Hondenpension

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Joop d BJoop d B

Goedendag,
Onlangs onze 2 honden naar Dierenpension Renswoude gebracht.
Het sprak mij aan omdat de honden in een passende roedel leven en de eigenaar zelf vele rottweilers hebben.
Bij het ophalen vond ik 1 van de honden er heel slecht uitzien en bleek ook ruim 8 kg te zijn af gevallen.
Alleen maar spugen en diaree
Heeft iemand ervaring met dit pension , ze fokken ook!
Joop

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Geen ervaring met dit pension.

Echter kan het wel zijn dat de hond ziek is geweest door het gemis van de eigenaar en daardoor zoveel afgevallen is. Zeker omdat het maar 1 van de 2 honden betreft.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat zegt de eigenaar van het pension er zelf van?

Het komt voor dat honden heimwee hebben in een pension, met dit gevolg. Acht kilo afvallen vind ik wel heel erg veel.

Had de pensioneigenaar geen telefoonnummer of een contactadres van jullie  dan had hij contact met jullie op kunnen nemen voor overleg.

Anoniem (Gast)

Toen ik de honden ging ophalen was mijn gedachten ook, heimwee! Maar toen het kleine hondje ook ziek werd en het aan DA vertelde , kwamen we tot conclusie dat het iets besmettelijks was .

eigenaar vertelde dat er nog een paar hondjes diaree hadden, maar ja dat kan gebeuren.hij waarschuwde ook dat ik mij niet bang moest laten maken door DA, want als ze Wel giardia hadden, dan was dat ook zo opgelost.

zeker had hij mijn tel nummer en ook van DA . En ik heb op zaterdag avond nog gebeld dat ik bijna thuis was en of ik nog mog komen. Maar deze mensen leven voor hun geloof en op zondag dicht.

en zaterdag avond zag hij ook niet zitten.

de hond was 50,5 kg en van de week nog maar 39kg.

waarom hebben ze niet gebeld?

honden page profiel ** 2 doggies

honden foto van *

Nooit van gehort

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hoe lang geleden is het verblijf van je hond in dit pension?

In hoeveel tijd is je hond 8 kg afgevallen? Ik vind dit echt niet iets om te bagatelliseren; het is heel veel in korte tijd.

Heb je intussen de ontlasting van je hond laten onderzoeken op wormen en parasieten zoals Giardia?

Giardia is uitermate besmettelijk en vaak moeilijk onder controle te krijgen. Het is wel degelijk een besmetting waar je wel zorgen over moet maken en er moet veel actie genomen worden (zie link). Als je meer honden en ook katten hebt, moeten deze ook behandeld worden.

http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/hond/giardia.html

Ik hoop dat je hond snel opknapt en op gewicht komt.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

8 kg is inderdaad echt veel. Mijn hond heeft vorig giardia opgelopen in het pension,ze was niks vermagerd,ze is naar een da gebracht,ze hebben haar gewassen,haar doeken e.d ben nog voor nacontrole naar mijn da geweest en ze was er vanaf. Mijn pension heeft goed voor haar gezorgd en ook mijn andere hond behandeld voor het geval dat.

 

Heb je geen tel.nr voor noodgevallen gegeven. 

De pensionhouder belt als hij nog maar denkt dat er iets met mijn honden is met ons en zijn wij niet te bereiken dan met een opgegeven contactpersoon.

 

Dit is heel zorgwekkend als de hond zo vermagerd en er is geen contact met jullie opgenomen?

Vind dit niet kunnen,ik vraag mij af of ze het wel gezien hebben dat je hond er slecht aan toe was?

 

Ontlastingonderzoek door de da laten uitvoeren.

Ik zou toch ook even een opheldering vragen aan het pension.

Ook al zou je hond niet ziek zijn maar van heimwee wegkwijnen dan hadden jullie gewaarschuwd moeten worden.

