bange pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

tommy (Gast)

Hallo allemaal ik heb sinds een week een pup van 10 weken maar hij is bang voor vreemde mensen en kinderen.voor mij is hij super lief gaat goed met zindelijk maken buiten de ongelukjes om.ik probeer hem zoveel mogelijk te socialiseren met mens en dier hij speelt ook met de hond van een vriend van me waar die eerst niets van wilde hebben maar nu gaat het super goed.als andere mensen hem buiten of bij mij thuis willen aaien gromt hij of hapt hij ook naar me kleinkinderen .die zijn 3 en 5 jaar we proberen het rustig maar hij moet er niets van hebben .ik ga ook een puppy cursus volgen over 2 weken .ik heb de hond bij mensen gekocht die de pup in huis opvoeden en ook de vader en de moeder waren aanwezig.dus ik dacht dat hij gesocialiseerd was.maar helaas. Mvg Ada

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Een puppy is natuurlijk schattig. Daarom willen veel vreemde mensen de pup aaien. Kinderen idem dito. Dit vindt niet elke pup leuk.

Als je daar niet voorzichtig mee bent, kan de pup zijn hele leven een afkeer van kinderen en vreemden houden.

Wij hebben dat gehad met een hondje. In de zomer, veel kinderen in de straat en maar op de pup afvliegen. In het park steeds vreemden die dat bolletje wol willen aaien. Het hondje heeft zich nooit meer laten aaien en aanhalen door anderen dan ons gezin...

 

Let dus op dat je niet teveel mensen je hondje laat aaien. Alles op zijn tijd. Houdt de kleinkinderen ook even op afstand. Je pup heeft al zoveel te leren en verwerken...

honden page profiel carla en Buddy carla en Buddy

honden foto van carla en Buddy

Wat je met de kleinkinderen kunt proberen:

 

Ga samen met de kinderen op de grond zitten. Neem de jongste bij je op schoot, of tussen de benen. Doe niets en laat je pup zelf toenadering zoeken. Steeds opnieuw proberen, zodat de pup vertrouwen in de kinderen kan krijgen. Laat ze nog niet aaien, zolang de pup terugtrekt, lijkt mij... Je kunt de kinderen best uitleggen dat de puppy nog een beetje bang is en moet leren dat de kinderen best lief  zijn.

 

Ik denk dat een pup uiteindelijk nieuwsgierig genoeg is, om zelf naar jullie toe te komen

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Niet elke hond vind aandacht van vreemde mensen leuk. 

Bekijk het alsof je zelf door Jan en alleman geknuffeld word. Dat vind je mogelijk ook niet leuk, de vreemde mensen komen te dicht in jou persoonlijke ruimte. 

 

Accepteer het grommen/happen. Dit is namelijk heel normale hondentaal. Je hond maakt heel goed duidelijk dat hij iets niet wil hebben, iets niet leuk vind. Straf je het grommen/happen af, dan heb je kans dat hij in de toekomst gelijk overgaat op serieus bijten. Immers grommen/happen mag niet meer, dan blijft er 1 ding over om Jezelf te beschermen en dat is bijten. 

 

Doe niet teveel met je pup op een dag. 1 activiteit is meer dan voldoende en neem de dag er na een rustdag. Niet elke dag hoef je bezig te zijn met socialisatie. Er moet ook nog rust zijn.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Oh en je mag best tegen vreemde mensen zeggen dat je niet wilt dat je hond geaaid wordt. Niks vreemds aan. Misschien wel beter anders heb je straks een hond die je naar alle mensen heen trekt om maar aandacht te krijgen. Wordt je flink zat van hoor.

 

Gewoon samen op een bankje in de stad/dorp en lekker 10 minuten kijken en dan weer naar huis. 

Eventueel voor je eigen huis op een stoeltje als er veel te doen is in je straat. 

honden page profiel **

honden foto van *

Hoi hoi Ada

 

Karakters van kleine puppy's en sommigen hondjes zijn altijd zo geweest aan eigen baasjes gehecht dat ze zijn, en liever altijd bij eigen baasje kunnen blijven, etc..

Karakter dat hij bij baasje blijven wil en van baasje bescherming verwacht kan je dus niet veranderen of afnemen .. ( dat zou dus extreem gemeen kunnen zijn ! ) ...

