

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^