Patella luxatie bij Amerikaanse bulldog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LucyLucy

Hoi allemaal,

 

Helaas hebben wij te horen gekregen  dat onze hond van 10 maanden aan aller 2 haar knieën  patella luxatie heeft.Het betreft een erfelijke aandoening 

Nu vroeg ik mij af of er meerdere baasjes van grotere rassen op dit forum zitten die aan patella luxatie  geholpen zijn.

Ik wou vragen of alles uiteindelijk goed is gekomen..Aangezien ik op een hondenforum zit kan ik hier mijn angsten gewoon uitspreken.Sinds ik het geboren heb gekregen maak ik me ontzettend  veel zorgen.Onze hond is inmiddels al geopereerd aan een knie.Ik moet zeggen dat het echt na verwachting heel goed gaat.Ze moet nog een aantal weken strikte rust en daarna wordt haar andere knie gedaan.

Als ik aan mensen vertel die blijkbaar niet van dieren houden merk ik dat ze het "aanstellerig" vinden dat ik zo ontzettend bezorgd ben.Maar kom op iedereen die ontzettend  veel van Zijn of haar beestje houdt die maakt zich toch ook zorgen?!

 

Is er iemand met ervaring?Alvast bedankt :) 

honden page profiel MartineMartine 2 doggies

honden foto van Martine

Ik begrijp het wel, die zorgen, maar laat die niet overheersen.  Je zit nu éénmaal in deze situatie en je moet er door, goedschiks of kwaadschiks.

 

Ik wilde dat ik je beter nieuws kon brengen maar de enige hond die ik ken die hieraan geopereerd is, is niet fantastisch gerevalideerd.  Ik moet wel zeggen dat de baasjes véél te lang hebben gewacht met de tweede operatie, waardoor de eerste poot overbelast werd met als resultaat dat de hond nog steeds problemen heeft lang te wandelen...

 

Het feit dat je hondje hieraan lijdt zorgt ervoor dat ik me afvraag of hij bij een goede fokker gekocht is en of de ouders getest waren op afwijkingen?

honden page profiel LucyLucy

Wij waren er gelukkig heel snel bij.En er is gelukkig verder nog helemaal niks beschadigd daardoor.Haar 2e knie laten we gelijk opereren zodra haar eerste knie genezen is.

 

Over de fokker.We dachten dat ze goed waren  maar we hebben ons er sterk in vergist.Helaas (ook al zou ik mijn hond  nu voor geen  goud meer willen missen)krijgen wij nu pas de verschrikkelijkste verhalen te horen over hun.Helaas staan die verhalen nog niet open en bloot op internet.En komen ze nog overal mee weg om het er constant maar op te gooien dat er nooit iets erfelijks van hun honden af kan komen.Wij weten helaas wel beter.

Het belangrijkste  voor ons is dat onze hond gewoon volledig hersteld en ze gewoon weer hond kan zijn.

Bedankt voor je bericht!

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Grote zorgen en hopelijk komt het met veel geduld van jou en je hond goed.

 

Ik kan me niet voorstellen dat patella luxatie beiderzijds niet erfelijk zal zijn. In Nederland is een fokker wettelijk aansprakelijk voor erfelijke aandoeningen indien hij/zij er niet alles aan gedaan heeft om deze aandoeningen te voorkomen; met andere woorden testen van beide ouders en alleen fokken met goede uitslagen. Als je in Nederland woont, kan je of via je rechtsbijstandverzekering schadeloosstelling opeisen of je kan dit via Stichting Dier & Recht doen, die al meerdere rechtszaken gewonnen hebben en schikkingen hebben kunnen treffen.

http://www.dierenrecht.nl/gewonnen-rechtszaken-en-schikkingen

 

Ik wens je veel kracht om door deze moeilijke periode heen te komen.

Beterschap.

 

honden page profiel LucyLucy

Dankjewel voor je lieve reactie.

Wij denken er dus precies hetzelfde over.Maar fokker reageerd met nee het is nog nooit voorgekomen in de lijn.Het kan niet erfelijk zijn.Toen we dreigde met juridische  stappen kregen we de ene rot opmerking na de andere.Dat het zielig is dat we onze hond laten opereren,we zouden niet meer blij zijn met onze hond,we denken alleen maar aan geld enz enz.Rechtsbijstand  is er ondertussen op gezet Door ons.Hun moeten gewoon een fok verbod krijgen.Tuurlijk zijn er ook mensen die een gezonde hond er vandaan  hebben maar ze heeft ook al heel veel mensen en honden  leed aangedaan.Ondertussen blijven ze vrolijk verder fokken.