Klein puppy is van eigen moeder weg en baasje is nu voor hem alles,

hij verwacht nu altijd in plaats van eigen moeder dat jij hem beschermen van buiten groooote wereld ( big-big world ! ) zou van kinderen welke hij niet kent, en ook van andere dieren ...etc...

Hondje volgt iedereen wel wie met jou in contact is, en wie jou hand geeft die ook dus toesta dat hem aaien mag ..

honden page profiel fabiennefabienne

honden foto van fabienne

je hebt hierboven al flink wat goeie tips gehad denk ik...

je pup is net een weekje bij jou en begint daar nu net aan te wennen, alles is nieuw voor hem/haar ; weg uit de vertrouwde omgeving en dan wil plots iedereen toenadering en pupje aaien ! dat schrikt een beetje af....doe alles heel geleidelijk aan, pup krijgt zoveel nieuwe prikkels te verwerken, dat moet rustig aan opgebouwd worden.

het is niet altijd makkelijk aan kinderen (en zelfs volwassenen !) uit te leggen dat je voorlopig liever NIET hebt dat ze constant de pup willen aaien...laat je pup zelf toenadering zoeken, ga zoals gezegd samen op de grond zitten, een speeltje erbij eventueel....het komt allemaal wel goed maar zoiets vraagt tijd ! overvraag jouw pupje niet, laat hem/haar op zijn eigen tempo de wereld om zich heen ontdekken...

veel plezier samen en succes ermee

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Je pup mist het nestje en moet aan alles wennen. Daar moeten jullie hem en jullie kleinkinderen in gaan begeleiden. Neem vooral de tijd voor het socialiseren en gun de pup zijn rust. Rust is het allerbelangrijkste voor de pup. Kijk vooral goed naar je pup en laat hem het initiatief nemen. Probeer eerst van een afstandje de pup alles in hem op laten nemen.

Met rust, regelmaat en tijd gaat het vast helemaal goedkomen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je pup heeft 10 weken bij de fokker geleefd, zijn veilige omgeving.

Dan komt hij ineens bij jou en alles is anders. Alles wat vertrouwd was is weg.

Logisch dat hij het spannend vind.

 

Hij zal eerst moeten wennen aan jou en zijn nieuwe huis.

Eerst vertrouwd raken.

 

Laat nooit mensen naar hem toe gaan, dat vind hij nu gewoon dood eng, dat blijkt.

Geef hem de tijd te wennen aan nieuwe mensen en dieren.

Zeker aan je klein kinderen, kinderen zijn meestal druk en onvoorspelbaat, dat is erg eng!

 

Alles wat vreemd is, daarvan weet je nooit hoe die zullen reageren.

 

Je pup zal bij de fokker best gesocialiseerd zijn, vij jou een nieuwe omgeving en plek, banuit daar ga je verder met socialiseen.

 

Socialiseren is niet door zoveel mogelijk mensen laten aaien, en met zoveel mogelijk honden spelen, maar vooral wennen aan hun aanwezigheid, waarbij contact niet altijd nodig is.

 

Alleen contact, als je hond dit zelf aangeeft en alleen bij bekende mensen en honden.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heel moeilijk om anderen mensen bij te brengen van .....blijf van het pupje af, niet aankomen.....wees daar gerust resoluut in, hier ook een pup, nee niet bang van mensen dieren of kids, maar niemand komt er aan...als het bekende zijn kan je het uitleggen waarom je het niet wilt hebben, laat de pup dan naast je zitten en hou afstand...gelijk een goede oefening, praten met anderen en de pup laten zitten naast je, maak het niet te lang zodat de pup niet ongeduldig wordt....resoluut zijn dat je het niet wilt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ga niet te snel naar een pupcursus...je hond moet zoveel indrukken te verwerken krijgen doe dat echt rustig aan.....eerst bij jou thuis en omgeving en dat dan rustig uitbreiden naar meerderen dingen, zeker als je pup wat onzeker is....

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Wat Willemijn zegt.

Mijn huidige hond (nu bijna 2) heeft ook voor alles ruim de tijd nodig gehad. Ondanks dat ik voor mijn gevoel niets overhaast deed moet ik, als ik terug kijk en zie hoe ze zich ontwikkelde, zeggen dat ik het beter nog rustiger aan had kunnen doen.