 

 

honden page profiel Joop d BJoop d B

Hallo

ik had hierboven ook al gereageerd maar om de een of andere reden gebeurde dat als gast / anoniem. Zal wel iets fout hebben gedaan. Ze zijn 4 mei gebracht en 9 mei gehaald . Uiteindelijk is de rottweiler ruim 10 kg afgevallen. Ik weet dat omdat ik voordat we naar pension gingen nog langs DA geweest en daar ook gewogen hebben.Dinsdag van beiden honden ontlasting gebracht, waar geen parasieten in zaten. Op dinsdag 2x injectie gehad om spugen tegen te gaan zodat medicatie binnen bleef voor diaree. Kleine hondje ook ziek maar minder heftig. Met Pinksteren nog ontlasting gebracht voor giardia test, was het ook niet .

het is onduidelijk wat het geweest is. Er waren telefoon nummers van mij daar, dus vind ik het erg dat ik miet gebeld ben hierover, zodat er ook met medicatie begonnen kon worden. Ik ben ook boos omdat ik vandaag te horen kreeg, dat mensen daar een pup hebben gekocht en die is met 17 weken nog maar 11 kg , rottweiler! Beestje had giardia met 8 weken en spoelwormen. En die heeft kantje boord gelegen.

Ik realiseer mij ook wel, dat daar alles ontsmet moet worden, ook de losloop velden en dat is heel veel werk. Dus moeten ze misschien wel 2 weken dicht gaan.

Maar dat ik niet gebeld ben en dat het daarna afgestempeld werd met ach ja diaree, dat vind ik te kort door de bocht!

vr groet JOOP

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik neem aan dat je Rottweiler vanaf 4 mei tot nu 10 kg. is afgevallen.

Echt vreselijk veel. Denk je je honden even voor 6 dagen goed onder te brengen!

Hoe gaat het nu met je beide honden?

Ik zou proberen om een inspecteur van de Landelijke Inspectie Dienst hierop af sturen.

https://www.dierenbescherming.nl/wat-wij-doen/ons-werk/dierenleed-bestrijden/inspectiewerk

 

honden page profiel Joop d BJoop d B

Dat is een goede tip! Omdat het straks zomer is en het zal druk worden en als deze besmetting er dan nog is, lijkt mij dramatisch voor iedereen. De honden hebben een week gekookte kip met rijst , elk uur gehad. Dat ben ik langzaam gaan uit breiden na 1 week met eigen brok, nu sinds een paar dagen zit er verbetering in ontlasting . Maar hij heeft totaal geen conditie meer en het is een zielig scharminkel geworden. En dat was niet nodig geweest. Maar dit pension moet denk ik eerst orde op zaken stellen en grote schoonmaak houden. Want met het fokken geven ze de pups natuurlijk ook ziektes mee en dat vind ik triest! Dus pension Renswoude moet actie ondernemen anders komt het niet goed met decberstjes

Joop

Anoniem (Gast)

Dierenpension Renswoude van de Fam. Zandvliet fokken ook honden. Onze rottweiler pup zat vol met giardia. Toen we dat uiteindelijk overwonnen hadden, kregen we problemen met de beide heupen!

helaas is dhr Zandvliet alleen bereid om de helft van aankoop bedrag van 500,00 terug te betalen. Had ik de pup maar meteen moeten verzekeren, was zijn antwoord!

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

Dat klinkt niet best. Je mag op z'n minst een belletje verwachten van de pensionhouder voor overleg. Hij moet immers ook gezien hebben dat de hond vermagerde. 

En €500 voor een rottweiler pup, dan gaan bij mij de alarmbellen rinkelen....

Ik woon zelf naast een hondenpension. Als daar een hond ziek wordt (een hond had last van kennelhoest), dan belt ze alle eigenaren van de honden op die daar rond diezelfde tijd verbleven. Ook ik werd ingelicht en gevraagd om mijn hond even goed in de gaten te houden. Zo kan het ook...

 

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ken het pension niet,

Maar ik weet wel dat je hond ook een besmetting kan oplopen in de dierenarts zijn wachtkamer.

En je was even daarvoor naar de dierenarts geweest....

Hoe ga je bewijzen dat je hond het heeft opgelopen in het pension?

 

Anoniem (Gast)

Nou heb zeker diverse keren contact gehad , hij erkent dat hij giardia probleem heeft. Maar hij heeft alles in roedels lopen en slapen oo bankstellen. Dus hij weet dat het er heerst maar weet niet hoe het op te lossen !!!

 

Volgende forumvraag: Hond plast in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^