 

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Lucy,

 

Goed dat je de fokker aansprakelijk gaat stellen. Maak je verzekering attent op zaken, die Dier & Recht gewonnen heeft.

 

Fokkers kunnen prat gaan op hun lijnteelt, waar erfelijke aandoeningen volgens hen niet voorkomen. Lijnteelt is een vorm van inteelt. Als er te weinig nieuw bloed (outcross) in wordt gebracht, is de genenpool te klein met alle gevolgen van dien. 

 

Ik doel op het volgende uit de Dierenwet.

 

 

Afdeling 5.

 

Het fokken met dieren

 

 

Artikel 55

 

 

1. Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur worden regelen gesteld omtrent het fokken met dieren van bij die maatregel aangewezen soorten of categorieën van dieren. Deze regelen kunnen onder meer betrekking hebben op:

a. de methode van fokken;

b. het registreren, identificeren en certificeren van dieren;

c. het voorafgaand aan het fokken door de fokker te verrichten of te doen verrichten onderzoek bij een dier waarmee wordt gefokt naar de aanwezigheid van aandoeningen die de gezondheid of het welzijn van het dier of de nakomelingen van het dier kunnen aantasten, alsmede de methoden die daarbij worden gebruikt.

 

2. Bij algemene maatregel van bestuur kan het worden verboden een dier dat beschikt over één of meer aangewezen aandoeningen of uiterlijke kenmerken die de gezondheid of het welzijn van het dier of de nakomelingen van het dier kunnen aantasten te fokken of voor de fok te gebruiken.

 

3. Bij algemene maatregel van bestuur kan het worden verboden een dier dat beschikt over één of meer aangewezen aandoeningen of uiterlijke kenmerken waarvoor krachtens het tweede lid een fokverbod is ingesteld, ten verkoop in voorraad te hebben, ten verkoop aan te bieden, te verkopen, te kopen, toe te laten tot een tentoonstelling, keuring of wedstrijd dan wel om met een dergelijk dier deel te nemen aan een tentoonstelling, keuring of wedstrijd.

 

Bron: http://wetten.overheid.nl/BWBR0005662/geldigheidsdatum_05-11-2014#HoofdstukIII

 

honden page profiel LucyLucy

Dankjewel!Ik ga ermee aan de slag..

Andre (Gast)

Beste lucy 

Vandaag met mijn Amerikaanse bulldog teruggekomen van de dierenarts.

Mijn hond heeft dus hetzelfde.moet geopereerd worden aan beide knieën kosten 1500 euro.mijn hond is nog maar 7 maanden oud!fokker gebeld zegt gewoon je krijgt wel n nieuwe of half geld van aankoop.waar gaat 't Over!zou u willen vragen waar u uw hond heeft gekocht ook ik bij n gerenommeerde kennel met vele prijzen!graag hoor ik van u.

Gr andre

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Beste lucy 
Vandaag met mijn Amerikaanse bulldog teruggekomen van de dierenarts.
Mijn hond heeft dus hetzelfde.moet geopereerd worden aan beide knieën kosten 1500 euro.mijn hond is nog maar 7 maanden oud!fokker gebeld zegt gewoon je krijgt wel n nieuwe of half geld van aankoop.waar gaat 't Over!zou u willen vragen waar u uw hond heeft gekocht ook ik bij n gerenommeerde kennel met vele prijzen!graag hoor ik van u.
Gr andre
  "

 

Allereerst heel jammer, dat je hond Patella Luxatie heeft. 

 

De manier waarop de fokker van je hond reageert, wijst erop dat hij/zij weet dat ze wettelijk aansprakelijk is. Zoals ik al in mijn eerdere reacties in dit topic schreef: als de P/L erfelijk is en je van NL bent, kan je juridische hulp van de Stichting Dier & Recht vragen.

 

Andere mogelijkheid is je juridische bijstandsverzekering inschakelen of als je die niet hebt, informeer bij het Juridisch Loket.

Lucy (Gast)

Beste andre,

 

Wat ontzettend zielig voor uw hond..

Onze hond komt bij darkenwald vandaan.Walgelijke lui.

Heel veel beterschap voor uw hond en heel veel sterkte met de operaties..Het is niet niks..

Lucy (Gast)

Onze hond is nu van de patella luxatie  trouwens wel volledig hersteld.Ze rent weer  en kan alles gewoon godzijdank weer doen.

Volgende forumvraag: Hond met IBD
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^