Vertrouwen in jou is het allerbelangrijkste dan sleep je ze er wel doorheen al is dat dan misschien wat langzamer als bij een andere hond. Het gaat tenslotte om het eindresultaat, het is geen wedstrijd.

honden page profiel ElianeEliane

Net zoals hier al door Willemijn werd aangegeven.

Rustig wegblijven van de puppycursus. Tenzij je er eentje vindt waar er maar met een paar per les wordt geoefend.

Je gaat geen kant en klaar pup afhalen. Men kan de pup wel aan bepaalde zaken laten wennen maar dat is iets wat je zelf ook moet verder zetten.

Pups en ook volwassen honden hebben nood aan veiligheid. Kalmte en voorspelbaarheid. Je zal maar de pech hebben van mooi, schattig, zacht en aantrekkelijk te zijn met een aaibaarheidsfactor 200. Iedereen wil aan de pup komen. Net dat waar ze een grondige hekel aan hebben.

Stel jezelf de vraag als je gaat winkelen en je komt wezens tegen die gigantisch groot zijn en je constant willen aanraken en vastnemen.

Als er kinderen in hun enthousiasme op de pup komen af rennen krijgt die de schrik van zijn leven, want in hondentaal zo snel en brut op je afkomen houdt niet echt veel goeds in.

Je hond laten wennen is heel goed. Maar doe het op een heel rustig tempo en hou steeds voldoende afstand tussen je hond en dat waar je hem wil laten aan wennen. Zodat je hond zich steeds veilig voelt. Reageert je hond nog? Dan komt hij je vertellen dat nog meer afstand nodig heeft.
Zodat hij steeds de kans krijgt alles te ontdekken op een veilige manier. Zodat hij kan opgroeien tot een standvastige volwassen hond.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik zou dus wel naar puppy cursus gaan, maar wees heel selectief waar je gaat.

 

Bij ons is de puppy cursus gemiddelt 6 pups, op een rustig veld.

 

De belangrijkste reden van de cursus, is voorlichting geven aan eigenaren en hun vragen beantwoorden.

 

De pups krijgen alle tijd aan elkaar te wennen. Ze hoeven niets met elkaar.

Je ziet bij de 2e les, dat de verlegen, bangige pups al een stuk minder bang zijn. De 3e les, zijn ze zelf blij op cursus te zijn. Durven aan een ander te snuffelen. Dat is alleen maar goed voor het zelf vertrouwen.

 

Voor eigenaren zo belangrijk, gelijk op een goede manier begeleid te worden en dat kan nooit via een forum.

Niemand hier kent de baas of de pup. Kan je nooit gericht advies geven.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mooi wachten hoor, je pup is nog net een klein weekje bij je, eerst aan jullie laten wennen en de omgeving, er is geen enkele haast bij om naar een pupcursus te gaan.......en je pup is ook echt niet te oud als je wacht, en je pup eerst eens kennis laten maken met omgeving bij jou, pupcursus zijn heel veel prikkels....juist omdat jouw pup nog wat onzeker is kan je gerust er even mee wachten.....als je pup een maand bij je is en wat vrijer is geworden kan je altijd nog gaan........kleine wandelingetjes maken , ga eens voor de supermarkt staan, dat zijn al veel indrukken voor je pup.....eerst de omgeving laten verkennen, de straat, het verkeer, auto,s fietsers.....je komt van alles tegen, rustig begeleiden je pup, niets overhaasten, je kan je pup al leren om niet te trekken en bijvoorbeeld coor de stoeprand naast je te laten zitten, kleine dingetjes...ook thuis bij je...hier roepen, en geef je pup maar wat lekkers als die bij je komt......probeer ook al de verzorging op je te nemen, met een baby borstel de rug lekker borstelen, niet te lang, maar toch dat je hond al de gewenning krijgt....voetjes schoon maken met een handdoek, dat zijn hele kleine dingetjes waar de pup aan gaat wennen....bezoek ook zo iets, tegen het bezoek zeggen om de pup even te negeren, zelf kijken hoe het gaat.....en heus een pupcursus kan ook als je hond bij jou gewend is hoor.....alles rustig aan, zeker als je een pup hebt die wat onzeker is......is het een zeer vrije pup dan is dat anders....maar met een onzekere wat bange pup moet je echt de dingetjes rustig aan doen.....kleine stapjes maken een grote hoor.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Ga niet te snel naar een pupcursus...je hond moet zoveel indrukken te verwerken krijgen doe dat echt rustig aan.....eerst bij jou thuis en omgeving en dat dan rustig uitbreiden naar meerderen dingen, zeker als je pup wat onzeker is.... "

