Kieskeurige eter?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

Hallo allemaal,

ik voer vanaf het begin kvv (verschillende complete versies). Toby eet 1 kg in drie dagen, hij krijgt 2x per dag eten op wisselende tijden. Ik heb altijd twee smaken in huis. Op dit moment heb ik 5kg Carnibest natuur en 5kg Tamro compleet in de diepvries. Ik voer dus drie dagen Carnibest en daarna 3 dagen Tamro, etc. Beide varianten heeft hij eerder gegeten.

Vandaag weer begonnen met Tamro, meneer kijkt wat er in zijn bak ligt en loopt weg. Ik heb de bak na 5 minuten weggehaald en vanmiddag na de grote ronde opnieuw aangeboden. Hij heeft wel honger, want hij staat vol verwachting te wachten wat hij krijgt. Hij heeft zijn vlees niet aangeraakt. Het staat nu dus weer in de koelkast en ik bied het vanavond nog een laatste keer aan. En dan morgen weer een nieuwe poging, met juist ja, Tamro.

Tussendoortjes krijgt hij nu dus niet.

Is dit een kwestie van gewoon volhouden? Prima dat je nu niet eet, volgende keer beter, zoals ik het met mijn kleuter ook doe?

Ik hoor graag hoe jullie hier mee omgaan!

 

 

 

honden page profiel --

honden foto van -

Tsja ik vind dat een hond zijn eten wel met smaak moet eten, wat ik dus zelf doe als mijn hond geen KVV eet dan bied ik het nog een keer aan en als ze dan ook niet wil weet ik dat ze het niet lekker vindt (de 3 keer dat dat is gebeurd waren het wel nieuwe smaken). Dan bied ik wat anders aan. Een kleuter heeft heel veel verschillende keuzes, een hond niet. Als hij de helft van de keren dat hij eet met lange tanden eet... Het is natuurlijk wel apart dat hij de smaak eerst wel at en nu niet meer, dus ik zou zelf juist een keer de andere smaak geven zodat je weet of het echt aan de tamro ligt?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hier ook een kieskeurige eter. Mijn menu voor Puck ziet er in de week ongeveer zo uit:

1 pensdag in de week

1 visdag in de week

2 dagen 1 diersoort

2 dagen 1 diersoort

Soms, als het me lukt, dan verpak ik alle diersoorten precies op gewicht en krijgt ze elke dag een ander diersoort.

Soms laat Puck het staan, terwijl ik weet dat ze het lust. Dan doe ik er soms wat snoepjes doorheen en eet ze het wel op.

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

Drie dagen geleden at hij de Tamro nog met smaak en likte de bak uit.
Ik weet dat hij geen zalm lust, dus hij krijgt enkel combinatie's zonder zalm. Ik geef altijd complete versies trouwens. Ik zou enkelvoudig kunnen voeren, maar ook dan eet hij 3 dagen hetzelfde, tot de rol op is.
Ik heb het idee dat hij de Carnibest lekkerder vindt en daarom de Tamro laat staan. Heb ooit een zak graanvrije brok in huis gehaald voor het geval dat. Nou, echt niet. Hij wachtte mooi tot de kvv ontdooit was...
Ik ben bang dat als ik hem nu Carnibest ga geven, hij weet dat als hij niks eet, hij wel wat anders krijgt wat lekkerder is....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Er zouden nog meer oorzaken kunnen zijn, ergens een loopse teef in de buurt, dan willen reuen ook nog wel eens met lange tanden eten....maak je je bezorgd dat de hond niet eet ? Wat tonijn op water basis er doorheen husselen, okee je maakt het smakelijker, maar als je hond dan maar eet, anders zou ik zeggen, niet eten , okee dan niet.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Hier ook een kieskeurige eter.. Laatst had ik eend van een ander merk met lange tanden een beetje gegeten. Ik ga dan niet anders doen krijgt zijn tussendoortjes en savonds dan wat extra. 

 

Als ik twijfel over een smaakje en hij eet het echt niet krijgt die soms wat nieuws. Waarom blijven aandringen. Als ik echt iets niet lust eet ik het ook niet.  

 

Hier wordt aan een snoepje geroken en als die het niet hoeft draait die zijn hoofd weg. Als ik weet dat hij het lust dan dring ik wel eens aan.. van die grote harde snoepjes enzo dat eet die allemaal niet.. En de goedkope ook niet.. Hij weet wel wat die wilt zullen we maar zeggen 

honden page profiel Marjolein & Toby Marjolein & Toby

honden foto van Marjolein & Toby

" Er zouden nog meer oorzaken kunnen zijn, ergens een loopse teef in de buurt, dan willen reuen ook nog wel eens met lange tanden eten....maak je je bezorgd dat de hond niet eet ? Wat tonijn op water basis er doorheen husselen, okee je maakt het smakelijker, maar als je hond dan maar eet, anders zou ik zeggen, niet eten , okee dan niet. "

 



Toby is gecastreerd,dus aan loopse teven zal het niet liggen. Verder is hij levendig en speels. Ik heb even getest of hij wel een koekje wil, hij doet keurig zijn opdracht om daarna het koekje op te eten. Hij kauwt ook op zijn botten, dus pijn aan zijn mond zal het ook niet zijn. Kan er zelf ook niks aan zien.
Ik denk dat hij mij uit probeert. Ik probeer er ook zo min mogelijk een issue van te maken, maar ja had liever dat hij wel zou eten. Overigens heeft hij gisterochtend wel zijn bak vlug leeggegeten, hij zag dat ik eraan kwam om zijn bak weg te nemen. Gisteravond en vanmorgen weer geweigerd...

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Ook de kwaliteit van rauwe voeding kan wisselen, zeker bij de wat minder dure/gerenommeerde merken.

Als mijn hond het normaal wel eet en ineens weigert zou ik ook zeker aan de kwaliteit/ranzigheid van het voer gaan denken (soms is het bv ontdooit geweest en weer ingevroren, hierdoor kan ranzigheid ontstaan wat zorgt voor een afwijkende geur en kleur).

Als je hond carnibest lekkerder vind geef je hem dat toch? Mijn hond eet ook niet alle merken, van de ene eet hij wel de pure kip en van de ander niet. Dan vertrouw ik qua rauw betreft (en versheid) toch op mijn hond.

 

Uiteraard zijn alle bovengenoemde redenen ook goede mogelijke oorzaken, maar sluit deze iig niet uit ;)

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Hier een super kieskeurige eter sinds ze erg ziek is geweest.

Dus nu ook kvv, maar heb steeds eetsoep in de koelkast om op te warmen en rijst om te warmen. Deze doe ik dan tussen het vlees en dan smaakt het meteen veel beter, blijkbaar.

Af en toe krijgt Naal nog enkele brokjes en die gaan dan wel met smaak naar binnen, maar ik geef nooit 2x achter elkaar hetzelfde voer (zelfde smaak), want dan krijg ik de 'is het dit?'-blik en eet ze gewoon niet. (Nala houdt dit zeker 2 dagen vol!)

Dus veel afwisseling is mijn raad. Hier werkt het prima!

En de eetsoep of rijst erbij (opgewarmd) werkt ook!

 

Volgende forumvraag: Knoflookschapenvet bonbons
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^