Helemaal mee eens. Dit type pup leert op zich niets van pupcursus. Op latere leeftijd wel. Eerst omgaan met de indrukken en socialisatie van de omgeving, daarna pas cursus. Hier gaat pup pas tussen 4-6 maanden naar cursus. Ik heb een pup die enorm goed gesocialiseerd is bij de fokker, maar met beleid door zijn opgroei geholpen moet worden. Ik help hem niet om teveel druk er op te zetten, door dingen te 'moeten' en op te dringen. Menig puppycursus levert enkel maar stress extra voor puppies op en dat is niet nodig.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Ook ik ben het eens met Willemijn ,De eerste tijd heeft de pup al zoveel nieuwe indrukken ,Puppycursus kan ook als ze vier maanden zijn en ik zeg dat ook altijd tegen mijn pupkopers.

Niet te veel indrukken ,laat de pup eerst wennen ,Als je zo jong al naar cursus gaat kent de pup zijn nieuwe eigenaar amper ,je moet elkaar eerst leren kennen en dan ben je wel even verder ,Ze slapen nog zo veel op die leeftijd en met de dagelijkse dingen maken ze al genoeg mee .Deze pup moet eerst nog wat vertrouwen in mensen en de omgeving krijgen ,ik zou lekker die cursus nog zeker een maand uitstellen en aan de gang gaan met de eerdere tips.

Je zou b.v. ook naar een theorie avond kunnen gaan van de club waar de cursus gegeven wordt ,daar steek je ook vast wat van op en je kan er terecht met al de vragen .

Klinkt misschien raar ,maar ik zeg altijd ,blijf weg van cursussen waar pups al met 8 weken terecht kunnen ,die zie ik alleen als klantenbinding ,zo'n pup is daar echt op die leeftijd niet aan toe.

Veel plezier met jullie nieuwe aanwinst.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Helemaal mee eens. Dit type pup leert op zich niets van pupcursus. Op latere leeftijd wel. Eerst omgaan met de indrukken en socialisatie van de omgeving, daarna pas cursus. Hier gaat pup pas tussen 4-6 maanden naar cursus. Ik heb een pup die enorm goed gesocialiseerd is bij de fokker, maar met beleid door zijn opgroei geholpen moet worden. Ik help hem niet om teveel druk er op te zetten, door dingen te 'moeten' en op te dringen. Menig puppycursus levert enkel maar stress extra voor puppies op en dat is niet nodig. "

 Cursus is ook niet voor de pup, maar wel voor de bazen.

 

Kijk eens hoeveel topics hier zijn over bijten, zindelijk worden en nog veel meer vragen.

Beter gelijk goed op weg geholpen.

 

Voor de pups zelf, wennen op de club in een gecontroleerde omgeving. Heel prettig voor een pup.

 

 

Wat niet goed is, elke dag iets nieuws ondernemen met je pup, of steeds nieuwe mensen of honden opzoeken.

Over socialiseren. 

 

Een pup heeft tijd nodig prikkels te verwerken.

Om de dag, om de 2 dagen iets nieuws ondernemen met je pup, is meer dan genoeg. De andere dag het zelfde saaie rondje doen.

Niet door vreemde laten aaien en niet op alle honden af.

 

Een dag in de week cursus, puur voor de eigenaar.

Oh wat hebben de bazen een hele hoop vragen.

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Cursus is ook niet voor de pup, maar wel voor de bazen.
 
Kijk eens hoeveel topics hier zijn over bijten, zindelijk worden en nog veel meer vragen.
Beter gelijk goed op weg geholpen.
 
Voor de pups zelf, wennen in een gecontroleerde omgeving. Heel prettig voor een pup. "

 Je hebt ook van die theorieavonden ,kan de pup lekker thuisblijven en de eigenaar leert over hoe en wat .

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  Cursus is ook niet voor de pup, maar wel voor de bazen.
 
Kijk eens hoeveel topics hier zijn over bijten, zindelijk worden en nog veel meer vragen.
Beter gelijk goed op weg geholpen.
 
Voor de pups zelf, wennen in een gecontroleerde omgeving. Heel prettig voor een pup. "

Ik kan je verzekeren dat menig pup inclusief baas vaak niet gelijk goed op weg wordt geholpen tijdens een gemiddelde pupcursus. 
Dan is enkel een theoretisch gedeelte geschikt voor de baas in spé, waarbij puppie maar beter thuis kan blijven dan onder het juk en de druk van een 'cursus' te staan.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Je hebt ook van die theorieavonden ,kan de pup lekker thuisblijven en de eigenaar leert over hoe en wat . "

 Voor je pup is het goed te wennen, tussen andere pups en wel op een gecontroleerde manier.

 

Ook leer je uiteraard de aller eerste beginnetjes. Hoe leer je je pup meelopen, zit, overal aanraken en dat soort basis handelingen.

 

Met 4 maanden, zit een pup in de angst fase, als ze dan al op cursus zitten, zullen ze daar veel makkelijker me omgaan.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Dat wilde ik ook net zeggen, theorie avonden daar kan je vragen stellen......maar laat een pup die erg onzeker is en angstig weg blijven van een pup cursus, topic opener geeft aan dat de pup heel onzeker is...wacht daar dan mee, vier vijf maanden als de hond wat zekerder is en je wilt graag gaan, daar is dan niets mis mee met de leeftijd, mits de hond echt wat vrijer is geworden....een pupcursus hoeft in het geheel niet, de baas kan alleen zonder hond naar de theorie avonden, en daar de licht opsteken.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik kan je verzekeren dat menig pup inclusief baas vaak niet gelijk goed op weg wordt geholpen tijdens een gemiddelde pupcursus. Dan is enkel een theoretisch gedeelte geschikt voor de baas in spé, waarbij puppie maar beter thuis kan blijven dan onder het juk en de druk van een 'cursus' te staan. "

 Tja, dan moet je naar een goede cursus gaan. Het liefst een waarvan de trainer ook een gt is.

 

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Ook ik ben het eens met Willemijn ,De eerste tijd heeft de pup al zoveel nieuwe indrukken ,Puppycursus kan ook als ze vier maanden zijn en ik zeg dat ook altijd tegen mijn pupkopers.
Niet te veel indrukken ,laat de pup eerst wennen ,Als je zo jong al naar cursus gaat kent de pup zijn nieuwe eigenaar amper ,je moet elkaar eerst leren kennen en dan ben je wel even verder ,Ze slapen nog zo veel op die leeftijd en met de dagelijkse dingen maken ze al genoeg mee .Deze pup moet eerst nog wat vertrouwen in mensen en de omgeving krijgen ,ik zou lekker die cursus nog zeker een maand uitstellen en aan de gang gaan met de eerdere tips.
Je zou b.v. ook naar een theorie avond kunnen gaan van de club waar de cursus gegeven wordt ,daar steek je ook vast wat van op en je kan er terecht met al de vragen .
Klinkt misschien raar ,maar ik zeg altijd ,blijf weg van cursussen waar pups al met 8 weken terecht kunnen ,die zie ik alleen als klantenbinding ,zo'n pup is daar echt op die leeftijd niet aan toe.
Veel plezier met jullie nieuwe aanwinst. "

Dat is niet raar....dat is terecht. Jij bent trouwens niet de enige fokker die dat vindt...en voor dat gegeven krijgen we allemaal mod meldingen. Speciaal toch.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Dat wilde ik ook net zeggen, theorie avonden daar kan je vragen stellen......maar laat een pup die erg onzeker is en angstig weg blijven van een pup cursus, topic opener geeft aan dat de pup heel onzeker is...wacht daar dan mee, vier vijf maanden als de hond wat zekerder is en je wilt graag gaan, daar is dan niets mis mee met de leeftijd, mits de hond echt wat vrijer is geworden....een pupcursus hoeft in het geheel niet, de baas kan alleen zonder hond naar de theorie avonden, en daar de licht opsteken. "

 Ja, dan zit de pup net in de angst fase, gaat hem niet worden.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  Tja, dan moet je naar een goede cursus gaan. Het liefst een waarvan de trainer ook een gt is.
 
  "

Ik moet niets...........ik zit zelf in dit wereldje en weet precies 'hoe het werkt' en vooral wat wel en niet werkt. Dank u.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Voor je pup is het goed te wennen, tussen andere pups en wel op een gecontroleerde manier.
 
Ook leer je uiteraard de aller eerste beginnetjes. Hoe leer je je pup meelopen, zit, overal aanraken en dat soort basis handelingen.
 
Met 4 maanden, zit een pup in de angst fase, als ze dan al op cursus zitten, zullen ze daar veel makkelijker me omgaan.
  "

 Geen nietes en welles er van maken.......lees goed wat de topicopener aangeeft....bange pup, eerst aan hun en omgeving laten wennen eer men de pup aan alle prikkels die daar op een pup cursus  ontstaan bloot te stellen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Ja, dan zit de pup net in de angst fase, gaat hem niet worden. "

 Kul.........hier nimmer een pupcursus ....je gaat kleine dingen ondernemen, de pup wordt niet opgesloten , de topicopener zal de grote wereld echt wel samen met de pup gaan verkennen, kleine stapjes maken een grote....een onzekere hond daar moet voorzichtig en beheerst mee om gegaan worden........te veel prikkels op een pup cursus is niet goed, eerst mooi laten kennismaken met het gezin omgeving en kleine leuke dingen ondernemen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ik lees al heel lang mee, wat mij hier op het forum opvalt en ook buiten het forum, de pup moet liefst binnen een week zinderlijk zijn, goed eten en luisteren , en alles kunnen wat een hond moet leren , graag in twee weken tijds....wanneer we het met baby,s gaan vergelijken dan doet een baby er jaren over om zinderlijk te worden, daar hoor je niemand over, ach komt vanzelf....en tuurlijk moet je honden niet met baby,s gaan vergelijken, maar trek er nou ook een jaar uit om je hond goed op te voeden zonder ongeduldig te worden als het even tegen zit....wanneer de pup in huis komt, en dat is ook met een herplaatser, geef het de tijd dan om te wennen, aan jou, eventueel kids en partner, bezoek familie , als men rustig socialiseer , komt de onzekere hond bij, vertrouwen in je krijgen , het allerbelangrijkste....en dat geld zeker voor onzekere honden, die doen er wat langer over dan een vrije pup, of herplaatser......te veel prikkels , als maar het moeten, binnen liefst een week of twee, daar krijg je gefrustreerde honden van, doe alles nu eens rustig aan, ga kleine wandelingetjes maken, laat bezoek na een week eens komen, kijk naar je pup wat die aankan. Niets moet......en als je zelf geduldig blijft zonder te zuchten , van nog niet zinderlijk, is je pup straks ook een stabiele hond, en niet alle honden hebben het zelfde karakter, al zou je socialiseren tot je een ons weegt, er zijn onzekere honden en vrije honden dat is karakter, ga daar rustig mee om, en jouw hond wordt ook een stabiele hond, een onzekere hond zal je heel veel kunnen leren en zal heel aanhankelijk naar je zijn, naar nogmaals rustig aan met je pup, niet te veel doen de eerste tijd, het moet alsmaar vlugger gehaast, niet doen.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Voor je pup is het goed te wennen, tussen andere pups en wel op een gecontroleerde manier.
 
Ook leer je uiteraard de aller eerste beginnetjes. Hoe leer je je pup meelopen, zit, overal aanraken en dat soort basis handelingen.
 
Met 4 maanden, zit een pup in de angst fase, als ze dan al op cursus zitten, zullen ze daar veel makkelijker me omgaan.
  "

 Pups met andere pups is zeker leuk en goed voor ze ,maar vaak is het ook al veel te lang voor die beessies 

De eerste beginsels behoort de fokker de nieuwe eigenaar te vertellen ,hoe leer je ze meelopen ,overal aanraken tandjes kijken oogjes oortjes ,allemaal dingen die de fokker hoort te doen en door hoort te geven aan de gelukkige nieuwe eigenaar.

De rest van de dingen  hoe zit aan te leren als men dat nodig vindt wordt ook verteld ,en een cursus met pup ,raad ik alleen maar aan als pup rond de vier maanden is ,

Als je de andere dingen een paar x per week zelf bijhoudt vindt pup dat allemaal heel normaal ,tenminste de pups die ik hier heb .

Ik heb ze hier ook nooit in een angstfase  wat voor ras het ook is .

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Pup milo advies gevraagd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^